Spirulina-tabletit Luomu
Mitä spirulina oikeastaan on? Spirulina on sinivihreä ja spiraalimainen levä, joka voi vaikuttaa positiivisesti terveyteen sen nauttimisen jälkeen. Spirulina on latinalainen nimitys levälle, joka on muodoltaan 'pieni spiraali'. Spirulinan erityispiirre on se, että se on lähes yhtä vanha kuin maa itse ja on kestänyt yli 3,5 miljardia vuotta. Tämä levä ei ehkä ole suuri, mutta se on osoittautunut lähes tuhoutumattomaksi. Kun dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon suuren meteoriitin iskeytyessä maahan, pysyi pieni levä ylpeänä ja voittamattomana...
De (sub)tropische maailmamatkailija
Inkivääriä viljellään lähes kaikissa trooppisissa tai subtrooppisissa maissa. Inkivääri on viljelty juurakko. Tämä tarkoittaa, että sitä ei esiinny luonnossa villinä. Silti inkivääri on ollut olemassa uskomattoman pitkään. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merimatkoilla Kaakkois-Aasiassa noin 3000 vuotta ennen Kristusta. Esihistoriallisen merimigraation ansiosta austronesialaiset laajensivat alueitaan 1500 eKr Madagaskarista Hawaiihin. Ja näiden migraatioiden aikana inkiväärijuuri tuli mukaan. Noin ensimmäisellä vuosisadalla eKr inkivääri saapui ensimmäistä kertaa Intian kautta Eurooppaan. Nykyään suurin osa maailman inkiväärin tuotannosta tapahtuu myös Intiassa.
Tuotantoprosessi Inkivääri
Kasvi korjataan syksyllä, kun lehdet ovat kuihtuneet. Juuret kaivetaan ylös ja kuivataan varjossa. Nuorempia juuria korjataan käytettäväksi tuoreena tai säilöttäväksi. Vanhempia juurakoita käytetään...
Mistä sheavoita saadaan?
Sheavoi on peräisin Afrikasta ja se uutetaan sheapuun pähkinöistä, joita kutsutaan myös karitépuiksi. Puu kuuluu luonnolliseen kasvillisuuteen 300 km leveällä vyöhykkeellä, joka ulottuu Malista Burkina Fasoon, Ghanan, Togon ja Beninin kautta. Vain tällä alueella ja missään muualla maailmassa sheapuut kasvavat eri muodoissa. Ne ovat jopa 15 metriä korkeita puita, joiden luumumaiset hedelmät sisältävät jopa 50 % rasvaa.
Sheavoin terveelliset ominaisuudet
Sheavoi on norsunluun väristä ja siinä on savumainen, pähkinäinen tuoksu. Voissa on korkea A-, E- ja F-vitamiinipitoisuus, ja se on erinomainen kosteuttamaan ihoa, parantamaan verenkiertoa ja edistämään ihon kimmoisuutta. Afrikassa sheavoita on käytetty vuosisatojen ajan päivittäiseen ihon ja hiusten hoitoon.
Sheavoin käyttötarkoitukset
Sheavoita löytyy laajalti kaupallisista voiteista, emulsioista ja saippuoista, mutta sheavoin vaikutus näissä tuotteissa on lähes n...
Kurkuma Jauhe Luomu
Luomu kurkuma jauhe tunnetaan monilla eri nimillä (muiden muassa koenjit, koenier, trumeric ja curcuma). Se saadaan Curcuma Longa -kasvin juuresta, joka on alun perin kotoisin Intiasta. Kurkuma kuuluu inkiväärin sukuun.
Curcuma jauhe tai kurkuma longa jauhe on erityisesti käytössä intialaisissa ruoissa, mutta sitä myydään nykyään myös lisäravinteena ja superfoodina. Ei suotta: jauhe on runsas kaliumin, natriumin ja kurkumiinin lähde. In…
Tonkapavut (Dipteryx odorata)
Tonkapavut kasvavat tonkapuussa ja ovat näiden puiden kantamien hedelmien siemeniä. Tonkapavut ovat kapeita, mustia, pitkänomaisia ja ryppyisiä papuja, joissa on ruskea sisus. Kun ne on korjattu, siemenet kuivataan ja liotetaan 24 tuntia päivässä alkoholissa tai rommissa. Rommissa liotetut tonkapavut antavat makua vaniljalle, mantelille ja rommille. Tämä tekee niistä täydellisen mausteen jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Alkoholin lisäämisen jälkeen pavut kuivataan jälleen ja käymisprosessi alkaa.
