Psylliumin isoäiti, joka tunnetaan myös Välimeren isoäitinä, on erinomainen ravintokuidun lähde ja sisältää myös runsaasti proteiinia. Sitä käytetään ruoansulatusjärjestelmän toiminnan parantamiseen. Lisäksi kuitu lisää kylläisyyden tunnetta. Kun siemenet tulevat kosketuksiin veden kanssa, ne peittyvät limalla ja muodostavat geelin, mikä auttaa suolistovaivoissa. Se parantaa suoliston bakteerikantaa, suojaa ja on tulehdusta estävä.
- 3g - 10%, mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 1g - 5%
- hiilihydraatit 13g - 5%, mukaan lukien sokerit < 0.6g < 1%
- proteiini 14g - 28%
- kuitu 51g
- suola < 0.01g < 1%
*RWS - Ruokasuositus
<strong> Käyttö </strong>
Tuote on valmis nautittavaksi valmistamisen jälkeen: 2-3 teelusikallista psylliumia tulisi sekoittaa lasilliseen mehua tai vettä, antaa seistä noin 20 minuuttia ja sitten juoda. Tuotteen nauttimisen yhteydessä on tärkeää juoda runsaasti vettä, vähintään 1,5 litraa.
Makadamiaöljyä käytetään usein luonnollisessa hoidossa. Sitä voidaan käyttää hiusten ja ihon kosteuttamiseen ja ravitsemiseen hieronnassa ja kylvyssä. Se tarjoaa hämmästyttäviä vaikutuksia koko kehon ihonhoidossa, erityisesti alueilla, joilla kamppailet ensimmäisten selluliitin oireiden ja vähäisemmän ihon kimmoisuuden kanssa. Öljy saadaan makadamia-pähkinöistä. Korkean oleopalmitiinihappopitoisuuden ja luonnollisten antioksidanttien ansiosta se tukee ihosolujen uudistumista. Lisäksi se kosteuttaa perusteellisesti, parantaa elastisuutta ja suojaa ihonväriä UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Se sisältää muun muassa A-, B- ja E-vitamiineja, fenoleja, lesitiiniä ja mineraaleja. Se on erinomainen ihon kosteuttaja ja on kevyt - se ei jätä rasvaista kerrosta iholle ja imeytyy nopeasti.
Tiesitkö, että vehnälle, ohralle ja muille viljoille allergiset ihmiset eivät lähes koskaan reagoi allergioilla näiden viljojen vihreään ruohoon? Nuori ohra, joka tunnetaan myös nimellä ohran ruoho tai vihreä veri, on luonnollinen tapa tarjota keholle tarvittava annos proteiinia, mineraaleja, vitamiineja ja entsyymejä. Rikkaan ravintosisältönsä ansiosta nuori ohra auttaa nauttimaan terveydestä ja hyvinvoinnista. Ohran ruoho on luonnollinen vitamiinien, proteiinien ja mineraalien lähde. Se on B6-, C-vitamiinin, foolihapon, kalsiumin, raudan, magnesiumin, kaliumin ja sinkin lähde. Siinä on korkea kuitupitoisuus. Useimpien viljojen ruoho sisältää myös pieniä määriä B12-vitamiinia. Kertymä edistää veren hyytymistä, auttaa lihasten oikeassa toiminnassa ja on tarpeen terveiden luiden ja hampaiden ylläpitämiseksi. Magnesium auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, edistää hermoston oikeaa toimintaa sekä lihasten ja proteiinisynteesin oikeaa toimintaa.
Linssit, kuten kaikki palkokasvit, omaavat ainutlaatuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Ne ovat hyvin imeytyvän proteiinin lähde. Linssiproteiini on heti soijaproteiinin jälkeen parhaiten imeytyvää kasvipohjaista proteiinia (85 %). Linssityyppejä on monia, esimerkiksi punaisia, vihreitä, keltaisia, ruskeita ja mustia, mutta yksittäisten lajikkeiden ravintoarvot ovat vertailukelpoisia. Punaiset linssit ovat B-vitamiinien, K-vitamiinin, magnesiumin, kaliumin, fosforin, sinkin, mangaanin ja kuparin lähde. Korkea kaliumpitoisuus edistää verenpainetaudin ehkäisyä, vähentää aivohalvauksen ja sydänsairauksien riskiä sekä alentaa huonon kolesterolin tasoa veressä. Ne ovat myös rikkaita foolihaposta, jota suositellaan lapsia suunnitteleville ja raskaana oleville naisille. Magnesiumin ansiosta ne tukevat taistelua stressiä ja unettomuutta vastaan sekä estävät lihaskramppeja. Lisäksi ne sisältävät runsaasti kuitua, joka tukee ruoansulatusjärjestelmän toimintaa ja edistää kehon yleistä terveyttä. Linssit sisältävät myös tanniineja, eli...
