Hapan-makean maun vuoksi karhunvatukka tunnetaan nimellä "pohjoinen sitruuna". Sitä lisätään moniin liharuokiin ja se on välttämätön aitojen khanien riisiruokien valmistuksessa. Käytä salaattien, alkupaloiden, keittojen, lounasruokien valmistamiseen sekä lisää makeisiin ruokiin.
Käyttö
Käytä salaattien, alkupaloiden, keittojen, toisen lounasruoan valmistamiseen sekä lisää makeisiin ruokiin.
Ravintoarvo 100 g:ssa.
Proteiinit (g / 100g)… 65,0
Rasvat (g / 100g)… 0,0
Hiilihydraatit (g / 100g)… 4,0
Energia-arvo (kcal / 100g)… 280
Erään legendan mukaan piharatamo on saanut nimensä muinaisesta arabiasta "berber" - "kuori". Näin ollen muinaisen idän parantajat kutsuivat tätä kasvia sen terälehtien samankaltaisuuden vuoksi merikuorien kanssa. Toisen version mukaan piharatamo tarkoittaa latinaksi "karhun marjaa".
Muinaisessa Kreikassa piharatamon marjoja käytettiin janon sammuttamiseen, ja potilaiden verta puhdistettiin keittämällä.
Proteiinit (g / 100g):0,0
Rasvat (g / 100g):0,0
Hiilihydraatit (g / 100g):8,0
Energiarvo (kcal / 100g):30,0