Vanilja on orkideakasvi, jota esiintyy trooppisilla alueilla. Se on peräisin Etelä- ja Keski-Amerikan trooppisista metsistä. Tällä hetkellä sitä viljellään pääasiassa Madagaskarilla ja Indonesiassa. Vaniljatangot kerätään vihreinä ja käyvät luonnollisesti. Sitten ne muuttuvat ruskeiksi ja alkavat tuoksua makeilta ja intensiivisiltä. Vaniljan viljely on aikaa vievää ja monimutkaista. Se on maailman toiseksi kallein mauste sahramin jälkeen. Laskin vanilja on paljon aromikkaampaa kuin öljy, uute tai vaniljajauhe. Se on ihanteellinen kakkujen ja muiden leivonnaisten maustamiseen. Sitä käytetään myös suklaan tai jäätelön valmistuksessa. Vanilja sopii myös suolaisten ruokien kanssa, erityisesti kalasta ja lihasta valmistetuissa kastikkeissa. Se yhdistyy hyvin kanelin ja neilikan kanssa. Tangosta leikataan varovasti ja veitsen tai teelusikan kärjellä poistetaan hedelmäliha.
Vanilja on orkideakasvien perheeseen kuuluva kasvi, joka kasvaa trooppisilla alueilla. Se on peräisin Etelä-Amerikan ja Keski-Amerikan trooppisista metsistä. Nykyään sitä viljellään pääasiassa Madagaskarilla ja Indonesiassa. Vaniljarenkaat kerätään vihreinä ja ne käyvät luonnollisesti. Sen jälkeen ne paahtuvat ja alkavat tuoksua makeilta ja voimakkailta. Vaniljan viljely vie paljon aikaa ja on monimutkaista. Se on maailman toiseksi kallein mauste navigoinnin jälkeen. Laskin vanilja on paljon aromikkaampaa kuin öljy, uute tai vaniljajauhe.
<strong>Käyttö</strong> vanilja on makea ja äärimmäisen aromikas, makea mauste. Se on ihanteellinen kakkujen ja muiden leivonnaisten maustamiseen, ja sitä käytetään myös suklaan tai jäätelön valmistuksessa. Vanilja sopii myös suolaisiin ruokiin, erityisesti kalakastikkeiden ja lihakastikkeiden ainesosana. Se yhdistyy hyvin kanelin ja neilikan kanssa.
Vanilja on orkideoiden perheeseen kuuluva kasvi, jota esiintyy trooppisilla alueilla. Se on peräisin Etelä- ja Keski-Amerikan trooppisista metsistä. Nykyään sitä viljellään pääasiassa Madagaskarilla ja Indonesiassa. Vaniljasauvat kerätään vihreinä ja ne käyvät läpi luonnollisen fermentaation. Tämän jälkeen ne tummuvat ja alkavat tuoksua makeilta ja intensiivisiltä. Vaniljan viljely on pitkä ja monimutkainen prosessi. Se on maailman toiseksi kallein mauste navigoinnin jälkeen. Laskin vanilja on paljon aromikkaampaa kuin vaniljaöljy, -uutteet tai -jauhe. <strong> Vaniljan käyttö </strong> on erittäin aromikasta, makeaa ja pehmeää maustetta. Se on ihanteellinen kakkujen ja muiden leivonnaisten maustamiseen, ja sitä käytetään myös suklaan tai jäätelön valmistuksessa. Vaniljaa yhdistetään myös suolaisiin ruokiin.
Vanilja on orkideakasvien perheeseen kuuluva kasvi, joka kasvaa trooppisilla alueilla. Se on peräisin Etelä-Amerikan ja Keski-Amerikan trooppisista metsistä. Nykyään sitä viljellään pääasiassa Madagaskarilla ja Indonesiassa. Vaniljarenkaat kerätään vihreinä ja ne käyvät läpi luonnollisen fermentaation. Sen jälkeen ne paahtuvat ja alkavat tuoksua makeilta ja voimakkailta. Vaniljan viljely vie paljon aikaa ja on monimutkaista. Se on maailman toiseksi kallein mauste navigoinnin jälkeen. Laskin vanilja on paljon aromikkaampaa kuin öljy, uute tai vaniljajauhe.
<strong>Käyttö</strong> vanilja on makea ja äärimmäisen aromikas, makea mauste. Se on ihanteellinen kakkujen ja muiden leivonnaisten maustamiseen, ja sitä käytetään myös suklaan tai jäätelön valmistuksessa. Vanilja sopii myös suolaisiin ruokiin. Erityisesti kalakastikkeiden ja lihakastikkeiden ainesosana. Se yhdistyy hyvin kanelin ja neilikan kanssa.
Vanilja on orkideaperheen kasvi, joka kasvaa trooppisella vyöhykkeellä. Se on peräisin Etelä- ja Keski-Amerikan trooppisista metsistä. Tällä hetkellä sitä viljellään pääasiassa Madagaskarilla ja Indonesiassa. Vaniljasauvat kerätään vihreinä ja ne käyvät läpi luonnollisen fermentaation. Tämän jälkeen ne ruskistuvat ja alkavat tuoksua makeilta ja intensiivisiltä. Vaniljan viljely on aikaa vievää ja monimutkaista. Se on maailman toiseksi kallein mauste, heti safran jälkeen. Laskin vanilja on paljon aromikkaampaa kuin öljy, uute tai vaniljajauhe.
<strong>Käyttö</strong> vanilja on äärimmäisen aromikas, makealta tuoksuva mauste. Se on ihanteellinen kakkujen ja muiden leivonnaisten maustamiseen, ja sitä käytetään myös suklaan tai jäätelön valmistuksessa. Vanilja sopii myös suolaisiin ruokiin, erityisesti kalojen ja lihakastikkeiden ainesosana. Se yhdistyy hyvin kanelin ja neilikan kanssa. Kannan leikkaa varovasti pitkin ja veitsen tai teelusikan kärjellä kaavitaan massa.
Vanilja on orkideakasveihin kuuluva kasvi, joka esiintyy trooppisilla alueilla. Se on kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikan trooppisista metsistä. Nykyisin sitä viljellään pääasiassa Madagaskarilla ja Indonesiassa. Vaniljatangot kerätään vihreinä ja ne käyvät läpi luonnollisen fermentaation. Tällöin ne ruskeutuvat ja alkavat tuoksua makeasti ja intensiivisesti. Vaniljan viljely on aikaa vievää ja monimutkaista. Se on maailman toiseksi kallein mauste sahramin jälkeen. Vaniljatangot ovat paljon aromikkaampia kuin öljy, uute tai vaniljajauhe.
<strong>Käyttö</strong> Vanilja on äärimmäisen aromikas, makeasti tuoksuva mauste. Se sopii täydellisesti leivonnaisten ja muiden leivonnaisten maustamiseen, ja sitä käytetään myös suklaan ja jäätelön valmistuksessa. Vanilja yhdistyy myös hyvin suolaisiin ruokiin, erityisesti kalojen ja lihojen kastikkeissa. Se yhdistyy hyvin kanelin ja neilikoiden kanssa.
<strong>Huomio</strong> Ruokiin käytetään vain vaniljatangon aromikkaita siemeniä.