Kuorittu luomu kaura on Italiassa melko tuntematon ja harvoin käytetty ruoka, kun taas anglosaksisissa maissa se on yksi aamiaisen pääraaka-aineista. Luomu kuorittua kauraa myydään jyvinä maukkaiden vegaanisten tai kasvissyöjäruokien valmistamiseen. Kauraa käytetään usein raakana hiutaleina, jotta maidosta tai jogurtista valmistettu aamiainen olisi maukkaampi, kun taas jyviversio on erinomainen keittojen tai liemien valmistamiseen. Tämä viljakasvi on myös ravinteiden keskittymä, joka on hyödyllinen kehon hyvinvoinnille, kuten kuidut, B-vitamiinit ja useat mineraalit (rauta, kalsium, kalium, fosfori, magnesium, kupari). Ennen kypsentämistä luomu kuorittu kaura on huuhdeltava juoksevan veden alla mahdollisten epäpuhtauksien poistamiseksi, ja sen jälkeen se on liotettava vähintään 12 tuntia; sen jälkeen se voidaan keittää tai käyttää ainesosana salaateissa ja lisukkeissa, mutta erityisesti keksejä, leipää, suolaisia ja makeita piirakoita valmistettaessa.
5 kg:n edullinen pakkaus sisältää valikoiduista viljelyistä peräisin olevia luomukuivattuja punaisia papuja. Punaiset pavut ovat pieniä ja niiden väri on punainen. Ne ovat erinomaisia herkullisten ruokien valmistamiseen, ja punaiset pavut sopivat vähäkalorisiin ruokavalioihin sekä ovat tärkeitä kasvis- ja vegaaniruokavalioissa. Luomukuivatut pavut viljellään ilman säilöntäaineita ja lisäaineita, jotta niiden hieno maku ja aistinvaraiset ominaisuudet eivät muuttuisi. Koska ne ovat kuivia palkokasveja, kypsennysprosessi vie enemmän aikaa: liota muutama tunti, huuhtele huolellisesti epäpuhtauksien poistamiseksi ja keitä, kunnes pavut ovat tarpeeksi pehmeitä. Punaisia papuja voidaan valmistaa monin eri tavoin: kylminä lisukkeissa ja salaateissa suolan ja tilkan extra-neitsytoliiviöljyn kanssa. Niiden makea mutta voimakas maku tekee niistä täydellisen ainesosan keittoihin ja palkokasvisoseisiin.
Punajuurilinsseistä valmistettu ”Lenticchie Rosse BIO” -jauho on sertifioitu luomujauho. Toisin kuin tavallinen vehnäjauho ja muut jauhot, kuten spelttijauho, se ei sisällä gluteenia. Lisäksi se sisältää enemmän proteiinia verrattuna viljajauhoihin. Se rikastuttaa tavallisia viljajauhoista valmistettuja taikinoita hyödyllisillä ravintoaineilla, kuten kasviproteiineilla, raudalla ja mineraalisuoloilla, jotka ovat tyypillisiä tälle palkokasville. Punajuurilinsseistä valmistettu jauho tuo mukanaan näiden palkokasvien tyypilliset hyödylliset ominaisuudet. ”Lenticchie Rosse” -jauhoa voidaan käyttää sekä suolaisiin että makeisiin tuotteisiin, erityisesti Itämailla. Se soveltuu erityisesti kasvispihvien ja falafelin sekä gnocchettien ja tagliatellen valmistamiseen. Intiassa sitä käytetään paljon, ja siitä valmistetaan gnocchetteja, joita kutsutaan nimellä mangodi. Tai se voidaan yhdistää muihin keitettyihin aineksiin, kuten kikherneisiin, härkäpapuihin tai perunoihin.
