Polttava Nokkos
Kaikki ovat todennäköisesti saaneet polttavan nokkosen pistoksia. Se pistää, ja siksi polttavaa nokkosta kutsutaan rikkaruohoksi. Mutta kasvilla on myös toinen puoli. Sitä voi syödä! Keitetty nokkonen maistuu pinaatille ja kurkulle.
Polttavan nokkosen terveelliset ominaisuudet
Polttava nokkonen sisältää monia erilaisia terveellisiä aineita, mukaan lukien C-vitamiinia ja erilaisia B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia. Mineraaleja, erityisesti rautaa, piitä ja kalsiumia. Se on myös tärkeä klorofyllin lähde. Mutta tanniineja, proteiineja, flavonoideja (antioksidantteja), limaa ja kuituja löytyy myös polttavasta nokkosesta.
Mitä voit tehdä polttavalla nokkosella?
Polttavaa nokkosta käytetään resepteissä polentalle, pestolle, soseelle, nokkoskeitolle tai yrttiteeksi. Sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, se on hyvä virtsateiden ja maksan puhdistamiseen ja se auttaa selviytymään paremmin stressistä ja väsymyksestä. Nokkosen lehdellä on luonnostaan mieto, kasvimainen maku. Kuivattu nokkonen l...
Quinoan historia ja alkuperä
Quinoa (Chenopodium quinoa) on kotoisin Etelä-Amerikasta ja sitä on viljelty pääasiallisena ravintokasvina jo 6000 vuotta. Inkakansat käyttivät quinoaa jo kenttäkasvina. Kasvi pystyy kasvamaan kylmissä, ravinteiltaan köyhissä ja kuivissa olosuhteissa. Kasvuaika on noin 5-6 kuukautta.
Risteyttämisen kautta on luotu quinoan lajikkeita, jotka voivat kasvaa Euroopan ja Pohjois-Amerikan olosuhteissa. Huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla quinoa kylvetään Euroopassa ja sadonkorjuu tapahtuu syyskuun puolivälistä alkaen.
Quinoahiutaleiden tuotantoprosessi
Sadonkorjuun jälkeen quinoa puhdistetaan ensin. Sen jälkeen quinoa pestään saponiinin poistamiseksi. Sitten se kuivataan ja parhaat palat valitaan käsin. Nämä palat liotetaan quinoan litistämiseksi. Kuivauksen jälkeen quinoa seulotaan ja prosessoidaan quinoahiutaleiksi.
Quinoahiutaleiden terveelliset ominaisuudet
<Quinoahiutaleet ovat rikkaita B2-, E-vitamiineista, raudasta, kuparista ja magnesiumista. Quino…
Luomusitruunamehu
Sitruunamehu valmistetaan 100 % luomuviljellyistä sitruunoista sitruunapuusta (citrus limonum). Sitruuna on kotoisin Aasiasta, mutta nykyään sitä esiintyy runsaasti Välimeren alueella ja Amerikassa. Sitruunan sadonkorjuun jälkeen mehu puristetaan sitruunasta, jolloin jää jäljelle mehu.
Meidän sitruunamehumme tulee Italiasta, missä ne jäähdytetään ja pullotetaan sadonkorjuun jälkeen. Sitruunamehu on herkullista smoothieissa, jogurteissa ja mehuissa. Sitruunamehua käytetään myös usein puhdistusaineena, ja sitä voidaan käyttää erilaisiin terveyteen liittyviin tarkoituksiin.
Luomusitruunamehu lasisissa 1 litran pulloissa.
Alkuperä Sesaminsiemenet
Sesaminsiemenet (sesam indicum) tulevat sesamikasvista, joka on alun perin kotoisin Afrikasta. Sesaminsiemeniä käytetään laajalti leivän, keksejen ja kakkujen jalostuksessa. Sesaminsiemeniä käytetään myös perusaineksena Tahinissa, mausteisessa kastikkeessa. Tätä kastiketta käytetään esimerkiksi Humuksen maustamiseen.
Tuotantoprosessi Sesaminsiemenet
Sesaminsiemeniä paahdetaan kuorimattomina, mikä parantaa pähkinäistä makua. Paahdetuilla sesaminsiemenillä on voimakas maku.
