Babassuöljy saadaan babassupalmun pähkinöistä. Tämä palma on kotoisin Brasiliasta, ja sen pääviljelyalueet sijaitsevat Etelä-Amerikassa. Palma kuuluu Arecaceae-perheeseen ja kasvaa vain hyvin hitaasti. Se tuottaa ensimmäiset hedelmänsä vasta 10 vuoden kuluttua, voi elää jopa 200 vuotta ja saavuttaa korkeuden 30 metriä. Hedelmät muistuttavat kookospähkinää, ne ovat 10-12 cm pitkiä ja sisältävät 3-5 siementä, joissa on noin 60-70 % öljyä. Öljy on alle 22 °C kiinteää, ja sitä kutsutaan myös babassuvahaksi tai babassurasvaksi. Se sisältää runsaasti lauriinihappoa ja antaa pehmeän tunteen iholla. Ihokontaktissa se sulaa.
Käyttö:
Lääke:
* Helpottaa ihovaivoja
Elintarvikkeet:
* Ainesosa makeisissa ja leivonnaisissa
* Margariinin valmistus
Kosmetiikka:
* Iho suoja
* Kermojen ja shampoiden valmistus
* Helpottaa ihovaivoja
CAS: 911078-92-1
EINECS: 293-376-2
Väri: valkoinen-keltainen
Haju: pähkinäinen
INCI: Orbignya Oleifera Seed Oil
Säilytys: viileässä, kuivassa, valolta suojattuna, suljetuissa astioissa
Ensimmäinen valinta yhä useammille arkkitehdeille ja yksityisrakentajille. puritamo on korkealaatuinen ikkunalauta yksivärisinä ja vertaansa vailla olevana valumarmorin laatuna.
Maltit - kaloreita vähentävä sokerin korvike
Maltit (E965) on kaloreita vähentävä sokerin korvike, joka maistuu sokerilta. Sen makeus on noin 90 % sokerin tasosta, joten maltitia voidaan käyttää lähes 1:1 sokerin sijasta.
Maltitin nauttiminen aiheuttaa vain hyvin vähäisen nousun verensokeri- ja insuliinitasoissa, ja se sisältää vain noin puolet sokerin kaloreista.
Maltitia käytetään mm. makeisten, keksejen, suklaan, erilaisten jälkiruokien, jäätelön, hillojen, purukumin jne. valmistuksessa.
Aikuisilla päivittäiset annokset, jotka ylittävät 30-50 g, voivat aiheuttaa laksatiivista vaikutusta. Siksi suositellaan enintään 30-50 g päivittäistä kulutusta.