Alkuperä ja historia Ruokosokeri
Ruokosokeri on esivanhempien viljelylaji. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merialueilla Kaakkois-Aasiassa noin 5000 vuotta ennen Kristusta. Kiitos esihistoriallisesta merimuutosta, austronesialaiset laajensivat alueitaan Madagaskarista Havaijille vuoteen 1500 eKr. asti. Ja näiden muutosten aikana ruokosokeri tuli mukaan. Sokeria valmistettiin ensimmäisen kerran ruokoista Pohjois-Intiassa. 800-luvulta eteenpäin muslimit ja arabikauppiaat levittivät ruokosokeria ympäri maailmaa. Keskiajalla ruokosokeri oli Euroopassa vallan statussymboli ja se laskettiin harvinaisten ja kalliiden mausteiden joukkoon.
Miten Ruokosokeri (jauhe) valmistetaan?
Ruokosokeria voi olla eri muodoissa. Riippuen siitä, kuinka paljon melassia suodatetaan alkuperäisestä tuotteesta, ruokosokerin väri vaalenee. Melassi on tuote, jota käytetään muun muassa ruisleivässä ja lakritsissa.
Ruokosokerijauheen terveelliset ominaisuudet ja sovellukset…
Sokeriruokosokerin alkuperä ja historia
Sokeriruokosokeri on jalostettu sokeriruokokasvin muoto. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merialueilla Kaakkois-Aasiassa noin 5000 vuotta ennen Kristusta. Esihistoriallisen merimigraation ansiosta austronesialaiset laajensivat alueitaan 1500 eKr. Madagaskarista Hawaii'in. Ja näiden muuttojen aikana sokeriruoko tuli mukaan. Sokeriruokosokerista valmistettiin ensimmäistä kertaa sokeria Pohjois-Intiassa. Muslimit ja arabikauppiaat levittivät sokeriruokosokeria edelleen ympäri maailmaa 800-luvulta alkaen. Keskiajalla sokeriruokosokeri oli Euroopassa vallan statussymboli ja sitä pidettiin harvinaisena ja kalliina mausteena.
Miten sokeriruokosokeri (jauhe) valmistetaan?
Sokeriruokosokeria voi esiintyä eri muodoissa. Riippuen siitä, kuinka paljon melassia suodattuu raaka-aineesta, sokeriruokosokerin väri vaalenee. Melassi on tuote, jota käsitellään muun muassa r...