Tuotetiedot
Taatelit kuuluvat palmu-perheeseen – yksi vanhimmista viljelykasveista. Taateleiden muoto ja ulkonäkö vaihtelevat merkittävästi niiden alkuperämaan mukaan. Pohjois-Afrikassa on yleistä viitata "muskottitaateleihin", tarkoittaen tunisialaisia "Deglet Nour" -taateleita: Ne ovat todella suuria ja mehukkaita. Kaliforniasta puolestaan tulee "Medjool"-tyyppi. Lisäksi arabimaissa käytetään teollisessa hedelmävalmistuksessa usein taatelityyppejä kuten "Hallowee" tai "Sayer".
Alkuperä
Taatelit kasvavat kaikilla trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Ne löytyvät pääasiassa Atlas-vuoristosta Pohjois-Afrikassa, ja niitä kaupataan myös suuria määriä arabimaissa.
Tuotetiedot
Mangoissa voi olla suuria eroja muodon, värin ja koon suhteen – tämä johtuu siitä, että näitä trooppisia hedelmiä on monia erilaisia lajikkeita. Väritys vaihtelee vihreästä, keltaisesta ja jopa punaisesta. Ohut, syömäkelvoton kuori peittää mehukkaan hedelmälihan, joka muodostaa lähes seitsemänkymmentä prosenttia koko hedelmästä.
Alkuperä
Mangoa viljeltiin Intiassa 4000 vuotta sitten – ja se on nykyään, ananaksen ohella, yksi suosituimmista trooppisista hedelmistä. Alkuperämaat kattavat monia trooppisia ja subtrooppisia alueita: Thaimaa, Hawaii, Intia, Burkina Faso, Kolumbia tai Brasilia. Mutta nykyään mangoa viljellään myös Etelä-Euroopassa.
Tuotetiedot
Physalis – Monien nimien hedelmä. Sitä tunnetaan myös nimillä talvikirsikka, physalis peruviana, Andien marja, kiinalainen lyhty tai juutalainen kirsikka. Saksassa sitä myydään kuitenkin enimmäkseen yleisnimellä physalis. Kuivattu physalis, ihanan pehmeä purtavaksi ja hedelmäisen hapokas maultaan, tarjoaa erityisen makuelämyksen.
Alkuperä
Physalis tulee Etelä-Amerikasta ja sitä viljellään Venezuelassa, Boliviassa, Chilessä, Kolumbiassa, Ecuadorissa ja Perussa. Nykyään sitä viljellään myös Afrikassa, Intiassa ja Indonesian Javan saarella. Muita alueita ovat Australia, Kenia, Uusi-Seelanti, Yhdysvallat ja Etelä-Ranska.
Tuotetiedot
Mangot voivat vaihdella muodoltaan, väriltään ja kooltaan hyvin paljon – tämä johtuu siitä, että näitä trooppisia hedelmiä on monia erilaisia lajikkeita. Niiden väri vaihtelee vihreästä, keltaisesta ja jopa punaisesta. Ohut, syömäkelvoton kuori peittää mehukkaan hedelmälihan, joka muodostaa lähes seitsemänkymmentä prosenttia koko hedelmästä. Ja jopa ”kuivattuna” ne pysyvät terveellisinä ja mehukkaina hedelmävälipaloina – hedelmäisen happamia ja aromaattisen makeita.
Alkuperä
Mangoa viljeltiin Intiassa 4000 vuotta sitten – ja se on nykyään, ananaksen ohella, yksi suosituimmista trooppisista hedelmistä. Alkuperämaat kattavat monia trooppisia ja subtrooppisia alueita: Thaimaa, Hawaii, Intia, Burkina Faso, Kolumbia tai Brasilia. Mutta nykyään mangoa viljellään myös Etelä-Euroopassa.
