Vesi, munat ja durumvehnäjauho luovat täydellisen seoksen tälle pastamuodolle, joka on tunnusomaista putkimaisesta muodostaan ja karkeasta, uritetusta pinnastaan. Tämä koostumus on suunniteltu vangitsemaan ja pitämään kastikkeet, mikä tekee siitä ihanteellisen yhdistelmän runsaille raguille (lihakastike).
Campaniasta kotoisin olevat paccherit ovat lyhyitä ja leveitä pastaputkia, joiden halkaisija on noin 30-40 mm. Niitä tarjoillaan usein paksujen tomaattikastikkeiden, kuten "ragù napoletano", kanssa. Niiden suuri koko ja herkullinen 'al dente' -koostumus tekevät niistä täydellisiä täytteille, kuten ricotta ja pinaatti, tai muille luoville vaihtoehdoille. Sileät paccherit sopivat hyvin kalapohjaisiin kastikkeisiin, kermaisiin kastikkeisiin ja koska ne ovat munattomia, ne ovat täydellisiä vegaanisiin kastikkeisiin.