Acai on brasilialaisen palmun marja. Niillä on kaunis purppuran väri, ja ne sisältävät suuria määriä antioksidantteja, vitamiineja C, E, B1, B2, B3, fosforia, kalsiumia, kaliumia, rautaa, proteiineja, tyydyttymättömiä rasvahappoja ja polyfenoleja. ACAI on tehokas ase vapaita radikaaleja vastaan, jotka ovat vastuussa ihon ikääntymisestä. Tuotetta voidaan käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti. Acai-marjojen uute luo suojaavan kerroksen iholle, mikä tekee ihosta terveemmän näköisen. Uutteella on lievä supistava vaikutus ja se auttaa parantamaan lieviä vaurioita iholla.
<strong> Koostumus: </strong> 90 % acai-uute (10:1) (euterpe oleracea), 10 % maltodekstriini
<strong> Käyttö </strong> Suositeltu päivittäinen annos: 3-4 teelusikallista marjaa päivässä. Acai-marjoja voidaan nauttia halutulla tavalla, esimerkiksi jogurtin tai vihannes- ja hedelmäcocktailin kanssa. Älä ylitä suositeltua päivittäistä annosta. Voit lisätä sitä suosikkivoiteeseesi tai balsamiisi.
Inuliini on luonnollisesti esiintyvä polysakkaridi, jota ihmiset eivät sulata, minkä vuoksi se toimii ravintokuituna. Sitä esiintyy joidenkin kasvien juurissa ja mukuloissa (sikuri, maa-artisokka, artisokka, ohdake, sipuli, valkosipuli, banaanit), ja se saadaan useimmiten sikurista. Inuliini on vähäkalorinen ja sillä on hienovarainen makeus. Koska se on kymmenen kertaa vähemmän makeaa kuin sokeri, sitä ei yleensä käytetä sokerin korvikkeena. Inuliinia käytetään hyytelöivänä, sakeuttavana ja stabiloivana aineena. Inuliinin lisääminen ruokaan vähentää sen kaloripitoisuutta, hillitsee ruokahalua ja lisää kylläisyyden tunnetta. Tämän ansiosta se parantaa syömisen hallintaa. Se on hyödyllinen laihduttajille. Inuliini toimii prebioottina, stimuloiden suoliston normaalin bakteerikannan kehittymistä ja vaikuttaen näin myönteisesti terveyteen.
<strong>Koostumus:</strong> Inuliini 92,4 %, glukoosi, fruktoosi, sakkaroosi
<strong>Käyttö:</strong> Kuluta 20g päivittäin.
Pekaanipähkinät luokitellaan yhdeksi jalommista pähkinälajeista. Ne olivat tärkeä osa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen ravintoa. Pähkinöillä on hieman makea ja voinen maku, joten ne sopivat täydellisesti kaikkiin kakkuihin, jälkiruokiin ja konvehteihin. Ne ovat osa kuuluisaa pekaanipähkinäkakkua, joka valmistetaan kiitospäiväksi. 90 % pekaanipähkinöissä olevista rasvoista on terveellisiä, tyydyttymättömiä rasvahappoja. EFA:t ovat tärkeitä ihon terveydelle ja oikealle sydän- ja verisuonitoiminnalle. Ne vähentävät LDL-kolesterolia (niin sanottua huonoa kolesterolia), minkä ansiosta ne suojaavat ateroskleroosin kehittymiseltä. Pekaanipähkinät sisältävät vitamiineja: C-, E-, K- ja B-vitamiineja sekä magnesium-, mangaani- ja kuparimineraaleja. Mangaani tukee hermostoa ja nopeuttaa kolesterolin kulkua, kun taas kupari on välttämätöntä kollageenin ja elastaanin synteesille, mikä vaikuttaa ihomme hyvään kuntoon.
