Tuotteet hakusanalla elintarvikkeet (6745)

Luomu Kaura - Luomu Kaura

Luomu Kaura - Luomu Kaura

Kaurapuuro Luomu Kaurapuuro on peräisin kaurakasvista (Avena sativa). Kasvi kasvaa noin 1,2 metriä korkeaksi. Kaura on alun perin kotoisin Kaakkois-Euroopasta ja Kaakkois-Aasiasta, ja sitä on viljelty jo vuodesta 7000 eKr. Kaurapuuro sisältää runsaasti hiilihydraatteja ja proteiineja, ja siksi se on hyvin käytetty tuote aamupalan valmistuksessa. Kauran tuotantoprosessi Sadonkorjuun jälkeen kaurajyvät ensin pestään ja kuoritaan, sillä jyvien ulkopuoliset suojalehdet eivät ole syötäviä. Tämän jälkeen jyviä kuumennetaan ja leikataan paloiksi. Leikattuja paloja yhdistetään ja ne muodostavat kaurapuuron. Kaurapuuron terveelliset ominaisuudet Luomukaurapuuro sisältää runsaasti kuituja, ja niillä on myönteinen vaikutus suolistoon. Lisäksi kaurapuuro sisältää paljon hitaita hiilihydraatteja, jotka auttavat kehoa tuntemaan energiaa pidempään ja pitävät verensokeritason vakaana. Lopuksi...
Vaalea Luomu Agavesiirappi - Vaalea Luomu Agavesiirappi

Vaalea Luomu Agavesiirappi - Vaalea Luomu Agavesiirappi

Makea meksikolainen Agavesiirappi tulee Meksikosta siniharmaasta Agave Tequilana -kasvista. Agavesta valmistetaan siirapin lisäksi myös köysiä, mattoja ja tequilaa. Vaalean agavesiirapin tuotantoprosessi Agavesiirappi valmistetaan agavekasvin sydämessä (piña) olevasta mehusta. Tämä mehu kuumennetaan ja tiivistetään siirapiksi. Kuumennuksen ja tiivistämisen asteesta riippuen syntyy vaaleasta tumman amberin väristä siirappia. Vaalean agavesiirapin käyttötarkoitukset Agavesiirappeja käytetään sokerin korvikkeena, hunajan korvikkeena (vegaaneille) ja erilaisissa myslipatukoissa sitojana. Vaalean värinen agavesiirappi on miedon ja lähes neutraalin makuinen, joten sitä käytetään usein herkullisissa ruoissa ja juomissa. Agavesiirapin terveelliset ominaisuudet Agavesiirapissa on paljon fruktoosia. Fruktoosilla on matala glykeeminen indeksi. Tämä tarkoittaa, että se käsitellään kehossa hitaasti. Hyödyllisyydestä…
Leikattu Luomu Nokkonen - Leikattu Luomu Nokkonen

Leikattu Luomu Nokkonen - Leikattu Luomu Nokkonen

Pisteliäinen (ei)kasvi Kaikki ovat varmasti joskus saaneet pistoksia nokkosista. Se tuntuu ikävältä, ja siksi nokkoset ovat saaneet nimityksen rikkaruohoksi. Mutta kasvi on myös monipuolinen. Sitä voi syödä! Keitettynä nokkonen maistuu hieman pinaatilta ja kurkulta. Nokkosen terveelliset ominaisuudet Nokkonen sisältää valtavasti erilaisia terveellisiä aineita; mm. C-vitamiinia ja useita B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia. Mineraaleja; erityisesti rautaa, piitä ja kalsiumia. Se on myös tärkeä klorofyllin lähde. Lisäksi nokkosessa on tanniineja, proteiineja, flavonoideja (antioksidantteja), limaa ja kuituja. Mitä kaikkea voit tehdä nokkosella? Nokkosta käytetään resepteissä polentalle, pestolle, soseelle, nokkoskeitolle tai yrttiteeksi. Se toimii mm. tulehdusta ehkäisevästi, on hyvä puhdistamaan virtsateitä ja maksaa, ja se auttaa sinua selviytymään paremmin stressistä ja väsymyksestä. Nokkosen lehti...
Koko Luomu-Kardemumma

