Herkkä kuorittu ja paahdettu hasselpähkinä tunnistetaan heti sen herkullisesta tuoksusta. Niitä on todella monia lajikkeita, ja ne eroavat toisistaan erityisen muotonsa mukaan, joka voi olla pyöreä tai pitkänomainen.
Kaikilla hasselpähkinöillä on kuitenkin yksi yhteinen nimittäjä: ne ovat herkullisia ja todellisia tähtiä keittiössä, sillä ne sopivat täydellisesti sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin.
Voit lisätä niitä muroihin, salaatteihin, kastikkeisiin, vanukkaisiin tai käyttää niitä tuomaan rapeutta ja makua pääruokiin, kalalle ja lihalle. Lisäksi ne ovat todella arvokkaita leivonnassa ja jäätelöteollisuudessa, sillä ne ovat perusainesosa monissa luomuksissa, kuten kermoissa, jäätelöissä ja kakuissa.
Kuoritut ja paahdetut hasselpähkinät ovat paitsi herkullisia ja vastustamattomia, myös hyödyllisiä elimistöllemme: ne ovat rikkaita E-vitamiinia, joka on antioksidantti, joka auttaa ehkäisemään tiettyjä syöpätyyppejä, ja ne ovat erinomainen fosforin, kaliumin, kalsiumin ja proteiinien lähde.