Kaurapuuro Luomu
Kaurapuuro on peräisin kaurakasvista (Avena sativa). Kasvi kasvaa noin 1,2 metriä korkeaksi. Kaura on alun perin kotoisin Kaakkois-Euroopasta ja Kaakkois-Aasiasta, ja sitä on viljelty jo vuodesta 7000 eKr. Kaurapuuro sisältää runsaasti hiilihydraatteja ja proteiineja, ja siksi se on hyvin käytetty tuote aamupalan valmistuksessa.
Kauran tuotantoprosessi
Sadonkorjuun jälkeen kaurajyvät ensin pestään ja kuoritaan, sillä jyvien ulkopuoliset suojalehdet eivät ole syötäviä. Tämän jälkeen jyviä kuumennetaan ja leikataan paloiksi. Leikattuja paloja yhdistetään ja ne muodostavat kaurapuuron.
Kaurapuuron terveelliset ominaisuudet
Luomukaurapuuro sisältää runsaasti kuituja, ja niillä on myönteinen vaikutus suolistoon. Lisäksi kaurapuuro sisältää paljon hitaita hiilihydraatteja, jotka auttavat kehoa tuntemaan energiaa pidempään ja pitävät verensokeritason vakaana. Lopuksi...
Makea meksikolainen
Agavesiirappi tulee Meksikosta siniharmaasta Agave Tequilana -kasvista. Agavesta valmistetaan siirapin lisäksi myös köysiä, mattoja ja tequilaa.
Vaalean agavesiirapin tuotantoprosessi
Agavesiirappi valmistetaan agavekasvin sydämessä (piña) olevasta mehusta. Tämä mehu kuumennetaan ja tiivistetään siirapiksi. Kuumennuksen ja tiivistämisen asteesta riippuen syntyy vaaleasta tumman amberin väristä siirappia.
Vaalean agavesiirapin käyttötarkoitukset
Agavesiirappeja käytetään sokerin korvikkeena, hunajan korvikkeena (vegaaneille) ja erilaisissa myslipatukoissa sitojana. Vaalean värinen agavesiirappi on miedon ja lähes neutraalin makuinen, joten sitä käytetään usein herkullisissa ruoissa ja juomissa.
Agavesiirapin terveelliset ominaisuudet
Agavesiirapissa on paljon fruktoosia. Fruktoosilla on matala glykeeminen indeksi. Tämä tarkoittaa, että se käsitellään kehossa hitaasti. Hyödyllisyydestä…
Pisteliäinen (ei)kasvi
Kaikki ovat varmasti joskus saaneet pistoksia nokkosista. Se tuntuu ikävältä, ja siksi nokkoset ovat saaneet nimityksen rikkaruohoksi. Mutta kasvi on myös monipuolinen. Sitä voi syödä! Keitettynä nokkonen maistuu hieman pinaatilta ja kurkulta.
Nokkosen terveelliset ominaisuudet
Nokkonen sisältää valtavasti erilaisia terveellisiä aineita; mm. C-vitamiinia ja useita B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia. Mineraaleja; erityisesti rautaa, piitä ja kalsiumia. Se on myös tärkeä klorofyllin lähde. Lisäksi nokkosessa on tanniineja, proteiineja, flavonoideja (antioksidantteja), limaa ja kuituja.
Mitä kaikkea voit tehdä nokkosella?
Nokkosta käytetään resepteissä polentalle, pestolle, soseelle, nokkoskeitolle tai yrttiteeksi. Se toimii mm. tulehdusta ehkäisevästi, on hyvä puhdistamaan virtsateitä ja maksaa, ja se auttaa sinua selviytymään paremmin stressistä ja väsymyksestä. Nokkosen lehti...
