Täältä Abraham saa sinappinsa!
Valkoinen sinappi tai keltainen sinappi (Sinapis alba) on kasvi, joka kuuluu ristikukkaiskasvien perheeseen (Sinapis). Kasvi on todennäköisesti alun perin kotoisin Välimeren alueelta, mutta se on nyt levinnyt kaikkialle. Kasvia viljellään raaka-aineena sinapille tai vihreänä lannoitteena tyhjällä maatalousmaalla.
Sinapinsiemenen käyttötarkoitukset
Koko siementä käytetään vihannesten säilömiseen (kuten kurkkujen) ja jauheena sinapin valmistamiseen (karkeaa sinappia varten myös yhdessä sinapinsiementen palasten kanssa). Sinapinsiemenet sisältävät sinalbiniä, ainetta, joka antaa sinapille sen terävän maun. Kuitenkin keltaisissa sinapinsiemenissä on vähemmän sinalbiniä kuin mustissa sinapinsiemenissä, minkä vuoksi keltaisista sinapinsiemenistä valmistetut sinapit ovat usein miedon makuisia.
Sinapinsiemenen vaikutus
Sinapinsiemenet stimuloivat verenkiertoa. Ne edistävät nielun verenkiertoa ja vahvistavat n...
Alkuperä
Tomaatti on hedelmä, joka tulee tomaattikasvista (solanum lycopersicum). Kulinaarisesti tomaatti on vihannes. Tomaatit ovat peräisin Meso-Amerikasta, missä asteekki- ja maya-esivanhemmat viljelivät pieniä muunnelmia. Vuonna 1750 tomaatit olivat vielä keltaisia hedelmiä, mutta erilaisten risteytysten myötä ne saivat punaisen värin.
Ravinteet
Tomaatit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, karoteeneja, B1-, B2- ja B6-vitamiineja. Lisäksi ne sisältävät mineraaleja kuten kaliumia, fosforia ja magnesiumia. Tomaattia syödään vihanneksena, joko lämpimänä tai kylmänä. Tomaattien hyviä ominaisuuksia tiivistetään kuivaamalla ja käsittelemällä ne paloiksi, granulaatiksi tai jauheeksi. Näitä voidaan lisätä moniin ruokiin.
Käyttömahdollisuudet kuivattua tomaattigranulaattia:
Kuivattu tomaattigranulaatti omaa rikkaamman ja syvemmän tomaattimaun kuin tuoreet tomaatit ja se tuo umami-efektin pastakastikkeisiin, keittoihin, pataruokiin, dippikastikkeisiin, kastikkeisiin...
Alkuperä ja historia
Sipuli on sipulikasvi ja se on sukua kevätsipulille ja purjolle. Nämä sipulikasvit varastoivat ravintoa sipulissa, joka kestää talven, ja siksi ne voivat olla ensimmäisiä kasveja, jotka nousevat maasta keväällä. Sipulin kasvi kasvaa siemenestä, ja ensimmäisenä vuonna muodostuu sipuli.
Kirjoituksista, jotka ovat peräisin noin 3000 eKr, käy ilmi, että sipulia viljeltiin ensimmäisen kerran Aasian osissa. Lopulta sipuli päätyi myös Egyptiin, mistä myös nämä viipaloidut sipulit ovat peräisin. Pyramidinrakentajat saivat sipuleita osana ruokarationa, ja niitä käytettiin ravintona ja lääkkeenä matkalla tuonpuoleiseen.