Tuotetiedot
Rusina ei aina ole rusina: biologit erottavat sultana- ja curranttirusinasta. Kuivatut viinirypäleet ovat perinteisin tuontituote kaikkien kuivattujen hedelmien joukossa. Niiden fruktoosipitoisuus on lähes kuusikymmentä prosenttia – kuten jokaisen makean maun ja terveellisten välipalojen ystävän tulisi jo tietää. Viinirypäleet korjataan, kun ne ovat täysin kypsiä, ja ne kuivataan heti auringossa, kunnes niiden kosteusaste on kaksikymmentä prosenttia. Tämä prosessi ja viinirypäleiden monimuotoisuus johtavat erilaisiin tuloksiin, vaihdellen hunajankeltaisesta tummanruskeaan – mutta kaikki niistä ovat miellyttävän herkullisia. Tai pitäisikö sanoa erinomaisen makeita?
Alkuperä
Sultanoiden pääjakelija on Yhdysvallat, tarkemmin sanottuna Kalifornia: niiden paikallinen tuotanto kattaa noin kolmanneksen maailmanmarkkinoista. Muita alkuperämaita ovat Turkki, Etelä-Afrikka ja Australia.
Tuotetiedot
Aloe vera on kaktusmainen kasvi, joka kuuluu liljakasvien perheeseen. Kuivatut Aloe vera -viipaleet valmistetaan kuorimalla Aloe vera -kasvin lehdet ja leikkaamalla ne viipaleiksi. Nämä sekoitetaan sitten sokeriveden kanssa ja kuivataan huolellisesti. Ne ovat koostumukseltaan kiinteitä ja niissä on hedelmäinen-makea aromi.
Ainesosat
Aloe vera, sokeri, antioksidantti: rikkioksidi
Alkuperä
Aloe vera on todennäköisesti peräisin Arabian niemimaalta. Nykyään sitä viljellään kaikilla trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla ympäri maailmaa. Sitä kasvatetaan pääasiassa Välimeren ympäristössä, Intiassa ja Thaimaassa sekä Kanariansaarilla ja Meksikossa.
Tuotetiedot
Kaliforniassa luumut korjataan elokuun ja lokakuun välillä, kun taas Etelä-Amerikassa ne ovat kypsiä ja valmiita jo maaliskuussa. Luumut kuivataan savukaasukuivatusprosessissa, kunnes niiden kosteusprosentti saavuttaa viisitoista prosenttia. Kivien poistamisprosessissa on kaksi tapaa: "ashlock-kivet" tarkoittaa kiven työntämistä ulos piikillä, kun taas "elliot-kivet" tarkoittaa kiven poistamista sivuttain useilla piikeillä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on "valmiit syötävät luumut": Nämä sisältävät kosteutta jopa pehmeät kolmekymmentäviisi prosenttia.
Alkuperä
Pääasiallinen tuottajamaa on Yhdysvallat: Niillä on erittäin suuri teollisuushaara Kaliforniassa. Toiseksi tärkeimmät jakelijat sijaitsevat Etelä-Amerikassa: Chile ja Argentiina. Euroopan luumuja viljellään pääasiassa Bordeaux'ssa Ranskassa, mutta myös Balkanin maissa.
Tuotetiedot
Omenasadon korjuuaika vaihtelee Kiinan ja Chilen välillä; Kiinassa se tapahtuu syyskuussa, kun taas Chilessä omenat kypsyvät maaliskuun ja huhtikuun välillä. Tuoreet hedelmät lajitellaan koon mukaan, kuoritaan, kivetään, leikataan haluttuun muotoon – neljänneksi, renkaiksi tai kuutioiksi – ja lopuksi kuivataan. Kuivausprosessi tapahtuu savukaasukuivatus tunneleissa ja kestää täydellisesti valmiiksi kolme-neljä päivää. Rikkihappokäsittelyn ansiosta omenan kirkas valkoinen väri säilyy muuttumattomana - ja lisäksi kaikki tuhoeläimet tuhoutuvat. Italialaiset kuivatut omenat puolestaan käsitellään sitruunahapolla ja merisuolalla rikkihapon sijaan – joten ne pysyvät väriltään paljon vaaleampina.
Alkuperä
Pääasialliset alkuperämaat ovat Italia ja Kiina – Kiinassa omenat leikataan edelleen käsin. Lisäksi omenarenkaita tuotetaan Chilessä ja Etelä-Afrikassa.