Vanilja on orkideoiden perheeseen kuuluva kasvi, jota esiintyy trooppisilla alueilla. Se on peräisin Etelä- ja Keski-Amerikan trooppisista metsistä. Nykyään sitä viljellään pääasiassa Madagaskarilla ja Indonesiassa. Vaniljasauvat kerätään vihreinä ja ne käyvät läpi luonnollisen fermentaation. Tämän jälkeen ne tummuvat ja alkavat tuoksua makeilta ja intensiivisiltä. Vaniljan viljely on pitkä ja monimutkainen prosessi. Se on maailman toiseksi kallein mauste navigoinnin jälkeen. Laskin vanilja on paljon aromikkaampaa kuin vaniljaöljy, -uutteet tai -jauhe. <strong> Vaniljan käyttö </strong> on erittäin aromikasta, makeaa ja pehmeää maustetta. Se on ihanteellinen kakkujen ja muiden leivonnaisten maustamiseen, ja sitä käytetään myös suklaan tai jäätelön valmistuksessa. Vaniljaa yhdistetään myös suolaisiin ruokiin.
Kookosmaito syntyy kookospähkinän hedelmälihasta ja sisältää lyhytketjuisia rasvahappoja, jotka vaikuttavat positiivisesti ihmisen kehoon. Vegaaninen kookosmaito on valkoista ja siinä on paksu, kermaisa koostumus. Siinä on kookokselle tyypillinen tuoksu ja maku. Sitä sekoitetaan joskus kookosveteen. Aasian maissa se on suosittu ainesosa keittiössä. Suosituimmillaan se on muun muassa Thaimaassa ja Intiassa. Euroopassa se on vasta alkamassa saavuttaa suosiota. Kookosmaito sisältää runsaasti mineraaleja. 100 gramman annoksessa on 46 % päivittäisestä mangaanin tarpeesta ja 13 % fosforin tarpeesta. Maidossa on myös magnesiumia, rautaa, seleeniä, C-vitamiinia, niasiinia, foolihappoa ja B-vitamiineja.
Vadelmansiemenöljy saadaan, kuten nimi viittaa, puristamalla vadelmien siemeniä. Öljyllä on kevyt koostumus, se imeytyy hyvin, ja jättää ihon hieman kosteutetuksi ja elastiseksi. Vadelmansiemenöljyä käytetään yleisimmin kasvojen hoidossa, herkällä, allergisella ja kuivalle iholle, hieronnassa ja hiusten hoidossa. 80 % tämän öljyn koostumuksesta on välttämättömiä tyydyttymättömiä rasvahappoja (EFA) - omega-3 ja omega-6. Nämä rasvahapot ovat erityisen mieluisia kaikille ihotyypeille, erityisesti rasvaiselle iholle, koska ne auttavat säätelemään talin tasoa ja estävät mustapäiden muodostumista. Ne myös edistävät ihon värin tasoittumista, kirkastavat värimuutoksia ja helpottavat ainesosien pääsyä ihon syvempiin kerroksiin. Öljy sisältää myös A- ja E-vitamiineja. Seellä on ryppyjä ehkäiseviä vaikutuksia, se tukee elastaanin ja kollageenin muodostumista ja hidastaa ikääntymisprosessia. Se tukee UVB-säteilyltä suojautumista.