Maku ja käyttö
Sipulia käytetään ympäri maailmaa vihanneksena, ja se esiintyy monenlaisissa muodoissa ja väreissä. Sipuleilla on voimakas maku ja tuoksu, joka heikkenee kuumennettaessa. Nämä luomusipulit kuivataan ja jauhetaan jauheeksi. Sipulijauhe valmistetaan valkoisista sipuleista ja se voi toimia tuoreiden…
Alkalisoitu kaakaopulveri orgaaninen
Kaakaopuut, joista kaakaopulveri valmistetaan, ovat kotoisin Etelä-Amerikasta. Kaakaopuut (Theobroma) tuottavat palkoja, jotka ovat 15–25 cm pitkiä. Jokaisessa palkossa on 20–40 papua eräänlaisessa tahnassa. Raakapavut ovat noin 2,5 cm pitkiä. Sadonkorjuun jälkeen palkot avataan ja tyhjennetään. Poistettu tahna jätetään sitten fermentoitumaan auringossa muutamaksi päiväksi. Kuivauksen jälkeen pavut murskataan pieniksi paloiksi ja ne kulkevat myllyn läpi, jotta pavut saadaan erotettua kuoristaan. Kaakaopalat jauhetaan sitten kivellä 10 tunnin ajan hienoksi tahnaksi. Tahna siivilöidään, jotta jäljelle jääneet palat saadaan erotettua voista. Jäljelle jääneet palat jauhetaan edelleen kaakaopulveriksi.
Alkalisoitu kaakao
Hollantilainen (alkalinen) kaakao poikkeaa muissa maissa käytettävästä kaakaosta, minkä vuoksi alkalista kaakaota kutsutaan myös hollantilaiseksi kaakaoksi Yhdysvalloissa. Luonnollinen kaakao pestään kaliumkarbonaattiliuoksella, joka neutraloi kaakaon happamuuden. Koska ...
Miksi pellavansiemenet?
Pellavansiemenet ovat Omega 3 -rasvahapon, alfa-linoleenihapon, lähde, joka auttaa ylläpitämään normaalia kolesterolitasoa veressä. Se on runsain ravintolähde tälle välttämättömälle rasvahapolle. Lisäksi pellavansiemenet sisältävät proteiinia, erilaisia B-vitamiineja ja ovat erittäin rikkaita mineraaleissa, kuten tiamiinissa, magnesiumissa, kaliumissa ja fosforissa.
Pellavansiemenien käyttötarkoitukset
Pellavansiemenet ovat erittäin kuitupitoisia. Ne ovat loistava lisä proteiinipirtelöihin ja aterianvaihtoehtoihin ihmisille, jotka urheilevat paljon tai haluavat lisätä painoaan.
Alkuperä
Sitruunankuorijauhe valmistetaan sitruunan kuoresta. Sitruuna on sitruunapuun (Citrus Limonum) hedelmä. Sitruuna on kotoisin Aasiasta, mutta nykyään sitä esiintyy runsaasti Välimeren alueella ja Amerikassa. Tämä sitruunankuorijauhe on peräisin Chilestä. Sitruunankuori sisältää jopa 10 kertaa enemmän välttämättömiä ravintoaineita kuin sitruunan mehu.
Ravinteet ja käyttö
Sitruunankuorijauhe sisältää muun muassa A- ja C-vitamiineja sekä mineraaleja kuten magnesiumia ja kalsiumia. Lisäksi sitruunankuori sisältää myös kaliumia ja beetakaroteenia. Tässä jauheessa käytetään sekä sitruunan keltaista että valkoista osaa, mikä voi antaa sille kitkerän maun. Korkea C-vitamiinipitoisuus yhdessä flavonoidien kanssa tekee tästä tuotteesta terveellisen lisän jokaiseen ateriaan. Tätä sitruunankuorijauhetta voidaan lisätä moniin erilaisiin ruokiin, kuten salaatteihin, jälkiruokiin, leivontaan...
De Salspiro on kätevä inhalaattori, joka tuo suolaluolan palauttavan ja rentouttavan tunnelman kotiisi. De Salspiro on täytetty noin 60-80g Himalajan suolagranulaattia Pakistanista.
Salspiro Suolaputki Inhalaattori
Salspiro Suolaputki Inhalaattori VehGrolta on biologisesti sertifioitu tuote, joka on huippulaatua. Tämän sertifikaatin ansiosta tiedät, että ostamasi tuote on valmistettu ihmistä ja luontoa kunnioittaen.
