Kookospähkinän alkuperä: Kookospähkinä (Cocos nucifera) on peräisin kookospalmusta. Kookospalmut kasvavat pääasiassa trooppisissa maissa. Kookospähkinän hedelmä on vihreässä kuorissa. Kun vihreä osa poistetaan, jäljelle jää karvainen, ruskea ja puinen pähkinä. Ruskea pallo on halkaisijaltaan 10–15 senttimetriä ja sisältää valkoista hedelmälihaa. Kookospähkinöitä viljeltiin ensimmäisen kerran Kaakkois-Aasiassa, ja nykyään suurin osa kookospähkinöistä tulee Indonesiasta, Filippiineiltä ja Intiasta. Kookoshiutaleiden valmistus: Sadonkorjuun jälkeen kookospähkinän vihreä ulkokuori poistetaan. Sitten valkoinen hedelmäliha puhdistetaan ja irrotetaan ruskeasta kuoresta. Hedelmämassa sterilisoidaan ja leikataan paloiksi ennen kuin se laitetaan kuivumaan uuniin. Tämän prosessin jälkeen hedelmäliha käsitellään kookoshiutaleiksi.