Tuotetiedot
Ne näyttävät pitkiltä mustikoilta, mutta niiden maku muistuttaa rusinoita – erittäin makea ja mehukas. Kolme Euroopassa tunnetuinta lajiketta ovat valkoiset, mustat ja punaiset morus-puut. Kun ne kuivataan, ne kuitenkin menettävät värinsä ja näyttävät hiekkaisilta tai läpikuultavilta. Morus-puut ovat herkullinen, terveellinen ja kuitupitoinen välipala tai erinomainen lisä muroihin.
Alkuperä
Valkoiset ja mustat morus-puut ovat kotoisin Kiinasta, kun taas punaiset morus-puut ovat Yhdysvalloista.
Tuotetiedot
Inkiväärillä on ollut tärkeä rooli kiinalaisessa ja intialaisessa lääketieteessä muinaisista ajoista lähtien. Inkivääri on erittäin tehokas vatsavaivoja ja pahoinvointia vastaan. Sen lämmittävät vaikutukset edistävät verenkiertoa. Mausteinen juuri, jossa on intensiivinen sitruunan aromi, on myös länsimaissa yhä suositumpi. Kuivattuna inkivääri on ihanteellinen naposteltava. Se on mausteinen, virkistävä ja elvyttävä.
Alkuperä
Inkivääri on kotoisin Etelä-Aasiasta. Nykyään inkivääriä viljellään monissa trooppisissa ilmastoissa. Kiina, Taiwan, Intia, Nigeria, Fiji, Thaimaa, Australia ja Jamaika ovat kaikki viljelyalueita. Suurin tuottaja on Intia.
Tuotetiedot
Kevyet ja makeat, mutta intensiivisen hapokkaat kiivin viipaleet tarjoavat keholle tärkeimmät vitamiinit ja mineraalit. Kiwit edistävät ruoansulatusta ja voivat parantaa munuaisten toimintaa. Yhdistettynä maitotuotteisiin raaka hedelmä maistuu nopeasti katkeralta. Siksi kuivatut kiivit ovat olennaisesti sopivampia lisäyksiksi mysliin tai jogurttiin.
Alkuperä
Kiwit ovat peräisin Kiinasta. Vuonna 1900 lähetyssaarnaajat toivat siemeniä Uuteen-Seelantiin kiinalaisina karviaisina. Ulkoisen samankaltaisuuden vuoksi Uuden-Seelannin linnun kanssa hedelmät nimettiin huomattavan kiivin mukaan. Tänä päivänä tärkeimmät maatalousmaat ovat Italia, Uusi-Seelanti, Chile, Ranska, Kreikka, Japani, Yhdysvallat, Espanja, Etelä-Korea ja Iran.
Tuotetiedot
Mustikat, joita kutsutaan myös huckleberryiksi, tunnetaan yleisesti maukkaina ja sinivärisinä ainesosina kakuissa ja kekseissä. Yhdysvalloissa kaikki tuntevat mustikkamuffinit tai mustikkapannukakut – kun taas Euroopassa marjoja syödään jogurtin kanssa tai hedelmägelatinaana. Viljellyillä ja villinä kasvavilla marjoilla on suuri ero. Viljellyt marjat kasvavat pensaina, joiden korkeus on jopa kaksi metriä. Niiden luonnollinen sininen väriaine on vain osa niiden hedelmäkuorta - hedelmäliha näyttää valkoiselta. Mustikat maistuvat makeammilta kuin happamilta ja niissä on hieman villi maku – ja kuivattuina marjoina ne ovat taivaallista sinistä nautintoa.
Alkuperä
Euroopassa mustikat kasvavat Välimeren alueella sekä Pohjois-Euroopassa, pääasiassa Ranskassa, Alankomaissa ja Puolassa. Huhtikuun ja toukokuun välillä marjat korjataan, suurin piirtein samaan aikaan Euroopassa kuin Yhdysvalloissa – kun taas Etelä-Amerikassa (Argentiina ja Chile), kuten Etelä-Afrikassa ja Uudessa-Seelannissa, mustikkaa korjataan ja viedään vientiin vuoden toisella puoliskolla.
