Kokoslastuja käytetään pääasiassa makeisteollisuudessa. Niitä lisätään erilaisiin kakkuihin, makeisiin pulliin ja leivonnaisiin, sekä herkullisena täytteenä että kauniina koristeluna valmiille tuotteille. Kokoslastuja käytetään myös suklaaherkkujen, energiapatukoiden, jäätelökuorrutteen, näkkileipien, rapeiden keksejen, mysliin, makeisten ja monien muiden jälkiruokien päällysteenä.
Käyttö
Jälkiruoat, leivonnaiset, keksit, kaikki leipomotuotteet, kastikkeet, liha- ja kalaruoat.
Maku
Herkullinen, makea kookoksen tuoksu
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 5,0
Rasvat (g / 100g)… 50
Hiilihydraatit (g / 100g)… 12
Energia-arvo (kcal / 100g)…520
16. vuosisadalla portugalilaiset valloittajat löysivät Ceylon-kanelin Sri Lankasta ja toivat tätä maustetta Eurooppaan 16. ja 17. vuosisadalla. Ceylon-kaneli saadaan villinä kasvavista puista, jotka voivat kasvaa jopa 10 metriin ja kasvavat villinä Ceylonin ja Etelä-Intian metsissä. Tämä mauste valmistetaan hienoimmasta sisäkuoresta, joka on leikattu kolmen vuoden ikäisistä versoista.
Aito Ceylon-kaneli on voimakkaasti tuoksuva ja makuominaisuuksiltaan erinomainen mauste. Jokainen, joka on joskus maistanut sitä, tietää hyvin, millaisia erilaisia makuominaisuuksia tällä mausteella on.
Hiilihydraatit (g / 100 g): 4,0
Rasva (g / 100 g): 3,0
Proteiini (g / 100 g): 28
Energia (kcal): 160
Vähintään: 18 kuukautta säilyvyyttä
Nettopaino (g): 30