Tulet yllättymään tästä Timut-pippurista, joka omaa greippimäisen aromin. Sen erityinen maku on täydellinen yhdistettynä kalaan, ja se on erittäin trendikäs kokkien keskuudessa jälkiruoissa, erityisesti suklaisissa jälkiruoissa. Nepalin alueella Timut-pippuria käytetään suosituissa peruna- ja tomaattiruokissa.
Alkuperä: Nepal
Laatu: A1
Sitruunamelissa on kasvi, jonka tuoksu muistuttaa sitruunaruohosta ja jonka lehdillä on supervoima! Kun niitä hierotaan hyönteisen pistohaavaan, ne lievittävät sen vaikutuksia. Sitruunamelissaa käytetään rauhoittavien ja rentouttavien ominaisuuksiensa vuoksi teessä tai kylpyvedessä.
Keittiössä sitruunamelissa maustaa hienovaraisesti siipikarjaa ja vaaleita lihoja. Leivonnassa se antaa herkullista makua jälkiruokien, kermakakkujen ja flanien valmistuksessa.
Välimereltä kotoisin oleva oreganokasvi tuo makua kastikkeisiin, keittoihin, marinointeihin lihoille ja kaloille. Se antaa vertaansa vailla olevan makuvivahteen perunaruokille.
Se on erityisen tuoksuva kasvi, jota käytetään paljon aromaterapiassa. Hyvinvointia ajatellen, muutama tuore oreganon oksa murskattuna yhdessä hieman oliiviöljyn kanssa, suodatettuna, tekee miellyttävän hierontaöljyn nivelten joustavuuden parantamiseksi.