Hamppuöljy on käsittelemätöntä öljyä. Se erottuu hyvin omalaatuisella maullaan, jossa on kevyt pähkinäinen vivahde ja mausteinen jälkimaku. Öljy on rikas EFA-rasvahapoista ja sisältää ihanteellisen suhteen omega-6:sta omega-3:een, eli 3:1, mikä auttaa säätelemään kehon lipiditasoja ja tukee myrkkyjen poistamista kehosta. Sen sisältämä E-vitamiini vaikuttaa antioksidatiivisesti ja tulehdusta ehkäisevästi, K-vitamiini - joka on vastuussa hyvistä veren hyytymistä, nopeuttaa haavojen paranemista ja - edistää oikeaa näkökykyä, D-vitamiini ja B-ryhmän vitamiinit - tarpeellisia kehomme hyvälle toiminnalle. Koostumuksessa on: kalsiumia, magnesiumia, rikkiä, kaliumia, rautaa, sinkkiä ja fosforia. Se sisältää myös klorofylliä, jota esiintyy luonnollisesti siemenissä, ja jolla on tulehdusta ehkäisevä ja rauhoittava vaikutus. Hamppuöljy parantaa aineenvaihduntaa, tukee sydämen toimintaa ja osallistuu kudosten rakenteeseen.
Maissigluttiinijauho on sivutuote, joka saadaan maissin kosteamyllytyksestä maissitärkkelyksen tuotannon aikana.
Lopputuote on homogeeninen ja hieno keltainen-oranssi jauhe. Siinä on raikas viljan tuoksu. Maissigluttiinijauho on runsas proteiinilähde ja melko hyvä metioniinissa, joka on arvokasta munintakanalalle. Suhteellisen korkea keltapigmenttien sisältö tekee gluteenittomasta maissijauhosta suositun valinnan siipikarjan värjäykseen.
Super herkulliset ja erittäin terveelliset kaurahiutaleet tulisi löytyä jokaisesta keittiöstä. Ne ovat monien tärkeiden ravintoaineiden lähde. Niiden nauttiminen tarjoaa keholle suuria määriä kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Ne ovat erinomainen ravintokuidun lähde, joka parantaa ruoansulatusprosesseja ja ehkäisee ummetusta, sekä beetaglukaania, jolla on myönteinen vaikutus lipidien ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan. Kaurahiutaleet tarjoavat aivo- ja hermosoluille annoksen B6-vitamiinia, joka parantaa muistia ja keskittymistä sekä nopeuttaa tiedon omaksumista. B1-vitamiini ja pantoteenihappo torjuvat kasvavaa väsymystä ja ärtyneisyyttä sekä fyysisen että henkisen rasituksen aikana. Kaurassa on myös aineita, jotka vaikuttavat masennusta ehkäisevästi ja poistavat huonoa oloa (mainitut B-vitamiinit sekä seleeni ja magnesium, jotka ovat välttämättömiä aivoille ja hermojärjestelmälle). Säännöllinen kaurahiutaleiden nauttiminen vähentää veren kolesterolin imeytymistä.
Psyllium-isoäiti, jota kutsutaan myös Välimeren isoäidiksi, on erinomainen ravintokuidun lähde, ja se sisältää myös runsaasti proteiinia. Sitä käytetään ruoansulatusjärjestelmän toiminnan parantamiseen. Lisäksi kuitu lisää kylläisyyden tunnetta. Kosketuksessa veden kanssa siemenet peittyvät limalla ja muodostavat geeliä, joka auttaa suolistosairauksissa. Se parantaa suoliston bakteerikantaa, suojaa ja on tulehdusta ehkäisevä.
3G - 10%
Saturated fatty acids 1g - 5%
Carbohydrates 13g - 5%
Including sugars < 0.6g < 1%
Protein 14g - 28%
Fiber 51g
Salt < 0.01g < 1%
*RWS - Viiteruoka
<strong>Käyttö</strong>
Tuote on valmis syötäväksi valmistamisen jälkeen: 2-3 teelusikallista psylliumia kaadetaan lasilliseen mehua tai vettä, annetaan seistä noin 20 minuuttia ja sitten juodaan. Tuotteen kulutuksen yhteydessä on tärkeää juoda runsaasti vettä, vähintään 1,5 litraa.
Acerola on C-vitamiinin lähde, jota tällä hetkellä puuttuu. Se on ensisijaisesti syynä tähän monotoniseen ja epämiellyttävään ruokavalioon, jossa on liian vähän vihanneksia ja hedelmiä sekä syödään prosessoituja elintarvikkeita. Tämä on vielä vaarallisempaa, koska ihmisen keho ei varastoi C-vitamiinia, joten sen varastoja ei voida käyttää. Siksi C-vitamiinia on toimitettava jatkuvasti, erityisesti aikoina, jolloin sen kysyntä on lisääntynyt. Keskimäärin acerola sisältää noin 1500 mg C-vitamiinia (jopa 4000 mg) per 100 g tuoretta massaa, eli noin 30 kertaa enemmän kuin sitruunassa. Acerolasta johdettu luonnollinen C-vitamiini imeytyy helpommin ja on paremmin imeytyvää kuin esimerkiksi apteekeista saatava tablettimuoto. Brasiliassa acerola-mehu on erittäin suosittua ja sitä käytetään C-vitamiinin puutteen lisänä. Kiinnostavaa on, että sitä tarjoillaan ei vain aikuisille, vaan myös lapsille, jogurtin ja cocktailin muodossa.
