Grana Padano on puolirasvainen juusto, jolla on suojattu alkuperänimitys (AOP).
Se on luotu lähes 1000 vuotta sitten Chiaravallen luostarin cisterciensimunkkien toimesta, jotka käyttivät kypsytettyä juustoa säilyttääkseen ylimääräisen maidon.
Grana Padano on valmistettu osittain rasvattomasta lehmänmaidosta Padano-alueelta, joka sijaitsee Padano-laaksossa (Pohjois-Italiassa).
Maidontuotantolehmien ja niiden ruokintaan käytettävän vihreän rehun on oltava peräisin Grana Padano -tuotantoalueelta.
Maidon rasvattomaksi saaminen tapahtuu luonnollisesti, kun kerma kohoaa painovoiman vaikutuksesta raakamaitoa levätessä.
Vain ne juustokiekot, jotka täyttävät Konsortion sääntöjen mukaiset vaatimukset ja ovat kypsyneet vähintään 9 kuukautta, merkitään polttamalla Grana Padano -tunnus.
Grana Padano -tuotanto edustaa noin 22 % Italian maitotuotannosta ja noin 40 % sen alueiden tuotannosta.