Vihreä kahvi on epämukavia kaakaopapuja, joista valmistetaan myös perinteistä paahdettua kahvia. Sen väri on herkkä vaaleanvihreä. Tämä johtuu siitä, että keräyksen jälkeen sitä ei altisteta savustamisprosessille. Sen koostumuksessa, kofeiinin lisäksi, löytyy myös klorogeenihappoa, jota pidetään rasvanpolttoa nopeuttavina ominaisuuksina. Vihreä kahvi on myös arvokas polyfenolien, salisyylihapon sekä monien vitamiinien ja mineraalien lähde. Sen koostumuksessa on foolihappoa, vitamiineja B1, B2, B12 sekä kalsiumia, kaliumia, natriumia, magnesiumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä. <strong> Energiasisältö 1588KJ / 381KCAL - 19% RWS * Rasva 13G - 19% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,8 g - 4% Hiilihydraatit 40g - 15%, mukaan lukien sokerit 0g - 0% Proteiini 11g - 22% Kuitu 30g - 0g - 0% * RWS - Viitearvo ja NBSP; <strong> Käyttö </strong> Vihreän kahvin valmistus
Sinivihreä mikrolevä spirulina ravitsee ja tonisoi, auttaa torjumaan puutoksia, ja sen korkean klorofyllipitoisuuden ansiosta se toimii puhdistavana. Sen ainesosat ovat hyvin imeytyviä. Proteiinin lisäksi spirulinassa on runsaasti beetakaroteenia, klorofylliä, GLA-happoa ja muita ravintoaineita. Se on rikas helposti imeytyvän proteiinin lähde, joka muodostaa noin 70 % sen massasta. Spirulinassa oleva proteiini pilkkoutuu jopa 85 %. Se sisältää suuria määriä: D- ja K-vitamiineja sekä B-ryhmän vitamiineja. Se on myös hyvä lähde: rautaa, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja sinkkiä. Jodin sisällön ansiosta spirulina voi auttaa kilpirauhassairauksien hoidossa, jotka johtuvat sen puutteesta. Spirulina puhdistaa maksan ja munuaiset myrkyistä, parantaa veren laatua, edistää suoliston oikeanlaisen bakteerikannan kehittymistä ja sillä on kyky estää bakteerien, sienten ja hiivojen kasvua. Vahva sininen väri on harvinainen elintarvikkeiden joukossa.
Brasilianpähkinät ovat puupähkinöitä Amazonin trooppisista metsistä Brasiliassa, Boliviassa ja Perussa. Niillä on sileä ja voimainen koostumus sekä pähkinäinen maku. Niitä nautitaan raakana tai kuorittuna, ja ne ovat erittäin energiapitoisia ja ravinteikkaita. Brasilianpähkinät ovat yksi tihein mineraalisen seleenin ruokavaltion lähde. Yksi pähkinä voi sisältää jopa 175 % päivittäisestä saantisuosituksesta. Seleeni on hivenaine, joka on tarpeen immuunijärjestelmälle, kilpirauhaselle ja solukasvulle. Brasilianpähkinöiden syöminen voi tuoda monia terveyshyötyjä, mukaan lukien:
- Kilpirauhasen toiminnan säätely
- Tulehduksen vähentäminen
- Sydämen, aivojen ja immuunijärjestelmän tukeminen
Lisäksi brasilianpähkinät ovat rikkaita terveellisistä rasvoista, magnesiumista, kuparista, fosforista, mangaanista, tiamiinista ja E-vitamiinista. Brasilianpähkinät sisältävät antioksidantteja, kuten seleeniä, E-vitamiinia ja fenoleja. Vain yksi pähkinä päivässä voi johtaa tulehduksen vähenemiseen.
Matcha, smaragdinvihreä jauhe, on poikkeuksellisen ainutlaatuinen ja korkealaatuinen vihreä tee, joka saadaan yksinomaan tencha-lehdistä. Sitä käytetään tee-seremoniassa - chanoyussa. Sitä kutsutaan vihreiden teiden kuningattareksi. Miten se eroaa tavallisesta vihreästä teestä? Se on makeampaa ja kirkkaampaa kuin se. Kaikki tämä johtuu siitä, että matcha-teen tuotantoon tarkoitetut pensaat suojataan auringolta erityisillä matoilla ennen sadonkorjuuta. Tämä johtaa suurempaan aminohappotuotantoon, mikä antaa syvemmän ja ainutlaatuisen Matcha-teen aromin. Varjostus lisää klorofyllin tuotantoa lehdissä, joka ajan myötä muuttuu katekiiniksi. Sen jälkeen lehdet korjataan, kuivataan ja hierotaan jauheeksi.
