Maltodekstriini tuotetaan yleisimmin maissista sekä myös riisistä ja vehnästä peräisin olevan kasvipohjaisen tärkkelyksen entsymaattisella hydrolyysillä.
Lopputuote on korkealaatuinen, kuohkea valkoinen jauhe. Se lisää monien reseptien ravintoarvoa. Maltodekstriini voi ominaisuuksiensa vuoksi auttaa kosteuden säätelyssä ja pidentää tuotteiden säilyvyyttä.
Eritritoli, elintarviketeollisuudessa merkittynä E968, käytetään paitsi makeutusaineena myös täyteaineena, sakeuttajana, makua parantavana aineena ja joskus tuotteen jäätymispisteen alentamiseen.
Sitä käytetään myös lääketeollisuudessa lääkkeiden komponenttina, erityisesti tablettikuorina tai vaikuttavien aineiden kantajana. Lisäksi sitä käytetään ainesosana hammastahnoissa ja suuvesissä.