Koko Luomu-Kardemumma

Kardemumma (Elettaria cardamomum) Kardemumma kasvaa trooppisilla alueilla, erityisesti korkeammilla alueilla Intiassa ja ympäröivissä maissa. Mauste kuuluu inkiväärin perheeseen ja sitä käytetään erityisesti intialaisissa ja Lähi-idän ruoissa. Se on vihreitä palkoja, joissa on mustia siemeniä, jotka vapauttavat aromit. Kardemummalla on ihana makea ja terävä tuoksu. Kardemumman maku Kardemumma maistuu raikkaalta, bergamotin, sitruunan ja kamferin sävyiltä, ja siinä on eukalyptuksen alavire. Käytettäessä siitä vapautuu ihana, kukkainen maku. Mauste dominoi nopeasti, joten älä käytä liikaa. Mitä voit tehdä kardemummalla Kardemummalla voi tehdä monia asioita. Lisää sitä esimerkiksi pataruokaan tai curryyn, käytä teelusikallinen porkkanakakussa tai muussa herkullisessa leivonnaisessa.
Luomu Goji-marjat - Luomu Goji-marjat

Luomu Goji-marjat - Luomu Goji-marjat

Boksipensas (Goji-puu) Boksipensas on pensas/puu, johon gojimarjat kasvavat, ja se on kotoisin Kiinasta. 1700-luvulla tämä puu tuotiin Eurooppaan. Pitkät, kaarevat oksat ovat piikkisiä. Lehdet ovat harmaanvihreitä ja kukat ovat violetit. Marjat ovat noin 2 cm pitkiä ja oranssinpunaisia. Ennen kuivaamista ne ovat mehukkaita ja halkeavat helposti. Goji-puu kestää kaikkia sääolosuhteita, vaihdellen -26 ℃ talvella ja 40 ℃ kesällä. Kahden vuoden kasvukauden jälkeen ensimmäiset marjat tuotetaan. Goji-marjoja viljellään plantaasilla Keltaisen joen varrella Kiinassa. Tässä alueella on istutettu 3000 puuta hehtaaria kohti, ja ne kasvavat leveydeltään. Puiden korkeus on noin 1 metri ja ne tuottavat kaudessa 1 kilogramman Goji-marjoja. Ravinteet ja käyttö Nämä gojimarjat ovat kuivatut ja 100 % luomua. Ne ovat punaisia ja maistuvat hapankirpeiltä. Kuivaamisen myötä b…
Inkivääri Jauhe Ilman Mikrobit Orgaaninen - Inkivääri Jauhe Ilman Mikrobit Orgaaninen

Inkivääri Jauhe Ilman Mikrobit Orgaaninen - Inkivääri Jauhe Ilman Mikrobit Orgaaninen

Gingerjauhe, alhaisen hiilihydraatin, luomu Miksi ostaa luomugingeriä? Yksinkertaista: koska se on erittäin herkullista ja antaa ruoalle miellyttävän makean maun. Vehgro-tukkukaupan gingeri on 100 % luonnollista ja erittäin korkealaatuista. Siihen ei ole lisätty mitään lisäaineita. Ginger, jota kutsutaan myös nimellä 'Zingiber officinale', tunnetaan mausteena, jota ei saa puuttua monista resepteistä. Jauhetta on käytetty vuosisatojen ajan muun muassa kiinalaisessa lääketieteessä ja kiinalaisessa keittiössä. {{config path=""general/store_information/name""}}:sta voit ostaa luomugingeriä. Ginger ruoissa Luomugingeriä käytetään muun muassa keitoissa, teessä ja kekseissä. Lisäksi ginger on keskeinen ainesosa ginger ale -juomassa (gingerbeer). Nykyään valmistetaan myös ginger shotteja, jotka ovat yhä suositumpia. Ruoissa käytetään useammin jauhetta kuin tuoretta gingeriä. Jauheen valmistamiseksi gingerjuuri keitetään ja sitten kuivataan...
Glukoosi DE 29 Luomu

Glukoosi DE 29 Luomu

D-glukoosi Glukoosi on luonnollisesti esiintyvä kemiallinen yhdiste. Tätä glukoosijauhetta kutsutaan myös D-glukoosiksi. D-glukoosia kutsutaan myös dekstroosiksi. D-glukoosi on monosakkaridi (yksinkertainen sokeri), hiilihydraattien alaluokka. Se on tärkeä energianlähde. Glukoosia valmistavat kasvit ja suurin osa levistä fotosynteesin kautta (valon muuttaminen hiilihydraateiksi). Dekstroosiekvivalentti (DE) Glukoosin DE-numero kertoo jotain glukoosin sitoutumis- ja makeusvoimasta ja riippuu hydrolyysin asteesta. Tärkkelys muutetaan glukoosiksi hydrolyysin avulla. Mittakaavassa 0 - 100, 0 on puhdasta tärkkelystä ja 100 on puhdasta glukoosia. Mitä alhaisempi numero, sitä suurempi tuotteen sitoutumisvoima. Mitä korkeampi numero, sitä suurempi makeusvoima. Käyttö Glukoosijauhe DE 29 on kuivattu glukoosisiirappi. Se estää sokerin uudelleen kiteytymistä makeisissa. Se antaa myös joustavuutta tuotteelle ja pitää makeat valmistelut, kuten...
Koko Keltainen Sinapin Siemen Matala Erukihappo Luomu