Jasmiiniriisi on pitkäjyväinen riisilaji, jota viljellään pääasiassa Thaimaassa ja jota käytetään aasialaisessa keittiössä. Thaimaa on sen pääasiallinen tuottaja, mutta jasmiiniriisiä viljellään myös nykyään Kambodžassa, Etelä-Vietnamissa ja Laosissa. Yksi sen tunnusomaisista piirteistä on makea ja hieman havaittava tuoksu, joka muistuttaa jasmiinia: tästä syystä se on saanut nimensä. Sillä on myös erityinen, hyvin hieman makea maku, jota joskus kutsutaan hunajaksi. Jasmiiniriisillä on monia ravintoarvoja. Ensinnäkin se on erinomainen hiilihydraattien ja proteiinien lähde, ja samalla se sisältää vähän rasvaa, joten monet urheilijat tai painonpudottajat valitsevat sen. Sitä voivat myös nauttia ne, joilla on ruoansulatusongelmia: jasmiiniriisi on helposti sulavaa eikä kuormita vatsaa, vaikka se jättääkin kylläisyyden tunteen. Riisi on gluteeniton tuote.
Auringonkukansiemenet tulivat Pohjois-Amerikasta Eurooppaan. Ne ovat runsas lähde tyydyttymättömille rasvahapoille, monille vitamiineille ja mineraaleille. Auringonkukkaöljy saadaan auringonkukansiemenistä - se on runsas linolihapon lähde. Niitä käytetään myös osana farmaseuttisia valmisteita - voiteita, saippuoita, ravintoaineita - ravinteiden, natriumin ja sinkin runsauden vuoksi. Ne näyttelevät tärkeää roolia immuunijärjestelmän vahvistamisessa ja suojaavat tulehduksilta. Niissä olevat vitamiinit ja mineraalit suojaavat sydänsairauksilta, parantavat aineenvaihduntaa, vahvistavat hermostoa, nuorentavat ihon ulkonäköä sekä vahvistavat hiuksia ja kynsiä. Tyydyttymättömien rasvahappojen, pääasiassa omega-6:n, lähteenä ne tukevat kehon solujen solukalvon rakennetta. Fytosterolien ansiosta ne vähentävät huonon kolesterolin tasoa veressä ja estävät siten ateroskleroottisten muutosten kehittymistä.
Vadelmasiemenöljy saadaan, kuten nimi viittaa, vadelmien siemenistä. Se on kevytrakenteinen, imeytyy hyvin ja tekee ihosta kevyesti kosteutetun ja joustavan. Vadelmasiemenöljyä käytetään yleisimmin kasvojenhoidossa, herkällä, allergisella ja kuivalle iholle, hieronnassa ja hiustenhoidossa. 80 % tämän öljyn koostumuksesta on välttämättömiä tyydyttymättömiä rasvahappoja (EFA) - Omega-3 ja Omega-6. Nämä rasvahapot ovat erittäin suosittuja kaikentyyppiselle iholle, erityisesti rasvaiselle, koska ne auttavat säätelemään talin tasoja ja estämään mustapäiden muodostumista. Ne edistävät myös ihon värin tasoittumista, värimuutosten häivyttämistä ja helpottavat ainesosien pääsyä ihon syviin kerroksiin. Öljy sisältää myös A- ja E-vitamiineja. Seellä on anti-inflammatorisia vaikutuksia, tukee elastaanin ja kollageenin tuotantoa ja hidastaa ikääntymisprosessia. Se tukee UVB-säteilyltä suojautumista.