Tonkapavut ovat laajalti käytetty ainesosa jälkiruoissa, jälkiruokien koristelussa (ganache), karamellimakeisissa, jäätelössä tai leivonnaisissa.
Mitä ovat kikherneet?
Kikherneitä kutsutaan myös garbanzo-pavuiksi. Kikherneet ovat erittäin suosittuja, erityisesti Välimeren alueella, missä niitä käytetään erilaisissa ruoissa. Ne ovat palkokasveja, joita on viljelty Anatoliassa yli 8 000 vuotta. Monia anatolialaisia ruokia voidaan valmistaa kikhernejauhosta, kuten hummusta, falafelia, sipsejä ja chipssejä. Nykyään suurin osa kikherneistä viljellään edelleen Turkissa, mutta nyt 70 % maailman tuotannosta on Intian käsissä.
Kuinka terveellisiä kikherneet ovat?
Kikherneet ovat runsaita proteiinin, kuidun ja mineraalien lähteitä, ja ne aiheuttavat vähemmän kaasua kuin muut pavut. Kikherneet ovat kuitupitoisia, mikä ei ainoastaan saa sinut tuntemaan itsesi kylläiseksi, vaan myös stimuloi ruoansulatustasi. Kuitupitoisuuden vuoksi kikherneet voivat myös alentaa kolesterolitasojasi.
Kikherneet sisältävät myös E-vitamiinia. E-vitamiinilla on solunsuojatoiminto, ja se tunnetaan luonnollisena ikääntymistä estävänä aineena.
Mitä voit tehdä kikhernejauhon kanssa?
Proteiinin ja kuidun vuoksi,…
Maca, imperiumin lähde
Maca voidaan oikeutetusti kutsua inkakansan "dopiksi": sen avulla voi rakentaa kokonaisen valtakunnan. Maca on juurikasvi, joka kasvaa alun perin Perussa. Macaa viljeltiin erityisesti karuilla alueilla, jotka olivat useimmille muille viljelykasveille sopimattomia.
Maca viljely suurilla korkeuksilla
Maca on erityinen, koska sitä viljellään yli 3500 metrin korkeudessa. Inka-soturit käyttivät tätä kasvia tunteakseen itsensä vahvemmiksi. Sanotaan myös, että Maca hidastaa ikääntymistä, parantaa immuniteettia ja lisää libidoa. Maca on siten verrattavissa fenkoliin.
Maca maku
Maca maistuu pähkinöiden ja voikaramellin sekoitukselta. Raaka Maca on pähkinäisen makuista, kun taas kuivattu Maca tuo esiin enemmän maanläheisiä makuja. Luomumaca-jauhetta voidaan käyttää hyvin makuaineena, muun muassa mehuissa, kaakaossa ja pähkinämaidossa.
Maca palauttavat ominaisuudet<…
Muscovado
Muscovado on sokeriruokosokeria Mauritiuksen saarelta, ja sitä kutsutaan myös Barbados-sokeriksi. Pienen Intian valtameren saaren ilmasto on ihanteellinen sokeriruokoviljelyyn. Toisin kuin useimmat ruskeat sokerit, jotka valmistetaan lisäämällä melassia jalostettuun valkoiseen sokeriin, Muscovado-sokeri ottaa makunsa ja värinsä lähteestään, sokeriruokomehusta. Tämän vuoksi Muscovado-sokerissa on edelleen luonnollisia mineraaleja ja vitamiineja sokeriruokosta. Siinä on 10-15 % melassia, joten sen koostumus on erittäin pehmeä, paakkuuntunut ja kostea.
Maku ja käyttö
Muscovado-sokerin maku on pehmeä toffeinen ja maltaisen, mikä antaa tälle sokerityypille sen ainutlaatuisen luonteen. Muscovado-sokeri kestää korkeita lämpötiloja paremmin kuin muut sokerit, joten sokeria voidaan käyttää täydellisesti lämpimissä ruuissa tai leivonnaisissa. Se antaa aterioille ja lämpimille juomille erityisen herkullista makeutta ja on ihanteellinen makeuttamiseen...