Luomuhummus on valittu erittäin korkeiden laatustandardien mukaan tarjotakseen aitoja ja valvottuja tuotteita. Nämä palkokasvit ovat erinomainen proteiinin lähde, joka on täynnä monia ravintoaineita: vitamiineja A, B, C, E, K, kalsiumia, rautaa, fosforia, magnesiumia, natriumia, kaliumia ja sinkkiä. Hummus on gluteeniton ja se voidaan sisällyttää keliakiaa sairastavien ruokavalioon, mutta sen korkean proteiinipitoisuuden vuoksi se sopii myös vähäkalorista vegaani- tai vegetaristista ruokavaliota noudattaville. Ennen luomuhummuksen kypsentämistä on tarpeen huuhdella ne juoksevan veden alla puhdistaaksesi kaikki epäpuhtaudet ja sen jälkeen liottaa niitä 12 tuntia, jotta ne pehmenevät ja ovat valmiita keitettäväksi. Täydelliseen hummuksen kypsentämiseen tarvitaan noin 45 minuuttia, mutta valmistusaikaa voidaan lyhentää, jos valitset paahtamisen tai höyryttämisen. Hummuksen maun säilyttämiseksi on suositeltavaa säilyttää niitä viileässä ja kuivassa paikassa.
Tummat luomulinsseemeni ovat täynnä ravinteita, eikä ole sattumaa, että niitä kutsutaan terveyden siemeniksi. Keittiössä linssisiemeniä voidaan käyttää monin eri tavoin. Koska ne ovat täysin mauttomia, ne sopivat erinomaisesti lisättäväksi muihin ruokiin, kuten salaattien rikastamiseen tai kasvispihvien tai kroketien perusaineksena. Ne ovat myös loistavia makeiden tai suolaisten taikinoiden sisällä tai jopa mueslin tai valkoisen jogurtin maustamiseen. Monet eivät tiedä, että linssisiemenet voivat korvata munat; riittää, että sekoitat yhden ruokalusikallisen jauhettuja linssisiemeniä kolmeen ruokalusikalliseen vettä. Saatu seos voi korvata yhden munan kekseissä tai kakuissa. Linssisiemeniä voidaan käyttää keittiössä sekä kokonaisina että jauhettuina, mikä helpottaa niiden ravinteiden imeytymistä. Jauhettuina tai murskattuina ne ovat helpommin elimistön imeyttämiä. Ne ovat myös luonnostaan gluteenittomia.
BIO Gluteeniton Amaranttijauho on terveellinen ja ravinteikas vaihtoehto niille, jotka noudattavat gluteenitonta ruokavaliota tai joilla on ruoka-aineyliherkkyyksiä. Se saadaan jauhamalla amarantin siemeniä, jotka ovat kotoisin Keski-Amerikasta, ja tämä luomujauho tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä. Se sisältää ravintokuitua, joka edistää hyvää ruoansulatusta ja pitkäkestoista kylläisyyden tunnetta. Kuitujen läsnäolo voi myös auttaa säätelemään verensokeritasoja. Tämä luomujauho on myös tärkeiden vitamiinien ja mineraalien lähde. Näistä B-vitamiinit ovat keskeisiä energian aineenvaihdunnassa, kun taas mineraalit kuten rauta, magnesium ja sinkki ovat välttämättömiä erilaisille kehon toiminnoille. BIO Gluteeniton Amaranttijauho voidaan käyttää monissa resepteissä. Se sopii gluteenittoman leivän, kakkujen, keksejen ja pannukakkujen valmistamiseen.
Teff-jauho BIO Gluteeniton on korkealaatuinen luomutuote, joka on valmistettu teff-siemenistä, gluteenittomasta viljasta, joka on kotoisin Afrikasta. Sertifioitu luomuksi ja gluteenittomaksi, se on ihanteellinen niille, jotka noudattavat gluteenitonta ruokavaliota tai joilla on ruoka-aineallergioita. Rikas ravintoaineista, kuten korkealaatuisista proteiineista lihaskudoksille ja ravintokuiduista terveelliseen ruoansulatukseen, se tarjoaa myös pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen. Teff-jauho säätelee verensokeritasoa ja tarjoaa tärkeitä B-vitamiineja, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä kehon toimintojen tueksi. Monipuolinen keittiössä, se mahdollistaa leivän, kakkujen, keksejen, pannukakkujen ja paljon muun valmistamisen kevyen koostumuksensa ja hienostuneen makunsa ansiosta. Tutustu luomuvaihtoehtoon ja gluteenittomaan herkullisten ja ravitsevien ruokien valmistamiseksi Teff-jauho BIO Gluteenittomalla.