VehGro edustaa tuotteita, jotka ovat terveellisiä ja korkealaatuisia. Meidän valitsemamme (biologiset) luonnontuotteet tulevat eri alueilta ympäri maailmaa. Kaikki tuotteet tarkastetaan Euroopassa ja usein myös pakataan siellä.
BIO-sertifikaatti tarkoittaa 100% tarkastettua biologista ja luotettavaa. Nämä ainesosat ovat siis taatusti vapaita kaikista lisäaineista, kuten sokereista ja rasvoista, ja ne täyttävät kaikki Euroopan vaatimukset torjunta-aineiden osalta. Tuotteidemme laatua tarkastetaan säännöllisesti.…
Tonka-papujen alkuperä
Tonka-pavut (Dipteryx odorata) kasvavat tonka-puussa ja ovat näiden puiden kantamien hedelmien siemeniä. Tonka-pavut ovat kapeita, mustia, pitkänomaisia ja ryppyisiä papuja, joiden sisus on ruskea.
Tuotantoprosessi Tonka-papujen
Siemenet korjataan, kuivataan ja liotetaan alkoholissa tai rommissa päivän ajan. Rommissa liotetut tonka-pavut antavat makua vaniljalle, mantelille ja rommille. Tämä tekee niistä täydellisen mausteen jälkiruoille ja leivonnaisille. Alkoholin lisäämisen jälkeen pavut kuivataan uudelleen ja käymisprosessi alkaa.
Tonka-papujen sovellukset
Tonka-pavut ovat yleinen ainesosa jälkiruoissa, jälkiruokien koristelussa (ganache), karamellisokerissa, jäätelössä tai leivonnaisissa.
Valkosipuli (Allium sativum)
Valkosipulijauhe VehGrolta on 100 % luonnollista, ilman lisäaineita. Valkosipulijauhe on kuivattua ja jauhettua valkosipulia. Hyvän mausteen lisäksi valkosipuli on myös erittäin hyväksi terveydelle. Se on vitamiinien ja mineraalien lähde. Valkosipulijauheella on hieman miedompi maku kuin tuoreella valkosipulilla, mutta se on erittäin tiivistettyä. Joten tarvitset vain vähän maustamaan ruoan! Säilytä viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa. Kuluta vuoden kuluessa ostopäivästä.
Alkuperä ja historia Mustat pavut
Mustaa papua käytetään paljon meksikolaisessa keittiössä. Usein se korvataan tavallisilla ruskeilla pavuilla. Sen mustan värin, lihamaisen rakenteen ja koon (pienempi kuin ruskea papu) ansiosta se on erottuva näky. Maku on sienimäinen.
Terveelliset ominaisuudet Mustat pavut ja sovellukset
Mustat pavut ovat täynnä magnesiumia, tiamiinia, foolihappoa, B-vitamiineja, antioksidantteja (antosyaaneja), proteiineja ja kuituja. Suuren proteiinipitoisuuden ja kuitujen ansiosta se voi toimia erinomaisena lihankorvikkeena, ja sen suuri etu on, että hiilihydraattien käsittely tapahtuu tasaisesti. Mustia papuja voidaan hyvin käyttää kasvisruoissa, keitoissa tai ruskean pavun korvikkeena.
Mustapippuri
Pippuri kasvaa marjoina trooppisessa pippurikasvissa. Terävä maku syntyy piperiinistä. Pippuria on eri väreissä: mustaa, valkoista ja vihreää. Pippurikasvi kasvaa alun perin pääasiassa Intiassa. Pippuria tuotetaan useimmissa trooppisissa alueissa.
Mustapippurin käyttö
Pippuria voidaan käyttää lähes kaikissa ruokalajeissa. Se vahvistaa lihan makua ja antaa mausteisen maun keittoon ja muusiin.
Mustapippurin terveelliset ominaisuudet
Ruoansulatusta stimuloiva vaikutus on mustapippurin tärkein ominaisuus, mutta mustapippurilla on muitakin ominaisuuksia. Pippuri parantaa muiden ravintoaineiden imeytymistä ja se on voimakas antioksidantti.
