Elintarviketurvallisuus on yhä tärkeämpi asia. Toisaalta elintarvikevarat vähenevät, ja toisaalta nykyisissä elintarvikkeissa esiintyvät ongelmat eri tekijöiden vuoksi ovat yhä vaikeampia ratkaista. Elintarviketurvallisuuden merkitys johtuu siitä, että nykyään yli kaksisataa sairautta on elintarvikkeista peräisin. Erilaisista allergisista reaktioista halvauksiin ja kuolemiin saakka monet erilaiset ongelmat uhkaavat ihmisten terveyttä. Jos elintarviketurvallisuuteen ei kiinnitetä riittävää huomiota, odottavat äidit, vauvat, pienet lapset ja vanhukset, lyhyesti sanottuna kaikki, joiden immuunijärjestelmä on heikko, ovat alttiina pysyville vaurioille ja kuolettaville riskeille.
Tuotteen tai palvelun valmistamisesta kuluttajalle saapumiseen asti kestävässä prosessissa asiakastoiveiden ja -odotusten (laatu) jatkuva käsittely, joka varmistaa, että ne saavutetaan asiakkaille, tunnetaan kaikilla laatujohtamisen soveltamiskriteereillä.