Salvia officinalis on laajasti käytetty mausteena ruoanlaitossa. Kuivattua ruohoa lisätään keittoihin ja pääruokiin, sekä piirakoiden ja muiden kulinaaristen tuotteiden päälle, joihin kuuluvat munariisi, kaali ja liha.
Käyttö
Välipalat, pääruoat, juomat, makeat ruoat.
Maku
Mausteinen, karvas
Ravintoarvo 100 grammaa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 11
Rasvat (g / 100g)… 13
Hiilihydraatit (g / 100g)… 61
Energia-arvo (kcal / 100g)… 410
Pippuri on mausteiden kuningas. Ensimmäinen maininta pippurista löytyy intialaisesta kirjallisuudesta, joka on kirjoitettu sanskritiksi yli 3 000 vuotta sitten.
Ainesosat
Mustapippuri
Käyttö
Käytä salaattien, alkupaloiden, keittojen ja toisen lounaan valmistamiseen.
Ravintoarvo 100 g:ssa.
Proteiinit (g / 100g)… 38,3
Rasvat (g / 100g)… 3,3
Hiilihydraatit (g / 100g)… 11,0
Energiarvo (kcal / 100g)… 255
Estragonilla on oma ainutlaatuinen luonteensa: se on ainoa koiruoho-laji, jolla ei ole voimakasta katkeruutta maussa. Yrtillä on voimakas, pistävä ja hapokas aromi, virkistävä maku, ja ranskalaiset kokit ovat hyödyntäneet näitä ominaisuuksia luodessaan monia kulinaarisia reseptejä sen kanssa. Estragonia, sekä tuoreena että kuivattuna, käytetään monenlaisten ruokien maustamiseen: se täydentää hyvin munakkaita ja monia kastikkeita.
Käyttö
Käytetään salaattien, alkupalojen, keittojen, lounasruokien, juomien ja makeiden ruokien valmistukseen.
Maku
mausteinen, hieman mausteinen, virkistävä
Ravintoarvo 100 g:ssa.
Proteiinit (g / 100g)… 23
Rasvat (g / 100g)… 7,0
Hiilihydraatit (g / 100g)… 50
Energiarvo (kcal / 100g)… 360