Kaliumsorbaatti on erittäin tehokas, turvallinen ja myrkytön elintarvikepreservatiivinen. Vaikka kaliumsorbaatti on yksi monista säilöntäaineista markkinoilla, se on yksi parhaista, koska se on vaaraton ja monikäyttöinen. Kaliumsorbaatti valmistetaan pääasiassa synteettisesti.
Se on mauton ja hajuton jauhe. FDA:n mukaan se on turvallinen käyttää, koska se hajoaa kehossa vedeksi ja hiilidioksidiksi. Se on kosmetiikkatuotteissa käytettävien säilöntäaineiden luettelossa rajoituksin. Sen enimmäiskäyttökoncentratio lopputuotteessa on 0,6 %, laskettuna sorbiinihappona. Se toimii parhaiten happamassa ympäristössä, muuten sen ominaisuudet ovat paljon heikompia.
Eritritoli, elintarviketeollisuudessa merkittynä E968, käytetään paitsi makeutusaineena myös täyteaineena, sakeuttajana, makua parantavana aineena ja joskus tuotteen jäätymispisteen alentamiseen.
Sitä käytetään myös lääketeollisuudessa lääkkeiden komponenttina, erityisesti tablettikuorina tai vaikuttavien aineiden kantajana. Lisäksi sitä käytetään ainesosana hammastahnoissa ja suuvesissä.
Monokalciumfosfaatti saadaan aikaan fosforihapon ja kalsiumkarbonaatin reaktiolla. Luun rakennusaineena fosfori on mukana monissa tärkeissä biokemiallisissa muutoksissa.
25 kg:n monokalciumfosfaatti on saatavilla jauheena tai pieninä valkoisina tai harmahtavina rakeina. Se sekoittuu helposti muihin raaka-aineisiin. Tuote on vastuussa luiden ja kudosten hyvästä kehityksestä, aineenvaihdunnan ja hermoston oikeasta toiminnasta sekä tuottavuuden ja immuunivoiman lisäämisestä.