Kookoslastut
Kookoslastut ovat maukas ja terveellinen vaihtoehto tavallisille sipseille. Ne on valmistettu kookospähkinän lihasta.
Kookoslastut
Lastuissa ei ole sokeria tai muita lisäaineita. Kookoslastujen (puolittaisella) paahtamisella ne saavat rapean rakenteen ja kookoksen tuoksu vapautuu.
Terveelliset ominaisuudet kookoslastuissa ja käyttötarkoitukset
Makeutetut kookoslastut ovat vähäkalorisia, gluteenittomia, pähkinättömiä, keto- ja paleo-ystävällisiä ja paljon muuta! Herkullisia terveellisenä välipalana tai koristeena jäätelölle, kaurapuurolle, jogurtille tai smoothieille.
Sesaminsiemenen alkuperä
Sesaminsiemen (sesamum indicum) tulee sesamikasvista, joka on alun perin kotoisin Afrikasta. Sesaminsiemeniä käytetään paljon leivän, keksejen ja leivonnaisten hienosäätöön. Lisäksi sesaminsiemeniä käytetään tahinin, mausteisen kastikkeen, perusaineksena. Tätä kastiketta käytetään esimerkiksi hummuksen maustamiseen.
Sesaminsiementen tuotantoprosessi
Sesaminsiemeniä paahdetaan kuorimattomina, mikä vahvistaa pähkinäistä makua. Paahdetuilla sesaminsiemenillä on voimakas maku.
Sesaminsiementen terveelliset ominaisuudet
Sesaminsiemenet sisältävät rasvoja, proteiineja, vitamiineja ja mineraaleja. Ne ovat myös täynnä antioksidantteja.
Hampun alkuperä
Hampunsiemen (sativa) on alun perin kotoisin Keski-Aasiasta, mutta nykyään se on levinnyt Eurooppaan, Kiinaan ja muualle maailmaan. Hamppua voidaan viljellä lähes kaikissa ekosysteemeissä ympäri maailmaa, mikä mahdollistaa hampun kasvattamisen kaikkialla.
Yhdessä bambun kanssa hamppu on yksi nopeimmin kasvavista kasveista maapallolla. Se oli myös yksi ensimmäisistä kasveista, joista saatiin käyttökelpoista kuitua.
Hampunsiemenien valintaprosessi
Sadonkorjuun jälkeen hampunsiemenet valitaan ja puhdistetaan ei-toivottujen osien poistamiseksi. Tämän prosessin jälkeen siemenet kuivataan ilmakuivaimissa. Tämä varmistaa, että jäljelle jää kokonaisia hampunsiemeniä, jotka voidaan pakata.
Hampunsiemenien terveelliset ominaisuudet
Hampunsiemeniä voidaan syödä raakana, ja ne sisältävät tarvittavat terveelliset ominaisuudet terveelliseen ravitsemukseen. Hampunsiemenet sisältävät omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka ovat tyydyttymättömiä rasvahappoja ja ...
Mitä on kaurajauho?
Kaurajauho on kuivattua ja jauhettua kauraa. Se on täynnä hiilihydraatteja ja siten energiaa. Sitä käytetään paljon eläinruokana (hevosille) sekä raaka-aineena puurolle, leivälle, leivonnaisille, mysliin ja granolaan.
Kuinka kaurajauho valmistetaan?
Kaurajauhon valmistuksessa käytetään koko jyvää. Eli mukaan lukien kuori ja idu, eikä vain viljan tärkkelysosa. Kaurajauho on siis aina täysjyväjauhoa.
Terveelliset ominaisuudet Kaurajauho
Kaurajauho sisältää runsaasti hiilihydraatteja, joten se on hyvä energianlähde urheilijoille. Lisäksi kaurassa on paljon mangaania. Kauran tiedetään alentavan kolesterolitasoja. Lopuksi kaura on myös ainoa tunnettu viljalaji, joka sisältää proteiinia. Tämän Avenalin proteiinin laatu on verrattavissa soijaproteiiniin.