Terveelliset ominaisuudet Sesaminsiemenet
Sesaminsiemenet sisältävät rasvoja, proteiineja, vitamiineja ja mineraaleja. Ne ovat myös täynnä antioksidantteja.
Alkuperä ja historia Inkivääri
Inkivääri on viljelty juurikasvi. Tämä tarkoittaa, että sitä ei esiinny luonnossa villinä. Silti inkivääri on ollut olemassa uskomattoman pitkään. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merialueilla Kaakkois-Aasiassa noin 3000 vuotta ennen Kristusta. Esihistoriallisen merimigraation ansiosta austronesialaiset laajensivat alueitaan 1500 eKr. Madagaskarilta Hawaii'in. Ja näiden muuttojen aikana inkiväärijuuri tuli mukaan. Noin ensimmäisellä vuosisadalla eKr. inkivääri saapui ensimmäistä kertaa Intian kautta Eurooppaan. Nykyään suurin osa maailman inkiväärin tuotannosta tapahtuu myös Intiassa.
Inkiväärin ominaisuudet
Inkivääri kuuluu kurkuman, kardemumman ja galangan perheeseen. Inkivääriä käytetään yrttilääkkeenä ja monipuolisena mausteena. Sitä käytetään teessä, kasvisten maustamiseen, makeisissa ja alkoholijuomissa, mutta myös valmistetaan itse etikasta (kuten suolakurkkujen valmistuksessa).
h2>Terveyshyödyt…
Alkuperä
Lehtikaali on lehtikasvi, jota voidaan viljellä kaikilla maaperätyypeillä, ja se on Alankomaissa tyypillinen talvikasvis. Tuore lehtikaali on kuivattu ja sitten jauhettu, jolloin saadaan tämä lehtikaalijauhe Saksasta.
Lehtikaali on villikaalin jälkeläinen. Se on todennäköisesti syntynyt Pienessä Aasiassa ja tuotu Eurooppaan nomadien mukana noin 600 vuotta ennen Kristusta. Vuodesta 1661 lehtikaali on ollut mukana Alankomaiden keittokirjoissa.
Ravintoarvot ja käyttö
Lehtikaali sisältää kuituja ja rikkiä, jotka edistävät ruoansulatusta, antioksidantteja ja omega-3-rasvahappoja. Lisäksi se on rikas raudasta, kalsiumista sekä runsaasti A-, K- ja C-vitamiinia. 100 grammassa lehtikaalia on 100 milligrammaa C-vitamiinia.
Tätä jauhetta voidaan käyttää vihannesmoothien valmistamiseen. Sitä voi myös lisätä mehuun ja käyttää keitoissa, kastikkeissa, curryissä, vihannesruoissa, salaateissa ja tietenkin muussissa! Sekoita esimerkiksi endiivimuusiin tai tarjoa…
Ehkä yhtä vanha kuin pyramidit
Valkosipuli (Allium sativum) on sipulikasvi narsissikasvien perheestä ja kuuluu sipulin, purjon ja ruohosipulin sukuun. Vanhoimmat maininnat valkosipulin käytöstä ovat peräisin vuodelta 1500 eKr, Egyptistä.
Valkosipulin terveelliset ominaisuudet
Valkosipulilla on todistettu kolesterolia ja verenpainetta alentava vaikutus. Se toimii myös bakteereja tappavasti alliciinin ansiosta, jota valkosipulissa on. Valkosipulille on myös annettu muita vaikutuksia, mutta niistä puuttuu riittävä näyttö. Valkosipuli on rikas B6-vitamiinin, C-vitamiinin sekä mangaanin ja fosforin mineraalien lähde.
