Peroxydation ja sisä-molekyylireaktio
Oliiviöljyt härskiintyvät ajan myötä. Härskiintyminen on kemiallinen muutos kasviöljyjen molekyylirakenteissa. Samat kemialliset mekanismit vaikuttavat myös eteerisiin öljyihin. Luonnollisesti liuenneen hapen läsnäolo öljyissä käynnistää nämä kemialliset reaktiot. Ne kiihtyvät valon, ilman, lämpötilan vaihteluiden tai erilaisten epäpuhtauksien läsnä ollessa.
Tämän "vanhenemis"-mekanismin reaktiovaihe jakautuu kahteen vaiheeseen: peroksidaatioon ja sisä-molekyylireaktioihin (tai leviämisvaiheeseen).
Tieteellisessä kirjallisuudessa kuvataan useita esimerkkejä peroksidaatiosta. Tässä on esimerkki linaloolista, jota on runsaasti eteerisissä öljyissä. (Esimerkki: laventeli, lavandin, linalool-timjami, ruusupuu, salvia sclarea jne.).
Tässä kaaviossa linalool käy ensin läpi peroksidaation. Se tuottaa uuden yhdisteen: 7-dydroperoxy-3,7-dimetyyli-okta-1,5-dieeni-3-oli.
Pääasiallinen antioksidantti, tämä silmu tunnetaan parantavan aivojen mikroverenkiertoa, vaikuttaen näin muistiin ja oppimiseen.
Luomusilmu-uute, tuore (ei pakastettu)
Macerointi keruupaikoilla (Ranska)
Käsin dynaamisesti valmistettu
50 ml lasipullo
Lääkeyrtti, joka tunnetaan vaikutuksistaan turvotukseen, ruoansulatusongelmiin, väsymykseen ja ahdistukseen.
Luonnollinen, tuore (ei pakastettu) kasviuute.
Macerointi keruupaikoilla (Ranska).
50 ml lasipullo.
Diureettinen kasvi, joka tunnetaan virtsatieinfektioiden, nesteenpidätyksen ja reuman torjunnasta.
Luomukasviuute, tuore (ei pakastettu).
Macerated keruupaikalla (Alkuperä Ranska).
50 ml lasipullo.