Koko Keltainen Sinapin Siemen Matala Erukihappo Luomu

Täältä Abraham saa sinappinsa! Valkoinen sinappi tai keltainen sinappi (Sinapis alba) on kasvi, joka kuuluu ristikukkaiskasvien perheeseen (Sinapis). Kasvi on todennäköisesti alun perin kotoisin Välimeren alueelta, mutta se on nyt levinnyt kaikkialle. Kasvia viljellään raaka-aineena sinapille tai vihreänä lannoitteena tyhjällä maatalousmaalla. Sinapinsiemenen käyttötarkoitukset Koko siementä käytetään vihannesten säilömiseen (kuten kurkkujen) ja jauheena sinapin valmistamiseen (karkeaa sinappia varten myös yhdessä sinapinsiementen palasten kanssa). Sinapinsiemenet sisältävät sinalbiniä, ainetta, joka antaa sinapille sen terävän maun. Kuitenkin keltaisissa sinapinsiemenissä on vähemmän sinalbiniä kuin mustissa sinapinsiemenissä, minkä vuoksi keltaisista sinapinsiemenistä valmistetut sinapit ovat usein miedon makuisia. Sinapinsiemenen vaikutus Sinapinsiemenet stimuloivat verenkiertoa. Ne edistävät nielun verenkiertoa ja vahvistavat n...
Luomu Sipulijauhe - Luomu Sipulijauhe

Luomu Sipulijauhe - Luomu Sipulijauhe

Alkuperä ja historia Sipuli on sipulikasvi ja se on sukua kevätsipulille ja purjolle. Nämä sipulikasvit varastoivat ravintoa sipulissa, joka kestää talven, ja siksi ne voivat olla ensimmäisiä kasveja, jotka nousevat maasta keväällä. Sipulin kasvi kasvaa siemenestä, ja ensimmäisenä vuonna muodostuu sipuli. Kirjoituksista, jotka ovat peräisin noin 3000 eKr, käy ilmi, että sipulia viljeltiin ensimmäisen kerran Aasian osissa. Lopulta sipuli päätyi myös Egyptiin, mistä myös nämä viipaloidut sipulit ovat peräisin. Pyramidinrakentajat saivat sipuleita osana ruokarationa, ja niitä käytettiin ravintona ja lääkkeenä matkalla tuonpuoleiseen. Maku ja käyttö Sipulia käytetään ympäri maailmaa vihanneksena, ja se esiintyy monenlaisissa muodoissa ja väreissä. Sipuleilla on voimakas maku ja tuoksu, joka heikkenee kuumennettaessa. Nämä luomusipulit kuivataan ja jauhetaan jauheeksi. Sipulijauhe valmistetaan valkoisista sipuleista ja se voi toimia tuoreiden…
Kaakaopulveri 10-12 Alkalisoitu Theobroma Luomu

Kaakaopulveri 10-12 Alkalisoitu Theobroma Luomu

Alkalisoitu kaakaopulveri orgaaninen Kaakaopuut, joista kaakaopulveri valmistetaan, ovat kotoisin Etelä-Amerikasta. Kaakaopuut (Theobroma) tuottavat palkoja, jotka ovat 15–25 cm pitkiä. Jokaisessa palkossa on 20–40 papua eräänlaisessa tahnassa. Raakapavut ovat noin 2,5 cm pitkiä. Sadonkorjuun jälkeen palkot avataan ja tyhjennetään. Poistettu tahna jätetään sitten fermentoitumaan auringossa muutamaksi päiväksi. Kuivauksen jälkeen pavut murskataan pieniksi paloiksi ja ne kulkevat myllyn läpi, jotta pavut saadaan erotettua kuoristaan. Kaakaopalat jauhetaan sitten kivellä 10 tunnin ajan hienoksi tahnaksi. Tahna siivilöidään, jotta jäljelle jääneet palat saadaan erotettua voista. Jäljelle jääneet palat jauhetaan edelleen kaakaopulveriksi. Alkalisoitu kaakao Hollantilainen (alkalinen) kaakao poikkeaa muissa maissa käytettävästä kaakaosta, minkä vuoksi alkalista kaakaota kutsutaan myös hollantilaiseksi kaakaoksi Yhdysvalloissa. Luonnollinen kaakao pestään kaliumkarbonaattiliuoksella, joka neutraloi kaakaon happamuuden. Koska ...
Pellavansiemenproteiini Jauhe GD Vaalea Kulta 33% Luomu - Pellavansiemenproteiini Jauhe GD Vaalea Kulta 33% Luomu