Myös mustaksi viljaksi kutsuttu raaka tattari on ruoho, joka kuuluu pähkinäkasvien perheeseen. Sitä luokitellaan usein viljaksi, vaikka se ei kuulu heinien perheeseen. Raaka kuorittu tattari on luonnostaan gluteeniton. Luomutattarin siemenet ovat erittäin proteiinipitoisia ja sisältävät vitamiineja ja mineraaleja, erityisesti B-ryhmän vitamiineja, rautaa, seleeniä, kaliumia, fosforia, kuparia ja sinkkiä. Luomuraaka tattari on ihanteellinen keittojen ja vihanneskeittojen valmistamiseen, mutta sitä voidaan käyttää myös erityisten pastojen, kuten pizzoccherien tai polenta taragnan, valmistamiseen. Raaka tattari mahdollistaa myös erinomaisen leivän valmistamisen. Kuorittuja tattarinsiemeniä ei tarvitse liottaa; riittää, että huuhtelet ne juoksevan veden alla ja keität niitä kattilassa suolavedessä (suhde: 1 osa tattaria ja 2 osaa vettä) 20-30 minuuttia, kunnes vesi on täysin imeytynyt.
Farro on viljakasvi, joka kuuluu heinälajikkeisiin, ja se on vähärasvainen sekä erittäin proteiinipitoinen, mikä tekee siitä ihanteellisen niille, jotka noudattavat vähäkalorista ruokavaliota tai tarvitsevat oikean määrän energiaa ennen urheilusuoritusta. Puhdistetut farro-pavut tuotetaan Italiassa luomuviljelyssä. Puhdistettu farro eroaa käsittelemättömästä farrosta ulkoisen kuoren puuttumisen sekä helpomman ja nopeamman kypsennysmenetelmän vuoksi, mutta se on silti runsas kuitujen, mineraalien ja vitamiinien lähde. Liotusta ei tarvita: riittää, että huuhtelet sen juoksevan veden alla mahdollisten jäämien poistamiseksi ja keität sen vedessä (suhde: yksi osa viljaa, kaksi osaa vettä) noin 30-40 minuuttia. Kypsennyksen jälkeen on suositeltavaa odottaa kymmenen minuuttia ennen maustamista, jotta se imee hyvin vettä. Sitä voidaan myös kypsentää höyryttämällä tai paahtamalla. Farroa voidaan käyttää myös pääraaka-aineena salaateissa, lisukkeissa tai maukkaiden kalasta tai vihanneksista valmistettujen ruokien valmistamiseen.
Luomupoppeli siemenet ovat aito ja terveellinen välipala. Itse asiassa poppelisiemeniä voidaan käyttää paitsi leivonnaisten taikinoissa, myös rentouttavien yrttiteiden valmistamiseen, salaattien rikastamiseen ja erityisten makujen jälkiruokien luomiseen; ne sopivat erityisen hyvin sitrushedelmien, erityisesti sitruunoiden ja appelsiinien, kanssa. Ruokapoppeli siemenet ovat erittäin rikkaita rasvoista ja proteiineista, ja ne voivat olla joko valkoisia tai mustia, ja niille on ominaista voimakas aromi. Ne tarjoavat hyvän varannon kalsiumia, C-vitamiinia, magnesiumia ja kaliumia. Nämä pienet ja herkät siemenet voidaan lisätä myös haudutuksiin ja yrttiteihin, jotta saadaan rikkaampi ja voimakkaampi maku. Luomupoppeli siemeniä on myös hyvä syödä sellaisenaan välipalana keskipäivällä tai ennen liikuntaa. Poppeli siemenet ovat luonnostaan gluteenittomia, joten ne ovat erinomaisia lisäyksiä keliakiaa sairastavien ruokavalioon, mutta myös vegaaneille ja kasvissyöjille.
Luomuvihreät azukipavut, joita kutsutaan myös japanilaisiksi pavuiksi, tarjoavat erilaisen vaihtoehdon perinteisille kuivapavuillle, sillä niissä on tärkeitä ravintoarvoja, jotka ovat välttämättömiä elimistöllemme. Kuten kaikissa palkokasveissa, myös luomuvihreissä azukipavuissa on runsaasti B-vitamiineja, liukenemattomia kuituja sekä mineraaleja: magnesiumia, rautaa, kalsiumia ja kaliumia. Luomuvihreät azukipavut myydään kirkkaan vihreänä, pienikokoisina ja erinomaisesti kypsennettävinä. Nämä pavut, ollessaan kuivia, tarvitsevat liotusta muutaman tunnin ajan ennen kypsennystä, jotta ne pehmenevät reseptejä varten. Aasialaiset vihreät azukipavut sopivat vegaanille, kasvissyöjälle, keliakiaa sairastaville ja niille, jotka noudattavat vähäkalorista ruokavaliota, sillä ne ovat vähärasvaisia. Kulinaarisesti luomuvihreitä azukipapuja voidaan käyttää keittojen valmistamiseen.
