Legenda kertoo, että foinikialaiset alukset, joita kuljettivat säännölliset "Merituulet", saapuivat Välimeren rannikolle 600-luvulla eKr. He toivat mukanaan viininviljelyn ja viininvalmistuksen taidon. Tarjoillaan viileänä (noin 6–8 °C) päivittäisten aterioiden yhteydessä ystävien kanssa, grilliruokien ja suurten kesäsalaattien kera. Hedelmällinen ja raikas, rosé on tosiaan ensisijaisesti ihanteellinen aperitiiviksi, mutta ei ole kysymys sen tarjoamisesta sipsien tai maapähkinöiden kanssa! Antaaksesi luonteen aperitiiveillesi, yhdistä kuiva viini kalalevitteen, katkarapujen majoneesilla, tapenaden tai chorizon kanssa, mikä luo täydentävyyttä näiden ruokien rasvaiselle puolelle. Merituotteet ja jodioidut maut sopivat myös erittäin hyvin kuivimpien roséiden kanssa.