Kardemumma (Elettaria cardamomum)
Kardemumma kasvaa trooppisilla alueilla, erityisesti korkeammilla alueilla Intiassa ja ympäröivissä maissa. Mauste kuuluu inkiväärin perheeseen ja sitä käytetään erityisesti intialaisissa ja Lähi-idän ruoissa. Se on vihreitä palkoja, joissa on mustia siemeniä, jotka vapauttavat aromit. Kardemummalla on ihana makea ja terävä tuoksu.
Kardemumman maku
Kardemumma maistuu raikkaalta, bergamotin, sitruunan ja kamferin sävyiltä, ja siinä on eukalyptuksen alavire. Käytettäessä siitä vapautuu ihana, kukkainen maku. Mauste dominoi nopeasti, joten älä käytä liikaa.
Mitä voit tehdä kardemummalla
Kardemummalla voi tehdä monia asioita. Lisää sitä esimerkiksi pataruokaan tai curryyn, käytä teelusikallinen porkkanakakussa tai muussa herkullisessa leivonnaisessa.
Boksipensas (Goji-puu)
Boksipensas on pensas/puu, johon gojimarjat kasvavat, ja se on kotoisin Kiinasta. 1700-luvulla tämä puu tuotiin Eurooppaan. Pitkät, kaarevat oksat ovat piikkisiä. Lehdet ovat harmaanvihreitä ja kukat ovat violetit. Marjat ovat noin 2 cm pitkiä ja oranssinpunaisia. Ennen kuivaamista ne ovat mehukkaita ja halkeavat helposti.
Goji-puu kestää kaikkia sääolosuhteita, vaihdellen -26 ℃ talvella ja 40 ℃ kesällä. Kahden vuoden kasvukauden jälkeen ensimmäiset marjat tuotetaan. Goji-marjoja viljellään plantaasilla Keltaisen joen varrella Kiinassa. Tässä alueella on istutettu 3000 puuta hehtaaria kohti, ja ne kasvavat leveydeltään. Puiden korkeus on noin 1 metri ja ne tuottavat kaudessa 1 kilogramman Goji-marjoja.
Ravinteet ja käyttö
Nämä gojimarjat ovat kuivatut ja 100 % luomua. Ne ovat punaisia ja maistuvat hapankirpeiltä. Kuivaamisen myötä b…
Gingerjauhe, alhaisen hiilihydraatin, luomu
Miksi ostaa luomugingeriä? Yksinkertaista: koska se on erittäin herkullista ja antaa ruoalle miellyttävän makean maun. Vehgro-tukkukaupan gingeri on 100 % luonnollista ja erittäin korkealaatuista. Siihen ei ole lisätty mitään lisäaineita.
Ginger, jota kutsutaan myös nimellä 'Zingiber officinale', tunnetaan mausteena, jota ei saa puuttua monista resepteistä. Jauhetta on käytetty vuosisatojen ajan muun muassa kiinalaisessa lääketieteessä ja kiinalaisessa keittiössä.
{{config path=""general/store_information/name""}}:sta voit ostaa luomugingeriä.
Ginger ruoissa
Luomugingeriä käytetään muun muassa keitoissa, teessä ja kekseissä. Lisäksi ginger on keskeinen ainesosa ginger ale -juomassa (gingerbeer). Nykyään valmistetaan myös ginger shotteja, jotka ovat yhä suositumpia.
Ruoissa käytetään useammin jauhetta kuin tuoretta gingeriä. Jauheen valmistamiseksi gingerjuuri keitetään ja sitten kuivataan...
D-glukoosi
Glukoosi on luonnollisesti esiintyvä kemiallinen yhdiste. Tätä glukoosijauhetta kutsutaan myös D-glukoosiksi. D-glukoosia kutsutaan myös dekstroosiksi. D-glukoosi on monosakkaridi (yksinkertainen sokeri), hiilihydraattien alaluokka. Se on tärkeä energianlähde. Glukoosia valmistavat kasvit ja suurin osa levistä fotosynteesin kautta (valon muuttaminen hiilihydraateiksi).
