Alkuperä ja historia Ruokosokeri
Ruokosokeri on esivanhempien viljelylaji. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merialueilla Kaakkois-Aasiassa noin 5000 vuotta ennen Kristusta. Kiitos esihistoriallisesta merimuutosta, austronesialaiset laajensivat alueitaan Madagaskarista Havaijille vuoteen 1500 eKr. asti. Ja näiden muutosten aikana ruokosokeri tuli mukaan. Sokeria valmistettiin ensimmäisen kerran ruokoista Pohjois-Intiassa. 800-luvulta eteenpäin muslimit ja arabikauppiaat levittivät ruokosokeria ympäri maailmaa. Keskiajalla ruokosokeri oli Euroopassa vallan statussymboli ja se laskettiin harvinaisten ja kalliiden mausteiden joukkoon.
Miten Ruokosokeri (jauhe) valmistetaan?
Ruokosokeria voi olla eri muodoissa. Riippuen siitä, kuinka paljon melassia suodatetaan alkuperäisestä tuotteesta, ruokosokerin väri vaalenee. Melassi on tuote, jota käytetään muun muassa ruisleivässä ja lakritsissa.
Ruokosokerijauheen terveelliset ominaisuudet ja sovellukset…