Kurkuma Jauhe Luomu
Kurkuma Jauhe Luomu VehGro:lta on orgaanisesti sertifioitu tuote, joka on huippulaatuista. Tämän sertifikaatin ansiosta tiedät, että ostamasi tuote on luotu ihmisten ja luonnon huomioiden.
VehGro edustaa tuotteita, jotka ovat terveellisiä ja korkealaatuisia. Valitsemamme (luomu) luonnontuotteet tulevat eri puolilta maailmaa. Kaikki tuotteet tarkastetaan Euroopassa ja usein myös pakataan siellä.
Luomumerkki tarkoittaa 100 % kontrolloitua luomua ja luotettavuutta. Nämä ainesosat ovat taatusti vapaita kaikista lisäaineista, kuten sokereista ja rasvoista, ja ne täyttävät kaikki Euroopan vaatimukset torjunta-aineiden osalta. Tuotteidemme laatua tarkastetaan säännöllisesti.
Etsitkö tukkukauppiasta tai maahantuojaa Kurkuma Jauhe Luomulle?
VehGro on Kurkuma Jauhe Luomun tukkukauppias sekä tuhansien muiden luomuaineksien, joita tarjoamme joko yksittäisinä ainesosina tai sekoituksina.
Muscovado
Muscovado on sokeriruokosokeria Mauritiuksen saarelta, ja sitä kutsutaan myös Barbados-sokeriksi. Pienen Intian valtamerellä sijaitsevan saaren ilmasto on ihanteellinen sokeriruokoviljelyyn. Toisin kuin useimmat ruskeat sokerit, jotka valmistetaan lisäämällä melassia jalostettuun valkoiseen sokeriin, Muscovado-sokeri saa makunsa ja värinsä lähteestään, sokeriruokomehusta. Tämän vuoksi Muscovado-sokerissa on edelleen luonnollisia mineraaleja ja vitamiineja sokeriruokosta. Sen melassipitoisuus on 10-15 %, joten koostumukseltaan se on erittäin pehmeää, paakkuista ja kosteaa.
Maku ja käyttö
Muscovado-sokerin maku on pehmeä toffeen ja maltaan vivahteilla, mikä antaa tälle sokerityypille sen ainutlaatuisen luonteen. Muscovado-sokeri on lämpötilan vaihteluille kestävämpää kuin muut sokerit, mikä tekee siitä täydellisen käytettäväksi kuumissa ruoissa tai leivonnassa. Se antaa aterioille ja kuumille juomille erityisen suolaisen makeuden ja on ihanteellinen marinadien, tummien kastikkeiden, chutneyjen ja kaikenlaisten kuumien juomien makeuttamiseen.
Riisi
Riisi on viljelykasvi. Tämä tarkoittaa, että se on kasvilaji, jota on kasvatettu ihmiskäyttöön ja joka on jalostettu villikasveista. Riisi (Oryza) on viljakasvi, jonka suurin tuottaja ja kuluttaja on Kiina ja suurin viejä Thaimaa.
Riisi kasvaa haarautuvana tähkänä. Tähkä sisältää 50–500 tähkää, joista jokaisessa on yksi kukka. Hedelmät ja myöhemmin jyvät ovat suojattu kelkkalehdillä. Riisin kasvuprosessi kestää keskimäärin 3–6 kuukautta.
Riisin historia
Riisin alkuperä on Aasiassa. Noin 9000 vuotta sitten siellä alettiin viljellä riisiä trooppisilla alueilla. Riisinjyviä löydettiin Shangshan kylästä. Viljelykasvien kasvattaminen mahdollisti ihmisten asumisen yhdessä paikassa. Shangshanista on löydetty riisiä astioista ja kivistä yhdessä työkalujen kanssa, joita käytettiin riisin jauhamiseen.
Riisi tuli yleisemmäksi ruokavaliossa vasta 1400-luvulla E...
Siegling Transilon, kuljetus/prosessihihnat, elintarvikkeet - Forbo Movement Systems tarjoaa toimitusohjelman, joka perustuu tiiviseen yhteistyöhön asennusvalmistajien ja elintarvikkeiden valmistajien kanssa. Kuljetushihnojen lisäksi tarjoamme myös lisävarusteita, kuten profiileja tai aaltoilevia reunoja, erilaisia erityisratkaisuja sekä paikan päällä tapahtuvaa huoltopalvelua.