Dekstroosiekvivalentti (DE)
Glukoosin DE-numero kertoo jotain glukoosin sitoutumis- ja makeusvoimasta ja riippuu hydrolyysin asteesta. Tärkkelys muutetaan glukoosiksi hydrolyysin avulla. Mittakaavassa 0 - 100, 0 on puhdasta tärkkelystä ja 100 on puhdasta glukoosia. Mitä alhaisempi numero, sitä suurempi tuotteen sitoutumisvoima. Mitä korkeampi numero, sitä suurempi makeusvoima.
Käyttö
Glukoosijauhe DE 29 on kuivattu glukoosisiirappi. Se estää sokerin uudelleen kiteytymistä makeisissa. Se antaa myös joustavuutta tuotteelle ja pitää makeat valmistelut, kuten...
Täältä Abraham saa sinappinsa!
Valkoinen sinappi tai keltainen sinappi (Sinapis alba) on kasvi, joka kuuluu ristikukkaiskasvien perheeseen (Sinapis). Kasvi on todennäköisesti alun perin kotoisin Välimeren alueelta, mutta se on nyt levinnyt kaikkialle. Kasvia viljellään raaka-aineena sinapille tai vihreänä lannoitteena tyhjällä maatalousmaalla.
Sinapinsiemenen käyttötarkoitukset
Koko siementä käytetään vihannesten säilömiseen (kuten kurkkujen) ja jauheena sinapin valmistamiseen (karkeaa sinappia varten myös yhdessä sinapinsiementen palasten kanssa). Sinapinsiemenet sisältävät sinalbiniä, ainetta, joka antaa sinapille sen terävän maun. Kuitenkin keltaisissa sinapinsiemenissä on vähemmän sinalbiniä kuin mustissa sinapinsiemenissä, minkä vuoksi keltaisista sinapinsiemenistä valmistetut sinapit ovat usein miedon makuisia.
Sinapinsiemenen vaikutus
Sinapinsiemenet stimuloivat verenkiertoa. Ne edistävät nielun verenkiertoa ja vahvistavat n...
Alkuperä ja historia
Sipuli on sipulikasvi ja se on sukua kevätsipulille ja purjolle. Nämä sipulikasvit varastoivat ravintoa sipulissa, joka kestää talven, ja siksi ne voivat olla ensimmäisiä kasveja, jotka nousevat maasta keväällä. Sipulin kasvi kasvaa siemenestä, ja ensimmäisenä vuonna muodostuu sipuli.
Kirjoituksista, jotka ovat peräisin noin 3000 eKr, käy ilmi, että sipulia viljeltiin ensimmäisen kerran Aasian osissa. Lopulta sipuli päätyi myös Egyptiin, mistä myös nämä viipaloidut sipulit ovat peräisin. Pyramidinrakentajat saivat sipuleita osana ruokarationa, ja niitä käytettiin ravintona ja lääkkeenä matkalla tuonpuoleiseen.
Maku ja käyttö
Sipulia käytetään ympäri maailmaa vihanneksena, ja se esiintyy monenlaisissa muodoissa ja väreissä. Sipuleilla on voimakas maku ja tuoksu, joka heikkenee kuumennettaessa. Nämä luomusipulit kuivataan ja jauhetaan jauheeksi. Sipulijauhe valmistetaan valkoisista sipuleista ja se voi toimia tuoreiden…
Alkalisoitu kaakaopulveri orgaaninen
Kaakaopuut, joista kaakaopulveri valmistetaan, ovat kotoisin Etelä-Amerikasta. Kaakaopuut (Theobroma) tuottavat palkoja, jotka ovat 15–25 cm pitkiä. Jokaisessa palkossa on 20–40 papua eräänlaisessa tahnassa. Raakapavut ovat noin 2,5 cm pitkiä. Sadonkorjuun jälkeen palkot avataan ja tyhjennetään. Poistettu tahna jätetään sitten fermentoitumaan auringossa muutamaksi päiväksi. Kuivauksen jälkeen pavut murskataan pieniksi paloiksi ja ne kulkevat myllyn läpi, jotta pavut saadaan erotettua kuoristaan. Kaakaopalat jauhetaan sitten kivellä 10 tunnin ajan hienoksi tahnaksi. Tahna siivilöidään, jotta jäljelle jääneet palat saadaan erotettua voista. Jäljelle jääneet palat jauhetaan edelleen kaakaopulveriksi.