Kaurahelmiä
Kaurahelmien valmistamiseksi käytetään kokonaista jyvää. Tämä tarkoittaa, että mukaan otetaan myös kuori ja itä, eikä vain jyvän tärkkelysosa. Kaurahelmiä on siis aina täysjyvää. Kaurahelmiä on helpompi ja nopeampi valmistaa kuin kokonaisia kaurajyviä. Ne ovat myös helpommin sulavia. Tärkeitä syitä siihen, miksi kaurahelmiä on niin suosittuja.
Kaurahelmien hyödyt
Kaurahelmiä tarjoavat kehollesi runsaasti vitamiineja. Ne antavat sinulle voimaa selvitä päivästä ja tyydyttävät ruokahalusi. Kaurahelmiä on monia muita etuja: ne alentavat kolesterolia, ovat antioksidanttien lähde, tarjoavat kehollesi runsaasti energiaa ja ne ovat diureettisia.
Tämä ravitseva kaura on herkullista esimerkiksi jogurtissa aamiaisena. Se tukee hyvää hampaiden ja luiden muodostumista ja on myös helposti sulavaa.
Biologisesti murskattu pellavansiemen
Pellavansiemen on pellavakasvin siemen. Tästä syystä pellavansiemeniä kutsutaan myös pellavansiemeniksi. Sitä käytetään raaka-aineena pellavansiemenöljylle, joka puristetaan siemenistä öljypuristimella. Pellavansiemenellä on pähkinäinen maku ja se on täynnä ravinteita, mukaan lukien runsaasti kuituja (27,3 g / 100 g).
Koko vai murskattu pellavansiemen?
Pellavansiemeniä on saatavilla kokonaisina siemeninä ja murskattuina siemeninä. Koko pellavansiemeniä ei sulateta hyvin kehossa. Siksi suositellaan käytettäväksi murskattuja pellavansiemeniä, jotta kaikki pellavansiemenistä saatavat ravinteet voidaan todella hyödyntää.
Murskattu pellavansiemen on herkullista esimerkiksi smoothieissa, jogurteissa, salaateissa tai leivonnaisissa.
Alkuperä
Tomaatti on hedelmä, joka tulee tomaattikasvista (solanum lycopersicum). Ruokakulttuurissa tomaatti luokitellaan vihannekseksi. Tomaatit ovat peräisin Mesoamerikasta, missä asteekkien ja mayojen esi-isät viljelivät pieniä lajikkeita. Vuonna 1750 tomaatit olivat vielä keltaisia hedelmiä, mutta useiden risteytysten jälkeen niistä tuli punaisia.
Ravinteet
Tomaatit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, karoteeneja sekä vitamiineja B1, B2 ja B6. Ne sisältävät myös mineraaleja, kuten kaliumia, fosforia ja magnesiumia. Tomaattia syödään vihanneksena, ja se voi olla kuumaa tai kylmää. Tomaattien hyviä ominaisuuksia voidaan tiivistää kuivaamalla ja käsittelemällä ne paloiksi, rakeiksi tai jauheeksi. Näitä voidaan lisätä moniin ruokiin.
Käyttömahdollisuudet kuivatulle tomaattijauheelle:
Superfoodina
Voit lisätä tomaattijauhetta kastikkeisiin, keittoihin ja terveellisiin (suolaisiin) smoothieihin. Tomaattijauheen hieno puoli on, että se sekoittuu erinomaisesti monien Välimeren yrttien, kuten: basilikan, valkosipulin, oreganon, rosmariinin…
Alkuperä ja historia Kassiava
Kassiava tai maniokki on Manihot esculenta -kasvin syötävä juurikasvi, joka on puumainen, monivuotinen pensas. Kassiavaa syödään paljon Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Kasvin alkuperä on Brasiliassa. Kaikki nykyiset viljellyt kasvit ovat jalostettuja lajikkeita. Kassiava voi kasvaa erittäin köyhillä mailla (mutta silloin sadot ovat suhteellisen alhaisia) ja se kestää myös hyvin kuivia kausia (paitsi heti nuoren sadon istuttamisen jälkeen). Lisäksi kasvi kestää hyvin heinäsirkkainvaasioita.
