Hedera-kasvi, joka tunnetaan yleisesti nimellä muratti, on köynnös- ja maanpeitekasvien suku, joka kuuluu Araliaceae-perheeseen. Ne ovat arvostettuja viehättävän vihreän lehtensä ja kykyjensä vuoksi kiivetä ja peittää pintoja, kuten seiniä, aitoja ja puita.
Muratin lehdet ovat ikivihreitä ja yleensä lobuloituja tai kämmenmäisiä. Ne tulevat eri vihreän sävyissä, lajista ja lajikkeesta riippuen. Sen pääominaisuus on kyky kiivetä ja tarttua pintoihin adventiivijuurien avulla, jotka kehittyvät varsien varrella.
Muratin kukat ovat pieniä ja yleensä eivät kovin huomattavia. Ne tuottavat myrkyllisiä mustia tai tummanvioletteja marjoja kukinnan jälkeen (älä nauti). Muratteja on monia lajeja ja lajikkeita, joilla kaikilla on omat erityispiirteensä.
Se suosii epäsuoraa valoa, vaikka se voi sietää myös heikkoja valaistusolosuhteita.
Lisäaineiden, mausteiden ja mausteiden seos, joka on tarkoitettu lämpökäsittelemättömän lihatuotteen valmistamiseen, nimeltään "Salchichón" tai "Chorizo blanco" laatu "Extra", valmistettu hitailla kypsennystekniikoilla (lämpötila 6–12ºC ja alkuperäinen RH 78–86 %). Muoto: 4 kg:n pussi
Lisäaineiden, mausteiden ja mausteiden seos, joka on tarkoitettu lämpökäsittelemättömän lihatuotteen valmistamiseen, jota kutsutaan "Sobrasadaksi"; rajoittavien lisäaineiden puutteen vuoksi se on herkullista tuoreena, kuivattuna ja/tai kypsytettynä kypsymis-kuivatusprosessin avulla.
Muoto: laatikko 270g, pussi 3,6Kg