Alkalisoitu kaakao
Hollantilainen (alkalinen) kaakao poikkeaa muissa maissa käytettävästä kaakaosta, minkä vuoksi alkalista kaakaota kutsutaan myös hollantilaiseksi kaakaoksi Yhdysvalloissa. Luonnollinen kaakao pestään kaliumkarbonaattiliuoksella, joka neutraloi kaakaon happamuuden. Koska ...
Miksi pellavansiemenet?
Pellavansiemenet ovat Omega 3 -rasvahapon, alfa-linoleenihapon, lähde, joka auttaa ylläpitämään normaalia kolesterolitasoa veressä. Se on runsain ravintolähde tälle välttämättömälle rasvahapolle. Lisäksi pellavansiemenet sisältävät proteiinia, erilaisia B-vitamiineja ja ovat erittäin rikkaita mineraaleissa, kuten tiamiinissa, magnesiumissa, kaliumissa ja fosforissa.
Pellavansiemenien käyttötarkoitukset
Pellavansiemenet ovat erittäin kuitupitoisia. Ne ovat loistava lisä proteiinipirtelöihin ja aterianvaihtoehtoihin ihmisille, jotka urheilevat paljon tai haluavat lisätä painoaan.
Alkuperä
Sitruunankuorijauhe valmistetaan sitruunan kuoresta. Sitruuna on sitruunapuun (Citrus Limonum) hedelmä. Sitruuna on kotoisin Aasiasta, mutta nykyään sitä esiintyy runsaasti Välimeren alueella ja Amerikassa. Tämä sitruunankuorijauhe on peräisin Chilestä. Sitruunankuori sisältää jopa 10 kertaa enemmän välttämättömiä ravintoaineita kuin sitruunan mehu.
Ravinteet ja käyttö
Sitruunankuorijauhe sisältää muun muassa A- ja C-vitamiineja sekä mineraaleja kuten magnesiumia ja kalsiumia. Lisäksi sitruunankuori sisältää myös kaliumia ja beetakaroteenia. Tässä jauheessa käytetään sekä sitruunan keltaista että valkoista osaa, mikä voi antaa sille kitkerän maun. Korkea C-vitamiinipitoisuus yhdessä flavonoidien kanssa tekee tästä tuotteesta terveellisen lisän jokaiseen ateriaan. Tätä sitruunankuorijauhetta voidaan lisätä moniin erilaisiin ruokiin, kuten salaatteihin, jälkiruokiin, leivontaan...
Tonka-papujen alkuperä
Tonka-pavut (Dipteryx odorata) kasvavat tonka-puussa ja ovat näiden puiden kantamien hedelmien siemeniä. Tonka-pavut ovat kapeita, mustia, pitkänomaisia ja ryppyisiä papuja, joiden sisus on ruskea.
Tuotantoprosessi Tonka-papujen
Siemenet korjataan, kuivataan ja liotetaan alkoholissa tai rommissa päivän ajan. Rommissa liotetut tonka-pavut antavat makua vaniljalle, mantelille ja rommille. Tämä tekee niistä täydellisen mausteen jälkiruoille ja leivonnaisille. Alkoholin lisäämisen jälkeen pavut kuivataan uudelleen ja käymisprosessi alkaa.
Tonka-papujen sovellukset
Tonka-pavut ovat yleinen ainesosa jälkiruoissa, jälkiruokien koristelussa (ganache), karamellisokerissa, jäätelössä tai leivonnaisissa.