Kuivattujen vihannesten seos, johon kuuluu: porkkana, palsternakka, selleri, sipuli ja persiljan varsia. Erittäin aromaattinen, ilman suolaa tai säilöntäaineita. Antaa ruoille ainutlaatuista makua ja aromia. On välttämätön lisä jokaisessa keittiössä. <strong>Koostumus: </strong>porkkana, palsternakka, selleri, sipuli, persiljan varret <strong>Käyttö</strong>Seosta tulee lisätä kaikenlaisiin keittoihin ja kastikkeisiin, keittää 10-15 minuuttia. <strong>Huomautukset</strong>Ei sisällä suolaa, sokeria, säilöntäaineita tai natriumglutamaattia.
Basmati-riisillä on ohuet jyvät ja siinä on erityinen pähkinäinen aromi. Kypsennyksen aikana jyvät pitenevät ja irtoavat. Basmati on riisilaji, jota pidetään maailman jalointa. Se on yksi suosituimmista intialaisista ruoista. Sen lumivalkoiset pavut ovat runsas kuitujen, proteiinien ja hiilihydraattien lähde. Niiden koostumuksessa on myös monia mineraaleja, kuten rautaa, seleeniä, sinkkiä, mangaania, kuparia ja fosforia, sekä merkittäviä määriä B-ryhmän vitamiineja. Gwirodans 80.89gw, sokerit 0,33 gbielko 7.51go bbner 1.8gsól & lt; 0,01g & nbsp; <strong> käytä </strong> keittää riisi vedessä suhteessa 1:2. Se on olennainen ainesosa intialaisen keittiön riisipilavin valmistamiseen. Se voi olla lisä pääruokiin ja niiden ainesosiin. Se sopii hyvin vihannesten, lihan tai kalan kanssa. Se on myös komponentti makeissa jälkiruoissa ja riisissä.
Adaptogeenit ovat myrkyttömiä kasveja, joilla on erityinen vaikutus ihmisen kehoon ja mieleen. Kaikkien adaptogeenien yhteinen ominaisuus on poistaa stressin vaikutukset ja auttaa kehoa sopeutumaan epäsuotuisiin ulkoisiin olosuhteisiin. Shiitake <em>(Lentinus edodes)</em>, Puolassa myös tunnettu nimellä japanilainen kova, omaa erinomaisia terveysvaikutuksia, joita on käytetty lääketieteessä vuosisatojen ajan idässä. Näillä alueilla shiitake-sieniä kutsutaan jopa "elämän eliksiiriksi", koska ne tarjoavat ihmiselle terveyttä ja jopa pitkäikäisyyttä. Ei ole ihme - nämä ruskeat ja lihaavat sienet, joissa on kihara hattu, ovat aarreaines, joka vaikuttaa positiivisesti kehon toimintaan. Kaikilla on alhainen kalium- ja rauhoittavan niasiinin (B3-vitamiini) pitoisuus, erityisesti kuivatuissa sienissä. Niissä on myös D-vitamiinia, joka vahvistaa luita, sekä kalsiumia ja fosforia.
Agar, jota kutsutaan myös agar-agariksi, on luonnollinen kasvipohjainen sakeuttaja. Sitä saadaan merilevistä - punalevistä. Agarilla ei ole hajua tai makua. Se sisältää monia arvokkaita aineita, kuten: mangaania, magnesiumia, rautaa, kalsiumia, natriumia ja sinkkiä. Se on voimakkaampi hyytelöityjä aineita kuin gelatiini. Etiketissä se löytyy symbolilla E-406. Sitä käytetään laajasti vegaanisessa keittiössä gelatiinin sijasta.
<strong>Käyttö</strong>
Agaria käytetään gelatiinin korvikkeena kermassa, hyytelöissä, mousseissa, hilloissa ja muissa tuotteissa. Se liukenee 85-95 Celsius-asteessa, mutta hyytelöityy jo 32-35 asteessa. Sitä ei siis tarvitse laittaa jääkaappiin.
Keskitason hyytelön saamiseksi käytetään suhdetta: 1 tasainen teelusikallinen agaria 1 lasilliseen nestettä. Agar liuotetaan pieneen määrään kylmää vettä ja lisätään kiehuvaan veteen, ja keitetään muutama minuutti.
Agaria voidaan myös käyttää hillon valmistamiseen. 1,5 kg hedelmiä ja 500 g sokeria varten lisätään 1–1,5 teelusikallista agaria.
