Korkeamaltoosinen maissisiirappi on elintarvikelisäaine, jota käytetään makeutusaineena ja säilöntäaineena. Suurin osa sokerista on maltoosia. Se on vähemmän makeaa kuin korkea-fruktoosinen maissisiirappi ja sisältää vähän tai ei lainkaan fruktoosia. Kuitenkin se on tarpeeksi makeaa ollakseen hyödyllinen makeutusaine kaupallisessa elintarviketuotannossa, kuten makeisten ja pakastetun jogurtin valmistuksessa. Jotta siirappia voitaisiin kutsua "korkeaksi", sen on sisältävä vähintään 50 % maltoosia. Tyypillisesti se sisältää 40–50 % maltoosia, vaikka joissakin voi olla jopa 70 %.
Käyttämällä β-amylaasia tai sieni-α-amylaasia voidaan tuottaa glukoosisiirappeja, jotka sisältävät yli 50 % maltoosia tai jopa yli 70 % maltoosia (erittäin korkeamaltoosinen siirappi). Tämä on mahdollista, koska nämä entsyymit poistavat kaksi glukoosiyksikköä, eli yhden maltoosimolekyylin kerrallaan tärkkelysmolekyylin päästä.