Biotiini, eli vitamiini B7, jota tuottavat suoliston bakteerikannat, on ravintoaine, joka on välttämätön oikealle glukoosin muuntamiselle. Tästä syystä se on äärimmäisen tärkeää diabeetikoille. Lisäksi biotiinilla on tärkeä rooli rasvahappojen synteesissä ja leusiinin aineenvaihdunnassa, joka kuuluu eksogeenisten aminohappojen ryhmään ja vaikuttaa myös kehon oikeaan kehitykseen sekä ihon kuntoon. Sen puutteen oireita ovat: <ul> <li> uneliaisuus </li> <li> apatia </li> <li> ärtyneisyys </li> <li> ahdistus ja masennus </li> <li> hiustenlähtö </li> <li> halkeilevat kynnet </li> <li> sidekalvotulehdus </li> </ul> Vitamiini B7:ää löytyy lihasta (sika, nauta, siipikarja), kananmunankeltuaisista, juustosta, leseistä, tummasta riisistä, rypsistä ja auringonkukkaöljystä sekä hedelmistä - banaaneista, meloneista, greipeistä, viinirypäleistä ja persikoista. Teknologiset prosessit ja lämpökäsittely aiheuttavat osittaisen tai täydellisen biotiinin häviämisen elintarvikkeista, joten on tärkeää
Sinivihreä mikrolevä spirulina ravitsee ja tonifioi, auttaa torjumaan puutoksia, ja samalla sen korkean klorofyllipitoisuuden ansiosta se puhdistaa. Sen ainesosat imeytyvät hyvin. Proteiinin lisäksi spirulinassa on runsaasti beetakaroteenia, klorofylliä, GLA:ta ja muita ravintoaineita. Se on rikas helposti imeytyvän proteiinin lähde, joka muodostaa noin 70 % sen painosta. Spirulinassa oleva proteiini sulatetaan jopa 85 %. Se sisältää suuria määriä: vitamiineja D, K ja B-vitamiineja. Se on myös hyvä lähde: rautaa, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja sinkkiä. Jodin sisällön ansiosta spirulina voi auttaa kilpirauhassairauksien hoidossa, jotka johtuvat sen puutteesta. Spirulina puhdistaa maksan ja munuaiset myrkyistä, parantaa veren laatua, edistää oikean suolistobakteerifloran kehittymistä ja sillä on kyky estää bakteerien, sienten ja hiivojen kasvua. Päätöksentekijä sininen väri on harvinainen elintarvikkeiden joukossa.
MSM on lyhenne metyyli sulfonilimetaanista, eli orgaanisesta rikkiyhdisteestä. Rikki kehossa: • on proteiinien, hormonien ja orgaanisten happojen komponentti • Parantaa hermoston ja aivojen toimintaa, on vastuussa ihon, hiusten ja kynsien kunnosta • Edistää rikkivajeen regeneroitumista: • Näköongelmat • Hiustenlähtö, huono iho ja kynnet • Krooninen väsymyksen tunne • Nivelten kimmoisuuden menetys
Kuivatut luumut kuuluvat kuivattuihin hedelmiin ja pähkinöihin. Niitä voidaan nauttia välipalana tai monien ruokien ainesosana. Kuivatut luumut ovat arvokas ravintoaineiden lähde, erityisesti kuitujen ja polyfenolien osalta. Ne tarjoavat runsaan määrän vitamiineja, mineraaleja ja fytokemikaaleja. A-, E-, K- ja C-vitamiinit, B-ryhmän vitamiinit, pantoteenihappo, kalium, fosfori, rauta, kalsium, magnesium, sinkki – kaikki nämä löytyvät kuivatuista luumuista. Lisäksi hedelmät sisältävät polyfenolisia yhdisteitä, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja. Kuivatut luumut katsotaan yhdeksi parhaista luonnollisista keinoista ummetuksen hoitoon. Kuitujen ansiosta ne parantavat suolen liikkeitä. Hedelmien sisältämä sorbitoli luo ympäristön tarvittavan bakteeriflooran kehittymiselle. Liian suuri määrä luumuja kerralla voi aiheuttaa ilmavaivoja ja ripulia.
Green Nutin sinivihreä mikrolevä spirulina ravitsee ja auttaa torjumaan puutoksia, ja samalla sen korkea klorofyllipitoisuus puhdistaa kehoa. Sen ainesosat imeytyvät hyvin. Spirulinan proteiinin lisäksi se sisältää runsaasti beetakaroteenia, klorofylliä, GLA:ta ja muita ravintoaineita. Se on rikas helposti imeytyvän proteiinin lähde, joka muodostaa noin 70 % sen painosta. Spirulinassa oleva proteiini sulatetaan jopa 85 %. Se sisältää suuria määriä: D-, K- ja B-vitamiineja. Se on myös hyvä lähde: rautaa, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja sinkkiä. Jodin sisällön ansiosta spirulina voi auttaa kilpirauhasen sairauksien hoidossa, jotka johtuvat sen puutteesta. Spirulina puhdistaa maksan ja munuaiset myrkyistä, parantaa veren laatua, edistää oikean suoliston bakteeriflooraan kehittymistä ja sillä on kyky estää bakteerien, sienten ja hiivojen kasvua.