Natriumbikarbonaatti - ruokasooda - on löytänyt laajan käytön lääketieteessä, ruoanlaitossa, kosmetiikassa ja muissa. Sillä on erittäin suuri määrä sovelluksia. Uskon, että se tunnetaan erityisesti lisäyksenä kaikenlaisiin leivontaan. Se on myös osa monia kosmetiikka- ja puhdistustuotteita. Sitä lisätään hiusten shampoisiin, huulirasvoihin ja hammastahnaan. Kosmetiikassa se sopii erityisesti rasvaiselle iholle ja aknelle. <strong> Ruokasoodan käyttö on täydellinen hajujen ja puhdistuksen neutraloimiseksi. Aine voi poistaa vaikeita tahroja, hävittää epämiellyttäviä hajuja ja auttaa uunin tai mikroaaltouunin puhdistamisessa. Seoksilla on lievästi syövyttäviä ominaisuuksia, mikä tekee niistä tehokkaita erilaisten pintojen lian poistamisessa. Sitä voidaan käyttää kalkin poistamiseen vedenkeittimestä, kattiloista tai kahvinkeittimestä.
Mantelivoi, jota kutsutaan myös mantelipastaksi, valmistetaan 100 % paahdetuista manteleista ilman muita tarpeettomia lisäaineita. Mantelit sisältävät runsaasti terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja. Tyydyttymättömät rasvat eivät lisää "huonon" kolesterolin uhkaa. Lisäksi säännöllinen kulutus voi vähentää kokonaiskolesterolitasoa. Mantelit ovat rikkaita E-vitamiinin, tunnetun antioksidantin, joka estää hapettumisprosesseja, puhdistaa suonia, ehkäisee sydänsairauksia ja hidastaa solujen ikääntymistä. Uskotaan, että mantelit auttavat ylläpitämään terveitä luita kalsiumin, magnesiumin, mangaanin, kuparin, K-vitamiinin, proteiinin ja sinkin yhdistelmän ansiosta. Lisäksi mantelit sisältävät: B-vitamiineja, kuitua ja fosforia. & Nbsp; <strong> koostumus: </strong> mantelit & nbsp; <strong> ravintoarvot 100 g:ssa </strong> energiarvo 2612kJ/630kcal - 31% RWS*rasva 52G - 74% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 4.
Linssit, kuten kaikki palkokasvit, omaavat ainutlaatuisia terveyshyötyjä. Ne ovat hyvin imeytyvän proteiinin lähde. Linssiproteiini on soijaproteiinin jälkeen eniten imeytyvää kasvipohjaista proteiinia (85 %). Linssityyppejä on monia, kuten punaisia, vihreitä, keltaisia, ruskeita ja mustia, mutta eri lajikkeiden ravintoarvot ovat verrattavissa toisiinsa. Punaiset linssit ovat B-vitamiinien, K-vitamiinin, magnesiumin, kaliumin, fosforin, sinkin, mangaanin ja kuparin lähde. Korkea kaliumpitoisuus edistää verenpainetaudin ehkäisyä, vähentää aivohalvauksen ja sydänsairauksien riskiä sekä alentaa veren huonoa kolesterolitasoa. Ne ovat myös rikkaita foolihaposta, jota suositellaan naisille, jotka suunnittelevat jälkeläisiä tai ovat raskaana. Magnesiumin ansiosta ne tukevat taistelua stressiä ja unettomuutta vastaan sekä estävät lihaskramppeja. Lisäksi runsas kuitupitoisuus tukee ruoansulatusjärjestelmän toimintaa ja edistää yleistä terveyttä.
Pähkinät ovat etusijalla kaikista pähkinöistä EFA:iden, eli välttämättömien rasvahappojen, määrässä. Ilmeisesti 3 pähkinää kattaa päivittäisen tarpeen omega-3-rasvahapoille. Ne sisältävät myös L-arginiinia, ainetta, joka vaikuttaa verisuonten laajentumiseen. Italialaiset lahjat sisältävät suuria määriä antioksidantteja, ne ovat arvokkaiden proteiinien, kuidun sekä monien vitamiinien ja mineraalien runsas lähde. Huonot uutiset viittaavat siihen, että säännöllinen pähkinöiden kulutus voi olla hyödyllistä sydänsairauksien kehittymisen ehkäisemisessä. Pähkinöissä olevilla monityydyttymättömillä rasvahapoilla ja kasviesteroleilla on myönteinen vaikutus sydän- ja verisuonijärjestelmään: ne vähentävät LDL:tä (huono kolesteroli), niillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ne vähentävät veren viskositeettia ja taipumusta veritulppien muodostumiseen. Keskimääräinen energia 100 GP:ssä on 2681KJ/692kcal - 34%RWS*rasvaa 60.3g - 86% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 6.
