Gouda on hollantilainen kova juusto, joka valmistetaan lehmänmaidosta. Se on kypsytetty (puoli)kovaa juustoa.
Tuote on saatavilla lohkoina tai kuutioina, jotka on kääritty keltaiseen tai punaiseen folioon. Gouda erottuu miedosta maustaan, joka voimistuu kypsymisprosessin pituuden myötä. Maku on mieto, hienovarainen ja aromaattinen, jossa on hieno pastöroinnin jälkimaku, joka voi olla hieman hapan tai mausteinen. Juustolla on kiinteä, sileä rakenne.
Voimme myös tarjota vähäsuolaista Goudaa, joka tarjoaa mausteisemman maun.
Gouda 45-48% säilyvyysaika on noin 3-12 kuukautta. Tuotetta tulee säilyttää lämpötilassa 2°C - 10°C.
Foodcom toimittaa liikekumppaneilleen Goudaa 45-48% 3 kg lohkoissa tai 15 kg eurolohkoissa.
Analoginen juusto (tunnetaan myös juuston jäljitelmänä tai juuston korvikkeena) on juustotuote, jossa maitotäyte on osittain tai kokonaan korvattu kasviöljyllä. Jos täysmaitotäyte on korvattu, tuotetta kutsutaan myös "vegaaniseksi juustoksi". Muut tuotantostandardit ovat samat kuin tavallisessa juustonvalmistuksessa. Analogista juustoa valitaan usein sen kustannustehokkuuden ja helpon valmistuksen vuoksi. Tuote on suurelta osin vaihteleva koostumukseltaan, ja siksi se soveltuu moniin käyttötarkoituksiin.