Milletjauho on valmistettu jauhetuista hirssin jyvistä, yksi vanhimmista viljoista, jolla on monia terveyshyötyjä. Hirssi on gluteeniton vilja ja emäksinen, se palauttaa kehon luonnollisen happo-emästasapainon, puhdistaa sitä, taistelee vapaita radikaaleja ja sieniä vastaan. Jauho on helposti sulavaa, ei-allergista, siinä on hieman pähkinäinen jälkimaku ja se on edullisempaa kuin muut "Super Foods" -ryhmän tuotteet. Se on kuitupitoisuuden, magnesiumin, tyydyttymättömien rasvahappojen, sinkin sekä rauta- ja B-vitamiinien lähde. Hirssijauho on todellinen hyödyllisten aineiden injektio ja tehokas detox keholle. Hirssijauho on myös runsas kuidun lähde, jota nykyään tunnetaan laajalti tuotteena, joka tukee laihtumista, sillä se säätelee ruoansulatusjärjestelmää ja vaikuttaa myönteisesti verensokeritasojen stabilointiin. Kaikki tämä johtaa kylläisyyden tunteeseen ja vähentää himoa. - 5% sisältää tyydyttyneitä rasvahappoja 0.
Mantelit tunnetaan ympäri maailmaa ei vain erinomaisen maun vuoksi, vaan ennen kaikkea niiden poikkeuksellisen ravinteikkaan sisällön ansiosta, joka on arvokasta terveydelle. Tätä tuotetta kuluttavat usein ihmiset, jotka kiinnittävät erityistä huomiota ravitsemukseensa ja vartalon ulkonäköön. Lisäksi mantelit ovat suosittuja ihmisten keskuudessa, jotka kamppailevat päivittäisen liiallisen stressin kanssa. Paahdetut suolatut mantelit on valmistettu suolaisten ja terveellisten välipalojen ystäville. Koska mantelit ovat melko kaloripitoisia, on suositeltavaa, että emme kuluta päivittäin yli 40 g mantelisiemeniä. <Span Class = "Apple-Space" Convertido " > </span> Mantelit ovat erinomainen vitamiinien aarreaitta. Niistä löydämme muun muassa B-vitamiineja, kuten: tiamiinia, riboflaviinia, niasiinia, foolihappoa ja B6-vitamiinia. Lisäksi mantelit tarjoavat kehollemme arvokkaita E- ja A-vitamiineja. Lisäksi mantelit voivat tarjota suuren annoksen energiaa ja B-vitamiineja (vastaa...
Magnesium Forte on irtotavarana oleva ravintolisä. Magnesium auttaa ylläpitämään elektrolyyttitasapainoa, edistää riittävää energiankäyttöä ja ylläpitää terveitä luita. Se auttaa vähentämään väsymyksen ja uupumuksen tunnetta. Magnesium Jabel on erittäin hyvin imeytyvä orgaaninen magnesiummuoto. Se sisältää yhden omenahappomolekyylin, johon on sitoutunut kaksi magnesiummolekyyliä. Tällä tavoin se luo suuren magnesiumlähteen ja korkean omenahapon biologisen saatavuuden. 3000mg, sisältäen: magnesium - 350mg - 93% VRN ** Viitearvojen ravintoarvo <strong> käyttö </strong> noin 3 g (3 ruokalusikallista, kukin 1g) ravintolisäsekoitusta noin 100-150 ml kylmää vettä tai suosikkijuomaasi, sekoita huolellisesti. Kuluta heti valmistamisen jälkeen. <strong> Huomautukset </strong> säilytä lasten ulottumattomissa.
Mantelijauho on 100 % jauhamisen tulosta, epätavallisista manteleista. Siinä on tyypillinen mantelimaku ja se on erittäin täyttävää. Se sisältää luonnollisia tyydyttymättömiä rasvahappoja, runsaasti proteiinia, rautaa sekä E-vitamiinia ja B-vitamiineja. Se ei sisällä gluteenia. Sen glykeeminen indeksi on alhainen ja se on paljon vähemmän kalorista kuin vehnäjauho. Mantelijauhoa suositellaan gluteenittomalla ruokavaliolla oleville ihmisille. 0,048G < 1%* RWS - viite ravintoarvo <strong> Käyttö </strong> Mantelijauho sopii moniin ruokiin, erityisesti makeisiin ruokiin: pannukakut, muffinit, vohvelit, makeat munakkaat, erilaiset leivonnaiset. Sitä voidaan myös käyttää lihan lisukkeena. Koska sitä voi nauttia raakana, se on loistava lisä cocktaileihin, mysliin ja aamiaisviljoihin.