Kehitämme useita lähestymistapoja innovatiivisilla ratkaisuillamme: HACCP-hihnamme ovat hyvä esimerkki, sillä ne mahdollistavat tiettyjen mahdollisten turvallisuuspuutteiden poistamisen elintarvikkeiden tuotannosta. Hihnat, jotka tarjoavat optimaalista vastustuskykyä hydrolyysille, hyviä irtoamisominaisuuksia, saatavilla sinisinä tärkeän kontrastin luomiseksi tai hitsatuilla reunoilla, voivat tukea HACCP-konseptiasi. Hihnat, joita käytetään pakkaamattomien elintarvikkeiden kuljetukseen, täyttävät tiukimmat muovimateriaalien säädökset (EU, FDA), ja niille on saatavilla vaatimustenmukaisuusilmoitus.
Alkuperä
Lehtikaali on lehtivihannes, jota voidaan kasvattaa kaikilla maaperätyypeillä, ja se on tyypillinen talvikasvis. Lehtikaali on villikaalin jälkeläinen. Se on peräisin Pienestä Aasiasta ja nomadit toivat sen Eurooppaan noin 600 eKr. Jo vuonna 1661 lehtikaalia löytyy hollantilaisista keittokirjoista.
Jauhaminen jauheeksi
Tuore lehtikaali kuivataan ja jauhetaan sitten lehtikaaliksi. Tässä prosessissa ravinteet säilyvät täysin ehjinä.
Ravintoarvot ja käyttötarkoitukset
Lehtikaali sisältää kuitua ja rikkiä, jotka auttavat ruoansulatuksessa, antioksidantteja ja omega-3-rasvoja. Se on myös rikas rautapitoisuuden, kalsiumin sekä monien vitamiinien A, K ja C suhteen. 100 grammassa lehtikaalia on 100 milligrammaa C-vitamiinia. Lehtikaalia voidaan siis oikeutetusti kutsua superfoodiksi. Tätä jauhetta voidaan käyttää vihannesmoothien valmistamiseen. Sitä voidaan myös lisätä mehuun ja käyttää keitoissa, kastikkeissa, curryissä, vihannesruoissa, salaateissa ja tietenkin perunamuusissa! Sekoita se endiivisoppaan tai anna lehtikaalikeitolle lisäpotkua.
Kumina (Cuminum cyminum)
Vaikka orgaanisia Nigella-siemeniä kutsutaan myös mustaksi kumina, niillä ei ole mitään tekemistä perinteisen hollantilaisen kuminan kanssa. Mustaa kuminaa viljellään Intiassa ja sen ympäristössä. Tämän kuminalajin siemenöljyä käytetään laajasti, erityisesti islamilaisessa maailmassa.
Kookospähkinä
Kookospähkinä on kookospalmun kivihedelmä. Sen liha ei ole mehukasta, vaan kuitumaista. Hedelmällä on vihreä kuori, joka poistetaan sadonkorjuun jälkeen. Poiston jälkeen esiin tulee karvainen puumainen pähkinä.
Historia
Kookospähkinän alkuperä on Tyynellämerellä, ja se levisi merien kautta. Erityisesti Etelä-Aasiassa kookospähkinää käytetään monenlaisiin tarkoituksiin. Ennen meidän aikakauttamme kookospähkinä oli tärkeä osa aasialaisten elämää. Kookospähkinöitä tuotiin länsimaiseen maailmaan tutkimusmatkailijoiden toimesta, mikä teki kookospähkinästä laajalti tunnetun.
Kookosjauhon valmistus
Kookospähkinässä on hedelmälihaa. Hedelmälija raaputetaan pähkinöistä ja puristetaan sitten erottamaan kookosöljy hedelmälihasta. Jäljelle jäävä hedelmäliha kuivataan ja sitten raastetaan tai jauhetaan jauhoksi. Kookosjauho on siis kookoksen kuivattua ja jauhettua raastetta.
Kookosjauho on gluteenitonta ja hyvä vaihtoehto vehnälle ja muille viljajauhoille. Kookosjauho on erinomainen kuitulähde ja antaa hieman makean maun...
Mikä on Arenga Palm Sugar?
Arenga Palm Sugar valmistetaan sokeripalmun (Arenga Pinnata) nektarista. Luomu-arenga-nektari siivilöidään ja haihdutetaan, kunnes arenga on kiteytynyt sokeriksi. Arenga Palm Sugar on vähemmän makeaa kuin tavallinen sokeri.
