Puhumme myös "kuivajäästä", koska hiilidioksidijäällä on ominaisuus muuttua suoraan kaasumaiseen tilaan lämmön vaikutuksesta.
Näin ollen ei muodostu nestettä, joka voisi vahingoittaa jäädytettyä tuotetta tai sen pakkausta. Hiilidioksidijään edut ovat: ei-hankautuva, hajuton ja bakteerien kasvua estävä, myrkytön, palamaton, inertti eikä se tuota mitään jätevesiä.
Sitä kutsutaan eri nimillä, kuten: hiilidioksidijää, kuiva jää tai karbonaatti.
Sitä on saatavilla eri muodoissa,
eri kokoisina rakeina, joita kutsutaan pellettiksi tai tikuiksi, jopa mini-tikuiksi, sekä levyinä, jotka ovat myös eri kokoisia, joita kutsutaan levyiksi tai lohkoiksi koon mukaan.
Hiilidioksidijäätä käytetään:
Teollisuudessa koneiden ja muottien kryogeeniseen puhdistukseen (autoteollisuus, muoviruiskutus, valimo, painatus ja monet muut alat)
Kahviloissa ja elintarviketeollisuudessa.