Pellavansiemenproteiini Jauhe GD Vaalea Kulta 33% Luomu - Pellavansiemenproteiini Jauhe GD Vaalea Kulta 33% Luomu

Miksi pellavansiemenet? Pellavansiemenet ovat Omega 3 -rasvahapon, alfa-linoleenihapon, lähde, joka auttaa ylläpitämään normaalia kolesterolitasoa veressä. Se on runsain ravintolähde tälle välttämättömälle rasvahapolle. Lisäksi pellavansiemenet sisältävät proteiinia, erilaisia B-vitamiineja ja ovat erittäin rikkaita mineraaleissa, kuten tiamiinissa, magnesiumissa, kaliumissa ja fosforissa. Pellavansiemenien käyttötarkoitukset Pellavansiemenet ovat erittäin kuitupitoisia. Ne ovat loistava lisä proteiinipirtelöihin ja aterianvaihtoehtoihin ihmisille, jotka urheilevat paljon tai haluavat lisätä painoaan.
Luomu Sitruunankuori Jauhe - Luomu Sitruunankuori Jauhe

Luomu Sitruunankuori Jauhe - Luomu Sitruunankuori Jauhe

Alkuperä Sitruunankuorijauhe valmistetaan sitruunan kuoresta. Sitruuna on sitruunapuun (Citrus Limonum) hedelmä. Sitruuna on kotoisin Aasiasta, mutta nykyään sitä esiintyy runsaasti Välimeren alueella ja Amerikassa. Tämä sitruunankuorijauhe on peräisin Chilestä. Sitruunankuori sisältää jopa 10 kertaa enemmän välttämättömiä ravintoaineita kuin sitruunan mehu. Ravinteet ja käyttö Sitruunankuorijauhe sisältää muun muassa A- ja C-vitamiineja sekä mineraaleja kuten magnesiumia ja kalsiumia. Lisäksi sitruunankuori sisältää myös kaliumia ja beetakaroteenia. Tässä jauheessa käytetään sekä sitruunan keltaista että valkoista osaa, mikä voi antaa sille kitkerän maun. Korkea C-vitamiinipitoisuus yhdessä flavonoidien kanssa tekee tästä tuotteesta terveellisen lisän jokaiseen ateriaan. Tätä sitruunankuorijauhetta voidaan lisätä moniin erilaisiin ruokiin, kuten salaatteihin, jälkiruokiin, leivontaan...
Luomu Tonkabohneja Koko

Luomu Tonkabohneja Koko

Tonka-papujen alkuperä Tonka-pavut (Dipteryx odorata) kasvavat tonka-puussa ja ovat näiden puiden kantamien hedelmien siemeniä. Tonka-pavut ovat kapeita, mustia, pitkänomaisia ja ryppyisiä papuja, joiden sisus on ruskea. Tuotantoprosessi Tonka-papujen Siemenet korjataan, kuivataan ja liotetaan alkoholissa tai rommissa päivän ajan. Rommissa liotetut tonka-pavut antavat makua vaniljalle, mantelille ja rommille. Tämä tekee niistä täydellisen mausteen jälkiruoille ja leivonnaisille. Alkoholin lisäämisen jälkeen pavut kuivataan uudelleen ja käymisprosessi alkaa. Tonka-papujen sovellukset Tonka-pavut ovat yleinen ainesosa jälkiruoissa, jälkiruokien koristelussa (ganache), karamellisokerissa, jäätelössä tai leivonnaisissa.
Musta Pippuri Jauhe Hieno Itseensä Kytketty Luomu - Musta Pippuri Jauhe Hieno Itseensä Kytketty Luomu

Musta Pippuri Jauhe Hieno Itseensä Kytketty Luomu - Musta Pippuri Jauhe Hieno Itseensä Kytketty Luomu

