Pinaatti on lehtivihannes, jota käytetään raakana tai kypsennettynä sen hapokkaasta ja hieman sitruunaisesta mausta.
Käytettynä mausteena se nostaa keittojen ja vihannesten, kalaruokien ja munien makua, joiden kanssa se sopii erityisen hyvin. Runsaasti kuituja, magnesiumia, kaliumia, rautaa sekä A-, C- ja E-vitamiineja sisältävä pinaatti on tunnettu jo antiikin ajoista sen ruoansulatusta ja supistavaa vaikutusta.
Oregano on voimakkaan makuinen kasvi, jota käytetään paljon italialaisessa keittiössä. Se on välttämätön ainesosa hyvän pizzan valmistuksessa ja se sopii erinomaisesti yhteen muiden tuoreiden yrttien, kuten basilikan tai timjamin, kanssa maustamaan tomaattikastikkeita. Valittuna tuoreena sen maku on hienovaraisempi, ja se täydentää miellyttävästi Välimeren herkkiä kaloja.
Salvia on Lamiaceae-perheen kasvi, joka saa nimensä latinankielisestä sanasta salvare, joka tarkoittaa "pelastaa" tai "parantaa". Salviasta on jo muinaisista ajoista lähtien liitetty lääkinnällisiä ominaisuuksia.
Salviaa tunnetaan Kiinassa, Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa jo pitkään, ja sillä on itse asiassa erittäin monta lajia (yli 700), jotka kuuluvat Salvia-sukuun.
Erityinen lajimme näiden satojen Salvia-lajien joukossa on salvia stricha, joka omaa voimakkaan, hieman karvaan ja kamferisen maun ja sopii erinomaisesti riistan, paistetun sian- ja lampaanlihan, vasikan, kanan, kalkkunan tai jopa ankan kanssa.