BIO-tattarijauho on sertifioitu luomutuote. Jauhon saamiseksi pyramidimainen siemen kuoritaan ja jauhetaan. Tattarin aromi on rustiikkinen, pähkinäinen, jossa on lähes maaperäinen vivahde ja kevyt kitkerä jälkimaku, joka johtuu sen sisältämistä lukuisista flavonoideista. Tämä on siis ravitsemuksellisesti erittäin rikkaita jauhoja. Tattarijauho on erityisesti kysytty tuote vaihtoehtoisia ruokavalioita noudattavien ja gluteenille herkistyneiden keskuudessa, sillä se ei sisällä gluteenia. Virheellisesti ajatellaan, että se on peräisin viljasta, kun todellisuudessa tattari on pseudovilja, joka on täysin erilainen kasvi kuin viljakasvit, joiden kanssa sillä on yhteistä vain joidenkin tuotteiden käsittely. Itse asiassa, kasvitieteellisesti tattarilla ei ole mitään yhteistä vehnän kanssa; sen nimi näyttää olevan sidoksissa menneisyyden tapahtumiin, jolloin sitä käytettiin elintarvikkeiden väärentämiseen.
Kuituinen luomucouscous (tai ranskankielinen kirjoitusasu "couscous") on tyypillinen ruoka Pohjois-Afrikassa sekä Italiassa Länsi-Siciliassa ja Etelä-Sardiniassa. Sen nimi tarkoittaa "hienoksi jauhettua (tai pieniksi paloiksi leikattua)": tämä johtuu siitä, että se esiintyy pieninä rakeina täysjyvädurumijauhoista, jotka on käsitelty vedellä ja höyrytetty. Verrattuna pehmeään viljaan (Triticum aestivum) jyvä on pidempi, läpikuultava ja kuten nimi "kovaa" viittaa. Yleensä se seuraa haudutettuja lihoja ja/tai keitettyjä vihanneksia. Se voidaan tehdä mausteiseksi yhdistämällä se harissan kanssa (jota käytetään erityisesti Tunisiassa). Italiassa couscous valmistetaan kuitenkin Trapani alueella Sisiliassa; se höyrytetään erityisessä lasitetussa savipannussa, mutta mausteena on, toisin kuin magrebilaisessa versiossa, kalakeitto.
Vihreät luomulinsseet ovat vähemmän tunnettuja kuin muut palkokasvit; ne ovat hyvin pieniä, pyöreitä ja litteitä. Vihreät linssit 5 kg:n kätevässä pakkauksessa on valittu erittäin korkeiden laatuvaatimusten mukaan.
Valkoinen maissijauho, luomu ja gluteeniton, on korkealaatuinen ja luomutuote, joka saadaan valkoisten maissinjyvien jauhamisesta. Tämä jauho on ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät gluteenitonta ja luomuvaihtoehtoa monenlaisten herkullisten ja ravitsevien ruokien valmistamiseen. Se on perinteinen viljelykasvi Amerikassa ja sillä on pitkä historia peruselintarvikkeena monille alkuperäiskansoille. Nykyään valkoinen maissijauho on laajasti arvostettu sen monipuolisuuden vuoksi keittiössä ja lukuisien terveyshyötyjen vuoksi. Yksi valkoisen maissijauhon, luomu ja gluteeniton, erottuvista piirteistä on sen runsas kuitupitoisuus. Lisäksi valkoinen maissijauho on luonnostaan gluteeniton, mikä tekee siitä sopivan niille, jotka noudattavat gluteenitonta ruokavaliota tai joilla on ruoka-aineallergioita. Sitä voidaan käyttää leivän, kakkujen, keksejen, pannukakkujen, polentan ja monien muiden ruokien valmistamiseen.