Jasmiiniriisi on pitkäjyväisen riisin lajike, jota viljellään pääasiassa Thaimaassa ja käytetään aasialaisessa keittiössä. Thaimaa on sen pääasiallinen toimittaja, mutta jasmiiniriisiä viljellään myös Kambodžassa, Etelä-Vietnamissa ja Laosissa. Yksi sen tunnusomaisista piirteistä on hieman havaittava, makea tuoksu, joka muistuttaa jasmiinia - tästä sen nimi on peräisin. Siinä on myös erityinen, hyvin hieman makea maku, jota joskus kutsutaan hunajaksi. Jasmiinilla on paljon ravintoarvoja. Ensinnäkin se on erinomainen hiilihydraattien ja proteiinin lähde, ja samalla siinä on vähän rasvaa, joten sitä valitsevat usein urheilijat tai laihduttajat. Sitä voivat myös nauttia ne, joilla on ruoansulatusongelmia - jasmiiniriisi on helposti sulavaa eikä rasita vatsaa, vaikka se jättää kylläisyyden tunteen. Riisi on gluteeniton tuote. Se on myös erinomainen B-vitamiinien, E-vitamiinin sekä kaliumin, magnesiumin, sinkin, raudan ja fosforin lähde.
Adaptogeenit ovat myrkyttömiä kasveja, joilla on erityinen vaikutus ihmisen kehoon ja mieleen. Kaikkien adaptogeenien keskeinen ominaisuus on stressin vaikutusten vähentäminen sekä kehon sopeutuminen epäsuotuisiin ulkoisiin olosuhteisiin.
Kiinalainen cordyceps <em>(Cordyceps sinesis)</em> on parasiittinen sieni, joka kuuluu cordyceps-sukuun ja jolla on erityinen, miekkaa muistuttava hedelmäkappale. Se on endeeminen laji, joka on tyypillinen Tiibetin ylängölle ja Himalajalle. Cordycepsia on käytetty satojen vuosien ajan kiinalaisessa lääketieteessä, jossa sitä kutsutaan "ihmeelliseksi lääkkeeksi". Sitä käytetään nykyisin tukemaan munuaisten, maksan, sydämen ja keuhkojen sairauksien hoitoa. Ennen kaikkea siitä valmistettiin teetä, joka palautti voimaa ja energiaa. Sitä on käytetty vuosien ajan myös dementian, ikääntymisen ja fyysisen kunnon parantamiseen.
Soijaproteiinikonsentraatti (SPC) (60-65 % proteiinia) on puhdistettu tuote, joka saadaan paahdetusta, kuorimattomasta ja rasvattomasta soijajauhosta hiilihydraattien (liukoisten sokereiden) erottamisen avulla, käyttäen viimeisintä huipputeknologiaa EU:ssa.
Soijaproteiinikonsentraatti on suosittu ainesosa eläinten ravintotuotteissa monille lajeille. Se on suosittu ainesosa vasikoiden, nuorten vasikoiden ja kasvatusvasikoiden maidonkorvikkeissa, lintujen ja porsaitten rehussa sekä vesiviljelyssä.
Superherkullista ja äärimmäisen terveellistä kaurapuuroa tulisi löytyä jokaisen keittiöstä. Ne ovat monien tärkeiden ravintoaineiden lähde. Niiden kulutus tarjoaa keholle suuria määriä kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Ne ovat erinomainen ravintokuidun lähde, joka parantaa ruoansulatusprosesseja ja ehkäisee ummetusta, sekä beetaglukaania, jolla on myönteinen vaikutus lipidien ja hiilihydraattien hallintaan. B1-vitamiini ja pantoteenihappo torjuvat kasvavaa väsymystä ja ärtyneisyyttä sekä fyysisen että henkisen rasituksen aikana. Kaurassa on myös masennusta ehkäiseviä ja huonoa mielialaa poistavia aineita (mainitut B-vitamiinit sekä seleeni ja magnesium, jotka ovat tarpeen aivoille ja hermoston toiminnalle). Säännöllinen kaurapuuron kulutus vähentää veren kolesterolin määrää. 1G - 10% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 1.2g - 6% hiilihydraatit 63g - 24%, mukaan lukien sokerit 0.9g - 1% proteiini 7g - 24% kuitu 11.9gsol 0.