Mustapippuri Pippuri kasvaa marjoina trooppisessa pippurikasvissa. Terävä maku syntyy piperiinistä. Pippuria on eri väreissä: mustaa, valkoista ja vihreää. Pippurikasvi kasvaa alun perin pääasiassa Intiassa. Pippuria tuotetaan useimmissa trooppisissa alueissa. Mustapippurin käyttö Pippuria voidaan käyttää lähes kaikissa ruokalajeissa. Se vahvistaa lihan makua ja antaa mausteisen maun keittoon ja muusiin. Mustapippurin terveelliset ominaisuudet Ruoansulatusta stimuloiva vaikutus on mustapippurin tärkein ominaisuus, mutta mustapippurilla on muitakin ominaisuuksia. Pippuri parantaa muiden ravintoaineiden imeytymistä ja se on voimakas antioksidantti.
Puolipaahdetut kookoshiutaleet Luomu (Cocos nucifera)

Puolipaahdetut kookoshiutaleet Luomu (Cocos nucifera)

Kookoslastut Kookoslastut ovat maukas ja terveellinen vaihtoehto tavallisille sipseille. Ne on valmistettu kookospähkinän lihasta. Kookoslastut Lastuissa ei ole sokeria tai muita lisäaineita. Kookoslastujen (puolittaisella) paahtamisella ne saavat rapean rakenteen ja kookoksen tuoksu vapautuu. Terveelliset ominaisuudet kookoslastuissa ja käyttötarkoitukset Makeutetut kookoslastut ovat vähäkalorisia, gluteenittomia, pähkinättömiä, keto- ja paleo-ystävällisiä ja paljon muuta! Herkullisia terveellisenä välipalana tai koristeena jäätelölle, kaurapuurolle, jogurtille tai smoothieille.
Luomupaahtamattomat kuorittomat seesaminsiemenet

Luomupaahtamattomat kuorittomat seesaminsiemenet

Sesaminsiemenen alkuperä Sesaminsiemen (sesamum indicum) tulee sesamikasvista, joka on alun perin kotoisin Afrikasta. Sesaminsiemeniä käytetään paljon leivän, keksejen ja leivonnaisten hienosäätöön. Lisäksi sesaminsiemeniä käytetään tahinin, mausteisen kastikkeen, perusaineksena. Tätä kastiketta käytetään esimerkiksi hummuksen maustamiseen. Sesaminsiementen tuotantoprosessi Sesaminsiemeniä paahdetaan kuorimattomina, mikä vahvistaa pähkinäistä makua. Paahdetuilla sesaminsiemenillä on voimakas maku. Sesaminsiementen terveelliset ominaisuudet Sesaminsiemenet sisältävät rasvoja, proteiineja, vitamiineja ja mineraaleja. Ne ovat myös täynnä antioksidantteja.
Koko Luomuhamppusiemenet - Koko Luomuhamppusiemenet

Koko Luomuhamppusiemenet - Koko Luomuhamppusiemenet

Hampun alkuperä Hampunsiemen (sativa) on alun perin kotoisin Keski-Aasiasta, mutta nykyään se on levinnyt Eurooppaan, Kiinaan ja muualle maailmaan. Hamppua voidaan viljellä lähes kaikissa ekosysteemeissä ympäri maailmaa, mikä mahdollistaa hampun kasvattamisen kaikkialla. Yhdessä bambun kanssa hamppu on yksi nopeimmin kasvavista kasveista maapallolla. Se oli myös yksi ensimmäisistä kasveista, joista saatiin käyttökelpoista kuitua. Hampunsiemenien valintaprosessi Sadonkorjuun jälkeen hampunsiemenet valitaan ja puhdistetaan ei-toivottujen osien poistamiseksi. Tämän prosessin jälkeen siemenet kuivataan ilmakuivaimissa. Tämä varmistaa, että jäljelle jää kokonaisia hampunsiemeniä, jotka voidaan pakata. Hampunsiemenien terveelliset ominaisuudet Hampunsiemeniä voidaan syödä raakana, ja ne sisältävät tarvittavat terveelliset ominaisuudet terveelliseen ravitsemukseen. Hampunsiemenet sisältävät omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka ovat tyydyttymättömiä rasvahappoja ja ...
Luomu Kaurajauho - Luomu Kaurajauho