Tuotetiedot
Huhtikuun ja toukokuun aikana aprikoosipuut ovat täydessä kukassa. Mutta tänä vuodenaikana, jolloin yöt voivat olla vielä hyvin kylmiä, on vaarallinen aika tulevalle sadolle – joka on sitten heinä- ja elokuussa. Aprikoosit ravistellaan puista käsin, ja sen jälkeen ne asetellaan suurille katoksille. Siellä hedelmät kuivuvat vielä kolme päivää, kunnes ne on kivetty ja tuotu fumigaatiopaneeleihin. Tämän jälkeen ne kuivataan vielä kerran auringossa, mikä voi kestää jopa kymmenen päivää - kunnes niiden kosteus on laskenut noin viisitoista prosenttiin.
Alkuperä
Kuivatut aprikoosit tulevat pääasiassa Turkista, Lähi-idästä ja Kaakkois-Aasiasta. Myös Etelä-Afrikassa, Yhdysvalloissa (Kaliforniassa) ja Australiassa aprikooseja korjataan suuria määriä.
Tuotetiedot
Mandariini, jota kutsutaan myös hesperidiumiksi, on appelsiinin pieni sisar. Se on yksi monimuotoisimmista sitrushedelmistä muotonsa, kokoaan ja makuaan vuoksi. Se sisältää merkittävästi vähemmän happoa kuin appelsiini ja sillä on erittäin makea maku. Mandariinien pääsato-aika on lokakuusta tammikuuhun. Sen monimutkaisen ja korkean vitamiinipitoisuuden vuoksi mandariini on erityisen sopiva käytettäväksi ennaltaehkäisevässä terveydenhuollossa.
Alkuperä
Kiina on oletettu mandariinin alkuperä. Se levisi sitten lounais-Kiinasta Intiaan ja saavutti Euroopan - Englannin vuonna 1805. Niin kutsutun "kantonin appelsiinin" siemenistä kehittyi Välimeren mandariini. Pääasialliset viljelyalueet sijaitsevat sitrusvyöhykkeellä, joka ulottuu pohjoiseen ja etelään päiväntasaajasta. Suurimmat viljelyalueet löytyvät Brasiliasta, Kiinasta, Intiasta ja Yhdysvalloista.
Tuotetiedot
Karpalot, joka on ryhmä ikivihreitä kääpiöpensaita, ovat punaisia marjoja, joita tunnetaan parhaiten hedelmäisinä ainesosina muroissa ja muromuodoissa, pääasiassa kuivattuna. Mutta niitä käytetään myös usein lämpimissä aterioissa ja annoksissa – kuten kastikkeissa, jotka sopivat riistalle. Marjat maistuvat ehdottomasti hieman katkerilta ja hapokkailta, erityisesti syötynä raakana – aivan kuten puolukat. Mutta biologisessa mielessä ne eivät ole lainkaan sukua toisilleen. Karpalot jaotellaan eri lajikkeisiin: "Kanadalaiset kuivatut karpalot", "Amerikkalaiset kuivatut karpalot" ja "Leipurin kuivatut karpalot" (myös Yhdysvalloista).
Alkuperä
Karpalon käyttö juontaa juurensa aikaan ennen Amerikan löytämistä: intiaaniheimot tunsivat sen monipuolisen käytön maukkaina, makeahappoisina välipaloina. Nykyään on edelleen yli sata erilaista karpaloa, jotka kasvavat hallitsemattomasti useilla luonnonmaisemilla. Perinteisesti useimmat niistä kantavat viljelijän nimeä, joka valitsee ja korjaa ne. Kasvualueita löytyy Yhdysvaltojen ja Kanadan pohjoisista osavaltioista. Täydessä kukassa noin kesäkuun lopulla ja heinäkuun alussa, karpaloiden sadonkorjuuaika alkaa syyskuun puolivälissä ja kestää marraskuuhun.
