Tuotteet hakusanalla mushroom keskittyä (3)

Sienet - Morellit

Sienet - Morellit

Morillat ovat kevät-sieniä, joissa on vaaleanruskea, kuppimainen lakki, valkoinen jalka ja vaaleanvärinen liha. Morillat ovat erinomaisia syötäviä, kunhan ne kypsennetään riittävästi. Valmistusvinkit Luonnosta kerätyt metsäsienet, vaikka ne tarkastetaan keräyksen ja pakkaamisen yhteydessä, on hyvä puhdistaa noudattaen seuraavia periaatteita: Leikkaa 2-3 mm jalasta Harjaa sienet varovasti, lakki ja pillit pienellä harjalla, jotta mahdolliset piikit tai oksat saadaan pois. Pese vain tarvittaessa (maaperän läsnä ollessa) huuhtelemalla sienet veden alla tai pyyhkimällä ne varovasti. Kypsennys: paista aina
Enoki-sienet

Enoki-sienet

Enoki-sieni koostuu pienestä valkoisesta tai beigehköstä hatusta ja pitkästä varresta, joka voi olla jopa 10 senttimetriä pitkä. Enoki kasvaa ryppäinä ja sitä viljellään kantojen päällä tai puru- tai sahanpurupohjaisessa ympäristössä. Sitä viljellään pääasiassa Japanissa. Enoki-sienellä on mieto, hedelmäinen maku ja hieman rapea koostumus. Enoki-sienet ovat erinomaisia raakana salaateissa tai nopeasti kypsennettyinä. Ne ovat heti käyttövalmiita. Valmistusvinkkejä Aasialaiset sienet tarvitsevat vain vähän puhdistusta. Ne kannattaa pyyhkiä kostealla liinalla (liottaminen vedessä vie osan niiden mausta). Enokissa kaikki on hyvää. Se on "valmis käyttöön". Suosittelemme vain leikkaamaan pois substraatin peittämän pään. Enoki on herkullista raakana. Se koristaa ja maustaa salaatteja ja voileipiä. Sitä lisätään keittoihin (käytetään nuudeleina) ja itämaisiin ruokiin, lisäämällä se kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta sen herkkä maku säilyy.
Vihannekset - Kantarellit

Vihannekset - Kantarellit

Ne tunnistetaan tummanharmaasta tai kirkkaan keltaisesta suppilohattustaan. Niiden liha on kellertävää ja aromikasta. Ne käytetään erityisesti seoksissa. Valmistusvinkit Luonnosta kerätyt kantarellit, vaikka ne tarkastetaan keräyksen ja pakkaamisen yhteydessä, on syytä puhdistaa noudattaen seuraavia periaatteita: Leikkaa 2-3 mm jalasta Harjaa varovasti sienet, hattu ja pillit pienellä harjalla, jotta mahdolliset piikit tai oksat saadaan pois. Pese vain tarvittaessa (maaperän läsnä ollessa) huuhtelemalla sienet veden alla tai pyyhkimällä ne varovasti. Kypsennys: paista aina "korkealla lämmöllä" pannulla ja nauti mieluiten rapeina. Viipaloidut ja "valmiit käytettäväksi" sienet tarvitsevat tietenkin vain kypsentämisen. Säilytysvinkit Kantarellit voivat esittää erilaisia ominaisuuksia keräysaikojen tai niiden...