Mustapippuri
Pippuri kasvaa marjoina trooppisessa pippurikasvissa. Terävä maku syntyy piperiinistä. Pippuria on eri väreissä: mustaa, valkoista ja vihreää. Pippurikasvi kasvaa alun perin pääasiassa Intiassa. Pippuria tuotetaan useimmissa trooppisissa alueissa.
Mustapippurin käyttö
Pippuria voidaan käyttää lähes kaikissa ruokalajeissa. Se vahvistaa lihan makua ja antaa mausteisen maun keittoon ja muusiin.
Mustapippurin terveelliset ominaisuudet
Ruoansulatusta stimuloiva vaikutus on mustapippurin tärkein ominaisuus, mutta mustapippurilla on muitakin ominaisuuksia. Pippuri parantaa muiden ravintoaineiden imeytymistä ja se on voimakas antioksidantti.
Kookoslastut
Kookoslastut ovat maukas ja terveellinen vaihtoehto tavallisille sipseille. Ne on valmistettu kookospähkinän lihasta.
Kookoslastut
Lastuissa ei ole sokeria tai muita lisäaineita. Kookoslastujen (puolittaisella) paahtamisella ne saavat rapean rakenteen ja kookoksen tuoksu vapautuu.
Terveelliset ominaisuudet kookoslastuissa ja käyttötarkoitukset
Makeutetut kookoslastut ovat vähäkalorisia, gluteenittomia, pähkinättömiä, keto- ja paleo-ystävällisiä ja paljon muuta! Herkullisia terveellisenä välipalana tai koristeena jäätelölle, kaurapuurolle, jogurtille tai smoothieille.
Sesaminsiemenen alkuperä
Sesaminsiemen (sesamum indicum) tulee sesamikasvista, joka on alun perin kotoisin Afrikasta. Sesaminsiemeniä käytetään paljon leivän, keksejen ja leivonnaisten hienosäätöön. Lisäksi sesaminsiemeniä käytetään tahinin, mausteisen kastikkeen, perusaineksena. Tätä kastiketta käytetään esimerkiksi hummuksen maustamiseen.
Sesaminsiementen tuotantoprosessi
Sesaminsiemeniä paahdetaan kuorimattomina, mikä vahvistaa pähkinäistä makua. Paahdetuilla sesaminsiemenillä on voimakas maku.
Sesaminsiementen terveelliset ominaisuudet
Sesaminsiemenet sisältävät rasvoja, proteiineja, vitamiineja ja mineraaleja. Ne ovat myös täynnä antioksidantteja.
Hampun alkuperä
Hampunsiemen (sativa) on alun perin kotoisin Keski-Aasiasta, mutta nykyään se on levinnyt Eurooppaan, Kiinaan ja muualle maailmaan. Hamppua voidaan viljellä lähes kaikissa ekosysteemeissä ympäri maailmaa, mikä mahdollistaa hampun kasvattamisen kaikkialla.
Yhdessä bambun kanssa hamppu on yksi nopeimmin kasvavista kasveista maapallolla. Se oli myös yksi ensimmäisistä kasveista, joista saatiin käyttökelpoista kuitua.
Hampunsiemenien valintaprosessi
Sadonkorjuun jälkeen hampunsiemenet valitaan ja puhdistetaan ei-toivottujen osien poistamiseksi. Tämän prosessin jälkeen siemenet kuivataan ilmakuivaimissa. Tämä varmistaa, että jäljelle jää kokonaisia hampunsiemeniä, jotka voidaan pakata.
Hampunsiemenien terveelliset ominaisuudet
Hampunsiemeniä voidaan syödä raakana, ja ne sisältävät tarvittavat terveelliset ominaisuudet terveelliseen ravitsemukseen. Hampunsiemenet sisältävät omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka ovat tyydyttymättömiä rasvahappoja ja ...
Mitä on kaurajauho?
Kaurajauho on kuivattua ja jauhettua kauraa. Se on täynnä hiilihydraatteja ja siten energiaa. Sitä käytetään paljon eläinruokana (hevosille) sekä raaka-aineena puurolle, leivälle, leivonnaisille, mysliin ja granolaan.
