Quinoan historia ja alkuperä
Quinoa (Chenopodium quinoa) on kotoisin Etelä-Amerikasta ja sitä on viljelty pääasiallisena ravintokasvina jo 6000 vuotta. Inkakansat käyttivät quinoaa jo kenttäkasvina. Kasvi pystyy kasvamaan kylmissä, ravinteiltaan köyhissä ja kuivissa olosuhteissa. Kasvuaika on noin 5-6 kuukautta.
Risteyttämisen kautta on luotu quinoan lajikkeita, jotka voivat kasvaa Euroopan ja Pohjois-Amerikan olosuhteissa. Huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla quinoa kylvetään Euroopassa ja sadonkorjuu tapahtuu syyskuun puolivälistä alkaen.
Quinoahiutaleiden tuotantoprosessi
Sadonkorjuun jälkeen quinoa puhdistetaan ensin. Sen jälkeen quinoa pestään saponiinin poistamiseksi. Sitten se kuivataan ja parhaat palat valitaan käsin. Nämä palat liotetaan quinoan litistämiseksi. Kuivauksen jälkeen quinoa seulotaan ja prosessoidaan quinoahiutaleiksi.
Quinoahiutaleiden terveelliset ominaisuudet
<Quinoahiutaleet ovat rikkaita B2-, E-vitamiineista, raudasta, kuparista ja magnesiumista. Quino…
Korianteri (Coriandrum sativum): Korianteri Kokonaista siementä BIO van VehGro. Korianteri tunnetaan Alankomaissa myös nimellä Ketoembar. Se on suosittu mauste intialaisessa, aasialaisessa, latinalaisamerikkalaisessa ja pohjoisafrikkalaisessa keittiössä. Tuoreen korianterin maku jakaa mielipiteitä. Todennäköisesti geenisi määräävät, kuulutko korianterin ystäviin vai vihaajiin. Korianterin lehdet inhoavat kuitenkin lähes kaikki, kun taas korianterinsiementen maku on monien mieleen! Ja se on hyvä asia, sillä korianteri on täynnä vitamiineja ja mineraaleja! Säilytä kuivassa ja pimeässä paikassa ja vältä suoraa auringonvaloa.
Hampun alkuperä: Hampunsiemen (sativa) on alun perin kotoisin Keski-Aasiasta, mutta se on levinnyt Eurooppaan, Kiinaan ja muualle maailmaan. Hamppua voidaan viljellä lähes kaikissa maailman ekosysteemeissä, joten sen viljely on mahdollista ympäri maailmaa. Yhdessä bambun kanssa hamppu on yksi maan nopeimmin kasvavista kasveista. Se oli myös yksi ensimmäisistä kasveista, joista kehrättiin käyttökelpoisia kuituja. Hampunsiemenien valintaprosessi: Sadonkorjuun jälkeen hampunsiemenet lajitellaan ja puhdistetaan, jotta ei-toivotut osat poistetaan. Tämän prosessin jälkeen siemenet kuivataan ilmakuivaimissa. Näin varmistetaan, että kokonaiset hampunsiemenet jäävät jäljelle, jotka voidaan pakata. Hampunsiemenien terveysominaisuudet: Hampunsiemeniä voidaan nauttia raakana, ja ne sisältävät tarvittavat ominaisuudet terveelliseen ruokavalioon. Hampunsiemenet sisältävät Omega-3- ja Omega-6-rasvahappoja.
Biologisesti murskattu pellavansiemen
Pellavansiemen on pellavakasvin siemen. Tästä syystä pellavansiemeniä kutsutaan myös pellavansiemeniksi. Sitä käytetään raaka-aineena pellavansiemenöljylle, joka puristetaan siemenistä öljypuristimella. Pellavansiemenellä on pähkinäinen maku ja se on täynnä ravinteita, mukaan lukien runsaasti kuituja (27,3 g / 100 g).
Koko vai murskattu pellavansiemen?
Pellavansiemeniä on saatavilla kokonaisina siemeninä ja murskattuina siemeninä. Koko pellavansiemeniä ei sulateta hyvin kehossa. Siksi suositellaan käytettäväksi murskattuja pellavansiemeniä, jotta kaikki pellavansiemenistä saatavat ravinteet voidaan todella hyödyntää.
Murskattu pellavansiemen on herkullista esimerkiksi smoothieissa, jogurteissa, salaateissa tai leivonnaisissa.