Luomu Kaurajauho - Luomu Kaurajauho

Mitä on kaurajauho? Kaurajauho on kuivattua ja jauhettua kauraa. Se on täynnä hiilihydraatteja ja siten energiaa. Sitä käytetään paljon eläinruokana (hevosille) sekä raaka-aineena puurolle, leivälle, leivonnaisille, mysliin ja granolaan. Kuinka kaurajauho valmistetaan? Kaurajauhon valmistuksessa käytetään koko jyvää. Eli mukaan lukien kuori ja idu, eikä vain viljan tärkkelysosa. Kaurajauho on siis aina täysjyväjauhoa. Terveelliset ominaisuudet Kaurajauho Kaurajauho sisältää runsaasti hiilihydraatteja, joten se on hyvä energianlähde urheilijoille. Lisäksi kaurassa on paljon mangaania. Kauran tiedetään alentavan kolesterolitasoja. Lopuksi kaura on myös ainoa tunnettu viljalaji, joka sisältää proteiinia. Tämän Avenalin proteiinin laatu on verrattavissa soijaproteiiniin.
Luomu Murskattu Pellavansiemen - Luomu Murskattu Pellavansiemen

Luomu Murskattu Pellavansiemen - Luomu Murskattu Pellavansiemen

Biologisesti murskattu pellavansiemen Pellavansiemen on pellavakasvin siemen. Tästä syystä pellavansiemeniä kutsutaan myös pellavansiemeniksi. Sitä käytetään raaka-aineena pellavansiemenöljylle, joka puristetaan siemenistä öljypuristimella. Pellavansiemenellä on pähkinäinen maku ja se on täynnä ravinteita, mukaan lukien runsaasti kuituja (27,3 g / 100 g). Koko vai murskattu pellavansiemen? Pellavansiemeniä on saatavilla kokonaisina siemeninä ja murskattuina siemeninä. Koko pellavansiemeniä ei sulateta hyvin kehossa. Siksi suositellaan käytettäväksi murskattuja pellavansiemeniä, jotta kaikki pellavansiemenistä saatavat ravinteet voidaan todella hyödyntää. Murskattu pellavansiemen on herkullista esimerkiksi smoothieissa, jogurteissa, salaateissa tai leivonnaisissa.
Luomu-Tomaattijauhe

Luomu-Tomaattijauhe

Alkuperä Tomaatti on hedelmä, joka tulee tomaattikasvista (solanum lycopersicum). Ruokakulttuurissa tomaatti luokitellaan vihannekseksi. Tomaatit ovat peräisin Mesoamerikasta, missä asteekkien ja mayojen esi-isät viljelivät pieniä lajikkeita. Vuonna 1750 tomaatit olivat vielä keltaisia hedelmiä, mutta useiden risteytysten jälkeen niistä tuli punaisia. Ravinteet Tomaatit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, karoteeneja sekä vitamiineja B1, B2 ja B6. Ne sisältävät myös mineraaleja, kuten kaliumia, fosforia ja magnesiumia. Tomaattia syödään vihanneksena, ja se voi olla kuumaa tai kylmää. Tomaattien hyviä ominaisuuksia voidaan tiivistää kuivaamalla ja käsittelemällä ne paloiksi, rakeiksi tai jauheeksi. Näitä voidaan lisätä moniin ruokiin. Käyttömahdollisuudet kuivatulle tomaattijauheelle: Superfoodina Voit lisätä tomaattijauhetta kastikkeisiin, keittoihin ja terveellisiin (suolaisiin) smoothieihin. Tomaattijauheen hieno puoli on, että se sekoittuu erinomaisesti monien Välimeren yrttien, kuten: basilikan, valkosipulin, oreganon, rosmariinin…
Luomu Valkoinen Kassiavajauho

Luomu Valkoinen Kassiavajauho

Alkuperä ja historia Kassiava Kassiava tai maniokki on Manihot esculenta -kasvin syötävä juurikasvi, joka on puumainen, monivuotinen pensas. Kassiavaa syödään paljon Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Kasvin alkuperä on Brasiliassa. Kaikki nykyiset viljellyt kasvit ovat jalostettuja lajikkeita. Kassiava voi kasvaa erittäin köyhillä mailla (mutta silloin sadot ovat suhteellisen alhaisia) ja se kestää myös hyvin kuivia kausia (paitsi heti nuoren sadon istuttamisen jälkeen). Lisäksi kasvi kestää hyvin heinäsirkkainvaasioita. Arkeologiset löydöt työkaluista, joita on käytetty juurikkaiden kuorimiseen, osoittavat, että kassiavaa on viljelty Brasiliassa ja Venezuelassa jo vuodesta 3000 ennen Kristusta. Tuotantoprosessi Kassiavajauho Kassiavajauho on hienojakoinen, dehydroitu jauhe, joka on runsas kuitujen ja tärkkelyksen lähde, ja se saadaan murskaamalla kassiavajuuria, jotka puristetaan, kuivataan ja luokitellaan. Käyttö Kassiavajauho Kassiavajauho on erittäin kätevää...
Elfenbankje Jauhe Coriolus versicolor Luomu - Elfenbankje Jauhe Coriolus versicolor Luomu

