Erytrol, kuten ksylitoli ja mannitoli, kuuluu sokerialkoholeihin (ns. polyolit). Sille on ominaista alhainen kaloripitoisuus ja matala glykeeminen indeksi. Erytrolia esiintyy luonnollisesti sekä tietyissä hedelmissä (esimerkiksi päärynöissä tai viinirypäleissä) että kukkien siitepölyssä, sienissä, äyriäisissä, merilevässä, jäkälissä sekä käymisprosessille altistetuissa juomissa (esimerkiksi viinissä). Erytrolia saadaan synnyttämällä hiivoja jäännösglyserolista.
Kylmäpuristettu pellavansiemenöljy - ei raffinoitu. Se on erittäin arvokas lähde monityydyttymättömille rasvahapoille, erityiselle alfa-linoleenihapolle (ALA), joka muodostaa yli puolet sen koostumuksesta. ALA on omega-3-happo, sama, jota esiintyy rasvaisissa kaloissa. Omega-3-rikkaalla ruokavaliolla on myönteinen vaikutus kolesterolitasojen ylläpitämiseen ja aivojen toimintaan, se parantaa mielialaa ja auttaa säilyttämään nuorekkuuden ja elinvoiman. Korkealaatuinen pellavansiemenöljy on tunnistettavissa. Tämä jalo lajike on nimetty saksalaisen biokemistin tohtori Budwigin mukaan, joka kehitti ruokavalion, joka perustuu omega-3-rasvahappojen kulutukseen pellavansiemenöljystä. Hänen pääteemansa oli tukea taistelussa syöpää, sydänsairauksia ja diabetesta vastaan, oikean omega-3- ja omega-6-happojen suhteella. & Nbsp; <strong> Koostumus: </strong> ei raffinoitu pellavansiemenöljy & nbsp; <strong> Ravintoarvot 100 g:ssa </strong> energiarvo
Figy Oil on läpimurto anti-wreck-hoidossa. Luonnollinen facelift-vaikutus pienessä pullossa. Öljy puristetaan aikaa vievällä ja kalliilla prosessilla Fig. 1 ja 2. Yksi litra öljyä saadaan noin miljoonasta siemenestä, jotka painavat lähes 500 kg hedelmiä. Tämä öljy sisältää yli 60 % Omega-6-rasvahappoa sekä aktiivisinta muotoa E-vitamiinista (Gamma-Tokoferoli). Arvokkaiden happojen ja vitamiinien (A, E, F, K) lisäksi se sisältää myös mineraaleja (kalsium, kalium, fosfori, magnesium, rauta ja sinkki). Öljyllä on: - Silottava - Raudan ja sinkin läsnäolo vaikuttaa positiivisesti kollageenimetaboliaan. Öljy vähentää jo syntyneitä ryppyjä; - antioksidanttinen - korkea karotenoidien ja klorofyllin pitoisuus hidastaa merkittävästi ihon ikääntymisprosessia; - uudistava - vahvistaa ja rakentaa vaurioitunutta lipidikeliä, täydentää rasvaisia komponentteja, mukaan lukien arvokkaat ceramidit; - kosteuttava - suojaa kuivumiselta, lisää kosteutta.
Kaakaopavut ovat raaka kaakaopähkinöitä, jotka sisältävät suuren määrän antioksidantteja. Kaakaopuu on kova puu, joka kuuluu perheeseen ja kasvaa Etelä-Amerikassa. Nykyään sitä viljellään myös Aasian ja Afrikan ympyräalueilla. Kukat ja hedelmät kasvavat rungossa. Kaakaopavut kutsutaan pähkinöiksi ja ne sisältävät suuren määrän papuja, jotka ovat upotettu mehukkaaseen hedelmälihaan. Keskilännen asukkaat valmistivat tästä juoman, jota käytettiin Kolumbuksen aikakaudella. Myöhemmin muoti levisi myös Euroopan maihin kaakaona. Kaakaopavut muuttuvat ruskeiksi fermentointiprosessin seurauksena. Tämän jälkeen ne valitaan ja käsitellään matalissa lämpötiloissa ravinteiden säilyttämiseksi. Niitä käytetään kaakaovoin, kaakaon ja suklaan valmistamiseen. Voit myös syödä niitä sellaisenaan tai käyttää niitä makean jälkiruoan lisänä.
