Ranskalainen nimitys
Muscat pienistä valkoisista rypäleistä B
Käyttö
Rypälelajike viinintuotantoon
Fenologia
Versoamisen aika: kuten Chasselas.
Kypsymisajan aika: 2. aika, 2 viikkoa Chasselasin jälkeen.
Teknologiset mahdollisuudet
Rypälekasat ovat pieniä ja marjat keskikokoisia. Tämä rypälelajike mahdollistaa kuivien valkoviinien, luonnollisten makeiden viinien ja kuohuviinien valmistamisen. Sitä voidaan myös käyttää sekoituksissa (pienellä prosentilla) tuomaan aromivivahteita neutraaleihin viineihin. Muscat pienistä valkoisista rypäleistä B:llä on korkea sokeripitoisuus, hyvä happo-tasapaino ja intensiivinen, voimakas ja hienostunut maku.
Viljely- ja agronomiset ominaisuudet
Tämä rypälelajike on kohtuullisen voimakas ja pystysuora tai puolipystysuora, ja se on leikattava lyhyeksi. Se soveltuu erityisesti kalkkikivimaaperille.
Kuvailevat elementit
Tunnistaminen perustuu:
- nuoren versojen päähän, jossa on tiheästi makaa karvoja,
- nuoriin lehtiin