Nämä sienet ovat yksi tunnetuimmista, sillä niitä on viljelty intensiivisesti yli vuosisadan ajan. Niitä kutsutaan myös "Pariisin sieniksi", kun niitä kasvatetaan luolissa.
Valmistusvinkit
Jos sienet ovat kokonaisia, harjaa sienet ennen kypsentämistä. Viipaloituina ja "valmiina käytettäväksi", ne tarvitsevat vain kypsentämisen.
Säilytysvinkit
Sienemme myydään muovikelmulla peitetyissä astioissa, mikä mahdollistaa tuotteen hengittämisen. Suosittelemme pitämään tämän kelmun ravinteen ympärillä estääksemme kuivumisen ja painon menetyksen varastoinnin aikana. Säilytä niitä jääkaappisi alahyllyllä, ihanteellisessa lämpötilassa 2–4 °C, enintään 3 päivän ajan.
Saatavilla olevat esitykset
Koko sienet
150 g:sta 3 kg:aan tai asiakkaan pyynnön mukaan.
Viipaloidut sienet
150 g:sta 2 kg:aan tai asiakkaan pyynnön mukaan.
Nämä harmaat tai ruskeat sienet, joissa on valkoinen liha ja miellyttävä maku, sopivat kaikkiin ruokiin.
Valmistusvinkit
Jos sienet ovat kokonaisia, harjaa ne ennen kypsentämistä. Viipaloituna ja "valmiina käytettäväksi", ne tarvitsevat vain kypsentämistä.
Säilytysvinkit
Sienemme myydään muovikelmulla peitetyissä astioissa, mikä mahdollistaa tuotteen hengittämisen. Suosittelemme pitämään tämän kelmun ravin ympärillä estääksemme kuivumisen ja painon menetyksen varastoinnin aikana. Säilytä niitä jääkaappisi alahyllyllä, ihanteellisessa lämpötilassa 2–4 °C, enintään 3 päivän ajan.
Saatavilla olevat esitykset
Koko sienet
150 g:sta 3 kg:aan tai asiakkaan pyynnön mukaan.
Viipaloidut sienet
150 g:sta 2 kg:aan tai asiakkaan pyynnön mukaan.
Morillat ovat kevät-sieniä, joissa on vaaleanruskea, kuppimainen lakki, valkoinen jalka ja vaaleanvärinen liha. Morillat ovat erinomaisia syötäviä, kunhan ne kypsennetään riittävästi.
Valmistusvinkit
Luonnosta kerätyt metsäsienet, vaikka ne tarkastetaan keräyksen ja pakkaamisen yhteydessä, on hyvä puhdistaa noudattaen seuraavia periaatteita:
Leikkaa 2-3 mm jalasta
Harjaa sienet varovasti, lakki ja pillit pienellä harjalla, jotta mahdolliset piikit tai oksat saadaan pois.
Pese vain tarvittaessa (maaperän läsnä ollessa) huuhtelemalla sienet veden alla tai pyyhkimällä ne varovasti.
Kypsennys: paista aina
Enoki-sieni koostuu pienestä valkoisesta tai beigehköstä hatusta ja pitkästä varresta, joka voi olla jopa 10 senttimetriä pitkä. Enoki kasvaa ryppäinä ja sitä viljellään kantojen päällä tai puru- tai sahanpurupohjaisessa ympäristössä. Sitä viljellään pääasiassa Japanissa.
Enoki-sienellä on mieto, hedelmäinen maku ja hieman rapea koostumus. Enoki-sienet ovat erinomaisia raakana salaateissa tai nopeasti kypsennettyinä. Ne ovat heti käyttövalmiita.
Valmistusvinkkejä
Aasialaiset sienet tarvitsevat vain vähän puhdistusta. Ne kannattaa pyyhkiä kostealla liinalla (liottaminen vedessä vie osan niiden mausta).
Enokissa kaikki on hyvää. Se on "valmis käyttöön". Suosittelemme vain leikkaamaan pois substraatin peittämän pään.
Enoki on herkullista raakana. Se koristaa ja maustaa salaatteja ja voileipiä. Sitä lisätään keittoihin (käytetään nuudeleina) ja itämaisiin ruokiin, lisäämällä se kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta sen herkkä maku säilyy.
Ne tunnistetaan tummanharmaasta tai kirkkaan keltaisesta suppilohattustaan. Niiden liha on kellertävää ja aromikasta. Ne käytetään erityisesti seoksissa.
Valmistusvinkit
Luonnosta kerätyt kantarellit, vaikka ne tarkastetaan keräyksen ja pakkaamisen yhteydessä, on syytä puhdistaa noudattaen seuraavia periaatteita:
Leikkaa 2-3 mm jalasta
Harjaa varovasti sienet, hattu ja pillit pienellä harjalla, jotta mahdolliset piikit tai oksat saadaan pois.
Pese vain tarvittaessa (maaperän läsnä ollessa) huuhtelemalla sienet veden alla tai pyyhkimällä ne varovasti.
Kypsennys: paista aina "korkealla lämmöllä" pannulla ja nauti mieluiten rapeina.
Viipaloidut ja "valmiit käytettäväksi" sienet tarvitsevat tietenkin vain kypsentämisen.
Säilytysvinkit
Kantarellit voivat esittää erilaisia ominaisuuksia keräysaikojen tai niiden...
Ne ovat oransseja sieniä jalasta lakkiin, vaaleanvalkoisella lihalla, hieman karvaita ja hienolla maulla. Ne kerätään syksyllä havu- ja lehtimetsien aluskasvillisuudesta, erityisesti pyökkimetsistä.
Valmistusvinkit
Luonnosta kerätyt lampaanjalat, vaikka ne on tarkastettu keräyksen ja pakkaamisen yhteydessä, on hyvä puhdistaa noudattaen seuraavia periaatteita:
- Leikkaa 2-3 mm jalasta
- Harjaa varovasti sienet, lakki ja pillit pienellä harjalla, jotta mahdolliset piikit tai oksat saadaan pois.
- Viipaloi liian suuret yksilöt pituussuunnassa
- Pese vain tarvittaessa (maaperän läsnä ollessa) juoksevan veden alla tai pyyhkimällä varovasti.
Kypsennys: paista aina "kovalla lämmöllä" pannulla ja nauti mieluiten rapeina.
Viipaloidut ja "valmiit" sienet vaativat tietenkin vain kypsennystä.
Säilytysvinkit