Jojobaöljy on aine, joka parantaa ihon ja hiusten ulkonäköä. Se auttaa ylläpitämään sopivaa kosteustasoa, tekee ihosta pehmeän ja kiinteän, ja hiuksista kiiltävät ja vahvat. Se on tuote, joka ei tuki huokosia, joten sitä suositellaan kaikille ihotyypeille. Jojobaöljy sisältää skvaleenia, jolla on bakteereja tappavia ja sienitautien vastaisia ominaisuuksia, A- ja E-vitamiineja, rasvahappoja, miristihappoa ja fytosolia. Se kosteuttaa, ravitsee ja öljyttää ihoa ja hiuksia. Sitä voidaan käyttää kaikille ihotyypeille. Karra Dry tuottaa hyvin vähän talia. Jojobaöljy korvataan täydellisesti näitä puutteita ja estää ihon kuivumista. Se ravitsee ja kosteuttaa ihoa. Se ylläpitää ihon luonnollista happamuusreaktiota. Rasvainen iho vapauttaa liikaa talia ja on altis finneille. Jojobaöljy säätelee (estää) erittyvää talia. Se edistää ihosolujen uudistumista ja lievittää tulehdusta.
Agar, jota kutsutaan myös nimellä Agar-AGAR, on luonnollinen kasvipohjainen sakeuttaja. Se saadaan merilevästä - krasnorostów. Agarilla ei ole hajua tai makua. Se sisältää monia arvokkaita ainesosia, kuten: mangaania, magnesiumia, rautaa, kalsiumia, natriumia ja sinkkiä. Se on vahvempi sakeuttava aine kuin gelatiini. Tuoteselosteissa se löytyy symbolilla e-406. Se on ruoho, jota käytetään vegaanisessa keittiössä gelatiinin sijasta. Se liukenee 85-95 asteen Celsius-asteessa, samalla kun se sakeutuu 32-35 asteessa. Joten sitä ei tarvitse laittaa jääkaappiin. Keskimääräisen hyytelömäisyyden saavuttamiseksi käytetään suhdetta: 1 tasainen teelusikallinen agaria per 1 kuppi nestettä. Liuota agar pieneen määrään kylmää vettä ja lisää kiehuvaan veteen, keitä muutama minuutti. Agaria voidaan myös käyttää hillon valmistamiseen. 1,5 kg hedelmiä ja 500 g sokeria varten lisää 1-1,5 teelusikallista agaria. Jos koostumus on liian tiheä, voit myös lisätä vettä. & Nbsp; <strong> Huomautukset </strong> Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa.
Spiruliini 250mg 1000 tablettia + chlorella 250mg 1000 tablettia - Paketti - Spiruliini on sinivihreä mikrolevä, joka sisältää suuria määriä proteiinia. Se sisältää enemmän klorofylliä kuin muut kasvit. Se sisältää myös 8 välttämätöntä aminohappoa ja 10 muuta, sekä eniten beetakaroteenia ja nukleiinihappoja (DNA ja RNA) kaikista eläin- ja kasviruoista. Lisäksi se sisältää linolihappoa, arakidonihappoa ja B-ryhmän vitamiineja. Se sisältää myös chroofiilia.
Pilzstrogonow Vivio:sta on huolellisesti valittuja korkealaatuisia ainesosia, mukaan lukien tomaatit, kikherneet, sienet, herkkusienet, selleri ja sipulit. Strogonov on maustettu miedosti valkosipulilla, timjamilla ja mustapippurilla. Ruoka on vähäkalorista ja sisältää runsaasti ravinteita, vitamiineja ja mineraaleja. Riittää, että se kuumennetaan, lisätään perunoita, riisiä tai täysjyväleipää, ja herkullinen, terveellinen illallinen on valmis. Kikherneet, myös tunnetut nimellä italialaiset herneet, ovat todellinen proteiinipommi, jossa on korkea ravintoarvo. Koostumus sisältää myös suuria määriä B-vitamiineja, C-vitamiinia, foolihappoa sekä kuituja ja lukuisia mineraaleja, kuten kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia tai sinkkiä. Kikherneissä olevat ainesosat estävät ummetusta, säätelevät suolen liikkeitä ja vähentävät myös verenpainetta ja kolesterolitasoja. Herkkusienet ovat epätavallisia sieniä, joissa on monia arvokkaita ravintoaineita.