Tuotetiedot
Banaaneissa on runsaasti ravintokuitua, mikä tarkoittaa, että kylläisyyden tunne alkaa aikaisemmin kuin muiden hedelmien syömisen yhteydessä – hyväksi kaikille dieeteille. Lisäksi banaanit ovat yksi suosituimmista hedelmistä Saksassa – omenoiden ohella. Ne ovat yhä suositumpia myös rapeana välipalana, jossa on paljon hedelmäistä makua – ei vain kuivattujen hedelmien ystävien keskuudessa.
Alkuperä
Banaani itsessään on historiallisesti peräisin Aasian osalta maailmaa. Nykyään se on levinnyt ympäri Afrikkaa, Etelä-Amerikkaa ja kaikkia trooppisia ilmastoalueita. Banaanikrakkereita tuotetaan pääasiassa Aasiassa – Filippiinit ovat suurin teollinen keskus.
Tuotetiedot
Papaya kuuluu melonipuun perheeseen. Sen mehukas, makea ja herkullisen raikas maku oli todennäköisesti syy siihen, miksi se tuli Christopher Kolumbuksen suosikkiviljelyksi hänen löytäessään Amerikan. Hän kutsui sitä "enkelihedelmäksi". Jopa alkuperäinen Arawak-heimo arvosti papayaa panaceana sen laajan tehoalueen ja tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksiensa vuoksi. Tämä hedelmäinen monitoimija on paitsi vähäkalorinen, myös sillä on puhdistava, puhdistava ja immuunijärjestelmää vahvistava vaikutus.
Alkuperä
Papaya on kotoisin Meksikosta ja trooppisten Amerikan rannikkoseuduilta. 1500-luvulla espanjalaiset alkoivat viljellä hedelmää Antilleilla ja Filippiineillä. Nykyään se on kotoisin trooppisilta ja subtrooppisilta alueilta. Tärkeimmät viljelyalueet ovat Keski- ja Etelä-Amerikka, osat Afrikasta, Thaimaa, Intia ja Australia. Se kasvaa 5-10 metrin korkeudessa ja painaa 3-6 kg. Euroopassa saatavilla olevat papayaviljelmät painavat vain 0,5 kg ja ne tuodaan pääasiassa Havaijilta ja Brasiliasta.
Tuotetiedot
Kumquatit tunnetaan myös kultaisina appelsiineina [saksaksi kääpiöappelsiineina niiden koon vuoksi]; ne kuuluvat rue-perheeseen ja ovat vain sukua sitrushedelmille. Kuori ja siemenet syödään myös. Maku on karvasmakea, hieman hapokas. Ne ovat myös herkullisia yhdistettynä muihin ruokiin. Kuivaaminen on paras tapa tuoda esiin karvasmakea maku.
Alkuperä
Kumquatit ovat peräisin Aasiasta, mutta nykyään niitä kasvatetaan Japanissa, Pohjois- ja Etelä-Afrikassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Etelä-Euroopassa.
Tuotetiedot
Herneitä korjataan syyskuun ja lokakuun aikana Kaliforniassa, kun taas Etelä-Afrikassa sadonkorjuuaika on helmikuussa ja maaliskuussa. On tärkeää korjata ne juuri ennen kuin ne kypsyvät täysin, koska ne olisivat liian pehmeitä jatkokäsittelyyn. Heti sen jälkeen ne jäädytetään shokkijäädytyksellä, leikataan puoliksi – ja kuivataan laikukkaiksi paloiksi. Fumigoimattomat hedelmät ovat maultaan parempia kuin fumigoidut, sillä niissä on kosteuspitoisuus jopa kahdeksantoista prosenttia. Kuitenkin fumigoimaton tuote on kalliimpi, pääasiassa siksi, että tuotantoon tarvitaan enemmän tuoreita hedelmiä. Lisäksi kuivausprosessi vie enemmän aikaa, mikä saa ne menettämään enemmän painoa.
Alkuperä
Pääasialliset päärynävientimaat ovat Etelä-Afrikka, Argentiina ja Kiina.
