Palmuöljy on monipuolinen ja laajasti käytetty kasviöljy, joka uutetaan öljypalmujen hedelmistä. Sitä käytetään yleisesti erilaisissa elintarvikkeissa, kuten ruokaruoissa, margariinissa ja välipaloissa, johtuen sen korkeasta saannosta ja alhaisista tuotantokustannuksista. Lisäksi sillä on laaja käyttö kosmetiikka-, puhdistus- ja biopolttoaineteollisuudessa. Huolimatta taloudellisesta merkityksestään, palmuöljyn viljely on herättänyt ympäristönsuojeluun liittyviä huolia, mikä on johtanut metsien hävittämiseen, elinympäristöjen menetykseen ja biodiversiteetin vähenemiseen alueilla kuten Kaakkois-Aasiassa. Kestäviä käytäntöjä ja sertifiointiohjelmia edistetään näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja ympäristöystävällisemmän tulevaisuuden varmistamiseksi palmuöljyn tuotannossa.