Arenga Palm Sugar terveellistä
Arenga Palm Sugar sisältää useita terveellisiä aineita. Se sisältää erilaisia mineraaleja, vitamiineja, proteiineja ja aminohappoja. Siinä on myös runsaasti antioksidantteja. Se on parempi vaihtoehto kuin tavallinen sokeri, koska sen glykeeminen indeksi on alhaisempi (30-35).
Dr. Paul Lohmann® tarjoaa natriumsukkinattia 6-hydraattina jauheena ja liuoksena elintarvike/lääke- ja kemiallisesti puhtaassa laadussa.
Biopharmaattisissa sovelluksissa sitä käytetään pH-puskuriainena solukulttuurimedioissa.
Elintarvikkeissa sitä käytetään makuaineena.
Teollisissa sovelluksissa sitä käytetään stabilointiaineena elektrolyyttikylvyissä, ytimen muodostavana polymeerilisäaineena ja kiteytymismuokkaajana kipsin tuotannossa.
CAS 6106-21-4
EINECS 205-778-7
Dr. Paul Lohmann® toteuttaa tuotteen ja sovelluksen kehitystä tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Tämä sisältää kemiallisten ja fysikaalisten parametrien, kuten tiheyden, kostutettavuuden, hiukkaskoon, puhtauden tai pH-arvon, mukauttamisen.
Vähän historiaa riisistä
Riisi on tärkein ravintoaine Aasian väestölle. Sitä on viljelty ja kasvatettu jo 13 000 vuotta. Kiinassa viljellään eniten riisiä, mutta Thaimaa on suurin riisin viejä, jota seuraa Vietnam. Riisi on viljakasvi, ja siitä voidaan erottaa grosso modo kaksi tyyppiä: Japonica-riisi (tahmea ja lyhyt) ja Indica-riisi (kuiva ja pitkä). Jokaisesta tyyppistä on olemassa riisilajikkeita eri väreissä: valkoinen, ruskea, musta ja punainen. Vain valkoinen riisi poikkeaa muista, koska se on edelleen käsitelty versio yhdestä muusta väristä. Valkoisen riisin tuotannossa poistetaan paitsi uloin kuori myös kuitukerros ja idu. Kaikkien muiden väristen riisien tuotannossa kuitukerros ja idu säilyvät. Näitä riisilajikkeita kutsutaan myös täysjyväriisiksi.
Ruskean riisin riisijauho
Tämä riisijauho on valmistettu ruskeasta riisistä. Uloin sc…
Paprika (Capsicum annuum)
Punainen Paprika Edelzoet Jauhe Hieno siemenetön Luomu on siemenetön tuote, mikä tarkoittaa, että on huolehdittu siitä, ettei tätä tuotetta voi kylvää. Punainen Paprika Edelzoet Jauhe Hieno siemenetön Luomu on siis tarkoitettu vain käytettäväksi keittiössä.
Baobab-jauhe
Baobab on baobab-puun hedelmä, jota kutsutaan myös Adansonia Digitata -nimellä tai apinapuu. Viimeinen nimi johtuu monista apinalajeista, jotka elävät baobab-hedelmistä. Puu voi elää erittäin vanhaksi ja se on Afrikan suurin puu. Ei vain hedelmä ole hyödyllinen elämälle Afrikassa. Lähes kaikki puun osat ovat hyödyllisiä, minkä vuoksi sitä kutsutaan kansanomaisesti myös "Elämän puuksi". Hauska esimerkki on se, että se käyttää runkoaan vesivarastona. Sadekauden aikana apinapuu varmistaa riittävät varastot, jotta se voi selviytyä kuivista kausista. Rungosta käytetään sitten paikallisten toimesta kauppana, karjan tallina tai bussipysäkkinä. Hedelmässä on erittäin korkea antioksidanttien pitoisuus. Lisäksi baobab-jauhe on erinomainen kalsiumin lähde ja erittäin rikas vitamiineista ja mineraaleista. Kun hedelmä on käsitelty jauheeksi, se koostuu noin 50 % kuidusta (pe...
Mikä on kardemumma?