Linssit, kuten kaikki palkokasvit, sisältävät ainutlaatuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Ne ovat hyvin imeytyvän proteiinin lähde. Linssien proteiini on heti soijaproteiinin jälkeen kasvikunnan parhaiten imeytyvää proteiinia (85 %). Linssityyppejä on monia, esimerkiksi punaisia, vihreitä, keltaisia, ruskeita ja mustia, mutta yksittäisten lajikkeiden ravintoarvot ovat verrattavissa toisiinsa. Punaiset linssit ovat B-vitamiinien, K-vitamiinin, magnesiumin, kaliumin, fosforin, sinkin, mangaanin ja kuparin lähde. Korkea kaliumpitoisuus edistää hypertensioiden ehkäisyä, vähentää aivohalvauksen ja sydänsairauksien riskiä sekä alentaa huonon kolesterolin tasoa veressä. Ne ovat myös rikkaita foolihaposta, jota suositellaan naisille, jotka suunnittelevat raskautta, sekä raskaana oleville naisille. Magnesiumin ansiosta ne tukevat taistelua stressiä ja unettomuutta vastaan sekä ehkäisevät lihaskouristuksia.
Chlorella on makean veden levä, joka on rikas monista ravintoaineista. Se on kalliimpaa kuin spirulina johtuen sen tuotantoprosessin pidemmästä ja monimutkaisemmasta luonteesta. Sen koostumuksesta löytyy muun muassa C-, D-, E- ja B-vitamiineja. Se on myös arvokas lähde: rautaa, kalsiumia, sinkkiä, fosforia ja jodia. Sen tummanvihreä väri johtuu klorofyllin läsnäolosta.
Chlorella on erityisen suosittu kasvissyöjien, vegaanien, raskaana olevien naisten ja aktiivisten urheilijoiden keskuudessa B12-vitamiinin ja raudan sisällön ansiosta. Se sisältää yli kaksinkertaisesti nukleiinihappoa ja klorofylliä verrattuna spirulinaan, mutta vähemmän proteiinia ja hieman beetakaroteenia.
Chlorella on ainoa vihreä lähde ravintoaineelle, jota kutsutaan Chlorella Growth Factoriksi (CGF). CGF:n ansiosta se parantaa kasvuprosesseja lapsilla, ylläpitää terveyttä vanhuudessa, parantaa vammoja ja käynnistää kasvun, joka on pysähtynyt sairauden tai rappeutuvan tilan vuoksi.
Vanilja on orkideakasvien perheeseen kuuluva kasvi, joka kasvaa trooppisilla alueilla. Se on peräisin Etelä-Amerikan ja Keski-Amerikan trooppisista metsistä. Nykyään sitä viljellään pääasiassa Madagaskarilla ja Indonesiassa. Vaniljarenkaat kerätään vihreinä ja ne käyvät läpi luonnollisen fermentaation. Sen jälkeen ne paahtuvat ja alkavat tuoksua makeilta ja voimakkailta. Vaniljan viljely vie paljon aikaa ja on monimutkaista. Se on maailman toiseksi kallein mauste navigoinnin jälkeen. Laskin vanilja on paljon aromikkaampaa kuin öljy, uute tai vaniljajauhe.
<strong>Käyttö</strong> vanilja on makea ja äärimmäisen aromikas, makea mauste. Se on ihanteellinen kakkujen ja muiden leivonnaisten maustamiseen, ja sitä käytetään myös suklaan tai jäätelön valmistuksessa. Vanilja sopii myös suolaisiin ruokiin. Erityisesti kalakastikkeiden ja lihakastikkeiden ainesosana. Se yhdistyy hyvin kanelin ja neilikan kanssa.
Ekologisten kasvien bio-taatelit ovat erittäin terveellinen ruokavalinta. Ne ovat peräisin valvotuista kasveista ja ovat korkealaatuisia tuotteita. Ne ovat hyvä kuitujen, ravinteiden ja antioksidanttien lähde. Ne sisältävät B-, A- ja K-ryhmän vitamiineja sekä monia mineraaleja. Ne ovat yksi korkeimmista kaliumlähteistä. Taatelien ravinteet liittyvät moniin terveyshyötyihin. Polyfenolit, jotka löytyvät taateleista, omaavat antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Ne suojaavat soluja oksidatiiviselta stressiltä, mikä auttaa ehkäisemään monia sairauksia ja infektioita. Taatelit tarjoavat kaliumia, joka on välttämätön elektrolyytti sydän- ja verisuonijärjestelmälle. Kaliumilla on myönteinen vaikutus verenpaineen alentamiseen. Taatelien natriumpitoisuus on alhainen ja ne tarjoavat kuituja. Nämä kolme tekijää tukevat taatelien kulutusta sydänterveyden hyväksi.