Valkosipulin käyttö
Valkosipuli on suosittu mauste Välimeren ja Keski-Euroopan maissa, ja sitä käytetään sekä tuoreena että jauhettuna (kuivattuna ja murskattuna). Valkosipuligranulaatti sopii erinomaisesti salaateihin. Voit myös lisätä sitä öljyyn pannussa, kun paistat lihaa, kalaa, riistaa tai lintua. Valkosipuli on mauste, jolla on d…
"(Alue)trooppinen maailmanmatkaaja
Inkivääriä viljellään lähes kaikissa trooppisissa tai subtrooppisissa maissa. Inkivääri on viljelty juurakko. Tämä tarkoittaa, että sitä ei esiinny luonnossa. Silti inkivääri on ollut olemassa hyvin pitkään. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merimatkoilla Kaakkois-Aasiassa noin 3000 vuotta ennen Kristusta. Kiitos esihistoriallisen merimuuton, austronesialaiset laajensivat alueitaan Madagaskarista Hawaii'in vuoteen 1500 eKr. asti. Ja näiden muuttojen aikana inkiväärijuuri tuli mukaan. Noin ensimmäisellä vuosisadalla eKr. inkivääri saapui ensimmäisen kerran Eurooppaan Intian kautta. Nykyään suurin osa maailman inkiväärintuotannosta tapahtuu myös Intiassa.
Tuotantoprosessi Inkivääri
Kasvi korjataan, kun lehdet ovat kuolleet syksyllä. Juuret kaivetaan ylös ja kuivataan varjossa. Nuorempia juuria korjataan käytettäväksi tuoreina tai säilöttyinä. Vanhemmat juurakot jauhetaan inkiväärijauheen saamiseksi. Inkiväärikasveja lisääntyy repimällä niitä.
<…"
Mitä sinun tulee tietää ruusunmarjoista
Ruusunmarja on ruusun lihallinen näennäissato. Muoto voi olla pyöreä, pitkänomainen tai pullo-osa. Riippuen ruusun lajista ja lajikkeesta, väri voi olla punainen, oranssi, purppura tai musta. Ruusuja esiintyy Euroopassa, Aasiassa, Etelä-Amerikassa ja Pohjois-Amerikassa.
Tietoa ruusunmarjan viljelystä
Ruusunmarjojen korjuussa eri käyttötarkoituksiin ne jätetään yleensä pensaan oksille ensimmäisen pakkasen jälkeen, jolloin ne saavat kauniin kirkkaan punaisen värin ja pehmenevät hieman. Jäljelle jääneet kukat leikataan sitten pois, ja ruusunmarja leikataan mahdollisimman lähelle pensaan pullistuneiden, pallomaisten marjojen perustaa.
Terveelliset ominaisuudet ruusunmarjassa
Ruusunmarjat ovat rikkaita C-vitamiinin lähteitä ja sisältävät myös A-, B1- ja B2-vitamiineja. Tällä hetkellä tutkitaan ruusunmarjojen vaikutusta kivun vähentämisessä nivelrikossa.
Punaisen kidneypavun alkuperä
Punaiset kidneypavut saavat nimensä munuaismaisen muotonsa ja värinsä vuoksi.
Punaisen kidneypavun tuotantoprosessi
Punaiset kidneypavut kerätään käsin ja niitä tarkastetaan laadun varmistamiseksi kolmessa eri vaiheessa tuotantoprosessia. Punaiset kidneypavut puhdistetaan perusteellisesti heti sadonkorjuun jälkeen. Mahdolliset kivet poistetaan. Tämän jälkeen pavut lajitellaan koon mukaan ja ne kiillotetaan.
Terveelliset ominaisuudet ja käyttötarkoitukset
Punaiset kidneypavut ovat erittäin ravitsevia, sillä ne ovat täynnä proteiineja, vitamiineja, mineraaleja ja kuituja. Ne ovat hyvä lihankorvike ja erittäin suosittuja urheilijoiden keskuudessa. Lisäksi tämä punainen kidneypapu tarjoaa pitkäkestoista energiaa ja täyttää vatsan. Punaisia kidneypapuja voidaan nauttia sekä lämpimänä että kylmänä. Voit käyttää niitä pataruoissa, tacoissa, salaateissa, keitoissa tai pastaruoissa.
Shiitaken alkuperä ja historia
Shiitake (Lentinula edodes) on syötävä sieni, joka esiintyy luonnollisesti Japanissa, Kiinassa ja Koreassa. Sientä on viljelty ja arvostettu täällä vuosisatojen ajan sen maun ja tuoksun vuoksi. Aasialaisessa keittiössä tämä on hyvin käytetty sieni. Shiitake kasvaa kovilla puulajeilla, kuten pyökki, tammi, saksanpähkinä ja kastanja. Shiitakella on vaaleanruskea tai tummanruskea lakki, ja se kuuluu yhdessä sienten, kuten herkkusienten, kanssa maailman eniten viljeltyihin sieniin.
