Punajuurten historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse. Tämä juurikasvi on yleisin vihannesviljelyksistä. Kuivattuna sitä voidaan säilyttää pitkään. Sen käyttö on samanlaista kuin tuoreiden juurikasvien käyttö. Kuten kaikilla kuivatuilla tuotteilla, nesteeseen päästessään se palauttaa nopeasti ominaisuutensa.
Käyttö
Keitot, kastikkeet, liha, marinadit, siipikarjaruoat, riisi- ja vihannesruoat.
Maku
makea
Ravintoarvo 100 grammaa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 9,0
Rasvat (g / 100g)… 0,5
Hiilihydraatit (g / 100g)… 54
Energiarvo (kcal / 100g)… 260
Tämä solanaceae-marja tuli Eurooppaan Persiasta, ja käännösvaikeuksien vuoksi sitä kutsuttiin usein hulluksi omenaksi. Munakoiso tuli Venäjälle Kaukasukselta, minkä vuoksi sillä oli pitkään lempinimi "armenialainen kurkku". Oikein kuivatulla munakoisolla on kirkas aromi ja sienten maku. Tämä ominaisuus tekee siitä välttämättömän komponentin pataruokien tai minkä tahansa paistoksen valmistuksessa.
Käyttö
Keitot, kastikkeet, marinadit, lihasta, siipikarjasta ja riistasta valmistetut ruoat.
Maku
Mausteinen, karvas, pippurinen
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 11
Rasvat (g / 100g)… 1,0
Hiilihydraatit (g / 100g)… 43
Energia-arvo (kcal / 100g)… 230
Peking-kaali oli Euroopassa suosittua vain aasialaisilla alueilla 1900-luvun puoliväliin asti. Mutta viime vuosikymmeninä se on ollut kulinaarisen suosion huipulla, myös Venäjällä. Sen ravintoarvo ja erinomainen maku säilyvät kuivatuissa tuotteissa. Juuri kuivatuista Peking-kaaleista valmistetaan herkullista korealaista siriag-keittoa sekä kansallisia ruokia Namul, Ttige ja Bale. Kuivatun kiinalaisen kaalin makua täydentävät valkosipuli ja sipuli.
Käyttö
Keitoissa, kastikkeissa, marinadiin, liharuokien, siipikarjan ja riistan ruokiin.
Maku
Pippurinen, makeahko
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 26
Rasvat (g / 100g)… 3,5
Hiilihydraatit (g / 100g)… 34
Energia-arvo (kcal / 100g)… 270
Kuivattujen porkkanasuikaleiden käyttö on erinomainen apu niille, joilla ei ole liikaa aikaa ruoanlaittoon. Kun tämä tuote on käsillä, ruoanlaiton nopeus kasvaa merkittävästi. Loppujen lopuksi juureksia ei tarvitse pestä, kuoria, raastaa tai pilkkoa. Riittää, että liotat porkkanasuikaleet nesteessä. Maidossa palautettuna ne muuttuvat herkulliseksi piirakkatäytteeksi tai vitamiinipohjaksi salaatille. Niitä voi lisätä paistoksiin, liemiin ja pääruokiin.
Käyttö
Keittoihin, kastikkeisiin, marinadeihin, liharuokiin, linturuokiin ja riistaruokiin.
Maku
Makeahko
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 9,5
Rasvat (g / 100g)… 0,5
Hiilihydraatit (g / 100g)… 49
Energiarvo (kcal / 100g)… 240