Nutadella perustettiin yhteistyössä Vivion kanssa Anka Dziedzicin toimesta. Se on erinomainen vaihtoehto suklaaleviteille, eikä se sisällä sokeria tai palmuöljyä. Huolellisesti valitut ainesosat tekevät tuotteesta ravinteiden rikkaan, täynnä proteiinia, kuituja, vitamiineja ja mineraaleja. Makeutusaineena käytetään Smerly Shea'ta (tunnetaan myös nimellä sheavoita tai karitevoita), joka yhdistetään kuitenkin ihonhoitoon. Sheavoi antaa kermalle samankaltaisen kermaisen, silkkisen koostumuksen kuin palmuöljy, mutta se on parempi luonnon ympäristön suojelun vuoksi, joka uhkaa lajien sukupuuttoa. Se sisältää jopa 50 % tyydyttymättömiä rasvahappoja. Bersikin sisältää E-vitamiinia, jota kutsutaan "nuoruuden ja hedelmällisyyden vitamiiniksi". Ne sisältävät myös suuria määriä B-vitamiineja, kaliumia, kalsiumia ja fosforia. Kiitos tämän, ne auttavat verenpaineen säätelyssä, vahvistavat luita ja hampaita sekä auttavat taistelemaan tarpeettomia kiloja vastaan.
Paahdettujen vihannesten pate valmistettiin parhaan laatuisista vihanneksista ja mausteista. Se valmistetaan kikherneistä, joihin lisätään selleriä, porkkanoita, sipulia ja persiljanjuurta. Se maistuu suurten leivänlevitteiden tuntijoille. Pakkaus on runsas hiilihydraateista, proteiineista, kuidusta, vitamiineista ja mineraaleista. Vihanneksista, joista se on valmistettu, löytyy runsaasti antioksidantteja, jotka poistavat vapaita radikaaleja kehosta. Pateen perusainesosa, joka tunnetaan myös nimellä kikherneet tai italialaiset herneet, on todellinen proteiini-aarre, jolla on korkea ravintoarvo. Sen koostumuksessa on myös suuria määriä B-vitamiineja, C-vitamiinia, foolihappoa sekä ravintokuitua ja lukuisia mineraaleja, kuten kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia tai sinkkiä. Kikherneiden sisältämät ainesosat estävät ummetusta, säätelevät suolen liikkeitä ja vähentävät myös verenpainetta ja kolesterolia.
Acerola on C-vitamiinin lähde, jota tällä hetkellä puuttuu. Tämä on pääasiassa syynä tähän monotoniseen ja epämukavaan ruokavalioon, jossa on liian vähän vihanneksia ja hedelmiä sekä syödään prosessoitua ruokaa. Tämä on vielä vaarallisempaa, koska ihmisen keho ei varastoi C-vitamiinia, joten sen varastoja ei voida hyödyntää. Siksi C-vitamiinia on toimitettava jatkuvasti, erityisesti sen lisääntyneen kysynnän aikana, eli syksyllä, talvella ja keväällä. Acerolassa on eniten L-askorbiinihappoa, eli luonnollista C-vitamiinia, kaikista hedelmistä maapallolla. Keskimäärin acerola sisältää noin 1500 mg C-vitamiinia (jopa 4000 mg) per 100 g tuoretta massaa, eli noin 30 kertaa enemmän kuin sitruuna. Luonnollinen C-vitamiini, joka on peräisin acerolasta, on helpompi imeytyä ja se imeytyy paremmin kuin esimerkiksi apteekeista saatava tablettimuoto. Brasiliassa acerolamehu on erittäin suosittua ja sitä käytetään C-vitamiinin puutteen lisäravinteena.