Käsittely shiitakejauheeksi
<p…
Alkuperä Kaakaopulveri Tavanomainen Luomu
Kaakaopulveri tulee kaakaopavuista, jotka ovat kaakaopuun hedelmiä. Kaakaopuu kasvaa maissa, jotka sijaitsevat päiväntasaajan ympärillä, ja tuottaa kaakaopapuja, joista muun muassa suklaata valmistetaan. Kaakaopulverin valmistamiseksi käytetään kaakaomassaa kaakaopavusta. Massa puristetaan korkeassa paineessa kaakaopulverin tuottamiseksi. Kaakaopavut sisältävät enemmän antioksidantteja kuin punaviini ja kolme kertaa enemmän kuin vihreä tee; kaakaopavut ovat myös rikkaita mineraalilähteitä. Kaakaopalkot korjataan käsin ja valitaan parasta laatua varten. Meidän kaakaomme myös fermentoidaan alkuperäisen katkeruuden vähentämiseksi. Valmistusprosessi säilyttää merkittävän osan papujen ravintoarvosta ilman lisäaineita.
Forastero Pavut
Kaakaopulveri Tavanomainen Luomu tulee Forastero-kaakaopuusta. Alun perin tämä kaakao tulee Amazonilta, mutta nykyään sitä kasvatetaan pääasiassa Länsi-Afrikassa. Tällä puulla on 30–40 kaakaopapua per palko. Tämä kaakao sisältää…
Korianteri (Coriandrum sativum)
Korianteri Koko, vähennetty itävyys, Luomu VehGro:lta. Korianteria tunnetaan Alankomaissa myös nimellä ketoembar. Se on suosittu mauste intialaisessa, aasialaisessa, latinalaisamerikkalaisessa ja pohjoisafrikkalaisessa keittiössä. Tuoreen korianterin maku on kiistanalainen. Luultavasti geenisi määräävät, kuulutko korianterin rakastajiin vai vihaajiin. Kuitenkin korianterin lehtien vihaajat pitävät lähes aina korianterin siementen mausta! Ja se on hyvä, koska korianteri on täynnä vitamiineja ja mineraaleja! Säilytä kuivassa ja pimeässä paikassa ja vältä suoraa auringonvaloa.
Mistä paprika on peräisin?
Makea paprika on kotoisin Keski-Amerikan trooppisilta ja subtrooppisilta alueilta. Paprika on Capsicum annuum -kasvi ja tiettyjen sen viljeltyjen muotojen hedelmä. Paprika on eräänlainen pippuri. Se on ainoa kasvi, joka ei tuota kapsaisiiniä. Tämä aine on vastuussa polttavasta tunteesta suussa, jota muut pippurit aiheuttavat. Paprikoita on eri värejä, mutta tunnetuimmat ovat vihreä, keltainen, oranssi ja punainen.
Paprikan terveelliset ominaisuudet
Paprikoissa on runsaasti A-vitamiinia, C-vitamiinia ja B6-vitamiinia, vaikka on syytä huomata, että A-vitamiinia on erityisesti punaisissa paprikoissa. Muuten capsicum ei sisällä muita ravintoaineita merkittävissä määrissä.
Käyttö punaisessa capsicum-jauheessa
Punainen capsicum-jauhe voidaan käyttää tuoreen paprikan sijasta keitoissa, pataruoissa ja curryissa. Se ei ole vain herkullista, vaan tuo myös väriä ruokaasi. Kuivattu ro…
Mantelijauheen käsittely
Manteli on mantelipuun (Prunus dulcis) siemen. Mantelit korjataan elokuussa. Mantelijauhe valmistetaan sadonkorjuun jälkeen blanshatuista ja sitten jauhetuista manteleista.