Ashwagandha on kasvin juuresta saatu uute, joka kuuluu Smalfish Witania -nimiseen kasviin, joka tunnetaan myös nimellä intialainen ginseng. Se on hyvin tunnettu yrtti, jota on pitkään käytetty intialaisessa ayurvedisessä lääketieteessä, ja siitä on tullut suosittu lisäravinne sen terveyshyötyjen vuoksi. Ashwagandhalla on adaptogeenisia ominaisuuksia. Se voi auttaa vähentämään kortisolitasoja kroonisesti stressaantuneilla ihmisillä, vähentämään stressiä ja ahdistusta. Ashwagandhan on todettu lisäävän NK-immuniteettisoluja, niin kutsuttuja luonnollisia tappajasoluja, ja vähentävän tulehdusmarkkereita. Ashwagandhalla on myönteinen vaikutus sydän- ja verisuonijärjestelmään, se alentaa kolesterolin ja triglyseridien tasoa, auttaa ylläpitämään ihon terveyttä, tukee henkisen ja hermoston jännityksen aikana, parantaa kehon vastustuskykyä stressille ja auttaa ylläpitämään optimaalista kestävyyttä, energiatunteita ja
Quineron, joka tunnetaan myös nimellä kvinoa tai perulainen riisi, on niin sanottu pseudosato, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta, jossa sitä on arvostettu ravintoarvonsa vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan "inkkien pyhimykseksi." Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä voi olla antihistamiinisia, tulehdusta ehkäiseviä, sienitautien vastaisia, virusinfektioita torjuvia ja immunostimulaattisia vaikutuksia. Siemenellä on antioksidanttisia ominaisuuksia sen erittäin suuren flavonoidipitoisuuden vuoksi. Kvinoa ei sisällä gluteenia ja se on helposti sulavaa. % mukaan tyydyttyneet rasvahapot 0,7 g - 3 % hiilihydraatit 57 g - 22 % mukaan sokerit 0 g - 0 % proteiini 14 g - 28 % suola 0,01 g < 1 % * RWS - viite ruokaarvo <strong> käyttö </strong> Kvinoan jyvät tulee huuhdella vedessä ennen keittämistä. Keitä noin 15 minuuttia matalalla lämmöllä. Tiedämme, että kvinoa on valmis, kun keittämisen aikana kvinoan jyvistä nousee esiin tyypilliset "häntä".
Ashwagandha on juuriekstrakti yrtistä, joka kuuluu yöshadeperheeseen, Smalfish Witania, ja tunnetaan myös nimellä intialainen ginseng. Se on hyvin tunnettu ja pitkäaikainen yrtti intialaisessa ayurvedisessä lääketieteessä ja on tullut suosituksi lisäravinteeksi terveyshyötyjensä vuoksi. Ashwagandhalla on adaptogeenisia ominaisuuksia. Se voi auttaa vähentämään kortisolitasoja kroonisesti stressaantuneilla ihmisillä sekä vähentämään stressin ja ahdistuksen määrää. On osoitettu, että Ashwagandha lisää NK-immunosolujen, niin kutsuttujen luonnollisten tappajasolujen, aktiivisuutta ja vähentää tulehdusmarkkereita. Ashwagandha vaikuttaa myönteisesti sydämeen ja sydän- ja verisuonijärjestelmään alentamalla kolesterolin ja triglyseridien tasoa, auttaa ylläpitämään ihon terveyttä, tukee henkisen ja hermostollisen jännitteen aikana, parantaa kehon vastustuskykyä stressille ja auttaa optimaalisen energiatason ylläpidossa.
MSM-jauhe on ravintolisä. Luonnossa sitä löytyy tuoreista hedelmistä, vihanneksista, teestä, tuoreesta lehmänmaidosta sekä viljatuotteista. Valitettavasti se on erittäin herkkä ja helposti "tuhoutuu" keittämisen tai pastöroinnin aikana. MSM on lyhenne metyyli-sulfonyylimetaanista, orgaanisesta rikkiyhdisteestä. MSM on äärimmäisen tärkeä lisäaine kehollemme. Se on hajuton, valkoinen jauhe, joka liukenee erittäin hyvin veteen. Rikki vastaa ihon ja verisuonten hyvän kunnon sekä joustavuuden ylläpidosta. Se tukee ruston ja sidekudoksen tuotantoa ja on välttämätön terveille jänteille ja nivelille. Se varmistaa soluseinien läpäisevyyden ravintoaineille ja mahdollistaa myrkkyjen poistamisen.