Quinoa on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva yrttikasvi, jota käytetään Italiassa myös riisin korvikkeena. Quinoa tulee luomuviljelmistä ja se on saatavilla valkoisena lajikkeena. Quinoa erottuu korkeasta proteiinipitoisuudestaan ja alhaisesta rasvapitoisuudestaan, mikä tekee siitä täydellisen ruoan, joka sopii vähäkalorisiin vegaanisiin ja kasvissyöjäruokavalioihin. Luomuquinoa on ravinteikasta: se sisältää kuituja, C- ja E-vitamiineja, mineraaleja kuten magnesiumia, kaliumia ja rautaa sekä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Valkoinen quinoa maistuu neutraalimmalta verrattuna punaiseen tai mustaan quinoaan, joten se soveltuu erilaisiin valmistuksiin. Ennen luomuquinoan käyttöä on suositeltavaa huuhdella siemenet veden alla ja keittää niitä noin 10-12 minuuttia. Quinoan maistuvaksi saamiseksi on tärkeää paahdella siemeniä ennen keittoveden lisäämistä. Luomuquinoa on erinomainen risoton korvikkeena tai se voi olla pääraaka-aine salaatissanne.
Luomu hirssi on saanut viime aikoina uutta huomiota sen mielenkiintoisten ravinto-ominaisuuksien ja luonnollisen gluteenittomuuden ansiosta, mikä tekee siitä mahdollisen vaihtoehdon yleisemmille viljoille. Nykyään se on jäänyt vähemmälle käytölle ja korvattu lihalla. Sen tieteellinen nimi on panicum miliaceum, ja se kuuluu heinälajien perheeseen, ja se on kotoisin Itä-Aasiasta.
Hirssi on viljakasvi, jolla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia ja joka tarjoaa lukuisia etuja: se on rikas mineraaleista, kuten raudasta, magnesiumista, fosforista ja piistä. Se vahvistaa kynsiä ja hiuksia sekä tukee luiden ja hammaskiilteen terveyttä. Hirssin valmistaminen on hyvin yksinkertaista; se voidaan keittää kuin pasta. Keitetään vettä kiehuvaksi, lisätään haluttu määrä hirssiä ja annetaan kiehua tarvittava aika, joka yleensä ei ylitä 15-20 minuuttia.
BIO-riisijauho, joka saadaan samannimisestä viljasta, on monikäyttöinen tuote, jota arvostavat erityisesti ne, jotka haluavat (tai tarvitsevat) sulkea gluteenin ruokavaliostaan, ja se on sertifioitu luomuksi. Valitettavasti, vaikka se on ravitsemuksellisesti hyvä jauho ja soveltuu hyvin tiettyihin käyttötarkoituksiin, sillä on yksi merkittävä ongelma: erittäin heikko kohottamiskyky, joka johtuu alhaisesta proteiinipitoisuudesta. Riisijauhoa käytetään joissakin resepteissä tai se sekoitetaan esimerkiksi hirssi- tai muihin viljoihin rikkaampien vaihtoehtojen saamiseksi. Tämän tyyppisestä jauhosta on monia ruokia, jotka sopivat erityisesti gluteeni-intoleranteille, kuten riisipastat, höyrytetyt raviolit ja erilaiset makeiset, kuten japanilainen mochi. Se on ihanteellinen friteerattavien tuotteiden jauhottamiseen ja joidenkin keksejen valmistamiseen.
Pearl-ohrat ovat viljakasvi, joka on peräisin Aasiasta. Toisin kuin muut ohratyypit, se on vailla kuorta ja glumeja: ulkokuoren puuttuminen antaa sille erityisen, valkoiseen taittuvan värin. Tämä jalostusprosessi tekee siitä helpommin valmistettavan, sillä se vaatii vähemmän liotusaikaa ja kypsennysaikaa. Tämän viljan valmistaminen on erittäin yksinkertaista: se tulee huuhdella hyvin juoksevan veden alla, jotta kaikki jäämät poistuvat. Se kypsennetään vedessä, maidossa tai liemessä valmistustavasta riippuen: kun neste on kiehunut, siemenet kaadetaan kattilaan ja annetaan kypsyä 20-25 minuuttia. Sitä voidaan myös kypsentää höyryttämällä tai uunissa.