Terveelliset ominaisuudet Mantelijauhe
Tämä superruoka on vähähiilihydraattinen ja runsas terveellisiä rasvoja, proteiineja, vitamiineja ja mineraaleja. Lisäksi mantelijauheen nauttiminen varmistaa, että tunnet olosi kylläiseksi pidempään, koska se on täynnä proteiineja ja rasvoja. Tällä tavoin mantelijauhe voi auttaa sinua laihtumaan. Lopuksi mantelijauhe sisältää runsaasti E-vitamiinia. Tämä on antioksidantti, joka auttaa suojaamaan kehoasi vapailta radikaaleilta.
Sovellus Mantelijauhe
Mantelijauhe on erinomainen korvike vehnäjauholle ja monella tapaa myös terveellisempi. Ajattele kaikkia ruokia, joissa käytät vehnäjauhoa (kuten pannukakut, piirakat, kakut jne.). Maku on melko neutraali, mutta jos valmistat ruokia vain mantelijauheella, se voi antaa ruoallesi hieman pähkinäistä makua...
Luomu Criollo Kaakaopulveri
Kaakaopulveri tulee kaakaopavuista, jotka ovat kaakaopuun hedelmiä. Kaakaopuu kasvaa maissa ympäri päiväntasaajaa ja tuottaa kaakaopapuja, joista muun muassa suklaata valmistetaan. Kaakaopulverin valmistamiseksi käytetään kaakaomassaa kaakaopavusta. Massa puristetaan korkeassa paineessa kaakaopulverin tuottamiseksi.
Kaakaopavut sisältävät enemmän antioksidantteja kuin punaviini ja kolme kertaa enemmän kuin vihreä tee; kaakaopavut ovat myös rikkaita mineraalilähteitä. Kaakaopalkot korjataan käsin ja valitaan parasta laatua varten. Meidän kaakaomme myös fermentoidaan alkuperäisen katkeruuden vähentämiseksi. Valmistusprosessi säilyttää merkittävän osan papujen ravintoarvosta ilman lisäaineita.
Criollo Pavut
Kaakaomme on valmistettu 100 % luomuviljellyistä Criollo-pavuista. Tämä Afrikasta kotoisin oleva papu tunnetaan harvinaisena, korkealaatuisena papuna, ja sitä syödään usein herkullisena herkkuna. Maku on erittäin aromaattinen eikä katkera. Koska nämä…
Alkuperä ja historia
Maca, jota kutsutaan myös Perun ginsengiksi. Tämä on kaksivuotinen yrttikasvi, joka on kotoisin Perun Andeilta. Noin 2000 vuotta sitten tätä viljelykasvia alettiin kasvattaa ensimmäisen kerran. Maca kasvaa yli 3800 metrin korkeudessa ja kivisessä maaperässä. Maca menestyy hyvin jopa -10 celsiusasteen lämpötiloissa. Macaa viljellään pääasiassa juuren kulutusta varten. Macajuuri vaihtelee suuresti koossa ja muodossa.
Maca on retiisimäinen kasvi, jota aikanaan espanjalaiset suosittelivat inkojen ohjeiden mukaan…
Spirulina-tabletit Luomu
Mitä spirulina oikeastaan on? Spirulina on sinivihreä ja spiraalimainen levä, joka voi vaikuttaa positiivisesti terveyteen sen nauttimisen jälkeen. Spirulina on latinalainen nimitys levälle, joka on muodoltaan 'pieni spiraali'. Spirulinan erityispiirre on se, että se on lähes yhtä vanha kuin maa itse ja on kestänyt yli 3,5 miljardia vuotta. Tämä levä ei ehkä ole suuri, mutta se on osoittautunut lähes tuhoutumattomaksi. Kun dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon suuren meteoriitin iskeytyessä maahan, pysyi pieni levä ylpeänä ja voittamattomana...
De (sub)tropische maailmamatkailija
Inkivääriä viljellään lähes kaikissa trooppisissa tai subtrooppisissa maissa. Inkivääri on viljelty juurakko. Tämä tarkoittaa, että sitä ei esiinny luonnossa villinä. Silti inkivääri on ollut olemassa uskomattoman pitkään. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merimatkoilla Kaakkois-Aasiassa noin 3000 vuotta ennen Kristusta. Esihistoriallisen merimigraation ansiosta austronesialaiset laajensivat alueitaan 1500 eKr Madagaskarista Hawaiihin. Ja näiden migraatioiden aikana inkiväärijuuri tuli mukaan. Noin ensimmäisellä vuosisadalla eKr inkivääri saapui ensimmäistä kertaa Intian kautta Eurooppaan. Nykyään suurin osa maailman inkiväärin tuotannosta tapahtuu myös Intiassa.