Tuotetiedot
Mansikat kuuluvat ruusukasvien perheeseen. Nimestään huolimatta mansikka ei ole marja kasvitieteellisestä näkökulmasta, vaan se on aggregaattihedelmä. Kuivatut mansikat maistuvat makeilta, ovat terveellisiä, virkistäviä ja antavat energiaa.
Ainesosat
Mansikat, sokeri, happamuudensäätöaine: E330, väriaine: E163, säilöntäaine: E220
Alkuperä
Arkeologisten löytöjen perusteella varhaiset ihmiset tunsivat mansikan jo kivikaudella. Se on alun perin kotoisin Euroopasta ja sitä alettiin viljellä ensimmäisen kerran Ranskassa ja Englannissa 1400-luvulla. Nykyään tärkeimmät mansikan tuottajamaat ovat Kiina, Thaimaa, Yhdysvallat, Espanja, Japani, Italia, Etelä-Korea ja Puola.
Tuotetiedot
Persikoita voidaan luokitella kahteen tyyppiin: "keltaliha" persikat ja "Elbertha"-tyypin persikat. Kun taas "keltaliha" persikat ovat varmasti todella keltaisia ja myös pienempiä, "Elbertha"-tyypit ovat suurempia ja enemmän punertavan vihreitä. Niiden kuivausprosessi sisältää kylvyn rikkihapossa sen jälkeen, kun ne on halkaistu. Mutta jotta ne saadaan täydellisen kuiviksi ja valmiiksi toimitettaviksi herkullisina kuivattuina hedelminä, on kuluttava vielä viikko.
Alkuperä
Suurin osa poimituista persikoista on peräisin Etelä-Afrikasta, mutta Australian kaakkoisosassa on myös persikkaviljelmiä.
Tuotetiedot
Viikunat korjataan myöhäiskesällä, erityisesti Välimeren alueella. Viikunapuut, sekä uros- että naaraspuut, pölytetään viikunateeren avulla: Itse asiassa hyönteiset yrittävät laskea munansa sen lehdille. Mutta prosessissa tapahtuu vain pölytys - viikunateeren toukkien aiheuttamaa vahinkoa ei tapahdu. Viikunat pysyvät puissaan, kunnes ne ovat täysin kypsiä – kun ne putoavat alas, ne kerätään heti ja kuivataan auringossa. Mutta ennen kuin kuivattuja viikunoita pakataan, ne testataan ultraviolettivalolla - varmistaakseen, ettei niissä ole homeen merkkejä. Viikunat tunnetaan paremmin herkullisina kuivattuina hedelminä, koska niitä ei voi säilyttää käsittelemättöminä pitkään.
Alkuperä
Viikunoiden viljelyalueet ovat pääasiassa arabimaissa – ja Turkissa. Myös Kreikassa ja Välimeren alueella viikunoita on saatavilla suuremmassa mittakaavassa.
Tuotetiedot
Kookospähkinät ovat olleet suosittu ruoka- ja raaka-aineiden lähde tuhansien vuosien ajan. Niiden herkullisen maun ja positiivisten ominaisuuksien vuoksi kookospähkinät ovat yhä suositumpia myös meidän alueellamme. Arvokkaan proteiinin lisäksi kookospähkinä tarjoaa aivojen ravintoa fruktoosin sekä palmitiini- ja öljyhapon muodossa. Laurihapon, kookospähkinöiden pääasiallisen rasvahapon, ainutlaatuiset ominaisuudet ovat olleet tiedossa jo monien vuosien ajan. Nykyään lauriinihappoa käytetään torjumaan viruksia, bakteereja ja sieniä, mikä tekee kookoslastuista todellisen fitness-välipalan.
