Tuotteet hakusanalla lee-roy-matka (1)

Freeze Dry - Freeze Dry

Freeze Dry - Freeze Dry

Freeze Dry on menetelmä, jossa elintarvikkeet ja pilaantuvia materiaaleja kuivataan sublimaation avulla. Tässä menetelmässä elintarvikkeet jäädytetään suoraan ja niissä oleva jäätynyt vesi haihdutetaan pois elintarvikkeista. Näin ollen kuivausprosessi toteutuu. Freeze Dry -kuivaamiseen liittyvät vaiheet ovat seuraavat: - 350 kg kapasiteetilla varustettu laite jäähdyttää elintarvikkeet -40 °C:een ja varmistaa niiden täydellisen jäätymisen. Erittäin matala lämpötila aiheuttaa pienten jääkristallien muodostumisen jäädyttämisen aikana. - Jäädytetyt elintarvikkeet asetetaan tyhjöön, jolloin paine laskee. - Matala paine mahdollistaa jäämuotoisen veden suoran haihtumisen ja sen poistamisen elintarvikkeista. - Elintarvikkeissa jäljelle jäänyt kosteus poistetaan hellävaraisella lämmön soveltamisella, jolloin kuivausprosessi saadaan päätökseen. - Kuivauksen jälkeen elintarvikkeet pakataan kosteudelta suojattuihin pakkauksiin. Näin estetään menetyksen vuoksi syntyvän kosteuden kertymistä takaisin elintarvikkeisiin.