Tuotantoprosessi Inkivääri
Kasvi korjataan syksyllä, kun lehdet ovat kuihtuneet. Juuret kaivetaan ylös ja kuivataan varjossa. Nuorempia juuria korjataan käytettäväksi tuoreena tai säilöttäväksi. Vanhempia juurakoita käytetään...
Mistä sheavoita saadaan?
Sheavoi on peräisin Afrikasta ja se uutetaan sheapuun pähkinöistä, joita kutsutaan myös karitépuiksi. Puu kuuluu luonnolliseen kasvillisuuteen 300 km leveällä vyöhykkeellä, joka ulottuu Malista Burkina Fasoon, Ghanan, Togon ja Beninin kautta. Vain tällä alueella ja missään muualla maailmassa sheapuut kasvavat eri muodoissa. Ne ovat jopa 15 metriä korkeita puita, joiden luumumaiset hedelmät sisältävät jopa 50 % rasvaa.
Sheavoin terveelliset ominaisuudet
Sheavoi on norsunluun väristä ja siinä on savumainen, pähkinäinen tuoksu. Voissa on korkea A-, E- ja F-vitamiinipitoisuus, ja se on erinomainen kosteuttamaan ihoa, parantamaan verenkiertoa ja edistämään ihon kimmoisuutta. Afrikassa sheavoita on käytetty vuosisatojen ajan päivittäiseen ihon ja hiusten hoitoon.
Sheavoin käyttötarkoitukset
Sheavoita löytyy laajalti kaupallisista voiteista, emulsioista ja saippuoista, mutta sheavoin vaikutus näissä tuotteissa on lähes n...
Kurkuma Jauhe Luomu
Luomu kurkuma jauhe tunnetaan monilla eri nimillä (muiden muassa koenjit, koenier, trumeric ja curcuma). Se saadaan Curcuma Longa -kasvin juuresta, joka on alun perin kotoisin Intiasta. Kurkuma kuuluu inkiväärin sukuun.
Curcuma jauhe tai kurkuma longa jauhe on erityisesti käytössä intialaisissa ruoissa, mutta sitä myydään nykyään myös lisäravinteena ja superfoodina. Ei suotta: jauhe on runsas kaliumin, natriumin ja kurkumiinin lähde. In…
Tonkapavut (Dipteryx odorata)
Tonkapavut kasvavat tonkapuussa ja ovat näiden puiden kantamien hedelmien siemeniä. Tonkapavut ovat kapeita, mustia, pitkänomaisia ja ryppyisiä papuja, joissa on ruskea sisus. Kun ne on korjattu, siemenet kuivataan ja liotetaan 24 tuntia päivässä alkoholissa tai rommissa. Rommissa liotetut tonkapavut antavat makua vaniljalle, mantelille ja rommille. Tämä tekee niistä täydellisen mausteen jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Alkoholin lisäämisen jälkeen pavut kuivataan jälleen ja käymisprosessi alkaa.
Tonkapavut ovat laajalti käytetty ainesosa jälkiruoissa, jälkiruokien koristelussa (ganache), karamellimakeisissa, jäätelössä tai leivonnaisissa.
Mitä ovat kikherneet?
Kikherneitä kutsutaan myös garbanzo-pavuiksi. Kikherneet ovat erittäin suosittuja, erityisesti Välimeren alueella, missä niitä käytetään erilaisissa ruoissa. Ne ovat palkokasveja, joita on viljelty Anatoliassa yli 8 000 vuotta. Monia anatolialaisia ruokia voidaan valmistaa kikhernejauhosta, kuten hummusta, falafelia, sipsejä ja chipssejä. Nykyään suurin osa kikherneistä viljellään edelleen Turkissa, mutta nyt 70 % maailman tuotannosta on Intian käsissä.
Kuinka terveellisiä kikherneet ovat?