Ksylitoli on yhä suositumpi makeutusaine, joka antaa ruoille makeutta ilman, että se lisää niiden kaloripitoisuutta. Sitä suositellaan diabeetikoille ja vähäkalorisella dieetillä oleville. Sen etuna on, että se nostaa veren glukoositasoa hyvin hitaasti. Sen aineenvaihdunta tapahtuu lähes ilman insuliinia. Se saadaan suomalaisesta koivun kuoresta. Exitol 1 g tarjoaa meille 2,4 kcal, vertailun vuoksi - 1 g sokeria sisältää 4 kcal. Ksylitolin glykeeminen indeksi on vain 8, kun taas sokerilla se on peräti 70. Se ei ainoastaan auta vähentämään kaloreita ruokavaliossa, vaan vaikuttaa myös hyvin hampaisiin - se estää kariesta aiheuttavien bakteerien toimintaa ja vahvistaa hammaskiillettä. Sitä saadaan yhä enemmän maissista. Luonnollisesti sitä esiintyy myös joissakin hedelmissä ja sienissä. Se ei oikeastaan ole sokeria, vaikka sitä yleisesti kutsutaan niin, vaan kuten monet makeutusaineet, se on sokerialkoholi. <strong> Huomautukset </strong> Säilytä kuivassa paikassa, tiiviisti suljetussa pakkauksessa.
Vihreä kahvi on epämukavia kaakaopapuja, joista valmistetaan myös perinteistä paahdettua kahvia. Sen väri on herkkä vaaleanvihreä. Tämä johtuu siitä, että keräyksen jälkeen sitä ei altisteta savustamisprosessille. Sen koostumuksessa, stimuloivan kofeiinin lisäksi, löytyy myös klorogeenihappoa, jota pidetään rasvanpolton nopeuttamiseen liittyvänä ominaisuutena. Vihreä kahvi on myös arvokas polyfenolien, salisyylihapon sekä monien vitamiinien ja mineraalien lähde. Sen koostumuksessa on foolihappoa, vitamiineja B1, B2, B12 sekä kalsiumia, kaliumia, natriumia, magnesiumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä. <strong> Energiasisältö 1588KJ/381kcal - 19%RWS* Rasva 13g - 19% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.8g - 4% hiilihydraatit 40g - 15% mukaan lukien sokerit 0g - 0% proteiini 11g - 22% kuitu 30g suola 0g - 0% *RWS - viite ruokaravintoarvo <strong> käyttö </strong> vihreän kahvin valmistuksessa, muista oikea veden lämpötila (optimaalinen lämpötila on noin 90 astetta), koska liottaminen
Natriumbikarbonaatti - natriumbikarbonaatti - on löytänyt laajan käytön lääketieteessä, keittiössä, kosmetiikassa ja muissa. Sillä on valtava määrä sovelluksia. Uskon, että se tunnetaan parhaiten lisänä kaikenlaisiin leivontaan. Se on myös osa monia kosmetiikka- ja puhdistustuotteita. Sitä lisätään shampoisiin, huulikiiltoihin, hammastahnaan. Kosmetiikassa se on erityisen sopiva rasvaiselle ja akneiholle. & Nbsp; <strong> Hiilihappo on täydellinen käytettäväksi, kun on kyse hajuista ja puhdistuksen neutraloimisesta. Aine voi poistaa vaikeita tahroja, hävittää epämiellyttäviä hajuja ja auttaa puhdistamaan uunin tai mikroaaltouunin. Sermanilla on lievästi syövyttäviä ominaisuuksia, mikä tekee siitä tehokkaan lian puhdistamisessa eri pinnoilta. Sitä voidaan käyttää vedenkeittimen, ruukkujen tai kahvinkeittimen kalkin poistamiseen. Se toimii erittäin hyvin puhdistusjauheena keittiön ja kylpyhuoneen pinnoilla.
Opiskelijasekoitus on yleinen nimitys useiden kuivattujen hedelmien yhdistämiselle. Se sisältää muun muassa hasselpähkinöitä, maapähkinöitä, manteleita ja kuivattuja hedelmiä. Vivio on valmistanut opiskelijasekoituksen <strong> ananaksella </strong>, joka tuo mukanaan eksoottista makua ja aromia. Kaikki sekoituksen komponentit on valittu oikeissa suhteissa ja ne tarjoavat vahvan annoksen energiaa ja ravinteita. Klassista opiskelijasekoitusta, kuten myös uutuutena ananaksella varustettua opiskelijasekoitusta, suositellaan erityisesti suurten älyllisten ja fyysisten ponnistelujen aikana. & Nbsp; Ananasopiskelijasekoituksessa on useita pähkinälajeja, rusinoita, mustikoita, banaanilastuja ja sokeroitua ananasta. Se on erittäin ravitseva välipala, jonka voi ottaa mukaansa minne vain. Siinä olevat pähkinät, kuten hasselpähkinät tai mantelit, voivat olla erittäin arvokas rasvan lähde keholle.