Kardemummakasvit (Elettaria cardamomum) kasvavat pääasiassa korkeilla ja varjoisilla alueilla trooppisten metsien lähellä, joissa on suhteellisen runsaasti sadetta. Tällaisia olosuhteita esiintyy pääasiassa Kaakkois-Aasiassa ja Keski-Amerikassa. Kardemumma tunnetaan myös vihreänä kardemummana ja se on sukua inkiväärille. Kardemummalla on herkullinen makea ja pistävä tuoksu. Kardemumma maistuu bergamotilta, sitruunalta ja kamferilta. Kodat kuivataan sadonkorjuun jälkeen ja muuttuvat sitten mattavihreiksi. Ne ovat 1,5–2 cm pitkiä.
Terveelliset ominaisuudet kardemummansiemenillä ja sovellukset
Kardemumma sisältää monia mineraaleja, kuten rautaa, kalsiumia, kaliumia ja mangaania. 1 ruokalusikallinen sisältää jo 80 % päivittäisestä suositellusta mangaanimäärästä. Kardemummaa käytetään monissa ruoissa hienostuneen maun lisäämiseksi, esimerkiksi paistetussa jauhelihassa ja keitetyissä makkaroissa. Se on myös yleisesti käytetty mauste monissa itäisissä ja afrikkalaisissa ruoissa. Kardemummalla on hyvin erityinen maku. Jos käytät sitä liikaa, se antaa ylivoimaisen...
Dr. Paul Lohmann® tarjoaa kalsiumcitraattimalaatin jauheena farmaseuttisessa laadussa sekä ravintolisille.
Ruoan sovelluksissa sitä käytetään kalsiumin rikastamiseen.
CAS 142606-53-9
Dr. Paul Lohmann® toteuttaa tuotteen ja sovelluksen kehitystä tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Tämä sisältää kemiallisten ja fysikaalisten parametrien, kuten tilavuuspainon, kostutettavuuden, hiukkaskoon, puhtauden tai pH-arvon, mukauttamisen.
Prosessi ja alkuperä
Tämä raakasokeri on 100 % luonnollista sokeria Kolumbiasta. Ruokosokeri valmistetaan sokeriruokosta. Tämän sokeriruohon mehu keitetään, kiteytetään, jauhetaan sokeriksi ja seulotaan. Raakasokerilta puuttuu yksi vaihe tuotantoprosessista, koska sitä ei ole jalostettu.
Tämän ruskean/kultaisen ruokosokerin lisäksi on muitakin erilaisia tyyppejä; valkoista ruokosokeria ja tummanruskeaa ruokosokeria. Väri riippuu lisätyn melassin määrästä.
Keskiajalla ruokosokeri kuului kalliisiin ja harvinaisiin mausteisiin. Raakasokeria kuljetettiin Länsi-Eurooppaan sokerileipien muodossa, ja siellä se puhdistettiin sokerileipomoissa.
Käyttö
Ruokosokeria käytetään usein sokerijuurikkaan korvikkeena. Se on herkullista erilaisissa ruoissa ja juomissa.
Herkomst Carob
Carob-jauhe tulee johannesleipäpuusta (Ceratonia siliqua), joka esiintyy erityisesti Välimeren alueella. Kasvi tunnetaan ravinteikkaista palkoistaan. Carob-jauhetta voidaan käyttää kaakaon korvikkeena, sillä maut ovat melko samankaltaisia; carob on vain makeampaa ja siinä on mieto pähkinäinen maku.
Johannesleipäpuu kasvaa jopa 15 metriä korkeaksi. Kruunu on leveä ja puolipallon muotoinen, ja sen tukee paksu runko, jossa on karkea ruskea kuori ja vahvat oksat. Johannesleipäpuuta viljellään laajasti, mutta sitä kasvaa edelleen myös luonnonvaraisena itäisillä Välimeren alueilla. Johannesleipäpuut voivat selviytyä pitkiä kuivuusjaksoja, mutta hedelmien tuottamiseksi carob-jauhetta varten ne tarvitsevat 500–550 millimetriä sadetta vuodessa.
Käsittely Carob-jauheeksi
Carob-jauhe valmistetaan johannesleipäpuun palkojen tummanruskeista siemenistä. Palkot voivat olla jopa 20 cm pitkiä ja ovat noin...
Täältä Abraham saa sinappinsa!
Valkoinen sinappi tai keltainen sinappi (Sinapis alba) on kasvi, joka kuuluu ristikkäiskukkakasvien perheeseen (Sinapis). Kasvi on todennäköisesti alun perin kotoisin Välimeren alueilta, mutta se on nyt levinnyt kaikkialle. Kasvia viljellään raaka-aineena sinapille tai vihreänä lannoitteena tyhjällä maatalousmaalla.