Kikherneet ovat runsaita proteiinin, kuidun ja mineraalien lähteitä, ja ne aiheuttavat vähemmän kaasua kuin muut pavut. Kikherneet ovat kuitupitoisia, mikä ei ainoastaan saa sinut tuntemaan itsesi kylläiseksi, vaan myös stimuloi ruoansulatustasi. Kuitupitoisuuden vuoksi kikherneet voivat myös alentaa kolesterolitasojasi.
Kikherneet sisältävät myös E-vitamiinia. E-vitamiinilla on solunsuojatoiminto, ja se tunnetaan luonnollisena ikääntymistä estävänä aineena.
Mitä voit tehdä kikhernejauhon kanssa?
Proteiinin ja kuidun vuoksi,…
Maca, imperiumin lähde
Maca voidaan oikeutetusti kutsua inkakansan "dopiksi": sen avulla voi rakentaa kokonaisen valtakunnan. Maca on juurikasvi, joka kasvaa alun perin Perussa. Macaa viljeltiin erityisesti karuilla alueilla, jotka olivat useimmille muille viljelykasveille sopimattomia.
Maca viljely suurilla korkeuksilla
Maca on erityinen, koska sitä viljellään yli 3500 metrin korkeudessa. Inka-soturit käyttivät tätä kasvia tunteakseen itsensä vahvemmiksi. Sanotaan myös, että Maca hidastaa ikääntymistä, parantaa immuniteettia ja lisää libidoa. Maca on siten verrattavissa fenkoliin.
Maca maku
Maca maistuu pähkinöiden ja voikaramellin sekoitukselta. Raaka Maca on pähkinäisen makuista, kun taas kuivattu Maca tuo esiin enemmän maanläheisiä makuja. Luomumaca-jauhetta voidaan käyttää hyvin makuaineena, muun muassa mehuissa, kaakaossa ja pähkinämaidossa.
Maca palauttavat ominaisuudet<…
Muscovado
Muscovado on sokeriruokosokeria Mauritiuksen saarelta, ja sitä kutsutaan myös Barbados-sokeriksi. Pienen Intian valtameren saaren ilmasto on ihanteellinen sokeriruokoviljelyyn. Toisin kuin useimmat ruskeat sokerit, jotka valmistetaan lisäämällä melassia jalostettuun valkoiseen sokeriin, Muscovado-sokeri ottaa makunsa ja värinsä lähteestään, sokeriruokomehusta. Tämän vuoksi Muscovado-sokerissa on edelleen luonnollisia mineraaleja ja vitamiineja sokeriruokosta. Siinä on 10-15 % melassia, joten sen koostumus on erittäin pehmeä, paakkuuntunut ja kostea.
Maku ja käyttö
Muscovado-sokerin maku on pehmeä toffeinen ja maltaisen, mikä antaa tälle sokerityypille sen ainutlaatuisen luonteen. Muscovado-sokeri kestää korkeita lämpötiloja paremmin kuin muut sokerit, joten sokeria voidaan käyttää täydellisesti lämpimissä ruuissa tai leivonnaisissa. Se antaa aterioille ja lämpimille juomille erityisen herkullista makeutta ja on ihanteellinen makeuttamiseen...
Kurkuma Jauhe Luomu
Kurkuma Jauhe Luomu VehGro:lta on orgaanisesti sertifioitu tuote, joka on huippulaatuista. Tämän sertifikaatin ansiosta tiedät, että ostamasi tuote on luotu ihmisten ja luonnon huomioiden.
VehGro edustaa tuotteita, jotka ovat terveellisiä ja korkealaatuisia. Valitsemamme (luomu) luonnontuotteet tulevat eri puolilta maailmaa. Kaikki tuotteet tarkastetaan Euroopassa ja usein myös pakataan siellä.
Luomumerkki tarkoittaa 100 % kontrolloitua luomua ja luotettavuutta. Nämä ainesosat ovat taatusti vapaita kaikista lisäaineista, kuten sokereista ja rasvoista, ja ne täyttävät kaikki Euroopan vaatimukset torjunta-aineiden osalta. Tuotteidemme laatua tarkastetaan säännöllisesti.
Etsitkö tukkukauppiasta tai maahantuojaa Kurkuma Jauhe Luomulle?