Sinivihreä mikrolevä, spirulina, ravitsee ja sävyttää, auttaa torjumaan puutteita ja samalla sen korkea klorofyllipitoisuus puhdistaa. Sen ainesosat imeytyvät hyvin. Spirulinan proteiinin lisäksi se sisältää runsaasti beetakaroteenia, klorofylliä, GLA:ta ja muita ravintoaineita. Se on rikas helposti imeytyvien proteiinien lähde, joka muodostaa noin 70 % sen painosta. Spirulinassa oleva proteiini sulatetaan jopa 85 %. Se sisältää suuria määriä: D-, K- ja B-vitamiineja. Se on myös hyvä lähde: rautaa, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja sinkkiä. Jodin sisällön ansiosta spirulina voi auttaa kilpirauhasen sairauksien hoidossa, jotka johtuvat sen puutteesta. Spirulina puhdistaa maksan ja munuaiset myrkyistä, parantaa veren laatua, edistää hyvän suoliston bakteeriflooran kehittymistä ja sillä on kyky estää bakteerien, sienten ja hiivojen kasvua.
Sinivihreä mikrolevä spirulina ravitsee ja tonisoi, auttaa torjumaan puutoksia, ja sen korkean klorofyllipitoisuuden ansiosta se toimii puhdistavana. Sen ainesosat ovat hyvin imeytyviä. Proteiinin lisäksi spirulinassa on runsaasti beetakaroteenia, klorofylliä, GLA-happoa ja muita ravintoaineita. Se on rikas helposti imeytyvän proteiinin lähde, joka muodostaa noin 70 % sen massasta. Spirulinassa oleva proteiini pilkkoutuu jopa 85 %. Se sisältää suuria määriä: D- ja K-vitamiineja sekä B-ryhmän vitamiineja. Se on myös hyvä lähde: rautaa, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja sinkkiä. Jodin sisällön ansiosta spirulina voi auttaa kilpirauhassairauksien hoidossa, jotka johtuvat sen puutteesta. Spirulina puhdistaa maksan ja munuaiset myrkyistä, parantaa veren laatua, edistää suoliston oikeanlaisen bakteerikannan kehittymistä ja sillä on kyky estää bakteerien, sienten ja hiivojen kasvua. Vahva sininen väri on harvinainen elintarvikkeiden joukossa.
Ei vain herkullisia, vaan myös äärimmäisen terveellisiä, pistaasipähkinöitä myydään yleensä kuorineen. Ne sisältävät terveellisiä rasvoja, ja ovat hyvä proteiinin, kuidun ja antioksidanttien lähde. Pistaasipähkinät ovat hyvä B6-vitamiinin lähde, joka vaikuttaa mm. hyvinvointiin ja keskittymiskykyyn, parantaa verisuonten kuntoa, näyttelee keskeistä roolia elimistön tarpeellisten kemikaalien poistamisessa ja rauhoittaa tulehduksia. Tutkimukset osoittavat, että ne ovat yksi ravinteikkaimmista pähkinöistä. Antioksidantit taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, minkä ansiosta ne hidastavat solujen ikääntymisprosessia ja erilaisten sairauksien mahdollisuutta. Pähkinöissä olevat luteiini ja zeaksantiini tukevat silmien terveyttä. Ne ovat vähemmän kalorisia kuin muut pähkinät, ja niiden lisäetuna on noin 20 %:n proteiinipitoisuus. Ne ovat toisella sijalla mantelien jälkeen. Ne sisältävät myös runsaasti ravintokuitua, joka on tarpeen ruoansulatusjärjestelmän oikean toiminnan kannalta. Pistaasipähkinöissä on runsaasti L-arginiinia, aminohappoa, joka muuttuu elimistössä typpioksidiksi.
Flaxseed's healing properties have been known for many centuries. The seeds contain omega-3 fatty acids, proteins, dietary fibers, B vitamins, vitamin E and K, aluminum, and choline, as well as macro and microelements: phosphorus, calcium, magnesium, potassium, sodium, iron, copper, zinc, manganese, and selenium. In addition to being an excellent source of dietary fibers, vitamins, and minerals, it positively affects the health of the digestive system, soothing diseases associated with stomach ulcers, hyperacidity, and heartburn. It improves intestinal peristalsis and helps eliminate harmful toxins from the body. Flaxseeds show soothing irritation and hydrating mucosa. One of the healthiest oils is pressed from flaxseeds. Including saturated fatty acids 3.7 g - 18% carbohydrates 29.1 g - 11%, including sugars 1.5 g - 3% protein 18.5 g.
MSM on lyhenne metyylisulfonyylimetaanista, eli orgaanisesta rikkiyhdisteestä kehossa: • se on osa proteiineja, hormoneja ja orgaanisia happoja • se parantaa hermoston ja aivojen toimintaa ihon, hiusten ja kynsien kunnossa • se auttaa korjaamaan rikin puutetta. : • Näköongelmat • Hiustenlähtö, huono iho ja kynnet • Kroonisen väsymyksen tunne • Nivelten joustavuuden menetys
Ei vain maukkaat pistaasit, vaan myös äärimmäisen terveelliset, myydään yleensä kuorissa. Ne sisältävät terveellisiä rasvoja, ovat hyvä proteiinin, kuidun ja antioksidanttien lähde. Pistaasit ovat hyvä B6-vitamiinin lähde, joka mm. vaikuttaa mielialaan ja keskittymiskykyyn, parantaa verisuonten kuntoa, näyttelee avainroolia kehon tarpeellisten kemikaalien poistamisessa ja lievittää tulehdusta. Tutkimukset osoittavat, että ne ovat yksi ravinteikkaimmista pähkinöistä. Antioksidantit taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, minkä ansiosta ne hidastavat solujen ikääntymisprosessia ja vähentävät erilaisten sairauksien riskiä. Pähkinöissä olevat luteiini ja zeaksantiini tukevat silmien terveyttä. Pistaasit ovat vähemmän kaloreita kuin muut pähkinät, ja niiden lisäetu on noin 20 %:n proteiinipitoisuus. Ne ovat toisella sijalla mantelien jälkeen.