Luomu pearl-ohrat ovat erittäin rikkaita vitamiineista (E-vitamiini ja B-ryhmän vitamiinit) ja mineraaleista (fosfori, kalium, sinkki, magnesium, rauta, pii ja kalsium).
BIO-kikhernejauho on tulosta erityisen hienosta jauhamisesta samoista kuivatuista palkokasveista ja se on sertifioitu luomuksi. Kikhernejauhon ravintoarvo on käytännössä sama kuin kuivattujen kikherneiden. Se sisältää huomattavan määrän energiaa, joka saadaan pääasiassa monimutkaisista hiilihydraateista. Verrattuna klassiseen ja tunnettuun vehnäjauhoon, kikhernejauhon kaloripitoisuus on alhaisempi. Se on myös kuitupitoisempaa ja proteiinipitoisempaa, mikä tekee siitä erittäin sopivan tuotteen urheilijoille ja terveellisten ruokavalioiden ystäville. Kikhernejauhoa käytetään laajasti Liguriassa, missä farinata pidetään paikallisena erikoisuutena. Se on eräänlainen erittäin ohut
Fenkolin siemenet ovat erityisen rikkaita hyödyllisistä aineista, kuten vitamiineista, eteerisistä öljyistä ja elimistölle tarpeellisista kuidusta. Keittiössä fenkolin siemeniä voidaan käyttää monien ruokien maustamiseen, erityisesti punaisen lihan ruokalajeissa, mutta niitä käytetään myös taikinoissa herkullisten, kevyiden grissinien, tarallien valmistamiseen sekä leivän ja pizzan persoonallisuuden lisäämiseen. Pureskeltuna ne vähentävät pahanhajuisen hengityksen riskiä, kun taas yrtti- ja keittoresepteissä ne ovat erinomaisia jälkiruokia, jotka helpottavat ruoansulatusprosesseja ja suoliston kulkua. Tuote on tiukasti luomua ja noudattaa vaadittuja laatustandardeja, se on gluteeniton ja sopii myös keliakiaa sairastaville. Kolmen kilon pakkaus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat aina pitää merkittävän varaston tuotetta, jossa on erinomainen hinta-laatusuhde.
Luomupunaiset murskatut linssit, joita kutsutaan myös egyptiläisiksi linsseiksi, ovat huomattavasti herkempia ja pehmeämpiä verrattuna tavallisiin linsseihin. Ne ovat hyvin pieniä ja kuorittomina ne ovat paljon helpommin sulavia ja kevyempiä. Punaisia linssejä käytetään laajalti Lähi-idässä, mutta ne voivat myös olla pääraaka-aine joissakin perinteisissä italialaisissa resepteissä, kuten soseissa ja maalaissoppissa. Koska ne ovat kuorittomia, liotusta ei tarvita, mutta on aina suositeltavaa huuhdella ne huolellisesti juoksevan veden alla mahdollisten epäpuhtauksien poistamiseksi. Kuten muutkin palkokasvit, punaiset linssit ovat rikkaita kuitujen, B- ja C-vitamiinien sekä mineraalien osalta. Kulinaarisesti luomupunaiset murskatut linssit ovat erinomaisia herkullisten soseiden, keittojen, lihapullien, kroketien ja jopa kasvispihvien valmistamiseen. Sopii myytäväksi irtotavarana elintarvikeliikkeissä ja supermarketeissa.
BIO Quinoa-jauho, gluteeniton, on erittäin terveellinen ja ravinteikas kulinaarinen vaihtoehto. Se saadaan jauhamalla quinoa-siemeniä, jotka ovat gluteenitonta viljaa Andeilta. Sertifioitu luomuksi ja gluteenittomana quinoa-jauho on täydellinen valinta henkilöille, jotka noudattavat gluteenitonta ruokavaliota tai joilla on ruokarajoitteita. Quinoa itsessään on erinomainen ruoka, joka on täynnä täydellisiä proteiineja, jotka tarjoavat kaikki välttämättömät aminohapot lihasten terveyden ja yleisen hyvinvoinnin tueksi. Lisäksi se on arvokas ravintokuitujen lähde, joka edistää ruoansulatusta ja lisää pitkäkestoista kylläisyyden tunnetta. BIO Quinoa-jauho, gluteeniton, sisältää myös joukon tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, kuten B-vitamiineja, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä. Nämä ravintoaineet ovat elintärkeitä kehon oikealle toiminnalle ja niillä on keskeinen rooli monissa fysiologisissa toiminnoissa.