Arkeologiset löydöt työkaluista, joita on käytetty juurikkaiden kuorimiseen, osoittavat, että kassiavaa on viljelty Brasiliassa ja Venezuelassa jo vuodesta 3000 ennen Kristusta.
Tuotantoprosessi Kassiavajauho
Kassiavajauho on hienojakoinen, dehydroitu jauhe, joka on runsas kuitujen ja tärkkelyksen lähde, ja se saadaan murskaamalla kassiavajuuria, jotka puristetaan, kuivataan ja luokitellaan.
Käyttö Kassiavajauho
Kassiavajauho on erittäin kätevää...
Elfenbankje-sienen ominaisuudet
Elfenbankje (Trametes versicolor) on sieni, ja se on erittäin yleinen yksivuotinen saprofyytti (ravitsee kuolleesta puusta) lehtipuiden kantojen ja oksien päällä. Lisäksi elfenbankjea esiintyy joskus myös kuusilla. Elfenbankje kasvaa tiilimuotoisesti ryhmissä ja sillä on valkoinen reuna, jonka sisällä on erilaisia värivyöhykkeitä: (punaruskea), harmaa, musta, valkoinen ja beige. Elfenbankjen tukevat, tuuletinmuotoiset lakit ovat 3-8 cm suuria ja yleensä eivät ole paksumpia kuin 2 mm.
Käsittely Elfenbankje-jauheeksi
Elfenbankje on sieni, joka kasvaa ympäri vuoden. Sadonkorjuun aikana elfenbankjeja kerätään eri metsistä. Sadonkorjuun jälkeen elfenbankje leikataan paloiksi ja kuivataan sitten uunissa. Tämän prosessin jälkeen se käsitellään hienoksi elfenbankje-jauheeksi.
Elfenbankje-jauheen terveelliset ominaisuudet
Sienet sisältävät yleisesti ottaen...
Biologiset Perunahiutaleet
Peruna (solanum tuberosum) on kasvi, joka kasvaa maan alla. Peruna on alun perin kotoisin Etelä-Amerikasta, mutta nykyään sitä viljellään monissa Euroopan maissa. Perunat leikataan ja kuivataan sadonkorjuun jälkeen, jolloin jäljelle jää hiutaleita.
Perunamuusi
Perunahiutaleet ovat litteitä kuivattuja perunamuusipaloja. Perunat keitetään ensin ja sitten soseutetaan, minkä jälkeen ne puristetaan suurilla rullilla rummussa. Koska perunahiutaleet kuivataan nopeasti haluttuun kosteuspitoisuuteen, kuivattu soseutettu perunahiutaleet raaputetaan rummusta ja murskataan siivilän läpi.
Koska hiutaleet imevät helposti takaisin (kylmää) vettä, näitä perunahiutaleita käytetään usein elintarviketuotteissa. Perunatärkkelys säilyttää suuren imeytymiskyvyn, koska hiutaleet kuivataan nopeasti.
Sipulin salaperäinen alkuperä
Sipuli (Allium cepa), tai puutarhasipuli, tunnetaan Etelä-Alankomaissa ja Flanderissa myös nimellä ajuin tai juin, ja Pohjois-Alankomaissa siepel, on narsissikasvien perheeseen kuuluva kasvi. Kasvin alkuperä on epäselvä, mutta se on todennäköisesti peräisin Keski-Aasiasta, vaikka sieltä ei ole koskaan löydetty villinä kasvavia yksilöitä.
Tuotantoprosessi, Sadonkorjuu tai Käsittely Paistettu Sipuli
Holyflavoursin paistetut sipulit on valmistettu luomusipuleista ja paistettu luomuauringonkukkaöljyssä. Paistaminen auringonkukkaöljyssä tekee sipuleista herkullisen rapeita ja palmuyljyttömiä! Kun lisäät vettä (10 - 20 %), sipulit muuttuvat joustaviksi. Tämä on ihanteellinen vegaaniseen rasvaan ja leivonnaisiin. Sipulit ovat noin 4 - 6 millimetriä suuria.
