Se on liukeneva kuitu, joka voidaan hajottaa suolistossa, vaikka sitä ei sulateta. Valmis tuote on korkealuokkainen vesiliukoisuus ja se on valkoinen, juokseva jauhe ilman vieraita hajuja. Keto-, gluteenittomille ja vegaanisille ruokavalioille ksantaanikumi on hyväksyttävää.
Noin kaksi vuotta on ksantaanikumin säilyvyysaika. Tuotetta on säilytettävä viileässä ja kuivassa varastossa.
Foodcom toimittaa 25 kg:n säkkejä ksantaanikumia kaupallisille kumppaneilleen.
Xantangummi on polysakkaridi, jota käytetään laajalti elintarvikelisäaineena ja joka on EU:ssa merkitty koodilla E415. Tuote tarjoaa laajan valikoiman tekstuurimuokkaavia ominaisuuksia. Xantangummi saadaan kasveista, kuten maissista tai sokeriruokosta, fermentoimalla Xanthomonas campestris -bakteerien avulla.