Elfenbankje Jauhe Coriolus versicolor Luomu - Elfenbankje Jauhe Coriolus versicolor Luomu

Elfenbankje-sienen ominaisuudet Elfenbankje (Trametes versicolor) on sieni, ja se on erittäin yleinen yksivuotinen saprofyytti (ravitsee kuolleesta puusta) lehtipuiden kantojen ja oksien päällä. Lisäksi elfenbankjea esiintyy joskus myös kuusilla. Elfenbankje kasvaa tiilimuotoisesti ryhmissä ja sillä on valkoinen reuna, jonka sisällä on erilaisia värivyöhykkeitä: (punaruskea), harmaa, musta, valkoinen ja beige. Elfenbankjen tukevat, tuuletinmuotoiset lakit ovat 3-8 cm suuria ja yleensä eivät ole paksumpia kuin 2 mm. Käsittely Elfenbankje-jauheeksi Elfenbankje on sieni, joka kasvaa ympäri vuoden. Sadonkorjuun aikana elfenbankjeja kerätään eri metsistä. Sadonkorjuun jälkeen elfenbankje leikataan paloiksi ja kuivataan sitten uunissa. Tämän prosessin jälkeen se käsitellään hienoksi elfenbankje-jauheeksi. Elfenbankje-jauheen terveelliset ominaisuudet Sienet sisältävät yleisesti ottaen...
Paahdetut Sipulit alhaalla itämisessä - Paahdetut Sipulit alhaalla itämisessä

Paahdetut Sipulit alhaalla itämisessä - Paahdetut Sipulit alhaalla itämisessä

Sipulin salaperäinen alkuperä Sipuli (Allium cepa), tai puutarhasipuli, tunnetaan Etelä-Alankomaissa ja Flanderissa myös nimellä ajuin tai juin, ja Pohjois-Alankomaissa siepel, on narsissikasvien perheeseen kuuluva kasvi. Kasvin alkuperä on epäselvä, mutta se on todennäköisesti peräisin Keski-Aasiasta, vaikka sieltä ei ole koskaan löydetty villinä kasvavia yksilöitä. Tuotantoprosessi, Sadonkorjuu tai Käsittely Paistettu Sipuli Holyflavoursin paistetut sipulit on valmistettu luomusipuleista ja paistettu luomuauringonkukkaöljyssä. Paistaminen auringonkukkaöljyssä tekee sipuleista herkullisen rapeita ja palmuyljyttömiä! Kun lisäät vettä (10 - 20 %), sipulit muuttuvat joustaviksi. Tämä on ihanteellinen vegaaniseen rasvaan ja leivonnaisiin. Sipulit ovat noin 4 - 6 millimetriä suuria. Terveelliset ominaisuudet Paistetut Sipulit ja sovellukset Viimeinen silaus jokaiselle itämaiselle aterialle. Myös ihanteellinen suolaisten naposteltavien, voileipien ja salaattien koristeluun, kastikkeiden viimeistelyyn, jne.
Luomu Quinoajauho

Luomu Quinoajauho

Mikä on Quinoa? Quinoa (Chenopodium quinoa) -jauho koostuu jauhetuista quinoa-siemenistä. Quinoa-siemen on vilja Andien vuoristosta Etelä-Amerikasta, ja se sisältää enemmän proteiinia, ravintokuitua, B-vitamiineja ja ravintomineraaleja kuin monet muut viljat. Sitä on käytetty eläinrehuna monien tuhansien vuosien ajan ja ihmisten ravinnoksi noin 4 000 vuotta. Ravinteet Quinoa Quinoa on rikas seuraavissa ravintoaineissa: proteiini, ravintokuitu, useita B-vitamiineja, magnesium, fosfori ja mangaani. Monipuolinen Quinoa-jauhoa voidaan käyttää monissa eri ruoissa. Se on ihanteellinen leipomiseen, kuten leivän, kakkujen ja muiden herkullisten leivonnaisten valmistamiseen. Valmista taikina esimerkiksi kakuille, vohveleille ja pannukakuille. Quinoa-jauhon kanssa leipoessa tai kokatessa käytetään usein lyhyempää paisto- tai kypsennysaikaa ja alhaisempaa lämpötilaa.
Luomu Banaanjauhe - Luomu Banaanjauhe

