Peroxydation ja sisä-molekyylireaktio
Oliiviöljyt härskiintyvät ajan myötä. Härskiintyminen on kemiallinen muutos kasviöljyjen molekyylirakenteissa. Samat kemialliset mekanismit vaikuttavat myös eteerisiin öljyihin. Luonnollisesti liuenneen hapen läsnäolo öljyissä käynnistää nämä kemialliset reaktiot. Ne kiihtyvät valon, ilman, lämpötilan vaihteluiden tai erilaisten epäpuhtauksien läsnä ollessa.
Tämän "vanhenemis"-mekanismin reaktiovaihe jakautuu kahteen vaiheeseen: peroksidaatioon ja sisä-molekyylireaktioihin (tai leviämisvaiheeseen).
Tieteellisessä kirjallisuudessa kuvataan useita esimerkkejä peroksidaatiosta. Tässä on esimerkki linaloolista, jota on runsaasti eteerisissä öljyissä. (Esimerkki: laventeli, lavandin, linalool-timjami, ruusupuu, salvia sclarea jne.).
Tässä kaaviossa linalool käy ensin läpi peroksidaation. Se tuottaa uuden yhdisteen: 7-dydroperoxy-3,7-dimetyyli-okta-1,5-dieeni-3-oli.
Toisinaan kutsutaan "kukkavesiksi", hydrolaatti on erittäin hyvä tapa hoitaa koko perhettä turvallisesti ja luonnollisesti. Aito vaihtoehto eteerisille öljyille, hydrolaatti mahdollistaa useiden yleisten sairauksien hoitamisen erityisesti vauvoille, lapsille, nuorille sekä raskaana oleville tai imettäville naisille.
Françoise Couic Marinier, Christine Cieur ja Laure Destephe Vidal, yhteiskirjoittajat, ovat yhtä lailla tunnettuja suurelle yleisölle kuin ammattilaisille. Kaikki kolme ovat farmasian tohtoreita ja erikoistuneet yrttihoitoon ja aromaterapiaan. Heidän asiantuntemuksensa ansiosta he vievät sinut kiehtovaan hydrolaattihoidon ja kukkavesien käyttöön.
Kirjoittaja: Françoise Couic Marinier
Kirjoittaja: Christiane Cieur
Kirjoittaja: Laure Destephe
Teema: Luonnolliset hoidot
Kokoelma: Asiantuntijan vinkit
Vasikoinnin turvaaminen tehokkaan laktaation huippuhetkien edistämiseksi
Glycanion® on kuivan kauden ravintolisä, luotettava ja maukas nestemäinen anionisuolojen ja glukoosin esiasteiden ratkaisu optimaaliseen vasikointivalmistautumiseen.
Glycanionin lisääminen ruokintaan turvataan maitotilojen ja nuorten hiehojen terveys estämällä vasikoinnin aineenvaihdunnallisia ja ravitsemuksellisia riskejä sekä edistämällä laktaation alkuaikojen suorituskykyä.