Xylitoli on yhä suositumpi makeutusaine, joka antaa makeisille makean maun ilman kalorien lisääntymistä. Sitä suositellaan diabeetikoille ja henkilöille, jotka noudattavat vähäkalorista ruokavaliota. Sen etuna on, että se nostaa verensokeria hyvin hitaasti. Sen aineenvaihdunta tapahtuu lähes ilman insuliinia. Se saadaan suomalaisesta koivun kuoresta. Exitol 1G tarjoaa meille 2,4 kcal, vertailun vuoksi - 1 g sokeria sisältää 4 kcal. Xylitolin glykeeminen indeksi on vain 8, kun taas sokerilla se voi olla jopa 70. Se auttaa paitsi vähentämään kaloreita ruokavaliossa, myös vaikuttaa myönteisesti hampaisiin - se estää haitallisten bakteerien vaikutusta ja vahvistaa hammaskiillettä. Xylitolia saadaan yhä enemmän maissista. Luonnollisesti sitä esiintyy myös tietyissä hedelmissä ja sienissä. Se ei oikeastaan ole sokeria, vaikka sitä yleisesti kutsutaan niin, vaan monet makeutusaineet ovat sokerialkoholeja. Ja säilyttää.
Riisijauho on gluteeniton tuote, jolla on mieto, neutraali maku. Se valmistetaan maariisin jyvistä. Sitä käytetään päivittäin aasialaisessa keittiössä riisinuudelin ja riisipaperin valmistamiseen, jotka myöhemmin ovat osa tunnetuimpia kevätkääryleitä. Koska jauho ei sisällä gluteenia, taikina voi paistamisen jälkeen olla liian murenevaa, hiekkaista. Tämän estämiseksi voit esimerkiksi sekoittaa riisijauhoa toiseen jauhoon (esim. peruna-, tapiokka- tai kastanjajauho), lisätä munien määrää tai täydentää taikinaa kypsällä banaanilla sekä lisäämällä enemmän rasvaa.
<strong> Riisijauho </strong>
<strong> Ravintoarvo 100 g:ssa </strong>
Energiarvo 1481KJ/349 kcal - 18% VRN*
Rasva 0,7 g - 1%
joista tyydyttyneitä rasvahappoja 0,15 g < 1%
Hiilihydraatit 76,9 g - 30%
joista 2 g - sokeria - 2%
Proteiini 7,6 g - 15%
Kuitu 2,3 g
Suola 0,1 g - 2%
*VRN - Viite ravintoaineiden saannille
<strong> Käyttö </strong>
Ainesosa makeissa leivonnaisissa, kakuissa, pannukakuissa, lettuissa, kasvisleikkeissä.
Himalajan suola on puhtain ja terveellisin suola maapallolla. Se tulee vain yhdestä paikasta - Itä-Himalajan alueelta Pakistanissa. Sen väri vaihtelee valkoisesta vaaleanpunaiseen ja tummanpunaiseksi. Se syntyi miljoonia vuosia sitten meren kuivumisen seurauksena, ja sen kerrostumat sijaitsevat 400–600 metrin syvyydessä maan pinnasta. Himalajan suola on puhtaampaa ja terveellisempää kuin perinteinen ruokasuola, jota olemme käyttäneet päivittäin. Se sisältää makro- ja mikroelementtejä. Himalajan suola on saatavilla kahdessa versiossa: hienona ja rakeisena. Himalajan suolaa käytetään keittiössä useimmiten rakeisena ruoan maustamiseen. Rakeinen suola on yhtä käyttökelpoista, mutta se toimii myös kylvyssä. Tässä tapauksessa lisää noin 10 g suolaa per 1 litra vettä kylpyyn. Suolakylvyn jälkeen suositellaan puolen tunnin lepoa. Testit osoittavat, että kulutamme liikaa suolaa.
Rapsi kukkii intensiivisesti keltaisin kukin, ja sen siemenet ovat mustia, joista puristetaan öljyä. Rapsiöljyä kutsutaan "pohjoisen oliiviksi". Vivio-brändin rapsiöljy on kylmäpuristettua, puhdistamatonta öljyä, joka on valmistettu jalostetuista rapsilajikkeista, joissa on alhainen erukahappopitoisuus. Se sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, mukaan lukien 65 % öljyhappoa, joka on voimakkaiden antioksidanttien lähde ja liittolainen sydän- ja verisuonisairauksien torjunnassa. Omega-6- ja omega-3-rasvahappojen suhde on optimaalinen, 2:1. Lisäksi se on rikas arvokkaista rasvaliukoisista vitamiineista – E-vitamiinista, K-vitamiinista ja karotenoideista. Kylmäpuristusprosessin ansiosta rapsiöljy ei menetä ravintoarvojaan edes lyhyessä paistamisessa.
