Mikään ei tuo kesää niin mieleen kuin auringonpaisteessa kypsyneet tuoreet kirsikat. Kirsikka, kirsikkapuun hedelmä, on pieni, punainen, mehukas hedelmä, jonka keskellä on kivi. Kirsikoita viljellään useita lajikkeita, jotka jakautuvat pääasiassa kahteen ryhmään: makeat kirsikat, joita syödään yleensä tuoreina, ja hapokkaat kirsikat, joita käytetään enemmän kypsennettyinä hyytelöiden, kastikkeiden ja piirakoiden valmistuksessa. Olipa kyseessä kumpi tahansa, ne ovat äärimmäisen ravinteikkaita ja täynnä terveyshyötyjä ja -ominaisuuksia. Ne ovat erityisen rikkaita C-vitamiinin, kuparin, raudan ja mangaanin suhteen. Kirsikoita tarjoillaan salaatissa nuorten pinaattien, hienoksi raastettujen porkkanoiden, kurkun ja suolattomien paahdettujen maapähkinöiden kanssa. Salaatti kastellaan riisiviinietikalla, sitruunan ja appelsiinin kuorella, inkiväärillä, appelsiinimehulla, valkosipulilla ja tamarindilla.
Mustikka on rikas antosyaaneista, mikä antaa sille antiseptisiä ja sydän- ja verisuonijärjestelmää suojaavia ominaisuuksia.
Mustikan ominaisuudet ovat lukuisat: se on rikas antioksidanttiaineista, C-, E- ja P-vitamiineista, karoteenista, pektiinistä, foolihaposta ja tanniinista (infektioita ehkäisevä, suositeltava esimerkiksi kystiitin, kolibasilioosin ja ripulin yhteydessä) sekä muusta myrtiliinistä (taistelee hypoglykemiaa vastaan).
Näin ollen se auttaa säätelemään suoliston toimintoja, ehkäisee motoristen toimintojen heikkenemistä, nopeuttaa viestintää hermosoluissa, parantaa tasapainoa ja suojaa aivokudoksia.
Lisäksi sen A-vitamiinirikkaus mahdollistaa parempaa sauvasolujen uusiutumista verkkokalvolla. Se auttaa ehkäisemään kaihia ja makuladegeneraatiota.
Ean13:3770010599234
Viite:MyrtilleBioFrance1
Meyva, kuivattujen hedelmien viite.
Onko sinulla pieni nälkä? Pieni halu - Ilman väriaineita
Ilman säilöntäaineita
Ilman lisättyä öljyä
Paahdettu työpajassamme Rungisissa.
Pienet punaiset marjat, jotka kuuluvat mustikkaperheeseen, karpalot (ranskaksi canneberges) viljellään pääasiassa Pohjois-Amerikassa.
Nykyään karpaloita tutkitaan jälleen niiden antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi.
Ean13:3770010599210
Viite:CranberriesBioCanada1
Aasian keskiosista kotoisin oleva aprikoosipuu kasvoi villinä jo 5000 vuotta sitten ja se tuotiin Eurooppaan Aleksanteri Suuren toimesta.
Roomalaiset kutsuivat sitä nimellä praecoquum, joka tarkoittaa "aikainen".
Tuotu Italiasta 1400-luvun puolivälissä, se ei aluksi menestynyt hyvin Ranskassa, mutta 300 vuotta myöhemmin aprikoosipuun viljely alkoi kukoistaa.
Aprikoosipuu on läsnä kaikilla viidellä mantereella, mutta yli 50 % maailman aprikoosituotannosta tapahtuu Välimeren alueella.
Vegaaninen aprikoosikeksiresepti: 160 g T65-vehnäjauhoja
70 g ruokosokeria
1/2 teelusikallista kanelia
1 ripaus suolaa
6 ruokalusikallista oliiviöljyä
6 ruokalusikallista kasvimaitoa
10 kuivattua aprikoosia omenamehussa
Ean13:3770010599142
Viite:AbricotBioFr1
Kuivattujen hedelmien läpinäkyvät, tiivistetyt pakkauksemme korostavat kuivattujen hedelmien laatua.
Aito pakkaus, hedelmien ja vihannesten hengessä, ilman merkintöjä tai markkinointia, luoden ”kotiin tehty” -ilmeen.
”VRAC conditionné”
”Kotiin tehty hedelmä- ja vihanneskauppiaaltasi, myynnissä turvatoimia kunnioittaen.”
Laatuluokan kuivattuja hedelmiä
”Suuremmat koot, paremmat laatuluokat ja alkuperät huippuluokan asemoimiseksi.”
Parhaat kuivattuja hedelmiä hedelmien ja vihannesten maailmassa
”Koska tuotteemme ovat ennen kaikkea peräisin… parhaista hedelmistä.”
Yksi vanhimmista viljellyistä hedelmistä, jota kaikki suuret sivilisaatiot ovat kunnioittaneet, on se yksi parhaista hedelmistä terveydelle, lisäksi se on yksinkertaisesti herkullinen!
Ravitsemusterapeutti Coraline DEVISMESin neuvo "Tämä marja on terveyden kannalta tärkeä erityisesti virtsateiden ja suun infektioiden (hammaskaries, ikenien infektiot) ehkäisyssä, kiitos antioksidanttien (C-vitamiini) läsnäolon, joka estää bakteerien kiinnittymistä ja rajoittaa niiden kasvua. Kuitupitoisuus ja flavonoidit estävät LDL:n (huono kolesteroli) hapettumista, mikä vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Lisää se aamiaseesi tai välipalaksi maitotuotteen kanssa."
Meyva laadukkaat kuivatut hedelmät - Valikoima kauneimpia hedelmiä, laatuja ja pl - Raastettu kookos? Kauniiksi koristeeksi lautasella, sen pehmeän ja sulavan koostumuksen vuoksi suussa, leivonnaisissa tai jopa ripoteltuna salaatin päälle, vain mielikuvitus on rajana....
Marco Polon mukaan XIII vuosisadan lopulla nimetty "Faraon pähkinä", kookos syntyi Sri Lankassa ja sitä on vähitellen viljelty Intiassa, Indonesiassa, Malesiassa, Norsunluurannikolla, Fidžillä ja Filippiineillä. Satoa korjataan ympäri vuoden, ja se kasvaa näiden viljelymaiden lämpimässä ja aurinkoisessa ilmastossa ympäri vuoden.
Rikas rasvahappojen ansiosta, jotka helpottavat ruoansulatusta, kookos on myös kuitupitoinen, mikä antaa kylläisyyden tunteen ja auttaa hillitsemään nälkää, mutta se on myös rautapitoisuuden, mangaanin, fosforin, kuparin, kaliumin ja B6-vitamiinin lähde. Lisäksi sen monet antioksidantit auttavat torjumaan tulehduksia.