Terveelliset ominaisuudet Paistetut Sipulit ja sovellukset
Viimeinen silaus jokaiselle itämaiselle aterialle. Myös ihanteellinen suolaisten naposteltavien, voileipien ja salaattien koristeluun, kastikkeiden viimeistelyyn, jne.
Dr. Paul Lohmann® tarjoaa LomaSalt 2.0 Basis -kristallijauhetta elintarvikelaatuisena.
Verrattuna tavalliseen ruokasuolaan LomaSalt® sisältää 50 % vähemmän natriumia ja sitä käytetään siksi natriumpitoisuuden vähentämiseen ravinnossa.
palmu sokeri
Sokerimehu uutetaan palmun kukista. Arenga-palmu on erittäin arvostettu sokerimehunsa korkean laadun vuoksi.
Käsittely
Palmut kasvatetaan osuuskunnassa, johon useat viljelijät kuuluvat. Palmut kasvavat alueella, joka on aiemmin palanut ja joka on nyt muutettu moderniksi kestäväksi sokerin uuttoprosessiksi uusien palmuistutusten avulla. Monimutkaisella menetelmällä paksu mehu käsitellään Arenga-sokeriksi. Tätä sokeria toimittaa Masarang-säätiö. Lisäksi maisemoidut istutukset tarjoavat uuden elinympäristön uhanalaisille lajeille. Palmu sokeri muistuttaa ruskeaa sokeria, mutta toisin kuin tavallinen pöytäsokeri ja ruskea sokeri, palmu sokeri sisältää paljon enemmän mineraaleja, kuten magnesiumia ja kaliumia. Palmu sokerin rakenne on samanlainen kuin pehmeän sokerin, joten se soveltuu erinomaisesti leivontaan. Palmu sokerilla on ominainen karamellimaku ja se on ihanteellinen ruoan ja juomien makeuttamiseen.
Iranilaiset helmet
Manteli on manteli- (Prunus dulcis) puun siemen, joka alun perin kasvaa Iranissa, mutta nykyään sitä viljellään monilla muilla alueilla.
Mantelien viljely
Mantelien teollinen sadonkorjuu tapahtuu ravistamalla mantelipuita koneella, kunnes kivet putoavat maahan. Tämän jälkeen kivet kerätään, puhdistetaan ja käsitellään edelleen. Mantelia syödään usein raakana tai paahdettuna, mutta se on myös osa monia ruokia. Mantelit ovat saatavilla monissa muodoissa, kuten kokonaisina manteleina, mantelirouheena ja mantelijauheena.
Mantelien terveelliset ominaisuudet
Mantelit ovat rikkaita ravintoaineista, kuten kertatyydyttymättömistä rasvoista, magnesiumista, proteiineista ja E-vitamiinista, sekä kuitu- ja fytokemikaaleista.
Paprika (Capsicum annuum)
Makea Paprikajauhe Hienojakoinen, alhaisen itämisen orgaaninen tuote on alhaisen itämisen tuote, mikä tarkoittaa, että tämän tuotteen kylvämiseen ei ole mahdollisuutta. Makea Paprikajauhe Hienojakoinen, alhaisen itämisen orgaaninen tuote, on siten tarkoitettu vain käytettäväksi keittiössä.
Sipulin salaperäinen alku
Sipuli (Allium cepa), tai puutarhasipuli, on narsissikasvien perheeseen kuuluva kasvi. Kasvin alkuperä on epäselvä, mutta se on todennäköisesti kotoisin Keski-Aasiasta, vaikka sieltä ei ole koskaan löydetty villejä yksilöitä.
Tuotantoprosessi, sadonkorjuu tai käsittely Paistettu sipuli
Holyflavoursin luomupaistetut sipulit valmistetaan luomukasvatuista sipuleista ja paistetaan luomuauringonkukkaöljyssä. Paistamalla auringonkukkaöljyssä sipulit ovat herkullisen rapeita ja palmuöljyttömiä! Kun lisäät vettä (10 - 20 %), sipulit muuttuvat joustaviksi. Tämä on ihanteellinen vegaaniseen rasvaan ja leivonnaisiin. Sipulit ovat noin 4 - 6 millimetriä kokoisia.
