Inule (Inula graveolens) kerätään sen kypsymisvaiheessa, eli sen kukinnan aikana syyskuun lopussa. Kasvi on yksivuotinen ja vaihtaa paikkaa, mikä vaikeuttaa keruuta: joka vuosi on etsittävä uusia paikkoja. Tuotto on alhainen ja vaihtelee suuresti sään ja sijainnin mukaan. Öljy on peräisin luomuviljelystä, sertifioitu ECOCERT FR-BIO-01.
La Salers 16 % on tunnistettavissa keltaisesta korkistaan. Gentianan ystävät arvostavat sen karvautta ja ominaista tuoksua aperitiivina. Sitä juodaan perinteisesti puhtaana, jäällä, hiilihapotetun veden kanssa, hieman sitruunamehua tai tilkka mustaherukkalikööriä. 100 cl, 16 % vol.
Robe: Amber, kultaisilla heijastuksilla
Nez: Umami, erittäin monimutkainen sienellä ja tryffelillä.
Bouche: Erittäin voimakas tryffelissä, kypsässä tomaatissa, erittäin monimutkainen ja voimakas, kevyt katkeruus, joka on suurelta osin peitetty tryffelillä.
Finale: Erittäin pitkä tryffelissä ja kehittyy viinirypäleiden, taatelien, sokeroitujen hedelmien aromeihin, aina tryffelin hallitessa, läsnä yrttisiä nuotteja kuten genepi, absintti, gentiaani.