Ohrahiutaleet valmistetaan täysjyväohrajyvien perusteella. Tuotantoprosessin aikana jyvät puhdistetaan akanoista ja hedelmä- ja siemenkuoresta. Ohrahiutaleet ovat E-vitamiinin sekä B-vitamiinien aarreaitta. Ohrahiutaleet tarjoavat myös runsaasti mineraaleja, kuten kaliumia, fosforia, magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä ja mangaania.
Ohrahiutaleilla on laaja käyttömahdollisuus keittiössä. Ne sopivat erinomaisesti lisäaineiksi jälkiruokiin, leivonnaisiin ja salaatteihin.
Kaurahelmiä valmistetaan kaurasta. Tavalliset kaurahelmiä ovat tulos kuorittujen jyvien murskaamisesta. Ne ovat siis vähiten käsiteltyjä, mutta siksi niitä keitetään pisimpään kaikista tyyppisistä.
Kaurahelmiä sisältää ennen kaikkea runsaasti kuitua ja proteiinia sekä vitamiinien rikkautta – ne sisältävät B-ryhmän vitamiineja, E-vitamiinia, PP-vitamiinia sekä magnesiumia ja fosforia, joilla on myönteinen vaikutus kehoomme. Ne ovat perinteisen kaurapuuron pääraaka-aine, ja niitä käytetään myös leivonnaisissa ja jälkiruoissa.