Kuivatut persikat ovat tuoreiden persikoiden kuivatettu muoto. Kuivausprosessin seurauksena 1 kg persikoita saadaan 8–10 kg tuoreista persikoista. Kuivausprosessi vähentää tuoreiden persikoiden vesipitoisuutta. Hedelmien mehujen puristamisen jälkeen jäljelle jää hedelmäliha, jolloin ravintoarvot säilyvät ja maku voimistuu.
Voit lisätä kuivatut persikat salaatteihisi, jogurttiin, granolaan tai jälkiruokiin ja kakkujen makeaan ja hapokkaaseen muotoon.
Kuivattujen persikoiden hyödyt Persikka tunnetaan kiviviljelmien, kuten aprikoosien, luumujen, nektariinien ja kirsikoiden, jäsenenä. Persikkaa kasvatetaan yleensä lämpimillä ja kohtuullisilla ilmastoalueilla. Persikat ovat paitsi herkullisia, myös niillä on monia terveyshyötyjä. Persikoiden vitamiinien ansiosta ne tukevat ruoansulatusjärjestelmää, vahvistavat immuunijärjestelmää ja tarjoavat hyötyjä terveelle sydämelle.