Kookoshiutaleet saadaan kookospähkinän hedelmälihasta, joka ensin kuivataan ja sitten raastetaan pieniksi hiutaleiksi. Hedelmäliha on rikas ravintoaineista, kuten vitamiineista: C, E, K ja B-ryhmästä, sekä mineraaleista: sinkki, fosfori, magnesium, natrium, kalium, kalsium ja rauta. Kookos ja sen johdannaiset (hiutaleet, kookoslastut, kookosöljy) sisältävät tyydyttyneitä rasvahappoja. Eläinperäisiä tyydyttyneitä rasvahappoja tulisi rajoittaa päivittäisessä ruokavaliossa, mutta kookoksesta peräisin olevat rasvahapot koostuvat huomattavasti pienemmistä molekyyleistä ja ne muuttuvat suoraan energiaksi ilman, että ne varastoituvat kehoon rasvana. Kookoshiutaleet sisältävät valtavasti kuitua, joka on välttämätöntä ruoansulatusjärjestelmän normaalille toiminnalle. Niistä löytyy myös pieniä määriä proteiinia ja elektrolyyttejä, jotka auttavat ylläpitämään kehon happo-emästasapainoa.<strong>Koostumus:</strong> kookoshiutaleet <strong>Ravintoarvo 100g:ssa</strong>Energia-arvo 2695kJ/655k
Kookoshiutaleet saadaan kookospalmun hedelmälihasta, joka ensin kuivataan ja sitten hierotaan pieniksi paloiksi. Liha on ravinteikasta ja sisältää vitamiineja: C, E, K ja B-ryhmän vitamiineja, mineraaleja: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, natriumia, kaliumia, kalsiumia ja rautaa. Kookos ja sen johdannaiset (hiutaleet, kookoshiutaleet, kookosöljy) sisältävät tyydyttyneitä rasvahappoja. Eläinperäisten tyydyttyneiden rasvahappojen saantia tulisi rajoittaa päivittäisessä ruokavaliossa, mutta kookoksesta peräisin olevat rasvahapot koostuvat paljon pienemmistä molekyyleistä ja ne muuttuvat suoraan energiaksi ilman, että ne kertyvät kehoon rasvana. Kookoshiutaleet sisältävät valtavasti kuituja, jotka ovat välttämättömiä ruoansulatusjärjestelmän oikealle toiminnalle. Niistä löytyy myös pieniä määriä proteiinia ja elektrolyyttejä, jotka auttavat kehon happo-emästasapainossa. <strong> Koostumus: </strong> Kookoshiutaleet <strong> Ravintoarvo 100g:ssa </strong> Energiasisältö 2695KJ/655kcal - 33% RWS *63g rasvaa - 90% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 53g - 265% hiilihydraatteja
Millet on valmistettu milleteistä. Se auttaa vastustamaan kehon happamoitumista, vahvistaa immuunijärjestelmää ja on ravinteikasta sekä helposti sulavaa. Se on luonnostaan gluteenitonta. Sen suuri etu on korkea B-vitamiinien, hematopoieettisen raudan ja kuparin pitoisuus. Se on erinomainen lähde ravintokuidulle sekä kaliumille, magnesiumille, kalsiumille ja natriumille. Se tarjoaa keholle helposti sulavaa proteiinia ja monimutkaisia hiilihydraatteja, jotka ovat terveellisen ruokavalion perusta. Milletteillä on viruslääkinnällinen ja vahvistava vaikutus, se auttaa palauttamaan kehon happo-emästasapainoa. B-ryhmän vitamiinit ja rauta tukevat hematopoieesia. Millet auttaa vähentämään tulehdusta kehossa, lämmittää, parantaa aineenvaihduntaa, lisää keskittymiskykyä ja muistia. Korkea kalsiumin ja piin yhdisteiden pitoisuus vahvistaa hampaita ja luita. - 4% sisältää tyydyttyneitä rasvahappoja 0.4g - 2% hiilihydraatteja 72.1g - 28% mukaan lukien sokerit 0.8g - 1% proteiinia 10.
Aprikoosit ovat erinomainen lähde monille antioksidanteille, mukaan lukien beetakaroteeni sekä A-, C- ja E-vitamiinit ja kalium. Antioksidantit, erityisesti flavonoidit, auttavat suojaamaan kehoasi oksidatiiviselta stressiltä, joka liittyy moniin kroonisiin sairauksiin, kuten diabetekseen, sydänsairauksiin ja liikalihavuuteen. Aprikoosien kaunis keltainen-oranssi väri johtuu niiden erinomaista lähteestä, joka toimii A-vitamiinin esiasteena, mikä tarkoittaa, että kehosi voi muuntaa sen tähän vitamiiniin. Kaikki nämä ravintoaineet suojaavat silmiä vaurioilta. Aprikoosit ovat myös hyvä liukoisen kuidun lähde, joka ravitsee terveitä suolistobakteereita ja voi parantaa ruoansulatusjärjestelmän terveyttä. Kaliumia sisältävien ruokien, kuten aprikoosien, syöminen voi auttaa ehkäisemään kohonnutta verenpainetta ja vähentämään aivohalvauksen riskiä. Kuivattuja aprikooseja voi nauttia herkullisena ja terveellisenä välipalana, niitä käytetään myös sosien valmistamiseen ja osana erilaisia ruokia.
Rusinat ovat olleet tunnettuja ja käytössä maailman keittiöissä vuosisatojen ajan. Kuivatut viinirypäleet eivät ole vain maukkaita, vaan myös terveellisiä. Sultanirusinat erottuvat muista rusinatyypeistä poikkeuksellisen makean makunsa ansiosta, joka on vapaa muille lajikkeille tyypillisestä hapokkuudesta. Auringonvalon avulla kypsyvissä viinirypäleissä luonnollinen sokeri, fruktoosi, saostuu, minkä ansiosta rusinat ilahduttavat meitä makeudellaan ja ainutlaatuisella maullaan. Rusinat sisältävät suuria määriä kaliumia ja fosforia, jotka vaikuttavat myönteisesti sydän- ja verisuonijärjestelmään. Ne ovat myös arvokas vitamiinien lähde: A-, C-, E-vitamiinit sekä B-vitamiinit, samoin kuin mikro- ja makroelementit: kalium, sinkki, kalsium, rauta ja magnesium. Rusinat sisältävät arvokkaita ravintokuituja, jotka ovat välttämättömiä ruoansulatusjärjestelmän oikealle toiminnalle. Ne sisältävät rautaa, kuparia ja vitamiineja, jotka ovat tarpeen punasolujen tuotannossa ja hapen siirrossa kehossa.