Salvia officinalis on laajasti käytetty mausteena ruoanlaitossa. Kuivattua ruohoa lisätään keittoihin ja pääruokiin, sekä piirakoiden ja muiden kulinaaristen tuotteiden päälle, joihin kuuluvat munariisi, kaali ja liha.
Käyttö
Välipalat, pääruoat, juomat, makeat ruoat.
Maku
Mausteinen, karvas
Ravintoarvo 100 grammaa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 11
Rasvat (g / 100g)… 13
Hiilihydraatit (g / 100g)… 61
Energia-arvo (kcal / 100g)… 410
Tasapainoinen sekoitus hienoksi jauhettua suolaa ja kuivattua fucus-jauhetta, joka on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön perinteisen suolan sijasta. Se ei sisällä makuaineita, kemiallisia lisäaineita eikä gluteenia. Perinteisen suolan korvaaminen merileväsuolalla tekee ruoan mausta kirkkaamman, vähentää kuluttamasi natriumin määrää, auttaa palauttamaan kehon kalium-natrium-tasapainon ja korvamaan jodin puutteen. On suositeltavaa suolata ruoka heti ennen sen syömistä. Tämä säilyttää merilevässä olevien mikro- ja makroelementtien maksimaalisen määrän.
Paino: 100 g
Anisensiemenet - mauste, joka tuotiin Eurooppaan varhaisella keskiajalla ja sai nopeasti suosiota ruoanlaitossa. Papit ja parantajat muinaisissa sivilisaatioissa arvostivat aniksen siemeniä - joiden parantavia ominaisuuksia kutsuttiin joskus ihmeiksi. Ruoanlaitossa käytetään aniksen kaikkia osia kaikissa mahdollisissa muodoissa. Anisensiemeniä lisätään marinadiin antamaan sille kirkasta makua. Jos sekoitat niitä laakerinlehtien ja kanelin kanssa, saat erinomaisen kotitekoisen mausteen kylmille liharuuille.
Proteiinit (g / 100g): 18,0
Rasvat (g / 100g): 16,0
Hiilihydraatit (g / 100g): 35,0
Energiarvo (kcal / 100g): 360,0