VehGro on Kurkuma Jauhe Luomun tukkukauppias sekä tuhansien muiden luomuaineksien, joita tarjoamme joko yksittäisinä ainesosina tai sekoituksina.
Muscovado
Muscovado on sokeriruokosokeria Mauritiuksen saarelta, ja sitä kutsutaan myös Barbados-sokeriksi. Pienen Intian valtamerellä sijaitsevan saaren ilmasto on ihanteellinen sokeriruokoviljelyyn. Toisin kuin useimmat ruskeat sokerit, jotka valmistetaan lisäämällä melassia jalostettuun valkoiseen sokeriin, Muscovado-sokeri saa makunsa ja värinsä lähteestään, sokeriruokomehusta. Tämän vuoksi Muscovado-sokerissa on edelleen luonnollisia mineraaleja ja vitamiineja sokeriruokosta. Sen melassipitoisuus on 10-15 %, joten koostumukseltaan se on erittäin pehmeää, paakkuista ja kosteaa.
Maku ja käyttö
Muscovado-sokerin maku on pehmeä toffeen ja maltaan vivahteilla, mikä antaa tälle sokerityypille sen ainutlaatuisen luonteen. Muscovado-sokeri on lämpötilan vaihteluille kestävämpää kuin muut sokerit, mikä tekee siitä täydellisen käytettäväksi kuumissa ruoissa tai leivonnassa. Se antaa aterioille ja kuumille juomille erityisen suolaisen makeuden ja on ihanteellinen marinadien, tummien kastikkeiden, chutneyjen ja kaikenlaisten kuumien juomien makeuttamiseen.
Riisi
Riisi on viljelykasvi. Tämä tarkoittaa, että se on kasvilaji, jota on kasvatettu ihmiskäyttöön ja joka on jalostettu villikasveista. Riisi (Oryza) on viljakasvi, jonka suurin tuottaja ja kuluttaja on Kiina ja suurin viejä Thaimaa.
Riisi kasvaa haarautuvana tähkänä. Tähkä sisältää 50–500 tähkää, joista jokaisessa on yksi kukka. Hedelmät ja myöhemmin jyvät ovat suojattu kelkkalehdillä. Riisin kasvuprosessi kestää keskimäärin 3–6 kuukautta.
Riisin historia
Riisin alkuperä on Aasiassa. Noin 9000 vuotta sitten siellä alettiin viljellä riisiä trooppisilla alueilla. Riisinjyviä löydettiin Shangshan kylästä. Viljelykasvien kasvattaminen mahdollisti ihmisten asumisen yhdessä paikassa. Shangshanista on löydetty riisiä astioista ja kivistä yhdessä työkalujen kanssa, joita käytettiin riisin jauhamiseen.
Riisi tuli yleisemmäksi ruokavaliossa vasta 1400-luvulla E...
Alkuperä
Lehtikaali on lehtivihannes, jota voidaan kasvattaa kaikilla maaperätyypeillä, ja se on tyypillinen talvikasvis. Lehtikaali on villikaalin jälkeläinen. Se on peräisin Pienestä Aasiasta ja nomadit toivat sen Eurooppaan noin 600 eKr. Jo vuonna 1661 lehtikaalia löytyy hollantilaisista keittokirjoista.
Jauhaminen jauheeksi
Tuore lehtikaali kuivataan ja jauhetaan sitten lehtikaaliksi. Tässä prosessissa ravinteet säilyvät täysin ehjinä.
Ravintoarvot ja käyttötarkoitukset
Lehtikaali sisältää kuitua ja rikkiä, jotka auttavat ruoansulatuksessa, antioksidantteja ja omega-3-rasvoja. Se on myös rikas rautapitoisuuden, kalsiumin sekä monien vitamiinien A, K ja C suhteen. 100 grammassa lehtikaalia on 100 milligrammaa C-vitamiinia. Lehtikaalia voidaan siis oikeutetusti kutsua superfoodiksi. Tätä jauhetta voidaan käyttää vihannesmoothien valmistamiseen. Sitä voidaan myös lisätä mehuun ja käyttää keitoissa, kastikkeissa, curryissä, vihannesruoissa, salaateissa ja tietenkin perunamuusissa! Sekoita se endiivisoppaan tai anna lehtikaalikeitolle lisäpotkua.