Kolmivärinen quinoa tulee yrityksen luomuviljelystä ja se on sekoitus valkoista, punaista ja mustaa quinoa-siemeniä. Valkoinen quinoa on neutraalin makuista, kun taas punaisen ja mustan lajikkeen maku on voimakkaampi ja intensiivisempi, mikä antaa tälle seokselle oikean tasapainon makua ja energiaa. Luontaisesti gluteeniton quinoa sopii niille, jotka ovat gluteenille herkkiä, tai niille, jotka noudattavat vegaanista tai vegetaristista ruokavaliota. Tämä ruoka on rikas erilaisista ravintoaineista, jotka ovat hyödyllisiä kehon hyvinvoinnille: kuituja, mineraaleja (magnesiumia, kaliumia ja rautaa), Omega 3- ja 6-rasvahappoja. Ennen kypsentämistä gluteeniton quinoa on aina huuhdeltava juoksevan veden alla ja sen jälkeen keitettävä 10-12 minuuttia, minkä jälkeen jyviä voidaan paistaa, jotta ne saavat vieläkin herkullisemman maun. Sitä voidaan käyttää herkullisten alkupalojen, kevyiden pääruokien, vihanneskeittojen, vegaanisten pihvien tai lihapullien tai tuoreiden ja aitojen salaattien valmistamiseen.
Bulgur on hyvin vanha ruoka, jota arvostetaan erityisesti Lähi-idän maissa. Se on itänyt täysjyvävehnä, jonka jyvät ensin höyrytetään, sitten kuivataan ja murskataan. Maku ja valmistus muistuttavat couscousia. Sen ominaisuudet ovat tyypillisiä täysjyväviljoille: se edistää suoliston toimintaa, auttaa ylläpitämään ihannepainoa ja suojaa sydäntä ehkäisten sydän- ja verisuonisairauksia. Erittäin ravinteikas luomubulgur sisältää myös arvokkaita mineraaleja, kuten fosforia, magnesiumia ja kaliumia, sekä B-vitamiineja. Valmistus on hyvin yksinkertaista: jyvät huuhdellaan kylmällä vedellä, puristetaan kuivaksi ja keitetään 15-20 minuuttia kaksinkertaisessa vesimäärässä niiden tilavuuteen verrattuna. Lopuksi ne valutetaan hyvin. Bulgur sopii moniin ruokiin: sitä voidaan tarjoilla sekä lämpimänä että kylmänä, ja se voidaan rikastaa vihanneksilla sekä käyttää herkullisten pääruokien ja salaattien valmistamiseen.
Kuivat biologiset cannellini-pavut ovat erinomainen proteiinin ja energian lähde, joka sopii hyvin oikeaan ravitsemukseen. Ne ovat runsaita hiilihydraatteja ja sisältävät vähän rasvaa, mikä takaa oikean energiansaannin koko elimistölle. Cannellini-pavut on valittu erittäin korkeiden laatuvaatimusten mukaan, jotta voidaan tarjota aito ja kontrolloitu tuote. Nämä kuivat pavut erottuvat helmiäisvalkoisesta väristään, ja kypsennettyinä ne vapauttavat kaikki arominsa. Nämä proteiinipitoiset palkokasvit ovat erinomainen vitamiinien, kuten B1, B2 ja B3, sekä mineraalien, kuten kalsiumin, fosforin, raudan ja sinkin, lähde. Ne sopivat erityisesti vähäkalorista ruokavaliota noudattaville. Kulinaarisesti kuivia biologisia cannellini-papuja voidaan käyttää keittojen valmistamiseen täysjyväkrutonkeineen, tai yksinkertaisesti lisukkeena, kuten cannellini-salaattina tai cannellini-pavuilla valmistettuna.