Sinapinsiementen käyttötarkoitukset
Koko siementä käytetään vihannesten säilömiseen (kuten kurkkujen) ja jauheena sinapin valmistamiseen (karkeaa sinappia varten myös yhdessä sinapinsiementen palasten kanssa). Sinapinsiemenet sisältävät sinalbiniä, ainetta, joka antaa sinapille sen terävän maun. Kuitenkin keltaisissa sinapinsiemenissä on vähemmän sinalbiniä kuin mustissa sinapinsiemenissä, minkä vuoksi keltaisista sinapinsiemenistä valmistetut sinapit ovat usein miedon makuisia.
Rasvanpoisto; helppo homma
Tämä sinappijauho on rasvattu kylmällä prosessilla, jolloin siinä on enää vain 15 % jäämärasvaa (20 %:n sijaan...
Goji-puu
Goji-puu on pensas/puu, jolla kasvaa goji-marja, ja se on kotoisin Kiinasta. Tämä puu tuotiin Eurooppaan 1700-luvulla. Pitkät, kaarevat oksat ovat piikikkäitä. Lehdet ovat harmaanvihreitä ja kukat purppuranvärisiä. Marjat ovat noin 2 cm pitkiä ja oranssinpunaisia. Ennen kuivaamista ne ovat mehukkaita ja puhkeavat nopeasti.
Goji-puu kestää kaikki sääolosuhteet, vaihdellen -26℃ talvella ja 40℃ kesällä. Kahden vuoden kasvukauden jälkeen ensimmäiset marjat kypsyvät. Goji-marjoja viljellään istutuksessa Keltaisen joen varrella Kiinassa. Tässä alueella istutetaan 3000 puuta hehtaarille, missä ne kasvavat leveyttä. Puiden korkeus on noin 1 metri ja ne tuottavat 1 kilogramman goji-marjoja kaudessa.
Ravinteet ja käyttötarkoitukset
Nämä goji-marjat kuivataan ja ne ovat 100 % orgaanisia. Ne ovat punaisia ja maistuvat makeilta ja happamilta. Kuivaamalla goji-marjoista saadaan erittäin tiivistettyjä ravinteita. Goji-marjat ovat rikkaita antioksidanteista...
Ehkä yhtä vanha kuin pyramidit
Valkosipuli (Allium sativum) on mukulakasvi narsissikasvien perheessä ja sukua sipuleille, purjolle ja ruohosipulille. Vanhoimmat tiedot valkosipulin käytöstä ulottuvat vuoteen 1500 eKr, Egyptiin.
Valkosipulin terveelliset ominaisuudet
Valkosipulilla on todistettu kolesterolia ja verenpainetta alentava vaikutus. Se toimii myös bakteereja tappavasti alliciinin läsnäolon vuoksi. Valkosipulille on myös muita vaikutuksia, mutta niistä ei ole lopullista näyttöä. Valkosipuli on rikas B6-vitamiinin, C-vitamiinin sekä mangaanin ja fosforin mineraalien suhteen.
Valkosipulin käyttö
Valkosipuli on suosittu yrttejä Välimeren ja Keski-Euroopan maissa, ja sitä käytetään sekä tuoreena että jauhettuna (kuivattuna ja murskattuna). Valkosipulirakeet ovat loistavia salaatteihin. Voit myös lisätä sitä pannulle öljyn joukkoon paistaessasi lihaa, kalaa, riistaa tai siipikarjaa. Valkosipuli on yrtti, jolla on voimakas maku ja tuoksu. Tuoksu on tutkimusten mukaan tehokas hyttysiä vastaan...
Mitä kurkuma oikein on?
Kurkuma on etelä- ja kaakkois-aasialainen kasvi, joka kuuluu inkiväärikasvien sukuun. Tästä kasvin juuresta valmistetaan kurkumaa tai keltajuurta (curcuma longa). Mausteena kurkuma on miedosti karvasta makua ja se on korkealla superfoodien listalla. Tämä johtuu osittain siitä, että kurkuma sisältää eteeristä öljyä, joka koostuu pääasiassa niin sanotuista 'seskviterpeeneistä'. Eri tyyppisillä 'seskviterpeeneillä' on lukuisia positiivisia vaikutuksia kehoomme.