Bioagave-siirappi on luonnontuote, joka on peräisin ekologisista viljelmistä. Agavea on viljelty satojen vuosien ajan, pääasiassa Etelä- ja Keski-Amerikassa. Siinä on lihavia ja paksuja lehtiä, jotka ovat järjestäytyneet ruusukkeeksi, ja ne ovat teräväpiikkisiä. Kevyt agave tulisi olla vaihtoehto valkoiselle sokerille ja hunajalle. Sen maku on hienovaraisempi kuin hunajan. Agave-siirappi on lähes 1,5 kertaa makeampaa kuin tavallinen sokeri. Kevyt agave-siirappi on makuunsa hienovaraisempi ja neutraalimpi kuin tumman siirapin hieman karamellinen maku. Agave on kasvipohjainen luonnollinen makeutusaine puoliksi nestemäisessä muodossa. Vegaanit käyttävät sitä vapaaehtoisesti hunajan korvikkeena. Sen glykeeminen indeksi on alhaisempi kuin hunajalla, ja sillä on laaja kulinaarinen käyttö. 15%RWS*Rasva: 0g - 0% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot: 0g - 0% hiilihydraatit: 71 g - 27%, mukaan lukien sokerit: 69g - 77% kuitu: 5.8 Gbialko: 0g - 0%suola: 0.
Adaptogeenit ovat myrkyttömiä kasveja, joilla on erityinen vaikutus ihmisen kehoon ja mieleen. Kaikkien adaptogeenien yhteinen ominaisuus on poistaa stressin vaikutuksia ja sopeuttaa kehoa haitallisiin ulkoisiin olosuhteisiin. Se on sieni, joka esiintyy pohjoisella pallonpuoliskolla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa, ja jota tunnetaan Puolassa nimellä: Podkorowy Slottore. Vaikka visuaalisesti se ei näytä kovin houkuttelevalta kulutuksen kannalta, chaga-sieni on saavuttamassa suosiota länsimaissa sen mahdollisten terveyshyötyjen vuoksi. Sienessä on valtavia määriä melaniiniväriainetta. Kun sieni altistuu auringonvalolle, sen ulkopinta muuttuu syvän mustaksi, kun taas sisäosa pysyy vaalean oranssina. Puolassa chaga on osittain suojeltu laji. Chagaa on käytetty perinteisenä lääkkeenä Venäjällä ja muissa Pohjois-Euroopan maissa, pääasiassa immuunijärjestelmän vahvistamiseen ja yleiseen terveyteen.
Riisijauho on gluteeniton tuote, jolla on hienovarainen ja neutraali maku. Se valmistetaan jauhetusta riisistä. Sitä käytetään päivittäin aasialaisessa keittiössä riisinuudelin ja riisipaperin valmistamiseen, jotka ovat sitten osa useimpia tunnettuja kevätrullia. Koska jauho ei sisällä gluteenia, taikina voi paistamisen jälkeen olla liian hauras ja mureneva. Tämän välttämiseksi voit esimerkiksi yhdistää riisijauhon toiseen jauhoon (esim. peruna, tapiokka, kastanja), lisätä munien määrää tai lisätä taikinaan kypsä banaani sekä enemmän rasvaa.