Borlotti-pavut ovat peräisin luomuviljelystä. Pavut valitaan erittäin korkeiden laatustandardien mukaan, jotta kuluttajalle tarjotaan terveellinen, ravitseva ja aito ruoka. Borlotti-pavut ovat hyvin käytettyjä perinteisessä italialaisessa keittiössä ja ne erottuvat vaaleanruskeasta väristään, jossa on punaisia juonteita, sekä voimakkaasta ja pitkäkestoisesta maustaan. Nämä palkokasvit säilyttävät kypsennyksensä hyvin, joten niitä voidaan käyttää paitsi keitoissa ja liemissä, myös lisukkeena tai salaateissa. Ne ovat erittäin proteiinipitoisia, joten ne ovat erinomaisia täydelliseen ateriaan, joka takaa oikean energiamäärän. Lisäksi ne ovat rikkaita erilaisista ravintoaineista: kuituja, B-vitamiineja ja mineraaleja (kalium, fosfori, magnesium, kalsium ja rauta). Kuivat borlotti-pavut on huuhdeltava huolellisesti ennen kypsentämistä mahdollisten epäpuhtauksien poistamiseksi ja sen jälkeen ne on liotettava vähintään 12 tuntia.
Luomuhakkatut vihreät herneet ovat kuorittuja, pallomaisia palkokasveja. Toisin kuin tavalliset herneet, näissä ei ole kuorta, mikä tekee niistä paljon helpommin sulavia, kevyitä ja ihanteellisia vähäkalorisille dieeteille, sillä niiden rasva- ja tärkkelyspitoisuus on alhainen. Lisäksi ne ovat rikkaita proteiineista ja mineraaleista, kuten kaliumista ja fosforista. Proteiinien ja mineraalien lisäksi luomuhakkatut vihreät herneet ovat kuitupitoisia, joten ne tarjoavat oikean energiansaannin. Koska ne on kuorittu, vihreät herneet voidaan kypsentää heti, eikä niitä tarvitse liottaa kuten muita palkokasveja. Kulinaarisesti luomuhakkatut vihreät herneet ovat hyödyllisiä herkullisten reseptien, kuten sosekeittojen, keittojen, risottojen, hummuksen ja burgerien valmistuksessa. Kypsennettyinä vihreät herneet erottuvat hienostuneella ja makealla maullaan, joten ne ovat täydellisiä rikastamaan pää- tai lisukkeita.
Luomukauransiemenet ovat kasvin kuivia hedelmiä, tuotetta, jota voidaan käyttää monissa resepteissä keittiössä, sekä yksinkertaisissa että monimutkaisissa. Kauransiemenet ovat erinomaisia naposteltavaksi sellaisenaan nopeana ja energisenä välipalana, joka on rasvattomana terveellinen ja aito. Kauransiemenet voivat olla eri värejä, ja valkoinen lajike tarjoaa voimakkaan aromin ja täyteläisen, voimakkaan maun. Kauransiemeniin ei ole lisätty suolaa, lisäaineita tai säilöntäaineita, jotta tämän herkullisen kuivan hedelmän maku ja aistinvaraiset ominaisuudet säilyvät muuttumattomina. Siemenet ovat rikkaita ravintoaineista, jotka ovat hyödyllisiä kehon hyvinvoinnille, kuten B-vitamiineista, linoleenihaposta, mineraaleista, raudasta, koboltista, mangaanista, sinkistä, kuparista ja foolihaposta. Luomukauransiemeniä käytetään paljon leipä-, keksi- ja pizzataikinoiden rikastamiseen, ja niitä voidaan lisätä salaatteihin tai paahdettuna ripauksella suolaa.
BIO-kaurajauho, joka saadaan samoista siemenistä jauhamalla, on sertifioitu luomuksi. Kaurajauhoa käytetään paljon urheilijoiden keskuudessa, ja se on proteiinien aarreaitta (50 % enemmän kuin tavallisissa pehmeän vehnän jauhoissa) ja erityisesti lysiiniä, joka on välttämätön aminohappo, joka edistää kalsiumin sitoutumista luihin ja vahvistaa vasta-aineita. Tämä ainesosa sisältää myös erinomaisia määriä vitamiineja (B1, PP ja E), kivennäisaineita (erityisesti kaliumia, rautaa ja sinkkiä) sekä kuituja (vaikka vähemmän kuin kikherne-, kastanja- ja lupiini-jauhoissa), jotka pystyvät hidastamaan sen sisältämän tärkkelyksen imeytymistä, mikä tuottaa pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen.