Quineron, joka tunnetaan myös nimellä kvinoa tai perulainen riisi, on niin sanottu pseudosato, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole vilja. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta, missä sitä on arvostettu ravintoarvonsa vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan "inkkien pyhimykseksi." Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä voi olla antihistamiinisia, tulehdusta ehkäiseviä, sienitautien vastaisia, viruslääkkeitä ja immunostimulaattorivaikutuksia. Viljalla on antioksidanttisia ominaisuuksia sen erittäin suuren flavonoidipitoisuuden vuoksi. Kvinoa ei sisällä gluteenia ja on helposti sulavaa. Punaisella riisillä on voimakkaampi maku ja aromi kuin valkoisella kvinoalla. Siinä on hieman rapea kuori, ja se sopii hyvin salaattien kanssa. Sitä voidaan käsitellä, jolloin se saa pähkinäisen maun ja sitä voidaan käyttää jälkiruoissa. 6.1g - 9% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.7g - 3% hiilihydraatit 57 - 22% mukaan lukien sokerit 0g - 0% proteiini 14g - 28% suola 0.01g < 1% *RWS - viite ruokaarvo <strong> Käyttö </strong> Kuningaspapuja tulisi liottaa ennen keittämistä.
Myydään keltainen hirssi rehukäyttöön
Toimitus tapahtuu Big Bag -pusseissa, jokainen 1 tonni, vain täyskuormina 23 tonnia.
Parametrit:
Saasteet: enintään 2%
Kosteus: enintään 13%
Toimitus DDP- tai DAP-ehdoilla.
Tarkka hinta toimituksen kanssa sovitaan yksilöllisesti asiakkaan sijainnin mukaan.
Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä.
Quineron, joka tunnetaan myös nimellä kvinoa tai perulainen riisi, on niin sanottu pseudosato, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta, jossa sitä on arvostettu ravintoarvonsa vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan "inkkien pyhimykseksi." Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä voi olla antihistamiinisia, tulehdusta ehkäiseviä, sienitautien vastaisia, virusinfektioita torjuvia ja immunostimulaattisia vaikutuksia. Siemenellä on antioksidanttisia ominaisuuksia sen erittäin suuren flavonoidipitoisuuden vuoksi. Kvinoa ei sisällä gluteenia ja se on helposti sulavaa. % mukaan tyydyttyneet rasvahapot 0,7 g - 3 % hiilihydraatit 57 g - 22 % mukaan sokerit 0 g - 0 % proteiini 14 g - 28 % suola 0,01 g < 1 % * RWS - viite ruokaarvo <strong> käyttö </strong> Kvinoan jyvät tulee huuhdella vedessä ennen keittämistä. Keitä noin 15 minuuttia matalalla lämmöllä. Tiedämme, että kvinoa on valmis, kun keittämisen aikana kvinoan jyvistä nousee esiin tyypilliset "häntä".
Mustakumina (Nigella sativa L.) tunnetaan myös nimillä mustakumina, musta seesami tai mustakumina. Se on yksivuotinen kasvi, jossa on sinisiä tai valkoisia kukkia. Pienet mustat mustakumina siemenet sisältävät runsaasti luonnollisia ainesosia, jotka auttavat kehon hoidossa. Tämä ei ole vain terveellinen lisä, vaan myös maukas lisä ruokiin. Niitä voidaan käyttää mausteina monissa ruoissa, esimerkiksi ripottelemalla salaatteihin ja leivonnaisiin, sekä mustakuminaöljyä erilaisiin ruokiin tai nautittuna suoraan. Mustakumina siemenistä löydämme aineita kuten: timokinoonia, yhdisteen, jolla on voimakas allergiaa estävä, antioksidanttinen, tulehdusta estävä, antibakteerinen, sienitautien torjunta ja taisteluaine. Kasvi on rikas terveellisistä rasvahapoista, E-vitamiinista ja beetakaroteenista, sekä B-vitamiineista, biotiinista, jotka tukevat ihon ja hiusten terveyttä, sekä hermoston asianmukaista toimintaa ja lukuisista mineraalisuoloista: kalsium,