Kuinka kaurajauho valmistetaan?
Kaurajauhon valmistuksessa käytetään koko jyvää. Eli mukaan lukien kuori ja idu, eikä vain viljan tärkkelysosa. Kaurajauho on siis aina täysjyväjauhoa.
Terveelliset ominaisuudet Kaurajauho
Kaurajauho sisältää runsaasti hiilihydraatteja, joten se on hyvä energianlähde urheilijoille. Lisäksi kaurassa on paljon mangaania. Kauran tiedetään alentavan kolesterolitasoja. Lopuksi kaura on myös ainoa tunnettu viljalaji, joka sisältää proteiinia. Tämän Avenalin proteiinin laatu on verrattavissa soijaproteiiniin.
Biologisesti murskattu pellavansiemen
Pellavansiemen on pellavakasvin siemen. Tästä syystä pellavansiemeniä kutsutaan myös pellavansiemeniksi. Sitä käytetään raaka-aineena pellavansiemenöljylle, joka puristetaan siemenistä öljypuristimella. Pellavansiemenellä on pähkinäinen maku ja se on täynnä ravinteita, mukaan lukien runsaasti kuituja (27,3 g / 100 g).
Koko vai murskattu pellavansiemen?
Pellavansiemeniä on saatavilla kokonaisina siemeninä ja murskattuina siemeninä. Koko pellavansiemeniä ei sulateta hyvin kehossa. Siksi suositellaan käytettäväksi murskattuja pellavansiemeniä, jotta kaikki pellavansiemenistä saatavat ravinteet voidaan todella hyödyntää.
Murskattu pellavansiemen on herkullista esimerkiksi smoothieissa, jogurteissa, salaateissa tai leivonnaisissa.
Alkuperä
Tomaatti on hedelmä, joka tulee tomaattikasvista (solanum lycopersicum). Ruokakulttuurissa tomaatti luokitellaan vihannekseksi. Tomaatit ovat peräisin Mesoamerikasta, missä asteekkien ja mayojen esi-isät viljelivät pieniä lajikkeita. Vuonna 1750 tomaatit olivat vielä keltaisia hedelmiä, mutta useiden risteytysten jälkeen niistä tuli punaisia.
Ravinteet
Tomaatit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, karoteeneja sekä vitamiineja B1, B2 ja B6. Ne sisältävät myös mineraaleja, kuten kaliumia, fosforia ja magnesiumia. Tomaattia syödään vihanneksena, ja se voi olla kuumaa tai kylmää. Tomaattien hyviä ominaisuuksia voidaan tiivistää kuivaamalla ja käsittelemällä ne paloiksi, rakeiksi tai jauheeksi. Näitä voidaan lisätä moniin ruokiin.
Käyttömahdollisuudet kuivatulle tomaattijauheelle:
Superfoodina
Voit lisätä tomaattijauhetta kastikkeisiin, keittoihin ja terveellisiin (suolaisiin) smoothieihin. Tomaattijauheen hieno puoli on, että se sekoittuu erinomaisesti monien Välimeren yrttien, kuten: basilikan, valkosipulin, oreganon, rosmariinin…
Alkuperä ja historia Kassiava
Kassiava tai maniokki on Manihot esculenta -kasvin syötävä juurikasvi, joka on puumainen, monivuotinen pensas. Kassiavaa syödään paljon Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Kasvin alkuperä on Brasiliassa. Kaikki nykyiset viljellyt kasvit ovat jalostettuja lajikkeita. Kassiava voi kasvaa erittäin köyhillä mailla (mutta silloin sadot ovat suhteellisen alhaisia) ja se kestää myös hyvin kuivia kausia (paitsi heti nuoren sadon istuttamisen jälkeen). Lisäksi kasvi kestää hyvin heinäsirkkainvaasioita.