<strong>Koostumus:</strong> MSM metyyli-sulfonyylimetaani (Methyl Sulphonyl-Methane).
<strong>Käyttö:</strong> Annostele tuotetta, eli: 2g (1 mittalusikka - 2 ml) liuotetaan 100 ml:aan vettä tai maitoa ja nautitaan kerran päivässä, parhaiten aterian jälkeen.
Agar, jota kutsutaan myös agar-agariksi, on luonnollinen paksuntaja, joka on peräisin kasveista. Se saadaan merilevistä - Krasnorostów. Agarilla ei ole hajua eikä makua. Se sisältää monia arvokkaita ainesosia, kuten: mangaania, magnesiumia, rautaa, kalsiumia, natriumia ja sinkkiä. Se on kiinteämpi aine kuin gelatiini. Tuoteselosteissa löydämme sen symbolilla E-406. Sitä käytetään vegaanisessa keittiössä gelatiinin sijasta. Se liukenee 85-95 asteen Celsius-asteessa ja paksuuntuu 32-35 asteessa. Siksi sitä ei tarvitse laittaa jääkaappiin. Keskikovan geelin saamiseksi käytetään suhdetta: 1 teelusikallinen agar-jauhetta 1 kuppiin nestettä. Liuota geeliä pieneen määrään kylmää vettä ja lisää kiehuvaan veteen, keitä muutama minuutti. Agaria voidaan myös käyttää hillon valmistamiseen. 1,5 kg hedelmiä ja 500 g sokeria varten lisää 1-1,5 teelusikallista agaria.
Vanilja on orkideakasvien perheeseen kuuluva kasvi, joka kasvaa trooppisilla alueilla. Se on peräisin Etelä-Amerikan ja Keski-Amerikan trooppisista metsistä. Nykyään sitä viljellään pääasiassa Madagaskarilla ja Indonesiassa. Vaniljarenkaat kerätään vihreinä ja ne käyvät luonnollisesti. Sen jälkeen ne paahtuvat ja alkavat tuoksua makeilta ja voimakkailta. Vaniljan viljely vie paljon aikaa ja on monimutkaista. Se on maailman toiseksi kallein mauste navigoinnin jälkeen. Laskin vanilja on paljon aromikkaampaa kuin öljy, uute tai vaniljajauhe.
<strong>Käyttö</strong> vanilja on makea ja äärimmäisen aromikas, makea mauste. Se on ihanteellinen kakkujen ja muiden leivonnaisten maustamiseen, ja sitä käytetään myös suklaan tai jäätelön valmistuksessa. Vanilja sopii myös suolaisiin ruokiin, erityisesti kalakastikkeiden ja lihakastikkeiden ainesosana. Se yhdistyy hyvin kanelin ja neilikan kanssa.
Kananillaöljy 100 ml Vivio - Kananillaöljy on eteerinen öljy, joka saadaan höyrytislaamalla Ceylonin kananillapuun ruskeanharmaasta kuoresta tai lehdistä. Sen tuoksu on erittäin miellyttävä, intensiivinen ja mausteinen. Kananillassa olevilla eteerisillä öljyillä on myönteinen vaikutus aivojen toimintaan, muistiin ja keskittymiseen. Dynaaminen vaikutus tuhoaa bakteereja ja sieniä, minkä vuoksi sitä käytetään ärsytyksen ja ihosairauksien hoitoon.
<strong>Käyttö</strong> Kananillaöljy on erinomainen lisä kotitekoisiin kosmetiikkamaskeihin iholle ja hiuksille. Sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi hyttysenpuremien suojaamiseen. Kananillaöljyä käytetään myös aromaterapiassa ja kylvyssä.
<strong>Kommentit</strong> Säilytä viileässä paikassa. Älä altista suoraan auringonvalolle. Vain ulkoiseen käyttöön.