<strong>Koostumus:</strong> rapsi
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 3441kJ/837kcal - 41 % VRN*
Rasva 93g - 133 %
josta tyydyttyneet rasvahapot 5,6g - 28 %
Hiilihydraatit 0g -
Hamppuöljy on käsittelemätöntä öljyä. Se erottuu hyvin omaperäisestä maustaan, jossa on kevyt pähkinäinen vivahde ja mausteinen jälkimaku. Öljy on rikas EFA-rasvahapoista ja sisältää ihanteellisen osuuden Omega-6:sta Omega-3:een, eli 3:1, mikä auttaa säätelemään kehon lipiditasoja ja tukee myrkkyjen poistamista kehosta. Siinä oleva E-vitamiini omaa antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, K-vitamiini on vastuussa veren hyytymisen oikeasta toiminnasta, nopeuttaa haavojen paranemista ja edistää oikeaa näkemistä, D- ja B-ryhmän vitamiinit ovat välttämättömiä kehomme oikealle toiminnalle. Koostumus sisältää: kalsiumia, magnesiumia, rikkiä, kaliumia, rautaa, sinkkiä ja fosforia. Se sisältää myös klorofylliä, joka luonnollisesti esiintyy siemenissä ja jolla on tulehdusta ehkäiseviä ja rauhoittavia vaikutuksia. Hamppuöljy parantaa aineenvaihduntaa, tukee sydämen toimintaa ja osallistuu luuston rakenteeseen.
Maca on juurikasvi, jonka ominaisuuksia ja vaikutuksia Perun asukkaat ovat hyödyntäneet tuhansien vuosien ajan. Perulainen perinteinen lääketiede suosittelee maca-juurien käyttöä erityisesti voiman lisäämiseksi. Maca-juuri on runsas proteiinin lähde. Se sisältää lähes kaikki välttämättömät aminohapot, mukaan lukien arginiinin. Maca-juuren koostumus on noin 70 % hiilihydraatteja ja 20 % ravintokuitua. Jauhettu juuri sisältää rasvaa noin 4 %, josta peräti 70 % on tyydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi maca-juuri sisältää joukon vitamiineja, kuten A, B1, B2, B6, C ja E, sekä mineraaleja - kalsiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania, kaliumia ja natriumia. Perun asukkaat hauduttavat kuivattua juurta maidossa tai vedessä saadakseen aromikasta tahnaa. Lisäksi kuivasta juuresta valmistetaan jauhoa, jota käytetään päivittäisten ruokien ja leivonnaisten valmistamiseen. <strong>Koostumus:</strong> orgaaninen jauhettu maca (Lepidium meyenii Walp.
Figy-öljy on läpimurto anti-ikähoidoissa. Luonnollinen kohotusteho pakattuna pieneen pulloon. Öljy puristetaan Fig-prosessissa. Yksi litra öljyä saadaan noin miljoonasta siemenestä, jotka tulevat lähes 500 kg hedelmistä. Tämä, mikä erottuu Fig-öljystä verrattuna muihin, on sen ainutlaatuinen koostumus: korkea (90%) rasvahappopitoisuus (EFAS), mukaan lukien yli 60% omega-6-rasvahappoa, sekä aktiivisin muoto E-vitamiinista (gamma-tokoferoli). Arvokkaiden happojen ja vitamiinien (A, E, F, K) lisäksi se sisältää myös mineraaleja (kalsium, kalium, fosfori, magnesium, rauta ja sinkki). Öljyllä on: - silottava vaikutus - raudan ja sinkin läsnäolo vaikuttaa positiivisesti kollageenin aineenvaihduntaan. Öljy vähentää jo olemassa olevia ryppyjä; - antioksidanttinen - korkea karotenoidien ja klorofyllin pitoisuus hidastaa merkittävästi ihon ikääntymisprosessia; - uudistava - vahvistaa ja rakentaa ihoa uudelleen.