Arkeologiset löydöt työkaluista, joita on käytetty juurikkaiden kuorimiseen, osoittavat, että kassiavaa on viljelty Brasiliassa ja Venezuelassa jo vuodesta 3000 ennen Kristusta.
Tuotantoprosessi Kassiavajauho
Kassiavajauho on hienojakoinen, dehydroitu jauhe, joka on runsas kuitujen ja tärkkelyksen lähde, ja se saadaan murskaamalla kassiavajuuria, jotka puristetaan, kuivataan ja luokitellaan.
Käyttö Kassiavajauho
Kassiavajauho on erittäin kätevää...
Elfenbankje-sienen ominaisuudet
Elfenbankje (Trametes versicolor) on sieni, ja se on erittäin yleinen yksivuotinen saprofyytti (ravitsee kuolleesta puusta) lehtipuiden kantojen ja oksien päällä. Lisäksi elfenbankjea esiintyy joskus myös kuusilla. Elfenbankje kasvaa tiilimuotoisesti ryhmissä ja sillä on valkoinen reuna, jonka sisällä on erilaisia värivyöhykkeitä: (punaruskea), harmaa, musta, valkoinen ja beige. Elfenbankjen tukevat, tuuletinmuotoiset lakit ovat 3-8 cm suuria ja yleensä eivät ole paksumpia kuin 2 mm.
Käsittely Elfenbankje-jauheeksi
Elfenbankje on sieni, joka kasvaa ympäri vuoden. Sadonkorjuun aikana elfenbankjeja kerätään eri metsistä. Sadonkorjuun jälkeen elfenbankje leikataan paloiksi ja kuivataan sitten uunissa. Tämän prosessin jälkeen se käsitellään hienoksi elfenbankje-jauheeksi.
Elfenbankje-jauheen terveelliset ominaisuudet
Sienet sisältävät yleisesti ottaen...
Sipulin salaperäinen alkuperä
Sipuli (Allium cepa), tai puutarhasipuli, tunnetaan Etelä-Alankomaissa ja Flanderissa myös nimellä ajuin tai juin, ja Pohjois-Alankomaissa siepel, on narsissikasvien perheeseen kuuluva kasvi. Kasvin alkuperä on epäselvä, mutta se on todennäköisesti peräisin Keski-Aasiasta, vaikka sieltä ei ole koskaan löydetty villinä kasvavia yksilöitä.
Tuotantoprosessi, Sadonkorjuu tai Käsittely Paistettu Sipuli
Holyflavoursin paistetut sipulit on valmistettu luomusipuleista ja paistettu luomuauringonkukkaöljyssä. Paistaminen auringonkukkaöljyssä tekee sipuleista herkullisen rapeita ja palmuyljyttömiä! Kun lisäät vettä (10 - 20 %), sipulit muuttuvat joustaviksi. Tämä on ihanteellinen vegaaniseen rasvaan ja leivonnaisiin. Sipulit ovat noin 4 - 6 millimetriä suuria.
Terveelliset ominaisuudet Paistetut Sipulit ja sovellukset
Viimeinen silaus jokaiselle itämaiselle aterialle. Myös ihanteellinen suolaisten naposteltavien, voileipien ja salaattien koristeluun, kastikkeiden viimeistelyyn, jne.
Mikä on Quinoa?
Quinoa (Chenopodium quinoa) -jauho koostuu jauhetuista quinoa-siemenistä. Quinoa-siemen on vilja Andien vuoristosta Etelä-Amerikasta, ja se sisältää enemmän proteiinia, ravintokuitua, B-vitamiineja ja ravintomineraaleja kuin monet muut viljat. Sitä on käytetty eläinrehuna monien tuhansien vuosien ajan ja ihmisten ravinnoksi noin 4 000 vuotta.
Ravinteet Quinoa
Quinoa on rikas seuraavissa ravintoaineissa: proteiini, ravintokuitu, useita B-vitamiineja, magnesium, fosfori ja mangaani.