Alkuperä
Kookospalmu on peräisin Melanesialta, joka on ryhmä saaria Tyynellämerellä, Australian koillisosassa. Se levisi osittain luonnollisesti ja myös ihmisten avulla. Kookospähkinät voivat ajelehtia pitkän matkan meressä ja pysyä itämiskykyisinä jopa 100 päivän suolaisessa vedessä uimisesta huolimatta. Polynesialaiset merimiehet ovat vastuussa sen leviämisestä Kaakkois-Aasiaan. Kookospalmu menestyy kosteassa ja lämpimässä trooppisessa vyöhykkeessä. Sen pääasialliset kasvualueet ovat Filippiinit, Indonesia, Sri Lanka, Etelä-Intia, Afrikka sekä Etelä-Amerikan rannat ja joet. Puut kantavat hedelmää ympäri vuoden ja tuottavat - iästä ja sijainnista riippuen - 30–150 kypsää kookospähkinää vuodessa. Palmukiipeilijät ja koulutetut apinat keräävät kookospähkinät. Kookospähkinä on paikallisille ihmisille erittäin arvokas.
DM 220:lla on elektroninen paikannusjärjestelmä tarkkaa porausta varten, mikä tekee siitä täydellisen valinnan, kun etsit tarkkuudella ja tehokkuudella varustettua porakoneen moottoria. Ergonomisesti muotoiltu D-kahva antaa sinulle hyvän hallinnan porauksen aikana. Käsikäyttöinen ydinporaus jopa 80 mm tai poraus jalustalla jopa 150 mm.
Se voi saavuttaa jopa 155 mm:n leikkaussyvyyden. Tehokas ja kevyt moottori yhdistettynä koneen kompaktisuuteen mahdollistaa erinomaisen paino-suorituskyky-suhteen. Koneen käynnistäminen on myös erittäin helppoa sen suunnittelun ansiosta. Poly-V-hihnan, huoltovapaan DuraStarterin ja tehokkaan ilmansuodatinjärjestelmän yhdistelmän ansiosta huoltoväliä on pidentynyt. Progressiivisen vesiventtiilin kautta vesihuoltoa voidaan säätää tarkasti, mikä tekee pölyn sitomisesta mahdollisimman tehokasta ja mudan muodostumisesta mahdollisimman vähäistä. Yhteenvetona K 970 on varsin hyvä valinta märkäleikkuriksi.
Varustettu X-Halt-jarrutoiminnolla käyttö turvallisuuden takaamiseksi. Ergonominen ja käyttäjäystävällinen, matalilla värinöillä, optimaalisesti tasapainotettu laite, eikä suoria päästöjä. Integroitu yhteys mahdollistaa laitteen sijainnin, käyttöajan ja huoltovälin helpon seurannan, sekä langattomat päivitykset FOTA:n (Firmware over the Air) kautta. Tehoaa Husqvarna PACE -akkujärjestelmällä, joka tarjoaa korkean suorituskyvyn ja nopean latauksen vaikuttavaa tuottavuutta varten.
K 4000 Cut-n-Break -laitteella voit leikata jopa 400 mm yhdeltä puolelta. Se soveltuu tasaleikkaukseen lähellä seiniä ja lattioita sekä pienempiin töihin, kuten ikkunan aukkoihin. Virtajohto kulkee kahvan alapuolella, mikä takaa kestävyyden ja keskeytymättömän toiminnan. Yhden kappaleen tarkastuspeite ja Torx-ruuvit helpottavat sekä kokoamista että huoltoa.
Tuotetiedot
Lohikäärmehedelmä, jota kutsutaan myös pitayaksi tai pitahayaksi, on peräisin Etelä-Amerikan metsäkaktuksesta (hy-locereus monacanthus). Pitayat voivat olla joko punaisia tai keltaisia. Punaisessa pitayassa on valkoinen hedelmäliha, jossa on paljon pieniä mustia siemeniä. Sadonkorjuun jälkeen pitayat kuivataan viipaleina. Yhden kilon kuivattujen lohikäärmehedelmien tuottamiseen tarvitaan yhteensä 90 kiloa tuoreita hedelmiä. Maku muistuttaa kiivejä; se on makea, mutta siinä on vivahde kuivatuista viikunoista.
Alkuperä
Lohikäärmehedelmät ovat paineherkkiä ja siksi ne vaurioituvat helposti kuljetuksessa. Thaimaa vie tätä hedelmää ilmateitse ympäri vuoden. Nicaragua, Kiina, Vietnam ja Israel viljelevät myös lohikäärmehedelmää.