Vivio on yhteistyössä suositun fitness-vaikuttajan Anka Dziedzicin kanssa kehittänyt erinomaisen mantelipohjaisen keto-voiteen. Voide ei ole vain herkullista, vaan se ei sisällä lainkaan jalostettua sokeria. Voiteen ainesosat ovat korkeinta laatua, ja niiden sisällyttäminen kestävään ruokavalioon ja aktiiviseen elämäntapaan edistää päivittäistä hyvinvointiamme. Voide sopii henkilöille, jotka noudattavat keto-ruokavaliota. Keto-ruokavaliossa tuotteiden valinta perustuu yksinkertaisiin periaatteisiin - mitä terveellisempiä rasvoja, mukaan lukien tyydyttymättömiä rasvahappoja, sitä parempi. Vältä ruokia, jotka sisältävät hiilihydraatteja - niiden määrä ruokavaliossa on seurattava ja niiden on pääasiassa oltava peräisin sallituista vihanneksista ja hedelmistä. On myös tärkeää valita tuotteita, joissa on alhainen proteiinipitoisuus. Mantelivoiteella on ainutlaatuinen mantelinen maku.
Mantelit ovat ravinteita täynnä. Ne sisältävät vitamiineja, mineraaleja, proteiineja ja kuituja. Ne ovat runsaita terveellisistä tyydyttymättömistä rasvoista (EFA). Mantelit ovat rikkaita
E-vitamiinista, tunnetusta antioksidantista, aineesta, joka estää hapettumisprosessit, puhdistaa suonet, ehkäisee sydänsairauksia ja hidastaa solujen ikääntymistä. Mantelien sanotaan auttavan terveiden luiden ylläpidossa niiden kalsium-, magnesium-, mangaani-, kupari-, K-vitamiini-, proteiini- ja sinkkipitoisuuden ansiosta. Lisäksi mantelit sisältävät: B-vitamiineja, kuituja ja fosforia.
Arganöljy saadaan arganipuun hedelmistä (Argania spinosa), tarkemmin sanottuna niiden pienistä siemenistä. Se on rikas mikroelementtien ja vitamiinien lähde. Öljy on runsas tyydyttymättömien rasvahappojen lähde, noin 80 %, pääasiassa omega-6-linoleenihappoa ja omega-9-öljyhappoa. E-vitamiinin ansiosta sillä on voimakkaat antioksidanttiset ja suojaavat ominaisuudet, jotka parantavat ihon sävyä ja rakennetta. Tyydyttymättömien rasvahappojen pitoisuus tukee epidermiksen hydrolipidikerroksen luonnollista uusiutumista, vähentää rasvaisuutta, ja sillä on tulehdusta ehkäiseviä ja rauhoittavia vaikutuksia. Öljyhappo tukee lisäksi aktiivisten ainesosien imeytymistä - sekä niissä, jotka ovat itse öljyssä, että niissä, jotka sisältyvät arganöljyä sisältävien kosmetiikkatuotteiden koostumukseen. Arganöljyä voidaan käyttää ihon, hiusten ja kynsien hoidossa. Sitä voidaan käyttää suoraan tai lisätä muihin kosmetiikkatuotteisiin.
Kikherneet ovat kikherneitä tai karvapeukaloita, ne kuuluvat palkokasvien ryhmään ja niillä on lukuisia terveyshyötyjä. Erinomainen proteiinin ja välttämättömien aminohappojen lähde, joten ne voivat korvata lihan. Ne ovat monimutkaisten hiilihydraattien ja kuidun lähde. Kikherneet tarjoavat keholle erilaisia vitamiineja ja mineraaleja, mukaan lukien merkittäviä määriä fosforia, B9-vitamiinia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja kaliumia. Ne sisältävät myös tyydyttymättömiä rasvahappoja. Kikherneiden kaloripitoisuus on alhainen ja glykeeminen indeksi matala, ja niiden sisältämä kuitu auttaa vähentämään triglyseridien ja "huonon" kolesterolin tasoa. Ne ovat loistava lisä moniin ruokiin, keittoihin, kasvispasteijoihin ja piirakoihin, sekä täydellinen, erinomainen välipala. Erittäin mielenkiintoista on, että aquafaba, vesi, joka jää jäljelle kikherneiden keittämisen jälkeen (säilykekikherneillä on samat ominaisuudet), on luonnostaan täynnä proteiinia ja saponiinia, ja sitä voidaan vatkata kuten kananmunan valkuaisia. Näin valmistettua käytetään monien ruokien, mukaan lukien mousse tai vegaaninen, valmistamiseen.