<strong> Koostumus: </strong> riisijauho
<strong> Ravintoarvo 100 g:ssa </strong> energiarvo 1481 kJ/349 kcal - 18 % RWS*
rasva 0.7 g - 1 %
joista tyydyttyneet rasvahapot 0.15 g < 1 %
hiilihydraatit 76.9 g - 30 %
joista sokereita 2 g - 2 %
proteiini 7.6 g - 15 %
kuidu 2.3 g - 0.1 g - 2 %
*RWS - Viitearvo
<strong> Käyttö </strong> Makeiden leivonnaisten, kakkujen, leivän ainesosa
Auringonkukansiemenet tulivat Eurooppaan Pohjois-Amerikasta. Ne ovat rikkaita lähteitä tyydyttymättömille rasvahapoille, monille vitamiineille ja mineraaleille. Auringonkukkaöljy saadaan auringonkukansiemenistä - se on rikas linolihapon lähde. Niitä käytetään myös osana lääkkeellisiä valmisteita - voiteita, saippuoita, ravintoaineita - ravinteiden runsauden vuoksi. Ne ovat rikkaita vitamiineista: E, B-ryhmä, C, A sekä kalsiumista, raudasta, magnesiumista, fosforista, kaliumista, natriumista ja sinkistä. Ne näyttelevät tärkeää roolia immuunijärjestelmän vahvistamisessa ja suojaavat tulehduksilta. Niissä olevat vitamiinit ja mineraalit suojaavat sydänsairauksilta, parantavat aineenvaihduntaa, vahvistavat hermostoa, vahvistavat ja tiivistävät verisuonia, osallistuvat vapaita radikaaleja vastaan taistelemiseen (erityisesti E-vitamiini, seleeni, kupari, mangaani ja sinkki), vaikuttavat myönteisesti terveyteen. Ne antavat nuorekasta ilmettä iholle, vahvistavat hiuksia ja kynsiä.
Acerola on C-vitamiinin lähde, jota tällä hetkellä puuttuu. Tämä johtuu pääasiassa yksitoikkoisesta ja epämukavasta ruokavaliosta, jossa on liian vähän vihanneksia ja hedelmiä sekä liikaa prosessoitua ruokaa. Tämä on vielä vaarallisempaa, koska ihmisen keho ei varastoi C-vitamiinia, joten sen varastoja ei voida hyödyntää. Siksi C-vitamiinia on toimitettava jatkuvasti, erityisesti sen lisääntyneen kysynnän aikana, eli syksyllä, talvella ja keväällä. Acerolassa on korkeimmat määrät L-askorbiinihappoa, eli luonnollista C-vitamiinia, kaikista hedelmistä maapallolla. Keskimäärin acerola sisältää noin 1500 mg C-vitamiinia (jopa 4000 mg) 100 g tuoretta massaa kohti, mikä on noin 30 kertaa enemmän kuin sitruunassa. Luonnollinen C-vitamiini, joka on peräisin acerolasta, on helpompi imeytyä ja se imeytyy paremmin kuin esimerkiksi apteekeista saatava muoto.
Ihana ja terveellinen Falafel-tahna, joka on valmistettu kikherneistä, paahdetuista vihanneksista kuten porkkanoista, sipuleista, selleristä sekä curry- ja inkiväärilisäyksistä, jotka antavat sille itämaisen vivahteen. Se on loistava lisä leipään, voileipiin tai paahtoleipään. Tahna on kevyttä, helposti levitettävää ja maultaan miellyttävää. Se sisältää proteiinia, kuituja, vitamiineja ja mineraaleja. & NBSP; <strong> Ainesosat: </strong> kypsennetyt kikherneet 44%, vihannekset (34% - porkkanat, selleri, sipuli), vesi, rypsiöljy, omenasiideri, merisuola, valkosipuli, curry (mukaan lukien sinappi), pippuri, kuivattu inkivääri., 6gsól 0,7 g & nbsp; <strong> Käyttö </strong> leivän, voileipien ja paahtoleivän levittämiseen. & nbsp; <strong> Säilytys </strong> Säilytä jääkaapissa avattuna ja käytä 48 tunnin kuluessa.
Laventeliöljy tuotetaan tuoreista laventelin kukista, joita kutsutaan lääkinnälliseksi laventeliksi. Laventeli on peräisin Välimeren alueelta ja sitä viljellään monissa maissa, myös Puolassa. Luonnollisessa lääketieteessä laventeliöljyä käytetään hierontaan lihaskipuihin, nivelkipuihin sekä mustelmiin. Inhalaation muodossa sitä käytetään nenän, kurkun ja tulehduksen infektioihin. Se on erittäin suosittu lisä kosmetiikassa: se auttaa torjumaan aknea, pehmentää ihoa ja vähentää talineritystä. Öljyn pääainesosat - linaloli ja linalyyliasetaatti - voivat tehokkaasti vähentää keskushermoston yliaktiivisuutta, toisin sanoen se auttaa nukahtamaan. Tätä tarkoitusta varten riittää, että laitat muutaman tipan öljyä tyynyllesi. Laventelin miellyttävä tuoksu parantaa myös keskittymistä ja auttaa oppimisessa.
