Pähkinätaikina on erittäin monipuolinen ruoka-aine keittiössä. Sitä käytetään pääasiassa makeissa valmisteluissa, ja sen käyttö on erityisen yleistä jäätelötuotteiden valmistuksessa, mutta se soveltuu myös hyvin kermojen valmistamiseen tai leivonnaisten täyttämiseen. Laajan käytön syynä makeissa valmisteluissa on sen ominainen aromi, joka pystyy entisestään korostamaan kermojen, jälkiruokien tai kakkujen ja profiterolien täytteiden makua.
Suosittelemme käyttämään pähkinätaikinaamme myös antamaan erityisen säväyksen kahville tai suklaalle!
Pähkinä on terveytemme paras liittolainen, sillä se on runsas "hyvien rasvojen" lähde, kuten omega-6 ja omega-3. Lisäksi se on tärkeä ravintoaineiden lähde, kuten kalsium, kupari, mangaani, rauta, E-vitamiini ja B-vitamiini. Joskus on hyvä herkutella ja nauttia tätä herkullista pähkinätaikinaa makeassa valmistuksessa, se voi vain parantaa mielialaasi!