Luomu Banaanjauhe - Luomu Banaanjauhe

Banaanit Banaanijauhe on valmistettu Ecuadorissa orgaanisesti viljellyistä Cavendish-banaaneista, jotka on kerätty terttuina. Hedelmien kypsymisen ja sadonkorjuun välillä on yleensä 18 kuukauden jakso, vaikka jatkuvasti lämmin ilmasto, säännöllinen sateisuus ja hedelmällinen maaperä mahdollistavat banaanien kasvamisen ympäri vuoden. Tämä tarkoittaa, että ne korjataan yleensä viikoittaisessa rutiinissa. Banaanit poimitaan varovasti käsin, minkä jälkeen ne kuivataan ilman lämmön käyttöä. Näin ravintoarvo säilyy optimaalisesti. Banaanijauhe on superruokaa, eikä jauheessa ole lisättyjä maku-, tuoksu- tai väriaineita tai muita lisäaineita. Banaanijauhe vitamiinipommi Banaaneissa on luonnostaan runsaasti C- ja B6-vitamiineja, sekä mineraali kaliumia ja karoteenia. Suuren ravintoainepitoisuuden vuoksi banaanijauhe sopii hyvin vegaanille. Lisäksi jauhe on runsas tärkkelyksen lähde. Kalsium, jodi, rauta, kupari…
Luomu Lucumajauhe

Luomu Lucumajauhe

Historia ja alkuperä Lucumaa on kutsuttu 'inkkien kullaksi'. Lucumaa on viljelty Perun vuoristossa vuodesta 200 jKr., jolloin ihmiset löysivät karamellimaisen makean hedelmän. Perussa 26 kylää on nimetty tämän rakastetun hedelmän mukaan. Lucumapuu kasvaa parhaiten 450–1000 metrin korkeudessa. Puu kestää kuivuutta hyvin, mutta ei kestä pakkasta. Korkea kosteus on tarpeen hedelmien tuottamiseksi. Lucumapuut alkavat tuottaa hedelmiä vasta 5 vuoden kuluttua, ja jokainen puu tuottaa jopa 500 hedelmää vuodessa. Hedelmän väri on keltaruskea, ja ne voivat painaa jopa kilon. Käsittely lucumajauheeksi Lucumapuu kantaa hedelmiä ympäri vuoden, mutta pääsato kerätään keväällä tammikuun ja huhtikuun välillä. Kun hedelmä putoaa lucumapuusta, se ei ole vielä kypsä, ja hedelmäliha on liian kovaa syötäväksi. Hedelmä on säilytettävä heinän alla, kunnes katkera valkoinen lateksi hajoaa ja hedelmäliha pehmenee, mutta jopa silloin, kun hedelmä…
Puolipaahdetut Luomu Kookoshiutaleet - Puolipaahdetut Luomu Kookoshiutaleet

Puolipaahdetut Luomu Kookoshiutaleet - Puolipaahdetut Luomu Kookoshiutaleet

Paratiisimaiset perunalastut Kookoslastut ovat herkullinen ja terveellinen vaihtoehto tavallisille perunalastuille. Ne on valmistettu kookospähkinän hedelmälihasta. Kookoslastujen tuotanto Lastuissa ei ole sokeria tai muita lisäaineita. Kookoslastuja (puoliksi) paahdettuna ne muuttuvat rapeiksi ja kookoksen tuoksu vapautuu. Kookoslastujen terveelliset ominaisuudet ja käyttötarkoitukset Makeuttamattomat kookoslastut ovat vähäkalorisia, gluteenittomia, pähkinättömiä, keto- ja paleovaihtoehtoja ja paljon muuta! Erinomainen terveellinen välipala tai koristeeksi jäätelön, kaurapuuron, jogurtin tai smoothieen.
Johanneksenleipäjauhe

Johanneksenleipäjauhe

Karobijauhe eri laatuluokissa Pakkaus: 25 kg säkki Alkuperä: EU
Toffee

Toffee

Toffee Vaaleanruskea - ruskea - Kastike - Kerma - Tahna - Rakeet - Kappale Alkuperä: Eurooppa
Magnesiumasetaatti

Magnesiumasetaatti

Magnesiumasetaatti Pakkaus: pussit