Ne ovat peräisin maassa kirjoitetuista jyvistä, joita Puolan keittiössä on tunnettu ja käytetty jo monien vuosien ajan. Pitkään ne ovat olleet unohdettuja, mutta nyt ne ovat jälleen suosiossa. Kirjoitetut jyvät nautitaan keitettyinä tai raakoina. Niitä lisätään maitoon, jogurttiin ja hedelmiin.
Bioagavesiirappi on luonnontuote luomuviljelystä. Agavea on viljelty satojen vuosien ajan, pääasiassa Etelä- ja Keski-Amerikassa. Siinä on lihavia ja paksuja lehtiä, jotka ovat järjestäytyneet ruusukkeeksi ja joissa on terävät kärjet. Agaven tulisi olla vaihtoehto valkoiselle sokerille ja hunajalle. Makunsa on herkempi kuin hunajalla. Agavesiirappi on lähes 1,5 kertaa makeampaa kuin tavallinen sokeri. Tumman agavesiirapin maku on intensiivisempi, karamellimaisella vivahteella, kun taas vaalea siirappi on hienovaraisempi ja neutraalimpi. Agaven vihannes on luonnollinen kasvipohjainen makeutusaine puolikiteisessä muodossa. Vegaanit käyttävät sitä mielellään hunajan korvikkeena. Sen glykeeminen indeksi on alhaisempi kuin hunajalla ja sillä on laaja kulinaarinen käyttö. 1253KJ/296 kcal - 15% RWS*Rasva: 0g - 0% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot: 0g - 0% Hiilihydraatit: 71g - 27%, mukaan lukien sokerit: 69g - 77% Kuitu: 5,8g Alkoholi: 0g - 0% Suola: 0,05g - 0,05g.
Kastanjajauho on yksi gluteenittomista jauhoista, jonka rakenne muistuttaa eniten vehnäjauhoa. Se toimii erinomaisesti kaikessa kotitekoisessa leivonnassa, niin makeissa kuin suolaisissakin. Sen tuoksu muistuttaa pähkinöitä, ja jauhon maussa voi aistia kevyen makeuden. Siinä on alhainen rasvapitoisuus ja korkea hiilihydraatti- ja proteiinipitoisuus, ja se sisältää arvokkaita kuituja. Kastanjat syntyvät syötävien kastanjojen jauhamisesta ja ovat kuparin, fosforin, magnesiumin ja B-vitamiinien lähde.
Rasva 3,4 g - 5 %
- mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0 g - 0 %
Hiilihydraatit 70 g - 27 %
- mukaan lukien sokerit 18 g - 20 %
Proteiini 7 g - 14 %
Kuitu 16 g
Suola 0,03 g < 1 %
*RWS - viitearvo
<strong>Käytä</strong>, koska kastanjajauhon samanlainen rakenne voi menestyksekkäästi korvata vehnäjauhon. Se toimii muun muassa seuraavissa: leipominen, kakkujen leipominen, dumplien valmistaminen, pannukakut ja erilaiset kakut, keittojen sakeuttaminen tai soset.
Neilikkaöljyllä on ainutlaatuinen aromi ja se erottuu epätavallisella koostumuksellaan. Se on luonnollinen eteerinen öljy, jonka pääainesosa on eugenoli ja sen johdannainen aktioli-eugenoli. Eugenoli kuuluu terpeeniryhmään. Se on pääasiassa vastuussa eteeristen öljyjen poikkeuksellisista ominaisuuksista ja sillä on voimakas desinfioiva vaikutus. Lisäksi neilikkaöljy on metyyli-salisylaatin lähde, joka on vastuussa tämän tuotteen kipua lievittävistä ominaisuuksista. Tuote on erinomainen vitamiinien ja mineraalien aarre. Löydämme sieltä muun muassa A-vitamiinia ja C-vitamiinia sekä fosforia, kaliumia, kalsiumia, natriumia ja rautaa. Neilikka tunnetaan antiseptisistä ja sienitautien vastaisista ominaisuuksistaan. Siksi sitä on käytetty yrttilääketieteessä vuosia, vaikeasti parantuvien haavojen ja ihoinfektioiden hoitoon.