Terveelliset ominaisuudet Paistettu sipuli ja sovellukset
Viimeinen silaus mihin tahansa itämaiseen ateriaan. Myös ihanteellinen suolaisten alkupalojen, voileipien ja salaattien koristeluun, kastikkeiden, pataruokien ja keittojen viimeistelyyn.
Mikä on Quinoa?
Quinoa (Chenopodium quinoa) -jauho koostuu jauhetuista quinoa-siemenistä. Quinoa-siemen on vilja Andien vuoristosta Etelä-Amerikasta, ja se sisältää enemmän proteiinia, ravintokuitua, B-vitamiineja ja ravintomineraaleja kuin monet muut viljat. Sitä on käytetty eläinrehuna monien tuhansien vuosien ajan ja ihmisten ravinnoksi noin 4 000 vuotta.
Ravinteet Quinoa
Quinoa on rikas seuraavissa ravintoaineissa: proteiini, ravintokuitu, useita B-vitamiineja, magnesium, fosfori ja mangaani.
Monipuolinen
Quinoa-jauhoa voidaan käyttää monissa eri ruoissa. Se on ihanteellinen leipomiseen, kuten leivän, kakkujen ja muiden herkullisten leivonnaisten valmistamiseen. Valmista taikina esimerkiksi kakuille, vohveleille ja pannukakuille. Quinoa-jauhon kanssa leipoessa tai kokatessa käytetään usein lyhyempää paisto- tai kypsennysaikaa ja alhaisempaa lämpötilaa.
Banaanit
Banaanijauhe on valmistettu Ecuadorissa orgaanisesti viljellyistä Cavendish-banaaneista, jotka on kerätty terttuina. Hedelmien kypsymisen ja sadonkorjuun välillä on yleensä 18 kuukauden jakso, vaikka jatkuvasti lämmin ilmasto, säännöllinen sateisuus ja hedelmällinen maaperä mahdollistavat banaanien kasvamisen ympäri vuoden. Tämä tarkoittaa, että ne korjataan yleensä viikoittaisessa rutiinissa.
Banaanit poimitaan varovasti käsin, minkä jälkeen ne kuivataan ilman lämmön käyttöä. Näin ravintoarvo säilyy optimaalisesti. Banaanijauhe on superruokaa, eikä jauheessa ole lisättyjä maku-, tuoksu- tai väriaineita tai muita lisäaineita.
Banaanijauhe vitamiinipommi
Banaaneissa on luonnostaan runsaasti C- ja B6-vitamiineja, sekä mineraali kaliumia ja karoteenia. Suuren ravintoainepitoisuuden vuoksi banaanijauhe sopii hyvin vegaanille. Lisäksi jauhe on runsas tärkkelyksen lähde. Kalsium, jodi, rauta, kupari…
Tonkabohneiden alkuperä
Tonkabohneet (Dipteryx odorata) kasvavat tonkaboomissa ja ovat näiden puiden kantamien hedelmien siemeniä. Tonkabohneet ovat kapeita, mustia, pitkänomaisia ja ryppyisiä papuja, joiden sisus on ruskea.
Tonkabohneiden tuotantoprosessi
Kun siemenet on korjattu, ne kuivataan ja liotetaan vuorokauden ajan alkoholissa tai rommissa. Rommissa liotetut tonkabohneet antavat makua vaniljalle, manteliin ja rommille. Tämä tekee niistä täydellisen mausteena jälkiruoille ja leivonnaisille. Alkoholin lisäämisen jälkeen pavut kuivataan uudelleen ja fermentointiprosessi alkaa.
Tonkabohneiden käyttötarkoitukset
Tonkabohneet ovat yleisesti käytetty ainesosa jälkiruoissa, jälkiruokien koristelussa (ganache), karamellimakeisissa, jäätelössä tai leivonnaisissa.