Kikherneet ovat kikherneitä tai herneitä hiuksille, ne kuuluvat palkokasvien ryhmään ja niillä on lukuisia terveyshyötyjä. Erinomainen proteiinin ja tarvittavien aminohappojen lähde, joten ne voivat korvata lihan. Ne ovat monimutkaisten hiilihydraattien ja kuidun lähde. Kikherneet tarjoavat keholle useita vitamiineja ja mineraaleja, mukaan lukien merkittäviä määriä fosforia, B9-vitamiinia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja kaliumia. Ne sisältävät myös tyydyttymättömiä rasvahappoja. Kikherneet ovat vähäkalorisia ja niillä on matala glykeeminen indeksi, ja niiden sisältämä kuitu auttaa vähentämään triglyseridien ja "huonon" kolesterolin tasoa. Ne ovat loistava lisä moniin ruokiin, keittoihin, kasvispastoihin ja leivonnaisiin, sekä täydellinen ja erinomainen välipala. Erittäin mielenkiintoista on, että Aquafaba, vesi, joka jää jäljelle kikherneiden keittämisen jälkeen (purkitettu kikherne on yhtä hyviä ominaisuuksia), on luonnostaan täynnä proteiinia ja saponiinia, ja sitä voidaan vatkata kuten kananmunan valkuaisia.
Psyllium, jota kutsutaan myös Välimeren psylliumiksi, on erinomainen ravintokuidun lähde ja sisältää myös runsaasti proteiinia. Sitä käytetään ruoansulatusjärjestelmän toiminnan parantamiseen. Lisäksi kuitu lisää kylläisyyden tunnetta. Kun siemenet koskettavat vettä, ne peittyvät limalla ja muodostavat geeliä, mikä auttaa suolistovaivoissa. Se parantaa suoliston bakteerikantaa, toimii suojaavasti ja tulehdusta ehkäisevästi.
<strong>Koostumus:</strong> psyllium siemenet
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 1137kJ/276kcal - 14% VRN*
Rasva 7,3g - 10%
joista tyydyttyneet rasvahapot 1g - 5%
Hiilihydraatit 13g - 5%
joista sokerit <0,6g <1%
Proteiini 14g - 28%
Kuitu 51g
Suola <0,01g <1%
*VRN - Viitearvo päivittäiselle saannille
<strong>Käyttö</strong>
Tuote on valmis nautittavaksi valmistamisen jälkeen: 2-3 teelusikallista psylliumia tulee kaataa lasilliseen mehua tai vettä, jättää noin 20 minuutiksi, ja sen jälkeen juoda.
Acerola on C-vitamiinin lähde, jota nykyisin puuttuu. Syynä tähän on ensisijaisesti monotoninen ja yksipuolinen ruokavalio, jossa on liian vähän vihanneksia ja hedelmiä sekä prosessoidun ruoan kulutus. Tämä on erityisen vaarallista, koska ihmisen elimistö ei varastoi C-vitamiinia, eikä siksi ole mahdollisuutta hyödyntää sen varastoja. Siksi C-vitamiinia on toimitettava jatkuvasti, erityisesti sen lisääntyneen tarpeen aikana, eli syksyllä, talvella ja keväällä. Acerola sisältää suurimmat määrät L-askorbiinihappoa, eli luonnollista C-vitamiinia, kaikista hedelmistä maapallolla. Keskimäärin acerola sisältää noin 1500 mg C-vitamiinia (enintään 4000 mg) 100 g tuoretta massaa kohti, eli noin 30 kertaa enemmän kuin sitruuna. Luonnollinen C-vitamiini, joka tulee acerolasta, on helpommin imeytyvää ja paremmin hyväksikäytettävää kuin esimerkiksi apteekeista saatava tablettimuoto. Brasiliassa acerolasose on erittäin suosittu, ja sitä käytetään C-vitamiinin puutteen täydennyksenä.
Mantelit ja niiden ravintoarvot ovat arvostettuja ei vain lännessä, vaan niitä on käytetty jo pitkään itäisessä lääketieteessä ja perinteissä. Ayurvedassa, joka on vanha intialainen hoitotaide, ravintoa pidetään yhtenä tärkeimmistä tekijöistä sairauksien ehkäisyssä. Mantelit nähdään tässä perinteessä voiman ja energian rakennusaineina, ne auttavat hermostuneita henkilöitä saavuttamaan emotionaalisen tasapainon ja niitä käytetään afrodisiakkina. Manteliöljy, jota lisätään aterioihin, ravitsee kehoa sisältäpäin, auttaa ulkoisesti kuivaa ihoa ja vähentää ikääntymisen merkkejä.
AINEKSET: mantelit
Alkuperämaa: ESPANJA