Monipuolinen
Quinoa-jauhoa voidaan käyttää monissa eri ruoissa. Se on ihanteellinen leipomiseen, kuten leivän, kakkujen ja muiden herkullisten leivonnaisten valmistamiseen. Valmista taikina esimerkiksi kakuille, vohveleille ja pannukakuille. Quinoa-jauhon kanssa leipoessa tai kokatessa käytetään usein lyhyempää paisto- tai kypsennysaikaa ja alhaisempaa lämpötilaa.
Banaanit
Banaanijauhe on valmistettu Ecuadorissa orgaanisesti viljellyistä Cavendish-banaaneista, jotka on kerätty terttuina. Hedelmien kypsymisen ja sadonkorjuun välillä on yleensä 18 kuukauden jakso, vaikka jatkuvasti lämmin ilmasto, säännöllinen sateisuus ja hedelmällinen maaperä mahdollistavat banaanien kasvamisen ympäri vuoden. Tämä tarkoittaa, että ne korjataan yleensä viikoittaisessa rutiinissa.
Banaanit poimitaan varovasti käsin, minkä jälkeen ne kuivataan ilman lämmön käyttöä. Näin ravintoarvo säilyy optimaalisesti. Banaanijauhe on superruokaa, eikä jauheessa ole lisättyjä maku-, tuoksu- tai väriaineita tai muita lisäaineita.
Banaanijauhe vitamiinipommi
Banaaneissa on luonnostaan runsaasti C- ja B6-vitamiineja, sekä mineraali kaliumia ja karoteenia. Suuren ravintoainepitoisuuden vuoksi banaanijauhe sopii hyvin vegaanille. Lisäksi jauhe on runsas tärkkelyksen lähde. Kalsium, jodi, rauta, kupari…
Historia ja alkuperä
Lucumaa on kutsuttu 'inkkien kullaksi'. Lucumaa on viljelty Perun vuoristossa vuodesta 200 jKr., jolloin ihmiset löysivät karamellimaisen makean hedelmän. Perussa 26 kylää on nimetty tämän rakastetun hedelmän mukaan.
Lucumapuu kasvaa parhaiten 450–1000 metrin korkeudessa. Puu kestää kuivuutta hyvin, mutta ei kestä pakkasta. Korkea kosteus on tarpeen hedelmien tuottamiseksi. Lucumapuut alkavat tuottaa hedelmiä vasta 5 vuoden kuluttua, ja jokainen puu tuottaa jopa 500 hedelmää vuodessa. Hedelmän väri on keltaruskea, ja ne voivat painaa jopa kilon.
Käsittely lucumajauheeksi
Lucumapuu kantaa hedelmiä ympäri vuoden, mutta pääsato kerätään keväällä tammikuun ja huhtikuun välillä. Kun hedelmä putoaa lucumapuusta, se ei ole vielä kypsä, ja hedelmäliha on liian kovaa syötäväksi. Hedelmä on säilytettävä heinän alla, kunnes katkera valkoinen lateksi hajoaa ja hedelmäliha pehmenee, mutta jopa silloin, kun hedelmä…
Paratiisimaiset perunalastut
Kookoslastut ovat herkullinen ja terveellinen vaihtoehto tavallisille perunalastuille. Ne on valmistettu kookospähkinän hedelmälihasta.
Kookoslastujen tuotanto
Lastuissa ei ole sokeria tai muita lisäaineita. Kookoslastuja (puoliksi) paahdettuna ne muuttuvat rapeiksi ja kookoksen tuoksu vapautuu.
Kookoslastujen terveelliset ominaisuudet ja käyttötarkoitukset
Makeuttamattomat kookoslastut ovat vähäkalorisia, gluteenittomia, pähkinättömiä, keto- ja paleovaihtoehtoja ja paljon muuta! Erinomainen terveellinen välipala tai koristeeksi jäätelön, kaurapuuron, jogurtin tai smoothieen.