Słopisz on vanha vehnälajike, jota arvostetaan terveyshyötyjen vuoksi. Se on ollut pitkään unohdettu ja on nyt jälleen löydetty. Sen viljely oli jo tunnettu muinaisina aikoina. Se oli gladiaattorien ja pelien osallistujien ateria. Se antoi voimaa, fyysistä kuntoa ja joidenkin mukaan jopa älykkyyttä. Speltin kirjoitusmuotoa pidetään erittäin terveellisenä. Se vahvistaa immuunijärjestelmää, poistaa myrkkyjä ja tukee verenkiertoa. Se auttaa tulehduksissa ja allergioissa. Sillä on lämmittävä vaikutus ja se parantaa hermoston toimintaa. Tällä hetkellä sitä käytetään leivonnassa, kuten leivän, kakkujen, keksejen, kotitekoisten pastojen, lihapullien tai lettujen valmistuksessa.
Makea lupiini-jauho on ihanteellinen vaihtoehto tavalliselle jauholle, ja se sopii erinomaisesti leivän, keksejen, pastan tai pannukakkujen valmistukseen. Se osoittaa emulgoivia ominaisuuksia, sitoo vettä ja lisää tuotteiden tuoreutta. Lisäksi muihin jauhotyyppeihin verrattuna se parantaa niiden ravintoarvoa, joihin sitä lisätään.
Lisäedut lupiini-jauhon kuluttamisessa:
• vaikuttaa positiivisesti kolesterolin ja verenpaineen säätelyyn
• sillä on erittäin matala glykeeminen indeksi Gl15 ja se auttaa vähentämään verensokeritasoja1
• on yksi parhaista arginiinin lähteistä - aminohappo, joka vaikuttaa positiivisesti verisuonten toimintaan
• on hyvä folaattien lähde
Markkinoilla on lukuisia erilaisia jauhoja. Tarpeidesi mukaan valmistamme pakkausta, joka täyttää vaatimuksesi. Suosittelemme puoliksi läpinäkyvää pakkausta, joka mahdollistaa tuotteen esittelyn, tai täysin painettua pakkausta, jossa on kerros auringonvalolta suojaavaa materiaalia.
Tyyppi 750 vehnäjauho saadaan Bieszczady-maatilalta, jolla on ekologinen sertifikaatti. Tämä on yksi suosituimmista jauhotyypeistä, joka saadaan jauhetuista vehnäjyvistä. Vehnä, proteiinipitoisuuden (gluteeni) ansiosta, antaa leivonnalle joustavuutta ja vähentää murenemista.
<strong> koostumus: </strong> vehnä
<strong> Ravintoarvo 100g:ssa </strong> Energiasisältö 1450KJ/342kcal - 17%RV*rasva 1.8g - 2.6% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.7g - 3.5%hiilihydraatit 68g - 26%joista sokereita 0.5g - 0.6%kuitu 2.9g - 12g - 24%suola 0.01g - 0.2%*viite-elintarvikearvo
<strong> käyttö </strong> vehnäjauho tyyppi 750 on täydellinen leipomiseen, sekä suolaisiin että makeisiin leivonnaisiin. Ihanteellinen pannukakkuihin, vohveleihin tai sakeuttamaan keittoja ja kastikkeita.
<strong> Huomautukset </strong> Säilytä kuivassa ja viileässä paikassa tiiviisti suljetussa pakkauksessa.
Kikherneet ovat kikherneitä tai hiusherneitä, ja ne kuuluvat palkokasvien ryhmään. Kikherneet ovat erinomainen proteiinin ja välttämättömien aminohappojen lähde, joten ne voivat korvata lihan. Ne ovat myös monimutkaisten hiilihydraattien ja kuidun lähde. Kikherneet tarjoavat keholle erilaisia vitamiineja ja mineraaleja, mukaan lukien merkittäviä määriä fosforia, B9-vitamiinia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja kaliumia. Ne sisältävät myös tyydyttymättömiä rasvahappoja. Kikherneet ovat vähäkalorisia ja niillä on matala glykeeminen indeksi, ja niiden sisältämä kuitu auttaa vähentämään triglyseriditasoja ja "huonon" kolesterolin määrää. Kikherneitä arvostavat erityisesti vegaanit ja allergikoista kärsivät. Kikhernejauho valmistetaan palkokasveista, ja näin ollen tämä jauho on ainutlaatuinen proteiinipitoisuudeltaan, kun taas maku muistuttaa umami-makua. Tämän jauhon glykeeminen indeksi on lähes puolet vehnäjauhon glykeemisestä indeksistä, vain 35.